Home \ hus
 

Maling av metall.

 

Hvis du noen gang har tenkt på å pusse opp et metallobjekt med ny maling eller maling av metall generelt, er dette helt mulig. Det er også relativt enkelt å oppnå. Enda bedre, metallflater som skal brukes til et annet formål, trenger ikke å være i samme farge som før - og det kan åpne dører for alle slags interessante prosjekter. Så lenge du riktig forbereder metallet ditt før du maler, kan du enkelt utføre denne oppgaven.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Skal av det øvre laget  ,

    
   
 1.            1      Arbeid i et ventilert område. Arbeid med maling og rustpartikler kan være skadelig, og derfor bør du velge godt ventilerte områder hvor du kan spre et dryppark under metallprosjektet. Bruk hansker og støvmaske mens du arbeider. 
    
  • Hold en våt klut hendig for å tørke av maling, rust og støvpartikler regelmessig når du jobber. Dette er mye enklere for deg enn å vente på at prosjektet skal fullføres og deretter gjøre det.
  •  
  • Hvis det er en mulighet for at den gamle maling du erstattet kan inneholde bly, er en støvmaske et must for din egen sikkerhet.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Fjern den gamle maling fra overflaten. Bruk en stålbørste og fjern den gamle malingen fra metallet. Husk å tørke av støv og maling av partikler med den fuktige kluten under arbeidet. Hvis du foretrekker det, kan du også bruke sandpapir for å fjerne malingen.  
    
  • En kombinert tilnærming er best. Fjernelsen av store områder vil bli mye raskere med en stålbørste. Med slipepapiret kan hjørner og kolonner lett nås.
  •  
  • En trådløs bor med et borstebeslag er også et alternativ, og er spesielt egnet for å fjerne malingen på store flater. Ikke glem å bære ørepropper mens du arbeider med boret.  
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Rengjør overflaten av metallet. Tørk av malingsstøvet med en fuktig klut og kast kluten. Skrap av igjen maling. Bruk en fersk fille til å tørke av metallet grundig, fjerne rester av rester, smuss, fett og smuss fra overflaten.  
    
  • Selv om overflaten ser relativt ren ut, bør du ikke hoppe over dette trinnet. Du vil få metalloverflaten skinnende eller så rent som mulig.
  •  
  • Feil å rengjøre grundig vil resultere i en elendig belegge av maling. Malingen vil ikke holde seg ordentlig til metallet og avskal enkelt.
  •  
  • Fettlag på nygalvanisert metall som er synlige for det blotte øye eller ikke, kan forstyrre maling hvis ikke fjernet. Bruk en enkel vaskemiddelløsning til å tørke av det ny galvaniserte metallet.  
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Løft metallet til det er så glatt som mulig. Dette vil sikre ditt lengste levetid på maling. Etter sliping, tørk metallet en gang med en fuktig klut for å fjerne rester av rester.                  
 8.  
             

  Del 2      Plasser overflaten  ,

    
   
 1.             1      Påfør en sinkkromatprimer til rustet metall. Du må bruke denne primeren før normal primer, men bare hvis du arbeider med rustet metall. Hvis metallet ditt ikke er rustet, kan du starte med den vanlige, oljebaserte primeren som er beskrevet nedenfor. Skrape løs løs rust før påføring og tørk over overflaten for å rengjøre den av partikler og rusk. Når rusten er fjernet, kan du male metallet med sinkkromatprimeren før du bruker en dekselprimer. 
    
  • Du må behandle overflaten umiddelbart etter at du har brukt en av disse produktene med den ugjennomsiktige primeren, og du bør ikke bruke disse stoffene før du er klar til priming.
  •  
  • Zinkkromat er et stoff som er motstandsdyktig mot korrosjon. Du sprayer dem først fordi du vil at de skal være nærmest metalloverflaten for å beskytte dem mot rust. Du bør bruke den normale "ugjennomsiktig" primer umiddelbart etter påføring av dette stoffet, slik at sinkkromatet forblir som det første laget. Zinkkromatprimeren virker også som en primer for den ugjennomsiktige primeren.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Velg en oljebasert primer. Kontroller at primer og farge er kompatible. Du vil bruke en akrylmaling (som er best for metall), og derfor bør du velge en oljebasert primer som er kompatibel med akrylmaling. Se etter primere designet spesielt for metall fordi de holder seg godt til overflaten. 
    
