Home \ hus
 

Motta din poinsettia til neste jul.

 

I denne artikkelen lærer du hvordan du kan nyte julestjernen du har kjøpt til juletiden neste jul.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Grunnleggende omsorg for en julestjerne  ,

    
   
 1.            1      Kontroller planten din for skadedyr (de fleste planter vil ikke vise før to uker etter kjøpet). Hvis planten din er infisert, er det best å avhende den og få en ny til å beholde.        
 2.  
 3.             2      Hvis du ønsker å beholde din nåværende plante til neste vinter, bør noen såpevannbehandlinger på planten og pottejorden være nok til å kvitte seg med de fleste skadedyr. Bladlus er vanligvis hovedproblemet. Men de kan fjernes ved å dabbing dem med en bomullspinne dypt i gnidningsalkohol. Du bør imidlertid gjøre dette før de angriper andre planter eller har spredt seg, ellers vil du ikke bli kvitt dem.       
 4.  
 5.             3      Plasser anlegget i et kjølig (men ikke kaldt), litt mørkt rom og hell mindre. Planten bør føle seg tørr mellom vanning og sjelden bli vannet. (Overbefolkning er hovedårsaken til innendørs bolighus i vintermånedene, da det ikke er i vekstfasen og derfor ikke absorberer så mye næringsstoffer, men hvis det helles for mye, vil det være i vannet og det kommer problemer slik som mossdannelse, mugg, råt og gult blad.) Hvis temperaturen stiger over 10 ° C om natten, kan planten sitte ute.       
 6.  
 7.             4      Bestem hva planten din skal se ut i juletiden. Hvis en liten, busket plante er målet ditt, bør hele planten bli trimmet til noen tommer over stammen. For en større plante, bør du bare ta av tipsene til hovedgrenene i juli. Hvis du vil ha en formkutt, fjern alle grenene unntatt den største, retteste hovedgrenen og ikke ta av spissene. Fjern bare sideskuddene til slutten av sesongen.       
 8.  
 9.             5      Foreløpig ikke utsette anlegget for direkte sollys. Dette vil føre til at de resterende bladene brenner og faller, noe som kan ende i den svekkede plantens død. Plasser anlegget på et lyssky sted først. Etter to uker kan du sette dem til et sted i delvis nyanse. Etter ytterligere to uker, plasser dem i direkte sol eller slik at de har mesteparten av solen over solen, til sesongen er over. Dette hjelper planten til å herde og blir vant til de nye forholdene ute.       
 10.  
 11.             6      Begynn å jevne regelmessig igjen. Gjød det hvert femte vanning eller hver annen uke (avhengig av hvilket som helst senere) med spesiell poinsettia eller husplantegjødsel. Hvis du vil, kan du også prøve fortynnet nålegjødsel for å stimulere og fremme bladvekst (på dette tidspunktet bør du bare oppmuntre blad, ikke blomstvekst).       
 12.  
 13.             7      Når det er på tide å få anlegget tilbake på høsten, bør du oppmuntre prosessen som vender toppen av bladrøddet (eller rosa eller fargen du brukte i vinter hadde). Denne prosessen kan ta to måneder eller mer, avhengig av tilstanden og naturen til planten din. 
    
  • Bytt fra en nitrogenbasert gjødsel til en husplantegjødsel eller en spesiell poacher for poinsettia, og kutt befruktning ned til halvparten.
  •  
  • Begynn rutinen for en lang natt og kort dagssyklus for å danne blomster: 13 timer uforstyrret mørke og 11 timer sollys hver dag. Hold temperaturer mellom 17 ° C og 15 ° C om natten. Vri pannen regelmessig slik at planten blir lys jevnt. (Merk: Det må være helt mørkt - selv lyset på en gatelampe eller den som passerer biler er allerede nok til å forstyrre blomsterdannelsen.)
  •  
  • Med denne rutinen, stopp etter ca to måneder, og sett planten i det soligste vinduet i ditt hjem. Reduser gjødsel og ikke hell den for mye.
  •  
                   
 14.  
             

