Home \ hus
 

Selg huset sitt selv.

 

Hvis du selger ditt eget hjem, kan du lagre titusenvis av euro Real Estate Brokerage Brokerage Commission. Men det er en grunn til at de fleste velger eiendomsmegler når de selger sitt hjem. Salget gir mye arbeid, koster mye kunnskap og krever mye tålmodighet. Uansett om du selger en eiendom for første gang, eller bare vil vite hvordan du skal gjøre det bedre i fremtiden, er det ingenting som slår en god salgsplan.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Komme i gang  ,

    
   
 1.            1      Pensel hjemmet ditt. Når du har bestemt deg for å selge huset ditt, rengjør det fra taket til kjelleren. Ikke glem å rengjøre sjeldent rensede områder som grunnplater, persienner, takrenner og vindupaneler. Et rent hjem bidrar til å gjøre det ser bedre ut, så en anmelder tar det høyere og anbefaler det til kjøpere. 
    
  • Det kan være at du har glemt noen småbiter, og du bør derfor sjekke alt tett igjen, en potensiell kjøper vil gjøre det. Hvis du vil gi det beste inntrykk, bruke litt penger og bestill et profesjonelt rengjøringsfirma som gjør en dyp rensing. Undervurder aldri kraften i et upåklagelig inntrykk.
  •  
  • Fjern eventuell rot i løpet av rengjøring. Gjør ditt hjem virke større ved å fjerne unødvendige ting. Du ser en stor forskjell på hvordan toaletter dine ser ut eller din garasje eller veranda og bad. Kjøpere vil føle at de har nok plass til å kjøpe, og jo mer du rengjør ting, jo mer hjelper det dem å se seg selv i hjemmet ditt. Hvis du ikke bare kan kaste bort ting, vil de midlertidig gå bort i noen butikk.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vurder din eiendom. Så mye som du vil sette pris på ditt hjem så høyt som mulig, vær realistisk. Mange eiere som ønsker å selge, mislykkes i å selge fordi de verdsetter mer enn markedsverdien, eller fordi de allerede er flyttet og har planlagt med en sum som de ikke kan avvike fra. Å ha en profesjonell, objektiv vurdering av ditt hjem vil hjelpe deg å få et solidt referansepunkt når en kjøper eller megler beskylder deg for overprising. 
    
  • Ikke stole på eiendomsskattenes regning. Mange eiendomsskatt vurderinger er utdaterte og gjenspeiler ikke dagens markedsverdi.
  •  
  • Søk etter sammenligninger. Sammenlign huset ditt med lignende hus i området som blir solgt. De viser deg mer eller mindre i hvilket prisklasse ditt hjem vil flytte. Bruk alltid sammenligninger for å få en realistisk vurdering av verdien av ditt hjem.
  •  
  • Lei en anmelder. En sertifisert landmåler vil komme til deg, undersøke eiendommen din, ta notater og bilder, samle informasjon om pakken og kompilere en liste over sammenligningsobjekter i nabolaget for å bestemme verdien av ditt hjem. Å besøke en landmåler vil koste deg langt mindre enn en eiendomsmegler, og takstens estimerte verdi vil bli mye mer nøyaktig. Mange banker har en liste over respekterte korrekturlesere som kontakter dem for refinansiering eller boliglån. Spør din bank hvis hun kan anbefale deg en ærlig, kvalifisert taksator. Hvis du har din kopi av rapporten, gjør du en annen kopi og hold den på et trygt sted. Den første kopien du holder for hånden for å vise dem til seriøse kjøpere.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Få ditt hus inspisert. Mange eiendomskontrakter gir kjøperen rett til å inspisere eiendommen, så vær forberedt før du annonserer. Ved en generell inspeksjon kan det hende du må utføre nødvendige reparasjoner, for eksempel på utstyr, installasjoner, råtta, elektriske og varmeanlegg, etc. Du kan forvente at både hustaket og fundamentet også blir inspisert. Følg anbefalingene og foreta de nødvendige reparasjonene. Ytterligere inspeksjoner etterspurt av kjøperen må betales av kjøperen.       
 6.  
 7.             4      Pass på at huset ser ut til å være i ferd med å bevege seg inn før du tilbyr det. Hjemkjøpere er naturlig lat. Hvis de føler at de trenger å gjøre hagearbeid, rørleggerarbeid eller elektrisk arbeid før de kan flytte inn og nyte huset, vil de være motvillige til å kjøpe den, selv om resten av huset er et absolutt prute. Så gjør det enkelt for dem. Bestill en hjelper eller en generell entreprenør for å få huset ditt klart for innsamling.                 
 8.  
             

