Home \ hus
 

hold orden.

 

Det tok så lang tid å fikse rommet ditt og hvert skap, men det tar bare et par dager for deg å gå tilbake til dine gamle dårlige vaner. Når du rush ut av døren, kaster du noe i skuffen og sverger for deg selv senere for å sette den på sitt rette sted. Barna kommer hjem fra skolen og kaster sine klær i skapet og på gulvet i stedet for å henge dem opp. Sakte men sikkert, er bøkene ikke lenger bestilt eller ikke engang satt bort. Å lære å lage ordre er en ting, men å holde orden er helt annerledes. Hvis du vil vite hvordan du opprettholder den anstendige livsstilen du forestiller deg selv, ta en titt på trinn 1 for å komme i gang.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Hold deg oppdatert  ,

    
   
 1.            1      Fjern alt så fort som mulig. Det er en av de enkleste måtene å holde orden på. Visst, det er flott at du har organisert ting hjemme, på kontoret eller på et annet område av livet ditt som trengte det, men det hjelper ikke mye hvis du holder nøklene, posten, paraplyen eller utallige andre Bare kaste bort ting fordi du er sliten og vil ta vare på det senere. Hvis du gjør en bevisst innsats for å få ting gjort unna så godt du kan, det vil gjøre en stor forskjell når det gjelder anstendig utseende og måten du føler. 
    
  • Selvfølgelig kan det ikke være realistisk å forvente at du setter alt riktig på plass når du kommer inn på jobb eller døren. Det kan være til stor hjelp hvis du har en "sorteringsboks" i nærheten av inngangsdøren din, slik at du kan kaste ting i skuffen - å vite at du må rydde dem opp så snart som mulig. Du må imidlertid ikke la ting samle seg i denne tønnen: Du bør gjøre målet ditt for å holde dem så tomme som mulig og å vurdere dem hver 12. eller 24 timer.
  •  
  • Mye av problemet har mentale årsaker. Du tror kanskje at du ikke har energi til å sortere posten eller rydde opp ryggsekken til skolen, men hvis du bare sier: "Jeg skal rydde opp disse tingene i 5 minutter," så vil du se at denne oppgaven er mulig. Og jo lenger du tillater ting å samle seg, jo mindre gjennomførbart vil det alle virke for deg.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lag din seng når du våkner. Dette kan høres ut som et ubetydelig punkt, men hvis du prøver å gjøre det til et ritual, vil du bli mye mer i stand til å holde orden. En unmade seng er et tegn på et uordenlig liv, og jo før du lager sengen, desto bedre blir følelsen du starter dagen på. Å finne en fin seng før du setter på dine daglige oppgaver, kan få deg til å føle at livet ditt er bra, og du er klar for dagen. Hvis sengen ikke er ferdig, er resten av soverommet ditt mye mer sannsynlig å se kaotisk ut, og du vil ikke kunne beholde den som ordre som du forestiller deg. 
    
  • Hvis du ikke lager sengen din, er det som å invitere deg til å ha på deg klærne dine på gulvet, spre sminken din over kommode og stable gamle papirer du ikke trenger på skrivebordet ditt. Når sengen din er laget, er dette et signal om at du sørger for at resten av rommet møter sengen i orden.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lag en gjøremålsliste for dagen. Du bør sikte på å lage en oppgaveliste i begynnelsen av hver dag. Dette vil sette dine prioriteringer, holde deg fokusert, og få deg til å føle at du får de tingene du har til. Imidlertid fungerer forskjellige metoder for forskjellige mennesker å lage lister. Derfor bør du ikke undergrave fristelsen til å gjøre akkurat hva wikiHow eller andre nettsteder anbefaler deg. Finn en metode for å lage lister og holde fast ved den. Her er noen ting å tenke på når du lager lister: 
    
