Home \ hus
 

Skjær plenkanter.

 

Når vinterens vinter smelter, trenger plenen din omsorg. Etter gjødsling og vanning, pass på å kutte plenkanter og klippe. Det er viktig å gjøre dette arbeidet riktig. Lær hvordan du klipper plenen kanter. Når du har opprettet rene plenekanter rundt eiendomsgrenser, busker, trær, planter og senger, er alt du trenger å gjøre, å ta vare på periodisk pleie.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Bruke en motorisert kutter eller trimmer for å kutte plenen kanter  ,

    
   
 1.                    1      Bruk din motoriserte trimmer eller trimmer hovedsakelig rundt gangveier og stier. Når du kutter plenen kan du bruke to typer verktøy: Du kan bruke en elektrisk eller bensindrevet kant trimmer (vi vil forklare den manuelle kant trimmeren senere.) Fordi du ikke har plass ved siden av fortauene og gangstier for gressbrikker eller jord, er det best i disse situasjonene å bruke en motorisert kant trimmer. Motoriserte kant trimmere gjør kort arbeid av disse kantene.  
    
  • Hvilken motorisert edger bør du få? Bestem på en kant som er billig, lett og rett. Du kan få motoriserte kant trimmere faktisk relativt billig, og du bør også gjøre det, fordi hvem vil bruke mye penger på en kant? Velg en lett edger, fordi du må holde og bruke den i lang tid. Og sist men ikke minst, velg en kantkutter med en rett sak, med mindre du føler at du trenger en ergonomisk modell. Med et slikt verktøy blir det lettere å beskrive en rett kant på plenen.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Bruk din motorside trimmer langs rette linjer og rette vinkler. En motorisert kant trimmer er langt mer effektiv enn en manuell, men det betyr ikke at jobben blir bedre og bedre. En motorisert kant trimmer er ideell for rette linjer eller for linjer langs som en forhøyet gangsti kan lede deg. En elektrisk kant trimmer fungerer ikke så godt langs kanter som ikke er tydelig avgrenset. På de stedene hvor kanten skal være buet, er det best å bruke en manuell grønt kant kutter hvis du har råd til det.        
 4.  
 5.                  3      Hold kanten trimmeren perfekt nivå og stabil når du går. Du bør flytte kroppen din og ikke armene dine. Slå på kanten trimmer, legg litt gass på den, og sakte begynne å løpe med enheten mens du holder armene stille. Hvis du flytter kroppen din i stedet for armene, blir gresset mye skiver.        
 6.  
 7.                  4      Kjør mens du skjærer kantene på fortauet eller stien hvis du kan. I stedet for å gå på gresset når du skjærer kantene, bør du gå på fortauet eller stien. Og årsaken til dette er dette: Hvis du holder kanten med armene foran deg, er det naturlig at armene dine beveger seg nærmere kroppen din over tid. Hvis dette skjer mens du står på selve plenen, begynner du å "klippe inn" plenen i stedet for å bare trimme ytterkanten. Over tid vil du finne deg selv redefinere kanten hver gang (bli dypere inn i gresset) enn å bruke samme kant som en guide.  
    
  • Men hvis du står på fortauet mens du skjærer kantene, vil momentet i kroppen din føre armene til kroppen, forårsake mindre skade når du beveger deg langs kanten som skal kuttes, fordi du bare vil " Luftbeskjæring ". I dette tilfellet er det ikke noe problem for kroppen din for automatisk å rette opp armene dine.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Klipp kantene sakte, men sikkert ved å ta deg tid, slik at du ikke trenger å kutte det samme området flere ganger. Motordrevne trimmere er kraftige, så det er fristende å skyte over gresset på rekordtid. Altfor ofte fører imidlertid en slurkaktig utførelse til slurvete resultater. Ta deg tid når du jobber kantene med en motorisert kant trimmer. Du vil innse at du ikke trenger å kutte samme sted igjen og igjen for å få et rent utseende. Å redigere kantene på et sted gjentatte ganger, vil trolig gi et uklart resultat.                  
 10.  
             

  Del 2      Klipper kanter med manuelt verktøy  ,

    
   
 1.                  1      Bli kjent med Crescent Edge Knife. Din Crescent Edge Knife har et stort blad formet som en halvmåne med en fremspringende kant i midten av sirkelen. Denne kanten hviler på bakken hver gang du setter halvmåne i bakken, og gir en konsistent dybde på alle kanter.  
    
  • Skyv kanten helt ned i bakken, akkurat som du ville med en spade, til kanten berører bakken og trekk forsiktig håndtaket for å fjerne jorden og definere kanten. Når du har satt kantene, ta en spade og flytt løs jord og den brette plassen inn i en trillebøtte.
  •  
  • Hvis du bruker en manuell enhet, vær forsiktig så du ikke skyver halvmåne helt rett (lodret) i bakken. Dette vil ikke bare hjelpe deg med å definere kantrenseren, men forhindrer også at jordstammer vokser inn i kantene på plenen.
  •  
  • Vedlikehold edgeren din. Fjern eventuelle smuss eller mulige rester etter hver bruk. Filer kantene på halvmåne regelmessig for å holde den skarp. Det er ikke noe bedre enn et skarpt verktøy og ingenting verre enn en kjedelig.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Bruk den manuelle kantklipperen til å lage buede kanter. Dette verktøyet fungerer bra når du lager en liten kurve foran en planteseng. Bare spray maling langs den planlagte, buede kanten, eller legg en hageslange på kanten du vil lage og klipp av kantene. Selvfølgelig må du være ekstremt forsiktig når du velger Garden Hose som en veiledning, slik at du ikke ved et uhell kutter den inn med Edge Cutter.        
 4.  
 5.                  3      Pass på strømkabler, rør og andre underjordiske farer ved kutting av kantene. Selv om disse kan være dekket med et PVC-rør som kantsnittet ikke lett kan trenge inn i, er det bedre å spille det trygt. Snakk med verktøyene dine før du planlegger å kutte kantene på større deler av plenen og vær forsiktig når du kutter.        
 6.  
 7.                  4      Klipp kantene rundt plantesenger og planter med en manuell kantkutter. Plante senger og planter er ideelle for manuelle kant trimmere, da det ikke er en tragedie hvis du fjerner litt jord eller gress når du skjærer kantene. Implementeringen er den samme. Bare vær forsiktig så du ikke fjerner for mye gress når du skjærer kantene. Prøv å finne balansen og bare ta den vekk nok til å definere kantene rene, men ikke så mye at du reduserer grøntområdet betydelig.        
 8.  
 9.                  5      Sett en fremgangsmåte for trær og busker. Plenen rundt trær og busker kan klippes med enten en motorisert kant trimmer eller halvmåne kant trimmer. Vær imidlertid forsiktig når du bruker en Crescent Edge Knife for å unngå å ødelegge røttene. Hvis treet eller busken er eldre og har et vidtgående rotsystem, bør du vurdere å bruke en motorisert kant i stedet for å grave ned i bakken og muligens kutte røtter.        
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

      

              
Hus populær:
Eliminer blekkflett på tremøbler.

Bygg en samlingskasse.

Stryke på en lapp.

Bygg en solcelle hjemme.

Harvest mais.

Rengjør brostein.

Messingalder.

Lag en kompostkorn.

Bygg et lydisolert rom.

Plant et bikube tre.

Bruk en vaskemaskin.

Fri betong fra maling.

Plant Photinia.

Fjern sot flekker fra vegger.

For å lage en skapdør.

Mal en aluminiumsfasade.

Rengjør et musematte.

Monter takfilt.

Voks timian.

Vask en ullfrakk.

Børst bort fuglsmut.