Home \ hus
 

Plante et epletre.

 

Har du noen gang lurt på om du bare kunne hente frøene fra det deilige eplet, spiste du bare og vokste dem i hagen din? Vel, svaret er, ja, det kan du! Å trekke epler ut av groper krever imidlertid litt innsats, planlegging og tålmodighet. Rull ned til trinn 1 for å lære å dyrke ditt eget eple fra frø! Det kan ta litt tid!

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Simulere vinter  ,

    

For at kjerne skal spire, må de ha opplevd kaldere temperaturer, akkurat som om de gikk gjennom en ekte vinter. På grunn av dette behovet må du simulere vinteren med kjøleskapet ditt.

 
   
 1.            1      Samle to forskjellige typer kjerner. Apple trær må plantes i par for å bære frukt - epletrær pollinerer ikke seg selv, så de trenger et annet utvalg av eple for å pollinere hverandre. Du kan enten ta kjernene ut av et eple du spiser eller kjøper eplekjerner i butikken. Husk å dyrke et eple fra frøene du har samlet, og ikke nødvendigvis garantere at treet vil bære frukt fra disse frøene. Prøv å plukke eller kjøpe frø fra epletrær som vil vokse godt i klimasonen din, ellers kan ditt tre dø så snart det er plantet ute.  
    
  • Det anbefales at du kjøper en frøplante fra en barnehage i stedet for å vokse et epletre fra et frø.  
  •  
  • Hvis du prøver å dyrke et epletr fra en kjernen, bør du også huske at det treet du oppretter ikke vil være et lite tre (som betyr at den vil vokse til full størrelse på ca 9 meter). Hvis du tror du har nok plass i hagen din for denne trestørrelsen, flott! Du bør også huske at trær plantet fra frø tar 8 til 10 år for å produsere frukt, mens et transplantert ung tre produserer frukt i en mye kortere tidsramme.  
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Legg ut kjernene dine for å tørke. Når du har tatt frøene ut av frukten og slått av med alle biter av frukt som henger fra frøene, bør du legge dem ut for å tørke. Dette betyr ganske enkelt at de kan lufttørke til det ikke er fuktighet på det ytre skallet.  
    
  • Merk: Ikke alle kjerner gir samme type eple, selv om kjernene alle kommer fra en eplesort. Så du kan bruke frøene til en slags eple og få forskjellige varianter.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Dekk kjernene dine med et fuktig papirhåndkle. Legg kjøkkenpapiret og kjernene i en tetningsbar plastpose, glass med lokk eller Tupperware. Uansett hva beholderen din er, må du kontrollere at den kan lukkes stramt.  
    
  • Du kan også bruke torvmose i stedet for papirhåndklær hvis du har dem til hånden.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Legg frøene i kjøleskapet. Kjernene må være utsatt for kule temperaturer i noen tid, denne prosessen kalles "modning". Dette er i utgangspunktet en simulert vinter. I løpet av denne tiden begynner kjernene å vokse røtter og skudd. De må være der der åtte eller flere uker. Oppretthold temperaturen som kjernene lagres på rundt 4,5 til 10 ° C med optimal temperatur ved 4,5 til 5 ° C.  
    
  • Når det er mulig, gjør det i selve vinteren, slik at hvis du tar frøene ut av kjøleskapet, er de på nivå med de faktiske årstidene. Plante spirer tidlig på våren etter siste frost sikrer de beste resultatene.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Sjekk det noen ganger for å sikre at kjøkkenpapiret blir fuktig. Etter at de åtte uker har gått, burde kjernene dine ha drevet og utviklet små røtter som kommer fra kjernen under. Hvis kjernene dine har drevet, ta dem ut av kjøleskapet.                  
 10.  
            

  Del 2      Pott skuddene  ,

    
   
 1.                  1      Forbered potten og jorden. Frøene dine må plantes i en liten krukke. Bruk en god pottejord for dette. Apple kjerner vokser best i jord med en nøytral pH. Fyll potten med jorda og lag et hull som er to eller tre ganger større enn den spirede kjerne.  
    