  • Vurder å lage ukentlige to-do lister. Del deretter opp de tingene du trenger å gjøre for å gjøre alt du trenger å gjøre, føles mindre overveldende. Du vil føle deg mye bedre å jobbe gjennom denne lange listen hvis du bestemmer deg for at du bare må gjøre tre ting på mandag.
  •  
  • Lag en daglig "Topp 3-liste". Dette er de tingene du virkelig trenger å gjøre for å få deg til å føle deg bedre og gå videre. Ikke gjør de enklere og morsommere tingene, for eksempel å svare på en venns samtale, når det er mer presserende ting å vende seg til, for eksempel å betale regningsregninger.
  •  
  • Tror ikke at du må skrive ned alle små ting du må gjøre. Faktisk kan det føles enda mer overveldet. Hvis du forankrer noen av de enklere oppgavene i minnet ditt og takler dem, vil du føle deg bedre enn å sjekke dem fra listen.
  •  
  • Unngå å lage en utrolig lang liste. Selv om listen din kan inneholde noen få "mål" som du ønsker å gjøre denne uken, men du kan fortsatt gjøre den følgende uken uten at verden stopper å snurre, bør du likevel holde fast ved ting som du kan nå i den tiden som er tilgjengelig for deg. Hvis du skriver ned 40 oppgaver, vil du bare føle deg fast og overveldet, og du vet ikke hvor du skal begynne.
  •  
  • Hvis du gjør din daglige eller ukentlige liste, kan du sortere poengene med haster. Du kan nevne dem: "Ting jeg trenger å gjøre i dag," "Ting jeg må gjøre denne uken," eller "Ting jeg må gjøre innen månedenes slutt." Dette vil hjelpe deg med å relativisere ting og prioritere oppgavene dine.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hold kalenderen din oppdatert. Kanskje du hadde en flott dagbok da du først bestemte deg for å bli organisert, men i dag betaler du ingen oppmerksomhet til det. Vel, du må vente på å sette ting i kalenderen din på ukentlig basis og vite hva du skal gjøre når. Skrive det ned kan hjelpe deg å planlegge fremtidige hendelser og gi deg en følelse av hva den kommende uken vil bringe. Du kan ikke innse at du har en stressende uke foran deg, og at du må dele tiden din inntil du skjønner at du har skrevet inn "Tannlegeavtale" "Arbeidsprosjekt på grunn av" og "Baby dusj" i samme uke , 
    
  • Bli vant til å sjekke timeplanen din hver morgen, oppdatere den, om nødvendig, og tikk av de tingene du måtte gjøre.
  •  
  • Hvis du foretrekker å bruke telefonen eller datamaskinen, finnes det utallige apper som også kan hjelpe deg med å organisere tiden og holde orden. Noen av dem koster penger, men noen sverger at de er verdt det. Noen av de mest populære appene er RescueTime, CalenGoo, Freckle, Things, og Mindnode. Finn ut om en av dem appellerer til deg. Hvis du gjør det digitalt, selv om du bare skriver noe inn i din iPhone, har den den ekstra fordelen av å gi deg en funksjon som vil sende deg en påminnelse når en viktig begivenhet kommer til å skje.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Husk at skuffene er dine venner. Hvis du ønsker å holde orden på ting, bør du konsekvent bruke skuffer, bokser og andre typer bestillingsplukkere for å holde alt på riktig sted hjemme. Du har kanskje valgt dem til dette formålet, og deretter glemt å bruke dem, og det er viktig at du holder deg med ordremetoden du har satt opp for deg selv. Kontroller hver dag hyllene, skuffene og boksene du bruker i 5 minutter, og kontroller at alt er der det skal være. 
    