  Del 2      Vis hus og tiltre kjøper  ,

    
   
 1.             1      Kjenn dine salgsargumenter. Før du begynner å markedsføre ditt hjem, skriv ned en liste over de spesielle salgsargumentene som du tror, ​​tiltrekke deg kunder. Potensielle punkter inkluderer gode skoleområder, nylige renoveringer, eiendomsgevinster, energisparende vinduer, isolasjon og nye apparater. Legg vekt på disse punktene i annonseringen din når du snakker med folk om ditt hjem eller når du viser det. Husk og glem ingenting.       
 2.  
 3.             2      Den rette tiden. Vær advart om at eiendomsbransjen viser en merkbar økning i aktivitet om sommeren - folk foretrekker å bevege seg når det er varmt og de motvillig tvinger barna sine til å skifte skole i løpet av et skoleår. I tillegg er fast eiendom og land i bred dagslys i prinsippet mye vennligere enn i snøhvit vinter. Bare rett tid, kan du dermed nå flere interesserte og forhandle om best mulig salgspris. Derfor planlegger å selge huset ditt i april eller mai og fortsett å annonsere gjennom hele sommeren. Hvis du ikke har solgt den til sen høst, skru av arbeidet ditt og begynn å intensivere markedsføringen din igjen når været blir varmt igjen. 
    
  • Fortsatt noe å passe på er trenden din nabolag følger. Hvis nabolaget ditt opplever den lille bommen av dyrt salg, vil disse transaksjonene øke verdien av ditt hjem. Omvendt, hvis nabolaget ditt gjør billige salg eller auksjoner, vil verdien av eiendommen din avta. Prøv å få kjøperen din til å søke godt, så salget ditt vil ikke bli påvirket av slike forhold. På de fleste områder kan et sammenlignbart salg bare påvirke verdien av ditt hjem i ca 90 dager etter salg. Så det kan være verdt det å vente noen måneder før du tilbyr hjemmet ditt for å få en høyere pris.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Få huset ditt klart for et besøk. Et besøk er en svært viktig del av hjemmet. Under besøket begynner en potensiell kjøper mentalt å projisere sine egne gjenstander og livet sitt inn i hjemmet ditt. Hvis du ikke kan gjøre det imaginære spranget fordi huset ditt er for disgusted, skitne, fargerike eller quirky, mistet du sannsynligvis din interesse. Den beste måten å gjøre huset så romslig, ren, fargeløs (ja, fargeløs!) Og nøytral som mulig. 
    
  • Prøv å begrense møblene i hjemmet ditt til de bare nødvendighetene. Hvis du ikke har brukt den i løpet av de siste 3 månedene, sett den inn eller kast den bort. Det bidrar til å gjøre rommene ser større ut.
  •  
  • Vis elementer enkeltvis eller i grupper på 3 eller 5, med fokus på noen, om mulig. Det er ikke klart hvorfor noen faggrupper er mentalt attraktive, men de gjør det. Frisk opp rommene med blomster eller fruktkurver.
  •  
  • Gå til hvert rom og repaint om nødvendig. Sjekk tepper og vinduer i hvert rom og rengjør dem.
  •  
  • Vær oppmerksom på hvordan utsiden av huset ditt ser ut. Fjern planter som dekker betydelige deler av huset, luke ugress og dryss mulch hvis nødvendig. Kontroller tilstanden til fasadefargingen, kontroller hvordan den ser ut fra avstand og også fra nærhet. Sett deg i kjøperens stilling!
  •  
         
 6.  
 7.             4      Marker ditt hjem. Å ha en "selg av selger" tegn på egen plen er bra for deg hvis du bor på en travel gate, men du kan gjøre mer. 
    
