Home \ hus
 

Bygg en carport selv.

 

Carports beskytter din bil, båt eller annet kjøretøy mot vind og vær. Du kan kjøpe et dyrt sett på det lokale boligforbedringsmarkedet eller på internett, men du kommer nok til å ende opp med en liten stabil og billig utseende carport. I stedet, bygg din egen tre carport som ser bedre ut og varer lenger.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Forbered plasseringen av carport  ,

    
   
 1.            1      Få nødvendig byggetillatelse, om nødvendig. Spør din lokale bygningsmyndighet.       
 2.  
 3.             2      Bestem hvor din carport skal stå og sett dimensjonene til gulvplanen. (Størrelsen på konstruksjonen beskrevet i denne artikkelen er tilstrekkelig for en bil med gjennomsnittlig størrelse.) Hvis kjøretøyet er større enn gjennomsnittet, må du justere dimensjonene tilsvarende. Tenk et rektangel 4,90 m lang, 2,75 m bred. Merk dette rektangelet på bakken. Carport trenger seks innlegg, en i hvert hjørne av rektangelet og en i hver midt på de to lange sidene.        
 4.  
 5.             3      Forstå grunnen og tenk på hvilket deksel du vil ha. Grown jord er ok, men du bør vurdere å bruke et lag med grusgrus for å hindre at smuss kommer inn i huset.        
 6.  
 7.             4      Grav hullene i seks innlegg (9 cm x 9 cm). Hullene skal være minst 60 cm dype. Et større dybde sikrer en mer stabil konstruksjon av carport.                  
 8.  
             

  Del 2      Bygg hjerte av carport  ,

    
   
 1.             1      Legg de seks innleggene. Disse innleggene (9 cm X 9 cm) er 2,75 m høye på den ene siden og 3,35 m på den andre siden. Dette gir taket nok skråning for å tømme noen mengde regnvann. (Carport beskrevet i denne artikkelen har et enkelt skråtak, et taktak er mye vanskeligere å bygge.) De tre lengre polene skal festes til carportsiden nærmest huset for å tegne vann fra fundamentet Å ta bort huset.  
    
  • Hell betong ca 15 cm høyt inn i hullene. Sett innlegget i hullet slik at det kommer opp på bakken. Hell mer betong inn inntil hullet er fylt. Juster innleggene med et åndsnivå før betongen blir vanskelig slik at de er nøyaktig vertikale.  
  •  
  • La betongen herdes i minst en dag før du spiker strålene til den. Det er bedre å vente enda to dager.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fest bjelkene til innleggene. Tenk deg en boks som er ca 4,90 m lang, 2,75 m bred og 2,15 m høy.  
    
  • Fest først front og bakbjelker. De to 2,75 m lange bjelkene (4 cm x 9 cm) skal være spikret på toppen av kortere hjørneposter og førte til de høyere endepostene, fra toppen av hvilke de skulle festes ca. 60 cm unna. Bruk T-formede beslag til dette formålet. Pass på at stengene er nøyaktig horisontale.  
  •  
  • Fest de to sidestrålene. Dette er enkelt. Spik de to bjelkene som måler 4,90 m X 4 cm X 9 cm på toppen av de tre innleggene. (Baren på undersiden er spikret til toppen av front- og bakbjelker, som allerede er på plass, noe som betyr at du må spikre et stråle (4 cm x 9 cm) til midtposten for å fikse det Nivåforskjell til de to endepostene, slik at lengdebjelken er horisontal over hele lengden.)  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kontroller stabiliteten til konstruksjonen. Ta tak i konstruksjonen du har gjort så langt og prøv å riste den. Hvis hun beveger seg for mye, må du installere noen kryssbraketter. (Men husk også at takkonstruksjonen vil bidra til den generelle stabiliteten.)        
 6.  
             

  Del 3      Byggingen av takkonstruksjonen  ,

    
   
 1.             1      Fest sperrene til sidestrålene. De seks bjelkene (4 cm X 9 cm X 3 m) som støtter taket kan kobles til sidekonstruksjonen på carport på to måter, enten med hakkemetoden eller suspensjonsmetoden. Uansett hvilken metode du bruker, skal front- og bakspærrene flush med front- og bakbjelker. De resterende fire sperrene skal fordeles jevnt over hele lengden på carporten.  
    
