Home \ hus
 

Legg glassfliser.

 

Glass er et veldig vakkert materiale som kan lyse ethvert rom i huset og gi det en klassisk moderne preg. Store ark papirbelagte glassfliser er enklere å behandle fordi flisene ikke lenger må legges en om gangen. Du kan også kjøpe tradisjonelle glassfliser. Med denne WikiHow som guide kan du gi rommet ditt et profesjonelt utseende uten en profesjonell pris. Bare start med trinn 1 nedenfor og lær hvordan du legger glassfliser på forskjellige overflater.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Utarbeidelsen av arbeidet  ,

    
   
 1.            1      Kontroller overflaten for sin strukturelle tilstand. Før du starter med fliser, må du sørge for at underlaget som flisene legges på er sterkt og har en solid tekstur. Du vil ikke gjøre alt arbeidet med flisene for å rive dem om to år. Dette betyr at hvis du vil legge flisene på veggen eller på gulvet eller benkeplaten, må du sjekke veggbeslagene, gulvbjelker eller benkeplaten.  
    
  • Leter du etter tegn på mugg og rot. Disse tegnene vil vanligvis være åpenbare. Du kan gjenkjenne dem ved det misfarvede treet på overflaten. Den har en myk struktur og gir inntrykk.
  •  
  • Du kan også søke etter sprekker i overflaten du vil flisere. Mindre tårer kan være normale, men større tårer må kanskje behandles før du kan fortsette.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fyll opp grunnmaterialet hvis det ikke finnes. Hvis du ikke har en solid overflate hvor du skal legge fliser, må du først lage en passende overflate. Cementbrett eller gipsplater er vanligvis best fordi de absorberer fuktigheten som oppstår når du legger fliser. Kryssfiner bør i alle fall unngås fordi treet er forvrengt av den absorberte fuktigheten. Det er også mindre vanntett etter flislegging.  
    
  • Lukk leddene. Pass på at leddene mellom sementbrettene eller gipset er koblet til en glassfiberstrimmel. Du bør ikke flytte panelene individuelt så snart flisene er installert. Flisene kan knuse mens du gjør det.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Opprett ditt lederskap. Merk de flate linjene som du kan bruke som veiledning når du legger fliser. For glassfliser er et laserstyrt åndnivå det enkleste alternativet. Du kan kjøpe dem relativt billig. Det prosjekterer en rett linje på overflaten, som du kan bruke som en guide når du legger fliser. Sett opp det laserstyrte åndnivået og sikle strålen på stedet der du vil legge flisene.  
    
  • Lasernivåer er svært nyttige fordi du også kan følge dem etter å ha brukt mørtel. Du kan også jobbe med en krittlinje, men det er relativt enkelt å tilfeldigvis dekke det opp.
  •  
  • Det er viktig å stille opp linjen din med et åndnivå fordi veggene, takene og andre flater i hjemmet ditt ikke alltid er like rette som de virker. For eksempel kan en vegg være høyere på ett sted enn en annen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Test mønsteret ditt. Tørk fliser først før du legger dem i mørtel. Pass på at du liker mønsteret og du vet hvordan du skal montere de forskjellige fliser eller buer riktig. Legg ut noen av fliser for å få en ide om hvordan mønsteret ser ut.                  
 8.  
             

  Del 2      Legg fliser  ,

    
   
 1.             1      Bland en tynn mørtel. Du kan best feste flisene på veggen eller annen overflate med en tynn mørtel. Bland mørtelet i henhold til instruksjonene på emballasjen. Du bør alltid begynne med pulveret og gradvis legge til vannet. Hvis mørtelen har konsistens i peanøttsmør, nås det riktige blandingsforholdet mellom mørtel og vann. Bare bland mengden du kan konsumere på 20 minutter. La mørtel i 10 minutter og rør igjen. Han er så klar til bruk.        
 2.  
 3.             2      Fordel mørtel. Spred morten til ca 1 m² med en serrated trowel. Spred morten og trekk deretter parallelle linjer gjennom massen, slik at flisene bedre kan kle seg til veggen. Du kan først teste med en flis for å sikre at mørtel har riktig konsistens. Trykk en flis på mørtelet og deretter av. Hvis du legger flisen i mørtel og mørtelen skyves opp til kanten mellom flisene, og den er synlig på kanten, kan den være for tykk eller kanskje for våt. Hvis mørtelen stikker til baksiden av flisen, kan den være for tørr eller for tynn.  
    
