Home \ hus
 

Fjern leppestift fra teppet.

 

Selv om din favoritt leppestift ser bra ut på leppene dine, ser det ikke så bra ut på teppet ditt. Hvis barnet ditt tok hånden på leppestiftet eller ved et uhell sparket en leppestift inn i teppet, må du handle raskt. Jo før du prøver å fjerne det, desto lettere blir det.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Fjern flekker med rengjøringsmiddel  ,

    
   
 1.                    1      Fjern større leppestiftrester. Ta en skje eller en kjedelig kniv for å skrape og fjerne eventuelle større leppestiftrester fra teppet. Prøv å ikke skyve leppestiften dypere inn i teppet.       
 2.  
 3.                  2      Test vaskemiddelet på et hjørne av teppet. Fettet i leppestifter hjelper dem med å holde seg godt til teppefibre. Du trenger derfor et fett- og oljeoppløsende rengjøringsmiddel. De fleste generelle rengjøringsmidler og rengjøringsmidler er egnet for dette formålet. Imidlertid kan de misfarge teppet. Påfør derfor rengjøringsmiddelet bare på et ufattelig hjørne av teppet. La det stå på i fem minutter, og tørk det med en ren fille. Hvis det er en sterk fargeendring, vil du kanskje prøve et annet produkt.  
    
  • Spesielt renserier er mer sannsynlig å misfarge teppet.  
  •  
  • Hvis du ikke har flekkfjernere eller renserier, les deretter avsnittet om alternative rengjøringsmetoder for å finne andre passende produkter og hjemmemedisiner som er tilgjengelige for deg.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Dekk vaskemiddelet på flekken. Legg rengjøringen på en ren svamp eller klut og trykk den om og om igjen. Bruk et annet område av fille eller svamp hver gang de er tungt skitne. Prøv å ikke gni på flekken, da du ellers ville skyve leppestiften dypere inn i teppefibrene eller spre den over et større område. Avhengig av rens, leppestift og alder av flekken, kan dette trinnet være nok til å fjerne leppestift flekken.  
    
  • Alternativt kan du sprøyte en rensevæske på flekken, la den bløte i fem minutter, og deretter avta den. Dette kan bedre fjerne flekken, men det er også mer sannsynlig at teppet ditt vil misfarges.
  •  
  • Selv om du var i stand til å fjerne flekken, bør du lese delen av denne delen som forklarer hvordan du fjerner vaskemiddelrester.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gjenta dette hvis gode resultater allerede er synlige. Hvis det meste av flekken allerede er fjernet, skyll svampen eller rasen av, bruk litt mer rengjøringsmiddel og fortsett å dunke flekken. To til tre runder kan være nok til å fjerne flekken. Men hvis du ikke ser noen stor forbedring, bør du stoppe og velge et annet produkt fra avsnittet om alternative rengjøringsmetoder.       
 8.  
 9.                  5      Fjern vaskemiddelet og rester av flekken for hånd. Uansett hvilket rengjøringsmiddel du bruker, bør du skylle teppet for å fjerne rester av rengjøringsprodukter som kan misfarge eller skade teppet. For å rengjøre det aktuelle området, bruk en hvit klut og en blanding av vaskemiddel eller oppvaskmiddel og varmt vann. Avhengig av hvor mye flekken er igjen, kan du bestemme deg for å bare løse opp noen krummer av vaskemiddel i et glass vann, bruk en kvart teskje (1 ml) for en sterkere blanding eller til og med bland en kornaktig pasta som du legger i teppet gni.  
    
  • Kontroller først hvilke ingredienser vaskemiddelet har. Unngå produkter som inneholder lanolin eller blekemiddel, da disse kan skade teppet. Hvis du er i tvil, test produktet på et ikke-påtrengende område av teppet ditt, f.eks. på et hjørne, som vanligvis er dekket av et møbel.
  •  
  • Hvis du ikke har vaskemiddel, går du til neste trinn.
  •  
         
 10.  
 11.                  6      Skyll området og tørk det. Skyll det berørte området med rent, kaldt vann og tørk deretter med en ren klut. Dette bør fjerne vaskemiddelet sammen med rester av rester av vaskemiddel og flekker.  
    
  • Hvis det er vanskelig å fjerne rester, kan det hende du må fukte og dab området flere ganger. Alternativt kan du dekke området med noen våte papirhåndklær, legg en tung gjenstand på den for å veie ned de våte håndklær, og vent på at den tørker.  
  •  
                   
 12.  
             

    2      Prøv andre rengjøringsmetoder  ,

    
   
 1.                  1      Bruk disse stoffene i stedet for et kommersielt vaskemiddel. Du kan bruke instruksjonene for grunnfarging med et hvilket som helst rengjøringsmiddel. Hvis du bruker noen av følgende, følg flekkfjerningsinstruksjonene og dytt teppet med en svamp eller en rag som du har brukt en av disse stoffene i stedet for et kommersielt rengjøringsmiddel på:        
 2.  
  Rengjøring av alkohol  
   
 1.                  1      Dekk flekken med gnidningsalkohol. Rengjøring av alkohol eller isopropanol er en effektiv avfettingsmiddel og er sannsynligvis det beste valget hvis et kommersielt vaskemiddel ikke har fungert. Vær forsiktig så du ikke bruker for mye alkohol som det kan trenge inn i baksiden av teppet og skade belegget.  
    