  • Hakkemetoden. Sperrene må flyge opp kantene på den smale siden av sidestrålene (ikke flatt, da bjelkene flyter opp stolpene). Først plasserer du forsiden og merker stedet der det berører stengene. På dette punktet tar du et hakk i sperrene slik at det synker i sin endelige stilling ca 3 cm dypt på strålen. Hvis den første stiften passer tilfredsstillende, fjern den og bruk den som en mal for resten av sperrene. Når sperrene festes, glir spikene gjennom sidene av sperrene i stangen nedenfor.
  •  
  • Suspensjonsmetoden. I maskinvarebutikken finnes det alle slags metallbeslag for å feste bjelker på 4 cm X 9 cm til andre komponenter. Du må sørge for at du får beslag som lar deg feste takpakker i en vinkel på ca. 25 °. Disse beslagene kan som regel lett bøydes slik at de kan tilpasses de givne forholdene. Så ikke bekymre deg hvis du ikke får tåke for nøyaktig 25 grader. I motsetning til hakkemetoden hviler rungene på toppen av strålen; Neglene er drevet gjennom beslagene i sperrene og deretter i bjelkene.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fest plywood takpaneler på sperrene. Spik dem til deres respektive steder. Husk at spærrene er lengre enn carporten er bred. Dette betyr at det ferdige taket vil projisere ca. 15 cm på hver side. (Hvis du vil ha et større takoverheng, bruk bare større kryssfinérpaneler.)  
    
  • Kryssfiner er tilgjengelig i forskjellige tykkelser. Til dette formål kan du bruke kryssfiner med en tykkelse på 13 mm. Men hvis du er bekymret for at den kan kile, bruk tykkere tre (ca. 20mm).
  •  
  • Kjøp så store plater som mulig. Klipp enkeltelementer med sirkelsagen, og sørg for at du får så lite ledd som mulig. Jo færre ledd du har, desto mindre sjanse er det for regnvann å trisse gjennom.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kontroller stabiliteten til konstruksjonen igjen. Etter at taket er ferdig, bør carport ikke bevege seg så mye lenger. Alt etterfølgende arbeid har ingen innflytelse på stabiliteten. Så hvis du oppdager for mye bevegelse i denne testen, har du fortsatt mulighet til å bruke bøyler.        
 6.  
             

  Del 4      Fullfør carport  ,

    
   
 1.             1      Tett takledene mellom kryssfinerpanelene. Ikke hopp over dette trinnet, ettersom vann siver gjennom taket ditt, noe som ville være i strid med selve formål med carport.        
 2.  
 3.             2      Monter helvedesild på kryssfiner. Rifler trenger å bli spikret i kryssfiner på en spesiell måte for å forhindre lekkasjer. Derfor bør du få råd. Helvedesildet må dekke hele taket og være ca. 13 mm tykt.        
 4.  
 5.             3      Forsterkede ledd med metallplater. Dette er bare nødvendig hvis du virkelig trenger å forbedre stabiliteten. Slike metallplater kan kjøpes i hvilken som helst maskinvarebutikk. Forsterkningsledd er der for eksempel bjelker støter på innlegg, hvor bjelker støter på takter og andre steder.        
 6.  
 7.             4      Mal de synlige treelementene. Ferdig! ,        
 8.  
             

Ting du trenger .

             
Hus populær:
Bygg et standardisert hoppende hinder.

Bli kvitt hageslakker.

Erkjenn at du bør bruke oljebasert maling i stedet for latexbasert maling.

Reparer en støvsuger.

Trekk en firkantet vannmelon.

Lev uavhengig av verktøyet.

Stopp en maur invasjon.

Maling eik skap.

Støpt betong.

Heng et tapet.

Kjøp et teppe.

Tapp vann fra oppvaskmaskin.

Lås opp en ovn.

Plantemeloner.

Bli kvitt en wild rose bush.

Forbered et rom for å male.

Dyrk tulipaner.

Bli kvitt lukten av katturin.

Koble fra et kjedeledd gjerde.

Fjern akrylmaling fra klær.

Fjern smør flekker fra klær.