  • Få råd på maskinvarebutikken og anbefaler en serrated utjevning av trowel i riktig størrelse for prosjektet ditt. Vanligvis legges flisene i paneler. Dette krever trowels med smalere spor. Hvis du har større glassfliser som ikke legges i plater, er en trowel med intervaller på 0,9 cm trolig bedre.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Legg dine fliser. Du kan nå legge fliser eller glassfliser på den ferdige mørtelen. Legg flisen fast på mørtel og trykk den på overflaten. Husk at mørtel ikke er en tannkrem. Du bør ikke skyve flisen for hardt slik at mørtel ikke blir ødelagt. Du vil bare at mørtelen skal holde fast. Prøv å starte i et hjørne eller på veggen for å minimere mengden fliser du trenger å kutte. Plasser mellomrom mellom fliser eller plater når du legger dem.  
    
  • Hvis du arbeider med fliser, kan du kutte platene til den størrelsen som passer ditt prosjekt etter behov. Du kan også kutte ut den midterste delen for å lage en utkobling for elektriske tilkoblinger som strømuttak. Bare kutt nettet på baksiden med et verktøykniv.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Klipp fliser slik du trenger dem. Du har sannsynligvis et område som ikke passer perfekt med flisene du legger. Du trenger bare en del av en flis for å fylle hullene. Du vil trenge en sag med en våt skjæreplate egnet for glass for å kutte glassfliser. Vær veldig forsiktig og hold fingrene så langt unna som mulig fra denne platen.  
    
  • Den gamle regelen: "Frøken to ganger, kuttet en gang" er også gyldig her. Du bør vite nøyaktig hvilke dimensjoner flisen må ha før du kutter den.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Fjern mellomromene før du fortsetter. Når du har lagt alle fliser, kan du fjerne mellomromene. Hvis du har blandet mørtelet riktig, vil flisene nå festes fast på mørtel og holde fast ved veggen eller andre overflater.        
 10.  
 11.             6      La mørtelet stå fast. Du må først tillate mørtelen å tørke godt før du kan feste den flislagte overflaten. Dette tar vanligvis 24 timer. Sørg for at rommet er godt ventilert og inneholder så lite fuktighet som mulig.        
 12.  
             

  Del 3      Flisene har  ,

    
   
 1.             1      Velg en fugemasse. Det finnes to typer fugemasse. Du kan velge mellom fuger med sand og ingen sand. Den felles mørtel med sand brukes til ledd større enn 3 mm. Grout uten sand brukes når hullene er smalere. Mål leddene mellom flisene dine og avgjøre hvilken fugemasse som er bedre for prosjektet ditt.  
    
  • Glassfliser legges nesten alltid som paneler. De har vanligvis svært små hull og du trenger sannsynligvis ikke å bruke slipet fugemasse.
  •  
  • Det er viktig å bruke riktig grout for prosjektet ditt. Feil fugemasse kan forårsake sprekker (og alle relaterte problemer) i flisene dine.
  •  
  • Det er også en teknisk fugemasse med epoxy, men det er dyrere og vanskelig å jobbe med hvis du ikke har erfaring med å bruke fugemasse.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bland din mørtel. Bland mørtelet i henhold til instruksjonene som er trykt på pakken. Pass på at du også blander i de ønskede tilsetningsstoffene. Konsistensen bør være noe som peanøttsmør. Pass på at du ikke forbereder mer enn mengden du kan behandle på 20 minutter. Dette forhindrer fugemassen i å tørke ut. Du bør alltid jobbe på et lite område og fullføre det før du går videre til neste trinn. Vær forberedt på å blande mange små porsjoner av fugemasse.  
    