  • Vurder å sette opp en liten hylle eller skuff for å sette ting på bordet foran TVen. Der kan du holde fjernkontrollen, spredte penner, magasiner og alt annet du bruker i dette rommet noen ganger. Dette kan se bedre ut enn å kaste alle pyntegjenstander på bordet.
  •  
  • Vurder å sette opp en skuff for løse gjenstander på bokhyllen din. Du har kanskje ikke den beste plassen for flere CDer, bøker i uvanlige formater, album eller andre løse gjenstander som bare ikke passer riktig på hyllene dine, men som det ikke er noe bedre sted. Ved å bruke en slik skuff på hyllene kan du holde orden på organisasjonen.
  •  
  • Bruk plastinnlegg under vasken og vask på kjøkkenet. Folk har en tendens til å kaste plastposer, rengjøringsmidler, oppvaskmiddel og andre husholdningsartikler under kjøkkenvasken, samt et rot av kosmetikk og papirprodukter under vasken. Investering i bare noen få plastinnsatser, hver enkelt konstruert for et bestemt element (for eksempel en verktøyskuff eller ekstra dusjskuff), kan gi deg en ekstra følelsesmessig ordre.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ta 10-15 minutter om dagen for å holde orden. Det høres ikke så ille ut, ikke sant? Tillat deg selv en 10-15 minutters "organisasjonsbrudd", uansett hva du gjør, å gå rundt hjemme eller på kontoret og sørg for at alt er greit overalt. Er skrivebordet ditt så pent som mulig? Fikk du klesstoffet og fjernet ditt rene klesvask? Har du tømt oppvaskmaskinen? Har du gjort alle åpne oppgaver på jobb? Ta en tur på huset og ta en siste titt på kalenderen din for å sørge for at du ikke forsømmer noe. Å gjøre dette til en integrert del av dagen kan hjelpe deg med å holde deg organisert. 
    
  • Hvis det høres veldig hardt for deg, kan du gjøre det med TV og radio på. Det vil ikke gjøre mye arbeid for å rydde opp nattbordet mens du ser på TV, ikke sant?
  •  
  • Selv om multitasking ikke anbefales for store oppgaver, fordi multitasking gjør det vanskelig for deg å fokusere din oppmerksomhet helt på en oppgave, er det alltid måter å "jukse" når du prøver å fikse ting rundt huset. Sett klesvask sammen mens du ringer mamma over telefonen. Hvis du er på vent på kredittkortselskapet, ta vare på servisene. Finn måter å få mest mulig ut av din tid.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Lag en notisblokk klar. Du kan bruke en ekte notisblokk eller en på telefonen eller annen elektronisk enhet hvis du foretrekker denne måten å ta notater på. Å ha en notatbok i nærheten av deg kan hjelpe deg med å skrive ned alt som kommer til hjernen din - for eksempel det faktum at du må hente papirhåndklær eller en ny måte å organisere et arbeidsprosjekt på - slik at du kan Ikke helt glem den strålende tanken du nettopp hadde. Bli vant til å skrive ned alle tankene du sannsynligvis glemmer og bruk denne notisboken ofte.  
    
  • Skrive ned dine tanker kan også hjelpe deg å føle større kontroll over dine daglige oppgaver.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Lag en journal. Nei, å holde en journal vil ikke hjelpe deg med å rydde opp rotet under kjøkkenvasken, og sannsynligvis vil ikke være en erstatning for å sette alle de irriterende tingene på skrivebordet ditt. Men å holde en dagbok kan bidra til å holde orden på en annen viktig måte - noe som gir deg tid til å bremse og skrive ned tankene dine. Du kan føle deg permanent overveldet, eller som om du var ute av kontroll fordi du aldri slutter å ta en pause mens du desperat forsøker å krysse av noen ting på oppgavelisten din. Skrive kan hjelpe deg med det. 
    
  • Skrive ned dine tanker og følelser, selv om de ikke har noe å gjøre med hvordan du får mer ordre i livet ditt, kan få deg til å føle deg mer kontroll over livet ditt og hjelpe deg, livet ditt å sakte ned for å finne midten.
  •  
                   
 16.  
             

