Home \ hus
 

Plasser teppe.

 

Å legge teppe til et helt rom er ingenting som passer for alle. Det kan være veldig stressende for knærne og ryggen, og hvis noe går galt, kan alle se hvor du gjorde en feil. Legging tepper er ikke en "vitenskap", og hvis du har de riktige verktøyene (tilgjengelig ved verktøyutleie) og er villige til å ta deg tid, legger tepper seg noe du kan gjøre selv.

             

Fremgangsmåte .

    

    1      Forberedelse  ,

    
   
 1.            1      Ditt første skritt er å bli kvitt den gamle teppet. Start å plukke opp kantene rundt teppet og ta av døren ved inngangen slik at du kan trekke ut den gamle teppet og gjøre det nye teppet enklere. Sug av den gamle teppet grundig slik at du ikke puster støvet, og deretter ta en papirkniv for å kutte teppet i striper ca 1 meter bredt (de fleste byer krever dette hvis det skal hentes).       
 2.  
 3.             2      Start på den ene siden og fjern teppet fra båndet og rull det opp i forskjellige stykker. Noen finner at du kan gjenbruk den gamle puten, men i de fleste tilfeller er den så tømt som teppet, så du gjør det bedre enn å kaste det bort.        
 4.  
 5.             3      VED IKKE TILHOLDSSTRIPSENE, og sørg for at gulvet er rent og tørt. Dette er en god tid å se om gulvene er sikre og paneler som er løs, slik at de ikke kryper under det nye teppet (bruk lange skruer for de underliggende bjelkene).        
 6.  
 7.             4      Lag nytt tape hvis det er en annen etasje, eller hvis du går fra tre til vinyl rundt kanten av rommet, lagre stedet utenfor døren. Legg 5-10 cm mellom stripene og veggen, og sørg for at nålene og båndene peker mot veggen (de kalles tape, selv om de har to eller tre rader med skarpe stinger fordi de er av, betyr at du ikke trenger å fikse teppet med ekstra "braketter".) På hjørnene må du kontrollere at limbåndene er tette mot hverandre.                  
 8.  
             

    2      Legg puten  ,

    
   
 1.             1      Legg matta i strimler som berører limstrimlene. Legg strimlene i nærheten av hverandre - men ikke slik at de er over hverandre - fest såkanten med klemmer langs kanten av båndet. Klipp baksiden langs kanten av båndet og trykk på kanten med tape. Du kan også lim basen til betongen med litt lim.        
 2.  
             

    3      Legg teppet  ,

    
   
 1.   1      For å legge teppe på riktig måte må du starte med et stykke som stikker ca. 10-15 cm på kanten. Du kan deretter kutte av stykket som står slik at teppet passer riktig. For å kutte den første delen måler du rommet på lengste punkt og teller deretter 7,5 cm til målingen. Merk baksiden av teppet på begge kanter med denne målingen, og trekk deretter en linje fra den ene til den andre med kritt.     
 2.  
 3.             2      Brett teppet i midten og gjør en rett kutt med en papirkniv, kutt gjennom baksiden av teppet ditt. Pass på at du legger et tre under kappelinjen, slik at du beskytter teppet under.        
 4.  
             

    4      Sømmer  ,

    
   
 1.             1      Hvis rommet ditt er så bredt at du trenger et annet teppe, følg sømmen til det andre stykket - mål, merk, klippe. Pass på at de overlappende teppene har samme form, og at teppet er stort nok slik at det stikker til veggen med 10-15cm, og ligger ca 10-15cm over det første teppet. (Prøver å legge teppebrikkene slik at sømmer ikke er synlige overalt, selvfølgelig er dette ikke alltid mulig.)        
 2.  
 3.             2      Hvor teppebrikkene møtes, la de to stykkene ligge oppå hverandre, bruk en papirkutter eller lånt sømkutter og kutt gjennom begge teppene slik at sømene passer godt. Etter å ha skåret teppet, sett et sømbånd i midten av gulvet, hvor brikkene møtes, med klebemiddelsiden opp. Bruk et strykejern for å aktivere limet (jernet går på båndet, ikke på teppet), legg deretter kantene sammen og tett med en bølgepapp eller valserull.        
 4.  
             

    5      Fest teppet  ,

    
   
 1.             1      Ta et knepicker for å knytte teppet på den siste siden av teppet. En Knee Kicker er et solid metallverktøy som er ca. 25 cm lang, med "tenner" som holder teppet i den ene enden, og en tungpolstret "rump" på den andre siden. Plasser den fremre tannenden på ca. 7,5 cm fra veggen og trykk kneet hardt på baksiden av verktøyet. Så strekker du teppet over båndet, hvor klemmene griper ham og holder så på.       
 2.  
 3.             2      Et teppe Dehner fullfører feste av teppet. En Rug Dehner ligner en Knee Kicker, bare mye lenger. Legg den ene enden av Dehners teppe på veggen, der teppet allerede er festet, og plasser den andre enden ca. 15 cm fra veggen. Dehner-teppet har også tenner for å holde teppet, og når du trykker på aktiveringsspaken, strekker den teppet mot veggen.       
 4.  
 5.             3      Arbeid deg rundt i rommet, strekker teppet over bøylene og skjær teppet på den andre siden av veggen med en papirkutter eller kantklipper.        
 6.  
             

    6      Endelig  ,

    
   
 1.             1      Ta en trappverktøy, legg teppet i gapet mellom tapen og veggen. Ved døren må du kutte teppet slik at kanten er sentrert under den lukkede døren og lage en dørkantstrimmel. På slutten, kutt ut alle ventilasjonshullene og sett strimlene tilbake.        
 2.  
 3.             2      Det er det. Strekk ryggen, se om knærne dine fortsatt jobber, og ta deg tid til å beundre det du har oppnådd med hardt arbeid.        
 4.  
 5.             3      Ferdig.        
 6.  
            

Hva du trenger .

      

     Leieverktøy  ,

          
Hus populær:
Rengjør silke.

Svart jeans vasket ut.

Ordne soveromsmøbler.

Rengjør drikkeglassene.

Få blod ut av ark.

Flett undertøy.

Bygg en samlingskasse.

Stopp en maur invasjon.

Monter et kran.

Smelteflasker.

Fjern vann flekker.

Polsk aluminium.

Hortensiaer tørr.

Fjern urin flekker fra hunden din i teppet.

Rengjør smijern.

For å lage en skapdør.

Voks rosmarin fra frø.

Rengjør stoffbilseter.

Dørknusestopp.

Stain teak møbler.

Rengjør smykker.