Home \ hus
 

multipliser bambus.

 

Bambus er en tøff, raskt voksende plante med mange bruksområder, inkludert møbler, gulv og personvernskjermer. Bambus, som teknisk sett er et gress, kan vokse til høye høyder på relativt kort tid og er lett å vokse fra stiklinger. Denne artikkelen forklarer hvordan man kan formere bambus.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Fyll en frøboks med høy kvalitet pottejord og lag jevnt store hull i jorden med håndtaket av en lang treskje.        
 2.  
 3.             2      Legg 2 spiseskjeer av rothormon i en separat beholder eller pose, vær forsiktig så du ikke forurenser den opprinnelige beholderen av hormonet ved å la den komme i kontakt med bambusstikkene.        
 4.  
 5.             3      Kutt ca 25 cm lange stykker fra eksisterende sunne bambusplanter med en kniv eller et skarp saks i en 45 graders vinkel. Pass på at hvert stykke har minst 2 noder og 2 internoder som deler det i seksjoner. En Nodus er den harde veksten som sirkler bambusrøret og deler den i seksjoner. De grønne delene av bambusen mellom noder kalles internodes.       
 6.  
 7.             4      Dip toppen av den raske kutte bambusen i myk voks. Frigjør midthullet som går gjennom røret slik at bambuset ikke tørker ut mens røttene dannes.       
 8.  
 9.             5      Dip den nedre enden av bambus stikkene inn i rothormonet. Rist forsiktig stikkene for å riste overflødig pulver.       
 10.  
 11.             6      Sett bambus stikker med undersiden først inn i hullene i jorda i frøboksen. Trykk jorden fast for å fjerne luftlommer som kan ha dannet seg rundt stikkene.       
 12.  
 13.             7      Hell vann gjennom midten av stikkene til midtdelen er full.        
 14.  
 15.             8      Sprøyt en vanntåke på frøboksen til jorden er fuktig, men ikke gjennomvåt. Dekk stikkene med klar plast og plasser boksen på et solfylt sted unna direkte sollys fordi solens varme dræper bambusstikkene.       
 16.  
 17.             9      Ta av plastet i omtrent en time om dagen, slik at stikkene får frisk luft. Bytt vannet i midtpartiet av bambus stikker når det tørker opp.       
 18.  
 19.             10      Når sunne røtter begynner å vokse, er bambus klar til å bli plantet i en krukke eller ute.                  
 20.  
             

Tips .

                  

Hva du trenger .

                  
Hus populær:
Trekk mynte i en krukke.

Bli kvitt orm og orm.

Sjampo et teppe.

Dyrke dahliaer.

Dekorer et spillrom.

Bli kvitt nutgrass.

Dekorer en komplett vegg uten maling.

Plant gladioli.

Bytt dørtetningen på vaskemaskinen.

Fjern voks fra stearinlys.

Rengjør silke.

Lagre tvunget blomsterløk og plant igjen.

Bygg en treport.

Plante gresskar.

Innendørs sopp.

Granittplater.

Grow grønnsaker om våren.

Heng opp et bilde.

Start en kommersiell ormgård.

Hold caterpillere ut av hagen.

Hold deg varm om vinteren.