  • Hvis det ikke er mulig, må du ikke rense rengjøringsalkoholen i flekken i en sirkelbevegelse, da dette kan skade teppens overflatestruktur ved å rive av teppefibrene.
  •  
  • Hvis du ikke har gnidningsalkohol, fortsett til neste trinn. For sta plager, men du må kjøpe litt, men kanskje.
  •  
         
 2.  
  Neglelakkfjerner  
   
 1.                  1      Fjern flekker med neglelakkfjerner. Sjekk om neglelakkfjerneren er laget av ren aceton, da andre ingredienser kan ha uventede effekter på teppet. Selv om det ikke vil bli skadet dersom noen aceton kommer på huden din eller du puster inn damper, ville det være best å jobbe i et godt ventilert område og holde aceton vekk fra barn og kjæledyr.  
    
  • Du kan bruke aceton direkte til flekken. La den stå på i fem minutter, og slipp den av. Først må du sjekke for mindre skade på teppet hvis det er skadet eller misfarget.
  •  
         
 2.  
  eddik  
   
 1.                  1      Prøv å fjerne eddik. Eddik inneholder små mengder eddiksyre, som effektivt kan oppløse fett. Bruk bare klar brandy eddik eller fortynnet eddik essens og ingen mørk eller rød eddik, da dette også vil føre til flekker.        
 2.  
  Hårspray  
   
 1.                  1      Bruk hårspray hvis du ikke har gni alkohol. En viktig ingrediens i hårspray er alkohol, men som alle andre komplekse produkter som ikke er ment for rengjøringsformål, kan de andre ingrediensene ha en uforutsigbar effekt. Hvis andre metoder ikke bidrar til din suksess, og du ikke har gni alkohol, spray litt hårspray på flekken og la det virke i ti til femten minutter. Tørk deretter området med en våt, varm klut.        
 2.  
  Glassrenser  
   
 1.                  1      Kontroller for misfarging i et ubetydelig område.        
 2.  
 3.                  2      Spray agenten i en full stråle på flekken. Hvis flekken er fordelt over et stort område, bruk sprøytestrålen.        
 4.  
 5.                  3      Dab til flekken forsvinner. Legg nå litt vann på flekken for å fortynne vaskemiddelet og tørk flekken tørt.        
 6.  
            

    3      Gjør flekkene forsvunnet ved bleking  ,

    
   
 1.             1      Bruk en 3% hydrogenperoksidløsning til å bleke flekkene som du ikke ellers kunne fjerne. Denne metoden er best brukt til å bleke de siste, stædige flekkrester etter at det meste av flekken er fjernet på annen måte. Hydrogenperoksid er tilgjengelig i de fleste apotek, men du bør lese på etiketten for å se om det egentlig er en tre prosent løsning. Svakere løsninger (lavere prosentandel) er ikke like effektive, mens sterkere kan skade teppet.       
 2.  
 3.                  2      Test gammelt hydrogenperoksid for å se om det fortsatt fungerer. En gammel flaske hydrogenperoksid kan ha mistet sin effekt fordi den kan splitte seg i vann og oksygen. Så hell litt inn i vasken din: Når den er lammer, er den fortsatt effektiv.        
 4.  
 5.                  3      Fukt det fargede området av teppet. Påfør bare nok hydrogenperoksid for å fukte bare den flekkete overflaten av teppet. Det er best å bruke en ren, tørr klut eller svamp som du kan bruke for mye ved å gi den over flekken, bleking det feilfrie området av teppet også.        
 6.  
 7.             4      Kontroller flekken etter en time. Hydrogenperoksidet bør ha bleket overflaten av teppet litt over en time, slik at flekker ikke lenger er synlige. Du kan sette noe hydrogenperoksid på flekken hvis den har gått blekere, men ikke helt borte. Du trenger ikke å rense teppet med vann, fordi hydrogenperoksidet er splittet i vann uansett.       
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (7)      
Hus populær:
Tomater i potter.

Plante et mango frø.

Fjern ketchup, pasta saus eller grill saus fra teppet.

Dekorer et speil med gamle CDer.

Rengjør Teflon.

Lag en dørstopp ut av en murstein.

Drep lopper med Dawn oppvaskmiddel.

Reviving en ikke blomstrende orkidé.

Rengjør brostein.

Sett opp et kjølig rom.

Møbler vokser.

Bygg en paviljong.

Reparer et toalett.

Glatt papir.

Fjern katt urin fra en madrass.

Reviving en ikke blomstrende orkidé.

Kast papir.

Å skikkelig vare på en kinesisk bonsai corkling.

Rengjør sko.

Plantevalmuer.

Rengjør granittvasker.