  • Ikke legg til gjødsel. Dette er ikke nødvendig, selv om du kan legge til bladmørk eller kompost hvis du vil gi plantelivet et ekstra boost.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Legg kjernen i hullet i bakken. Vær forsiktig med å behandle dine spirede frø som deres røtter er svært følsomme. Legg kjernen i jorden og dekk den deretter, vær forsiktig med å trykke forsiktig på jorden. Vann kjerne umiddelbart slik at jorden settes opp rundt kjernen og forblir fuktig.        
 4.  
 5.                  3      Hold potten ved romtemperatur. Når den vokser i potten, bør kjerne og jord holdes på eller litt over romtemperatur. Kjernen bør få en god del dagslys fra solen, så å sette den på vinduskarmen som får sollys er en god ide.        
 6.  
 7.                  4      Sørg for at plantingen din begynner å vokse. Flere uker etter planting, bør frøene dine begynne å kjøre ut små blader. Fra da av blir de større og sterkere. Hold dem i potter til de ser sterke ut og det er fare for frost. Hvis du tror at plantingen din vokser ut av potten, plant den i en større krukke og fortsett å vanne den daglig.        
 8.  
             

  Del 3      Transplant ditt frøplante utenfor  ,

    
   
 1.                  1      Velg et sted for ditt tre / tre. Det er flere faktorer som skal bestemme hvor du plantet ditt tre. Disse inkluderer sollys, jord og rom.  
    
  • Sollys: Apple trær trenger full sol. Dette betyr at de skal få seks eller flere timer med direkte sollys hver dag. Om mulig, plant ditt tre på en øst eller nordvendt skråning.
  •  
  • Jord: Apple-trær liker ikke fuktige føtter. Dette betyr at de må plantes i jord som, mens fuktighetsgivende, drenerer fuktighet godt. Jorden skal være rimelig rik og ha en relativt nøytral pH.
  •  
  • Sted: Siden du vokser ditt tre fra en kjerne, vokser det til full størrelse (det betyr at det kan vokse 6 til 9 meter høyt). Du må sørge for at det er nok plass til at rotsystemet hans vokser. Planlegg å plassere treet ditt minst 7,5 meter unna et annet tre, spesielt hvis du planlegger å plante to trær samtidig.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Du bør vite når betingelsene for transplantasjon er riktige. Når din lille frøplante har vokst seg stort nok til at ingen trapper på den eller tror det er ugress, plant det forsiktig, uten å kutte noen røtter. Den beste tiden på året for planting avhenger av hvor du befinner deg - i Zone 8 (USDA klimasone, er de fleste områder i Tyskland klassifisert som Sone 6-7) og varmere planting kan fungere godt i høst. Hvis du bor andre steder enn Zone 8, plant på våren så snart trusselen om hard frost er over.        
 4.  
 5.                  3      Fjern alle ugress i en diameter på en meter rundt plantingsstedet. Grav et hull to ganger diameteren av rotsystemet til ditt unge tre. Pass på at hullet er ca 60 cm dypt. Når du har gjort hullet, prøv å løsne jorden på hullets vegger - dette hjelper røttene til treet ditt å trenge inn i jorden.        
 6.  
 7.                  4      Bytt ditt unge tre. Forsiktig spred røttene til treet ditt slik at de ikke er sammenflettet eller klemmet i hullet du gravde. Begynn å skifte jorden rundt røttene. Når du har dekket røttene, trykk på jordstrammen for å kvitte seg med luftslommer som kan ha dannet mellom røttene. Fyll resten av hullet med løs jord.  
    
  • Legg igjen ikke gjødsel eller fersk kompost rundt treet ditt. Gjødsel kan til og med "brenne" røttene til ditt unge tre.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Vann treet godt for å fjerne luftlommer. Etter at du har vannet ditt tre, distribuer du mulch for å hjelpe det unge treet til å opprettholde fuktighet. Hø, halm eller økologisk hardwood sjetonger fungerer godt som eple trær mulch. Mulch skal fordeles i en radius på 30 cm rundt treet. Dette bidrar til å opprettholde fuktighet og holde gresset fra å vokse, noe som vil konkurrere med røttene til ditt unge tre for vann og næringsstoffer.        
 10.  
             

  Del 4      Vedlikehold treet ditt  ,

    
   
 1.                  1      Hell ditt tre. Så lenge trærne er små (ca. 15 til 20 cm i størrelse), skal den bli vannet hver 10. til 12. dag. Men da treet vokser, kan du begrense støping så lenge jorden blir fuktig (men ikke våt). Når de vokser, må du helle dem mindre regelmessig. Om sommeren, men vannet ditt tre hver til to uker.  
    