  Del 2      Bare hold livet ditt  ,

    
   
 1.             1      Kjøp mindre ting. Dette er den enkleste måten å forenkle livet ditt på. Du kan føle at du ikke har noen ordre fordi du hele tiden plukker opp nye gjenstander i ditt miljø. Neste gang du ser noe flott i salg, spør deg selv om du virkelig trenger dette elementet, eller hvis du fortsatt har det samme eller noe som er nesten like bra. Og hvis du er virkelig fast bestemt på å kjøpe noe, må du sørge for at du har god plass og at du vet nøyaktig hvor du skal sette den før du tar den hjem. 
    
  • Det er greit å bruke pengene til og med med hendene dine, men hvis du regelmessig tar med nye varer inn i huset uten å ha plass til dem, vil du ikke kunne holde orden.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta ut ting du ikke trenger. Clearing er en av de enkleste måtene å holde orden på. Gjør det til en vane en gang i uken eller måneden for å gå gjennom dine eiendeler og lage massevis av ting du ikke lenger trenger, og klær og andre ting som må gis bort. Når du ser på noe, og du ikke vet hva det er, kan du ikke huske at når du sist brukte eller brukte den, eller du bare vet at det tar for mye plass, kan det være på tide å gi det bort , Hvis det er verdt å donere elementene dine, så doner dem, og hvis du må innrømme at de er totalt søppel, må du bli kvitt dem. Du vil føle deg bedre organisert og i kontroll over de tingene du trenger når du gjør det. 
    
  • Det er greit å holde noen ting av sentimental grunn, men det må ikke være en unnskyldning for ikke å kaste noe bort. Du kan holde plysjbjørnen som din første venn ga deg, men kanskje kanskje eliminere de andre ti fylte dyrene han la til samlingen din.
  •  
  • Når det gjelder å donere klær, er en tommelfingerregel å gi bort alt du ikke har på seg i et år. Det kan høres hardt, men hvorfor vil du beholde noe du ikke har rørt så lenge? Med mindre du har klær til spesielle anledninger som du må holde for dette bryllupet, bør du si farvel til alt du ikke vil bruke lenger.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Si ikke oftere. En annen måte å holde orden på er å lære å si nei til alle de som ber deg om å ta mer ansvar. Visst, noen ganger vil du kanskje gjøre litt ekstra arbeid eller virkelig hjelpe noen, men du bør ikke si ja bare fordi du føler deg for skyldig til å si nei, eller bare fordi du føler behov for å få et løft på selvbekreftelse fra behovet for å være nødvendig , Neste gang noen spør deg om å gjøre noe du ikke vil gjøre, så beklager du, si at du er for opptatt, og gjør et kompromiss hvis du virkelig vil. Bunnlinjen er at du vil føle deg mer i kontroll hvis du ikke prøver å fylle åtti forskjellige ting i timeplanen din. 
    
  • Hvis du er noen som har problemer med å holde orden, så er kanskje en av hovedgrunnene til at du er for opptatt. Så hvorfor gjør det verre?
  •  
  • Ikke la andre mennesker moralske forplikte deg til å gjøre noe du ikke vil gjøre. Jo, det er tider når en venn i nød virkelig trenger deg, men det burde være et unntak og ikke regelen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Behandle tid som penger. Akkurat som du burde sette budsjett for å bruke pengene dine klokt, bør du vurdere tiden din som en god. Hvor mye har du? Hvor mye vil du ha? Hvor mye av det investerer du i ting som ikke er veldig viktig for deg? Drol på hvordan du bruker dagene dine - lag mat, se på TV, trene og se om det er noe du kan kutte ut av programmet for å gjøre plass til noe du vil gjøre oftere.  
    