  • Du kan blande tilsetningsstoffer i fugemasse for å gi det vannavvisende eller få en bestemt farge.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Fordel fugemasse. Ta en trowel og gjør deg klar til å spre mørtelet. Arbeid kun i et lite område av gangen (som du kan jobbe om 20 minutter) og sprer fugemasse over flisene. Hold trowel i en vinkel på 45 ° og puss massen inn i leddene i kryssoverganger. Du bør ikke holde trowel parallell eller vinkelrett på flisene, fordi du vil presse fugemasse ut av ledd på denne måten.        
 6.  
 7.             4      La fugemassen tørke i 20 minutter. Bruk trowel og fjern grovt overskudd fra overflaten. La fugemassen da tørke. Vent ca 20 minutter eller anbefalt tid spesifisert av produsenten for et bestemt produkt for å tillate fugemasse å tørke før du fjerner overskytende fra flisene.        
 8.  
 9.             5      Rengjør overskudd på flisene. Ta en stor bøtte med vann og en stor svamp. Fukt svampen og vri det overskytende vannet slik at det bare er fuktig. Du bør ha så lite vann som mulig i svampen. Bruk svampen til å tørke den flislagte overflaten og rengjør overflødig fugemasse. Ikke trykk for hardt eller du skyver fugemassen ut av ledd. Skyll og vri svampen ofte for å holde den så ren som mulig. Bytt vannet om nødvendig.        
 10.  
 11.             6      La fugemassen tørke. Når du har fjernet fugemasse fra den flislagte overflaten, bør du tillate fugemasse å tørke. Følg instruksjonene for ditt spesifikke produkt. Det tar vanligvis tre timer for fugemassen å tørke. For noen produkter kan imidlertid denne perioden også ta 24 timer til 48 timer. Sørg for at området er godt ventilert og at fuktigheten holdes på et minimum.        
 12.  
 13.             7      Seal leddene. Når fugemassen har tørket, kan du forsegle leddene. Dette trinnet utelates ofte, men du bør ikke hoppe over det hvis det er mulig. Det er veldig viktig å forsegle leddene slik at de ikke blir flekkete eller muggete. Finn et egnet tetningsmiddel i maskinvarebutikken din og bruk den i henhold til instruksjonene som er oppgitt.  
    
  • Vanligvis har forseglingen en voksaktig konsistens og påføres med en fille. Rist dem i en sirkelbevegelse over leddene.
  •  
  • Leddene må omsluttes omtrent hver sjette måned. De bør være forseglet minst en gang i året.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Tett leddene med tetningsmasse hvis nødvendig. Om nødvendig kan du påføre tetningsmidlet rundt de nye fliser. Dette kan være nyttig i hjørnene og langs kantene hvis du har en kort sprutvakt langs veggen. Bare fyll linjen med tetningsmasse og skape den ved å løpe fingeren over den. La tetningsmassen tørke.        
 16.  
            

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

      

              
Hus populær:
La soverommet ditt luke godt.

Ryd opp et utrolig rotete rom.

Plante kjøkken urter.

Håndklær bretter seg.

Gi en teppe struktur.

Bytt toalettflens.

Gjør riktig til en pause i ditt hjem.

Bytt kabler i husholdningsapparater.

Reparer Vinyl Gulv.

Fjern en Edding flekk.

Gjør kompostte seg selv.

Rengjør Timberland Boots.

Mal en vifte.

Dusjvegger.

Rengjør sofa puter.

Bygg kolonner av murstein.

Vask bleier.

Lag avfallsbehandlere.

Plant og dyrk azalea.

Maling rustfritt stål.

Lag lavendel vann.