  • De fleste primere er også tilgjengelige som en spray for ukomplisert bruk. Men hvis du foretrekker en børste å bruke, kan du også kjøpe metallprimeren i en bøtte eller tinn.
  •  
  • Primeren forbereder overflaten for at malingen skal kle seg godt, men det er også nyttig å balansere rester og tekstur som du ikke kunne fjerne.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Påfør et lag med primer. Sprøyt primeren jevnt på metalloverflaten til den er helt dekket. Hvis du arbeider utendørs, bør du ikke bruke en spray primer på en vindig dag. Det anbefales å riste boksen med primer i ca. to minutter før sprøyting.        
 6.  
 7.                  4      Påfør et andre lag med primer. Fordi metall er ekstremt utsatt for virkningene av oksidasjon, vil et dobbeltlag primer være det beste løpet av handlingen. Ikke bare vil denne hjelpen gi bedre overholdelse av malingen til overflaten, men metallet vil også være mindre utsatt for virkningene av tid og elementer.  
    
  • Spesielt rust kan avverges med riktig primer.
  •  
         
 8.  
 9.             5      La primeren tørke grundig. Tørre tider varierer fra produkt til produkt, og du bør sjekke denne detaljinformasjonen på din spesielle malingskanne. Akrylmaling vil være lettere å male og vare lenger hvis du bruker den til den helt tørkede primeren.       
 10.  
             

  Del 3      Påfør malingen  ,

    
   
 1.                  1      Påfør en pels akrylmaling med pensel eller malingsprayer. Maling fra sprayburken er også et alternativ, men denne typen maling vil ikke holde fast i metall i så lang tid. Påfør malingen jevnt på metalloverflaten.  
    
  • Hvis du bruker en børste, bør du ikke overbelaste børstene med maling, da dette kan føre til et rotete og for tykt første lag.
  •  
         
 2.  
 3.             2      La det første frakket tørke helt. Sjekk ditt spesialprodukt for detaljer om tørketider. Malingen varer ikke lenge hvis du ikke tørker den første frakken helt. Heldigvis tørker de fleste akrylene ganske fort, og du kan fullføre alt arbeidet på en dag med riktig tidsplan.       
 4.  
 5.             3      Påfør et andre lag akrylmaling. Pass på at du sprer malingen så jevnt som mulig. Et annet lag med maling sikrer at det ferdige objektet ser best etter at arbeidet er fullført. Det gir også ekstra beskyttelse og lengre levetid på malingen på metallet. 
    
  • Det er mulig å male det første laget i en farge og å male det andre laget i en annen farge etter grundig tørking av det første laget. Denne metoden er perfekt for lettering eller maling av en logo på et objekt.
  •  
  • Akrylmaling er motstandsdyktig mot vann. Dette betyr at flere lag kan brukes for å oppnå forskjellige effekter.
  •  
  • Når du bruker flere lag, la fargen på hvert lag tørke helt før du legger på det neste laget.
  •  
         
 6.  
 7.             4      La det siste laget tørke i 36 til 48 timer før du bruker metallobjektet. Mal muliggjøre objektet ditt på et sted der du kan legge igjen det når du er ferdig med arbeidet ditt. Dette unngår utilsiktet skade på den nymalt overflaten.       
 8.  
           Les mer... (2)      
Hus populær:
Voks callas i blomsterkrukken eller i hagen.

Polsk gullet.

Rengjør peis.

Trekk et gummitre.

Avrim fryseren.

Mal en senga.

Beskjæring av eiketre.

Fjern den smakfulle lukten av bøker.

Fjern voks fra stoff og teppe.

Rednings innkjøringsklær.

Plasser dowels.

Rengjør ventilen på en tørketrommel.

Dyr alger.

Rengjør kunstige blomster.

Trekk brokkoli spirer.

Bruk et ohmmeter.

Løsne et tett toalett uten sugekopp.

Fjern mørk slitasje fra sko.

Gjør riktig til en pause i ditt hjem.

Rengjør tinn.

Skjær bambusgardiner sidelengs.