  • Hvis du for eksempel vil trenge oftere, bør du kanskje redusere disse tre telefonsamtalene en uke med din beste venn, og i stedet gå for en jogge i løpet av den tiden.
  •  
  • Du kan føle at du ikke har et gratis minutt denne uka til du skriver ned nøyaktig hvordan du bruker tiden din. Da kan du finne ut at du bruker mer enn ti timer i uken og ser på TV! Selv om du kanskje føler at du har liten tid til å slappe av eller se på TV, legger denne gangen opp. Selv om noen fjernsyn kan være lærerikt og en liten tv ikke har drept noen, hvis du finner det vanskelig å finne tid til å fullføre arbeidet ditt, revidere romanen din, se etter nye jobber eller bare gjøre noe, så kan du dra nytte av denne tiden.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Planlegg måltider på forhånd. En annen grunn folk blir sittende fast og mister prioriteringene er når det gjelder middag. Hvis du tilbringer mye tid på å kjøpe dagligvarer og forberede måltider, kan det hjelpe deg med å lage en måltidsplan for uken. Du kan la en kveld eller to være åpen for å hente mat eller gå ut til middag, hvis du vil, men hvis du har en grov ide om hva du vil lage mat hver dag, må du gå inn i virksomheten flere ganger i uka tilbringe tjue minutter å finne ut hva du kan gjøre med ting i kjøleskapet og skapene. 
    
  • Å lage en ukentlig måltidsplan på kjøleskapet eller i en separat tidsplan, kan hjelpe deg med å holde et godt grep på din måltidsplan, og det vil spare deg for tid og fordeler i din søken etter mer bestilling.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ta vare på dine ærender. Det er en annen måte som hjelper deg med å holde deg organisert. Du kan føle at du rushing fra sted til sted for å gjøre alt uten å kunne puste. Vel, hvis du gjør din oppgaveliste før, kan du finne muligheter til å dele oppgaver med noen andre eller finne noen for å hjelpe deg med å få jobben gjort. Du må bare nærme seg hele greia litt annerledes. Dette sparer tid og hjelper deg med å holde deg organisert under prosessen. 
    
  • Hvis du bare trenger fem ting fra butikken som skjer ved siden av yoga-studiet, går du inn i yoga-leksjonen og deretter raskt gjennom butikken i stedet for å splitte den i to separate ærender. Dette vil hjelpe deg med å slette ting fra oppgavelisten din og fortsette med dagen din.
  •  
  • Delegat, hvis du kan. Hvis du vet at mannen din går til apoteket uansett om ettermiddagen, spør han om å ta med deg din favoritt sjampo. Du kan hjelpe ham senere til gjengjeld når han trenger noe.
  •  
         
 12.  
             

  Del 3      Hold deg på ballen  ,

    
   
 1.             1      Fortell venner og familie om det. En måte å holde orden på, er å vise ditt ansvar til dine venner og familie. Hvis du planlegger en vårrengjøring denne måneden, fortell familien din at du planlegger det. Hvis du planlegger å sende bryllup invitasjoner innen uken, fortell vennene dine om å tømme sine postkasser forventningsfullt. Når du sier at du gjør en oppgave, er det annerledes enn å skrive det ned, fordi du vil føle deg som å la folk ned hvis du ikke gjør det. 
    
  • Dette betyr ikke at du må lade tonn trykk. Det er imidlertid ment å holde deg organisert når du går om dine daglige oppgaver.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Angi dine tidsfrister. Dette ligner på hvordan du forteller andre mennesker du vet at du skal gjøre noe for å være sikker på at du holder deg til det du gjør. For eksempel, hvis du har snakket om å donere klærne til goodwill i flere uker, ring og gjør en avtale. Hvis du vet at de kommer til klokken 15 på fredag ​​for å plukke opp ting, må du gjøre det da! Sett så mange tidsfrister som mulig, og sørg for at de hjelper deg med å implementere planen din i stedet for å stresse deg. 
    