  • I resten av sesongene kan du la naturen gjøre resten, med mindre du bor i et ekstremt tørt område. Hvis dette er tilfelle, husk at tilsvarende 2,5 cm eller 5 cm vann (nedbør) per uke er ideelt for det første året. Pass på at du gir det en skikkelig helle, ikke bare en lur.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Forhindre skadedyr. Hvis du bor i et område med hjort, må du beskytte ditt unge tre. Hjort elsker å male på knoppene til epletrær, og i noen tilfeller skader selv kofferten selv. Et kjedeledd gjerde, litt høyere enn treet og festet til innsatsen, hjelper i de fleste tilfeller; Ved lavtrykksområder kan sprøyting av treet med en kjøpt eller hjemmebrygget spray også være effektiv.  
    
  • Ta av kaniner og mus ved å sette opp et lavkjede gjerd rundt bunnen av treet.
  •  
  • Få insekter under kontroll. Du kan finne deg selv i en kamp mot insekter som liker din frukt. Du kan bekjempe dem på forskjellige måter. For eksempel nettle. Sørg for at handelsfondene er høyt konsentrerte og utgjør en trussel mot dyr, fugler og mennesker, og hvis det i det hele tatt, bør bare brukes som en siste utvei.
  •  
  • Kjemp applefruktfluen. Dette er en av de vanligste plager for epletreet. I juni henger du en tennisball-størrelse rød ball eller to i grenene av treet. Coat kulene med et lim som Tangle Trap®, som kan kjøpes i hagesenter.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Gjær ditt treet som det alder. ditt epletrær skal befruktes hver vår. Gjødre treet etter at den siste snøen har smeltet (hvis det snør med deg), men før treet begynner å produsere knopper. Du bør bruke en gjødsel med nitrogen og oksid innhold (NPK) på 10-10-10. Du bør legge gjødsel under trekket på treet, en halv pund per 2,5 cm diameter av stammen.  
    
  • Bland ikke gjødsel og insektmidler - denne typen kombinasjonsgjødsel kan skade epletrær.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Hold deg unna beskjære unge trær. Støtte så lite som mulig de første årene, så du ikke forsinker frukten. Du bør bare beskjære alle døde eller syke grener. Et epletre vil bli en god del før du bestemmer deg for å bære frukt - sin måte å reprodusere seg på - så la den vokse til den begynner.  
    
  • Frigjør ditt unge tre fra ugunstig plasserte knopper før de har mulighet til å vokse til grener som du bare må trimme senere.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Tren treet ditt. Dette kan høres rart, men grenene på treet ditt må være skulpturert for å maksimere frukten som treet produserer. Enhver gren som er 35 grader eller mindre fra stammen må trent til en bedre vinkel (hvilken som helst vinkel som er større enn 35 grader fra stammen). Bøy en gren ned slik at den er nesten horisontal og bind den med streng til hauger i bakken eller nedre grener. La ham nede i noen uker.        
 10.  
 11.                  6      Tynn overdreven frukt. Å produsere for mange frukter kan være dårlig for ditt tre. De overfylte fruktene kan trekke ned grenene på treet og redusere kvaliteten på de produserte eplene. Du bør tynne frukten slik at bare en eller to epler per gruppe er igjen og de er omtrent femten til tjue centimeter fra hverandre. Du vil være glad for å ha gjort dette når du endelig biter i deilig frukt av treet ditt.        
 12.  
 13.                  7      Støtte et modent tre årlig. Når trærne har produsert og fylt frukt, må du opprettholde det år etter år. Gjør dette når treet er inaktivt. Klipp vekk grener som vokser oppover (disse finnes vanligvis i de høyere delene av treet). Du bør beskjære døde, syke eller ødelagte grener, så vel som grener som vokser på treet eller krysser hverandre.  
    
  • Kutte bort alle svært små voksende grener - generelt skal grenene av treet ditt begynne å vokse omtrent 45 centimeter eller mer fra bakken.
  •  
  • Du bør også fjerne svake grener, som pleier å vokse på undersiden av grenene.
  •  
         
 14.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Hus populær:
Bygg en trommekomposter selv.

Hold edderkopper ut av huset.

Trekk en skytterbregner.

Fjern katturin.

Trekk pampas gress.

Fjern tyggegummi fra bomull.

Fjern møbelmerker i teppet.

Dyr mosroser.

Voks fiken.

Eliminere blokkeringer i en septiktank.

Hold tomatfrø for neste år.

Beskjæring av en bonsai.

Hold vann i lang tid.

La sitroner modne.

Plant rødbeter.

Rengjør LEGO.

Kompostering når det er kaldt.

Grow popcorn mais.

Plante sukkerrør.

Sitroneddik Lag isbiter som deodorant for søppelkassen.

Plant og dyrk azalea.