    2      Blomstertips og triks  ,

    
   
 1.             1      La planten vokse utendørs om mulig. Avhengig av klimaet trives vanligvis pyntegjenstander bedre ute enn i huset. Legg derfor planten din i et åpent rom hvor det er i skyggen på ettermiddagen. Hvis det blir for varmt eller tørt, kan veksten sinke litt.       
 2.  
 3.             2      Ha realistiske ideer om plantens utseende. Det blir aldri det samme igjen som det gjorde på kjøpsdagen, da disse plantene er treplanter. Hvis du vil ha noen planter som ser ut som om de kommer fra barnehagen, kan du ta noen stiklinger fra planten din fra april til den tiden du henter anlegget (ikke bekymre deg - du kan Fortsett å bringe morplanten til å blomstre). Du kan bruke rothormoner, men røtter er vanligvis nok til julestjerner (for eksempel kompost for hageavfall som gressklipp).       
 4.  
 5.             3      Vær oppmerksom på riktig tidspunkt når du danner blomster. Når poinsettia din skal være i full blomst og hvordan du vil opprettholde den etter blomstring, bestem når du skal stimulere blomstringen. Hvis du vil at den skal blomstre i slutten av november, bør du begynne 1. oktober, til jul 31. oktober. Du kan også starte tidligere, men du må følge den mørke / lette rytmen, slik at planten din blomstrer gjennom julen.       
 6.  
 7.             4      Plasser anlegget / planterne i et mørkt rom, et oppbevaringsrom eller et skap. Velg et sted hvor det meste av tiden ikke kan trenge lys.       
 8.  
 9.             5      Bruk en varm hvit kompakt fluorescerende lampe eller et varmt hvitt lysrør. Det er viktig at du er varm hvit , og at du ikke bruker en vanlig plantelampe da anlegget også trenger rødt lys. Dette sammen med riktig timing vil sikre at den vil blomstre igjen. 
    
  • Kontroller at lyskilden din er sterk nok. En 26 watt kompakt fluorescerende lampe (tilsvarende en vanlig 100 watt pære) er ikke nok for to eller flere planter. Bruk en 26 watt kompakt fluorescerende lampe per klo og fest den omtrent 30 cm til 50 cm over anlegget. Pass på at du kan endre høyden da plantene vokser veldig fort i denne fasen.
  •  
  • Du kan også bruke høytrykks natriumlampe (HS-lamper). Vær imidlertid forsiktig med denne lampen, da det lokale politiet kan forvente at du skal plante en annen meksikansk plante med samme lyscyklus! HS-lamper har en spesiell varmesignal som kan hjelpe til med lokalisering av ulovlig dyrking.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Bestem dag og natt tider. Velg de tider som passer til hverdagen. God tid er den vanlige kontortiden fra klokken 9 om morgenen til klokka 5 om ettermiddagen. Hvis lyset er av, ikke forstyrr plantene . Selv om mange sier at fjorten timer med totalt mørke vil være tilstrekkelig, fungerer det alltid med seksten timer (med varmt hvitt lys).       
 12.  
 13.             7      Sjekk om planten begynner å blomstre. Det første tegn på at planten din begynner å blomstre, er misfarging av bladene. Dette betyr at de øvre bladene sakte blir røde, ettersom planten mener høsten er over. Fortsett å avsløre anlegget til lys til det er i full blomst. 
    
  • Du må kanskje forlate anlegget i den tidlige barnehage hele tiden og få det ut på ferien du vil dekorere.
  •  
  • Selv de plantene du kjøper i år kan ha nytte av dem og kan godt være egnet som moderplanter for stikkene dine neste år. Så legg henne i barnehagen din.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Pass på at anlegget ikke får mer enn ti timers lys hver dag. Dette får det til å blomstre lenge etter julen. Ta vare på henne: Hell planten ordentlig, hold moth sign lice vekk fra henne og sørg for at hun får mye lys i løpet av hennes syklus. Med denne omsorget kan planten blomstre lenge etter mors dag! 
    
  • Hvis planten blomstrer for lenge, sett lysstyrken i 24 timer for å slutte å vokse. Det kan være at noen planter fortsatt har blomsterknopper hvis du legger dem ut om sommeren.
  •  
         
 16.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Hus populær:
Reparer en knirkende takvifte.

Bruk en tennpistol.

Plante blåbær selv.

Fjern sigarettstank fra klær.

Avl pekantrær.

Dyr alger.

Rengjør gullsmykker.

Fjern flekker i badekaret.

Avle gress.

Plant et ferskt tre.

Vok en rose fra en enkelt gren.

Behandle alger i et svømmebasseng.

Fjern svette flekker fra klær.

Trekk krokusene.

Vask joggesko i vaskemaskinen.

Dra pelargoner selv.

Gjør peonies blomstre.

Rengjør en blender.

Legg Pergo laminat.

Fjern farge fra ruskindsko.

Eliminere lukt fra et rom.