  • Hvis du vil gå et skritt videre, fortell sjefen din at rapporten skal være klar i slutten av uken. Det vil virkelig gjøre deg ansvarlig!
  •  
         
 4.  
 5.             3      Unngå perfeksjon. En av grunnene til at du har problemer med å holde orden, er at du bruker for mye tid på en oppgave og ikke har tid igjen for de andre fem tingene du gjør den dagen hadde. I stedet for å være oppmerksom på å gjøre en jobb perfekt, må du sørge for at du gjør en god jobb, men gi deg nok tid til å gå videre til neste oppgave. En måte å gjøre det på er å si, "Jeg skal tilbringe 45 minutter på dette prosjektet, og så gir jeg det opp." Innstilling av tidsgrenser vil hjelpe deg med å styre tiden din og få deg til å føle deg raskere om å ha alt under kontroll fordi du har tid til å gjøre hva du vil gjøre. 
    
  • En av de karakteristiske egenskapene til mennesker med høy grad av selvorganisasjon er følgende: De vet når de har utført seg godt og fortsetter. For det meste er det ikke verdt oppgaven med å gjøre jobben eksepsjonelt bra, i hvert fall så lenge det ikke er veldig viktig for deg.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Delegere så mye du kan. Lære å delegere er et viktig skritt for å opprettholde din anstendige livsstil. Ditt ønske om å holde orden betyr ikke at du må gjøre hver eneste liten ting selv. Hvis du er fast bestemt på å holde husstanden i orden, bør du sørge for at barna dine, halvparten din, potensielle romkamerater eller andre som deler rommet ditt med deg, er involvert i oppgaver. Hvis du vil at ting skal gå glatt på jobb, må du sørge for at alle ansatte bidrar til dine mål med hjelpsomme prosedyrer. 
    
  • Hvis du har tenkt å gjøre alt selv, vil det være vanskeligere å virkelig gjøre hva du sier.
  •  
  • Ikke vær redd for å be om hjelp. Hvis du føler deg overbelastet med omsorg for hagen din, spør en venn om hjelp. Hvis du føler at du ikke kan lære for matteprøven alene, så spør en intelligent venn for hjelp. Å vite når du ikke kan gjøre det på egen hånd, kan hjelpe deg med å få ting under kontroll: å få hjelp er mye bedre enn å feile.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Belønne deg selv for oppgaver du har mestret. Hvis du vil holde det ryddig, bør du belønne deg selv for en godt utført jobb. Ikke bare gjør en jobb og fortsett: Belønn deg selv for noe som passer best for deg, om det er en yoghurtglass nedover gaten eller en 15 minutters pause for å holde din favorittblogg oppdatert. Sladder og sladder å lese. Livet handler ikke bare om å jobbe og gjøre ting. Hvis du aldri slutter å fortelle deg hva godt arbeid du gjør eller ta en pause nå og da, så er det sannsynlig at du vil føle deg overveldet. Hvis du vil holde ting under kontroll, må du vite når du skal ta en pause! 
    
  • Du kan til og med inkludere noen belønninger i din gjøremålsliste. Kanskje du tar en kort spasertur etter at du har gjort de to første tingene. Du kan kanskje gå til vennen din, Mindy, etter at du endelig har fullført dette prosjektet. Hvis du nærmer deg oppgavene dine på denne måten, vil du ikke bare være mer ordentlig og gjøre alt, men ha det mer moro underveis!
  •  
         
 10.  
             

Tips .

      

             Les mer... (3)      
Hus populær:
Slett et lys med fingrene.

Avverge skorpioner på naturlige måter.

Dekorer et speil med gamle CDer.

Rengjør tørketrommelen.

Monter en gips.

Mal et teksturert tak.

Plant yuccas.

Voks soyabønner.

Koble en hageslange til en kran på kjøkkenet.

Rengjør sko.

Vask en baseball cap.

Fjern en Edding flekk.

Coleus rase.

Lag en sitronsyreoppløsning.

Lag en blomsterhage eller blomsterbed.

Test for mugg.

Reparasjon av vinylisolering av svømmebassenget.

Gjenkjenne et birdseye lønnetre.

Kutt persienner.

Refurnish møbler.

Dampstoppede møbler.