  • Lag online annonsering. Legg inn en annonse for huset ditt på et nettsted som Craigslist. Gi annonser til den lokale dagbladet og spør om disse annonsene også finnes på en nettside. Hvis du bruker sosiale medier, nevner du flere ganger at du selger ditt hjem.
  •  
  • Fordel Flyer. Hvis lokale kontorer tillater, distribuere flygebiler ved lyskryss eller ved travle kryss.
  •  
  • Filter ut potensielle kjøpere. Ring lokale bankforvaltere eller skoleledere og la dem få vite at du har et flott hus til salgs og spør dem om de vet at en familie er ute etter et hjem. Hvis du vet at et nærliggende selskap holder med å bringe arbeidere til ditt område, ta kontakt med deres personalavdeling og deponere det for å få et hus å kjøpe. Gjør alt du kan for å få den informasjonen ut.
  •  
  • Stol på muntlig munn. Fortell vennene dine, familie, arbeidskollegaer som du selger ditt hjem. Hvis du trenger å selge det raskt, gi dem en agn - si at hvis du finner noen som er ute etter et hus, og hvis du lager et tilbud, vil du få en flaske vin, en fin middag eller en annen belønning.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Vet hvordan du skal vise huset ditt. Hvis en potensiell kjøper eller megler kontakter deg til å besøke ditt hjem, være så fleksibel som mulig. Vær forberedt på at mange mennesker vil se huset ditt midt på dagen når du faktisk er på jobb. Hvis du ikke kan være hjemme for disse møtene, prøv å finne en nær venn eller et familiemedlem som vil hjelpe deg. 
    
  • Lag en avslappet og koselig atmosfære. Før du kommer til potensielle kjøpere, kast bort raskt avfall. Ta maten av bordet, legg oppvasken i oppvaskmaskinen og samle de skitne klærne sammen. Lys en duftende stearinlys hvis du har en, eller legg noen dråper vanilje på et bakepapir i ovnen og varme til 120 ° C. La litt lys, klassisk musikk i bakgrunnen. Hvis været er fint, åpne noen vinduer. Hvis ikke, lys peisen eller slå på varmeren litt. Disse lille ekstra skrittene gir et varmt, innbydende humør og gir mysighet.
  •  
  • Vær en god vert. Det kan virke åpenbart, men noen mennesker er så sta i å selge huset deres at de glemmer noen etikette. Når din potensielle kjøper kommer, hilser han med et fast håndtrykk og ser ham i øyet. Introduser deg selv og be om navnene sine med mindre du husker dem. Når du går inn i huset, spør om du kan tilby dem et glass vann eller en lett forfriskning. Utforsk deres interesser (for eksempel har de barn, liker de dyr?) Og snakk litt om huset og slike emner. Leder dem fra rom til rom uten rushing. På slutten av besøket spør du om du har spørsmål eller hvis du vil se noe igjen. Hold kontaktinformasjonen din klar og gi dem visittkort om nødvendig. Hvis du ser ut til å være høflig og godt forberedt, er du pålitelig, som noen med hvem du kan våge å kjøpe et hus uten problemer.
  •  
  • Hold det positivt. Vær ærlig, men ikke stress svakhetene i huset eller unnskyld deg selv, "Unnskyld at det er så skittent her!" Hvis du selger huset ditt på grunn av skilsmisse, tap av jobb eller en menneskelig tragedie, ikke diskutere disse omstendighetene med kjøpere, bortsett fra det gøy (f.eks. "Jeg kunne selvfølgelig holde dette huset hvis mannen min hadde holdt på seg underbuksene.") Gjør hele besøket så positivt som mulig for dem. Du vil at de skal forlate ditt hjem følelse glad og spent på hvilke alternativer de har.
  •  
  • Sikre dine verdisaker. Lås alt som er uerstattelig på et trygt sted før du forlater fremmede i ditt hjem. Ikke la dine kunder gå rundt uten tilsyn. Hvis de lurer på om de kan tilbringe et øyeblikk alene, kan du prøve å gi dem litt privatliv i hagen eller på kjøkkenet.
  •  
         
 10.  
             

  Del 3      Få et raskt tilbud  ,

    
   
 1.             1      Angi en tidsbegrensning ved å senke tilbudsprisen dersom ingen seriøse tilbud blir gjort. Mange selgere tilbyr sine hjem for dyrt og overstyrer derfor prisen for lenge, mens de fortsetter å betale for opprydding, fornyelse og eiendomsskatt. Før du betaler, sett en tidsbegrensning på når du vil miste prisen hvis du ikke får noen tilbud: "Hvis jeg ikke får tilbud innen 2 måneder, reduserer jeg prisen med 20 000 euro; og hvis jeg ikke får tilbud innen 6 måneder, reduserer jeg prisen med ytterligere 50 000 euro ", for eksempel. Hvis du tenker på forhånd når du skal senke prisen, om nødvendig, bidrar det til å holde følelsene litt ut av beslutningen og også å selge huset raskere.       
 2.  
 3.             2      Sett deg i kjøperens stilling. Gå rundt i nabolaget hvis du ikke får tilbud. Sett deg i kjøperens stilling og spør deg selv: "Skal jeg kjøpe huset mitt eller et annet hus til den prisen?" Husk å være ærlig med deg selv. Hvis du bestemmer deg for at andre nabolagssteder ville være det bedre valget, er det på tide å tenke på en prisreduksjon for å gjøre hjemmet ditt mer attraktivt for kjøperen.       
 4.  
 5.             3      Sett et incitament. Finn en måte å gjøre tilbudet enda mer fristende. Ikke undervurder kraften til en liten rabatt, en garanti eller en fin gest. Her er noen ting du kan gjøre for å gjøre virksomheten mer attraktiv: 
    
  • Gi dem et sluttgebyr eller tilbud om å betale for alt. Lukkekostnader kan raskt bli veldig dyre (opptil flere tusen euro), så dette er et godt insentiv.
  •  
  • Tilbyr en overførbar hjemmeforsikring for å dekke utstyrsskader. Dette koster vanligvis kun 200 til 400 euro, men gir den potensielle kjøperen følelsen av at hvis noe går galt, trenger han ikke å ta ekstra kostnader.
  •  
  • Tilbyr et akselerert flyt inn i huset. Mange kjøpere som ser deres drømmehjem, ønsker å leve i det umiddelbart. Hvis du kan sette opp for å forsikre kjøperen om å overlevere huset innen 30 eller 60 dager, kan det være den avgjørende faktoren for et kjøp.
  •  
         
 6.  
             

  Del 4      Fullfør handelen  ,

    
   
 1.             1      Kontroller finansieringen. De fleste selgere antar at kjøperen vet om alle prosessene for å kjøpe et hjem. Det er et faktum at dette er en av de mest verdifulle tjenestene en megler tilbyr, men nå er det opp til deg som selger. Og å bringe henne til boliglån megler for å få en grad. Hvis du snakker på forhånd til en boliglån megler, gir du ledelsen til kredittrådgiveren og i retur får du støtte i transaksjonen, så dette er en vinn-vinn-situasjon. Boliglånsmedlemmer har ofte kunder som har et nåværende søkemandat, men har ennå ikke funnet et hjem. Dette er en fin måte å finne en potensiell, kvalifisert kjøper på en leietakerliste. 
    
  • Megler bør også estimere sluttkursene til ditt hjem og gi deg strategiske finansierings- og markedsføringsstip ("cash", 2-1 utbetalingsalternativer, etc.). En god finansiering kan selge et hus så fort som en god plassering.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vær klar til å forhandle. Hvis en shopper sier at han eller hun liker huset ditt, men ikke er sikker på at han vil kjøpe det, så er dette din sjanse til å søte avtalen. Har du lagt merke til at kjøperen så på din nye hagegrill igjen og igjen? Kast ham i pannen. Har han lagt merke til at verandaen ikke har blitt malt i lang tid? Si at du får ham rundt 500 euro for å dekke kostnadene ved å male på nytt. Gi ham en liten enhet eller gi et tilbud om å betale for et lite vedlikehold. Disse små agnene kan få deg billigere enn å betale boliglånet enda lenger for et hus du ikke lenger vil ha.       
 4.  
 5.             3      Prøv å fullføre alt rent og raskt. Hvis kjøperen gjør tilbud og forhandler, prøv å fullføre transaksjonen så snart som mulig. Pass på at du har alle dokumentene du trenger. Hvis du ikke vil godta kjøperens tilbud, si nei. Alltid lage et mottilbud. Prøv å tilpasse seg kjøperen uansett hvor du har råd til det. Vurder å ta tilbudet til en advokat for profesjonell evaluering. Når alt er gjort, ta av så snart som mulig.       
 6.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (1)      
Hus populær:
Vok vårløkene.

Luke ugress.

Rengjør skinn fra fettflett.

Lag en plen med gressfrø.

Les en elmåler.

Kast brennt brensel og ask sikkert bort.

Lag en urtehage.

Fjern en kjøkkenvask.

Clematis planter.

Seil en skorstein.

Winterizing et sprinklersystem.

Åpne et fastkjørt vindu.

Reparer et tregt toalett.

Hold et rom ryddig.

Reparer en støvsuger.

Plante wheatgrass selv.

Avrim fryseren.

Mal en utvendig dør.

Legg ut flisene.

Fjern alger fra bassenget.

Få gisp lukt ut av klær.