Home \ hus
 

For å kjøle et rom.

 

For mye varme og fuktighet kan gjøre et rom fuktig og ubehagelig. Hvis du har aircondition, kan du bare skru den opp og vente på at den skal kjøle seg ned, men ikke alle har en, og kjører den høyt om sommeren kan være veldig dyrt. Heldigvis er det noen få triks du kan bruke til å kjøle et rom uten air condition.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Reduser varmekilder  ,

    
   
 1.            1      Lukk persienner / gardiner. Omtrent 30 prosent av uønsket varme kommer fra vinduer. Lukk dekselet på vinduene for å hindre at direkte sollys oppvarmer rommet. Hvis du ikke har persienner eller gardiner i rommet, bør du investere i noen, spesielt hvis du har vinduer mot sør eller vest. Ved å bruke deksler til vinduene dine, kan du senke den indre temperaturen opp til 6 grader.  
    
  • Prøv å holde vindusdekslene stengt fra morgen til sen ettermiddag når solen er sterkest.
  •  
  • Hvis varmen er et vedvarende problem i dette rommet, kan du vurdere å kjøpe varmeisolerende svarte gardiner.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Slå av unødvendig varmegenereringsutstyr, apparater og lys. Enhver enhet som er på, vil legge til den øyeblikkelige varmen i rommet. Slå alt av eller slå av det du ikke bruker. Spesielt datamaskiner og TVer genererer mye varme. Lysende glødende pærer er også gode kilder til varme. Hvis det er mulig, bør du slå av lysene i rommet. 
    
  • Det er ikke alltid mulig å slå av alle lysene. Dimme henne minst så mye som mulig.  
  •  
  • Vurder å bytte ut lyspærer med kompaktlysrør som gir langt mindre varme. Kompaktlysrør er også mer miljøvennlige.
  •  
         
 4.  
 5.             3      rom rydder opp. Klestabler og andre typer lintabsorberende varme og hold dem fanget i rommet. Jo mindre rotet du har i rommet, jo mer plass er tilgjengelig for at varmen skal spre seg, og den vil kjøle seg raskere. Mye rot kan også hindre luftstrømmen og få rommet til å føles enda varmere. Sett klær i skapet ditt og lukk døren bak dem. 
    
  • Rask inspiser gjenværende søppel og kast bort hva du kan.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Åpne et vindu og lukk alle andre rom i huset. Hvis det er varmere i rommet enn ute, absorberte veggene sannsynligvis mye varme fra sollys i løpet av dagen. Fjern denne fangede varmen og skyv den ut ved å åpne vinduene i rommet. Lås også alle rommene i huset som du ikke bruker akkurat nå. Dette vil avkjøle rommet du er i raskere.  
    
  • Hvis det kjøler seg litt, må du lukke vinduene igjen.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Tilveie luftstrøm  ,

    
   
 1.             1      Slå på viften og juster innstillingene. Takvifter er ofte effektive fordi de setter luften i rommet i bevegelse og gir passasje. De trekker også opp luften de sirkulerer, og når varm luft stiger, vil den avkjøle rommet raskere. Hvis takviften ikke er på i dette rommet, slå den på umiddelbart. Hvis fanen din har innstillingene lys, medium, sterk, og sett den til høyeste nivå. 
    
  • Forsikre deg om at takvifterbladene blir mot klokka (når du ser på dem nedenunder) - hvis ikke, juster innstillingene.
  •  
  • Innstilling av bladene mot klokka og innstilling av vifte til høyere hastighet vil øke luftstrømmen betydelig.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Slå på alle andre fans som er tilgjengelige for deg. Skrivebordsvifter, bokvifter, svingventilatorer og monterte vifter hjelper alle med luftcirkulasjonen i rommet og får luften i rommet til å kjøle seg ned. En mellomstor dreibar vifte som står på et skrivebord er en effektiv måte å raskt begynne å flytte varm luft på. Om sommeren setter du opp flere fans i rommet slik at du kan slå dem på så snart du kommer inn.  
    
  • Slå også avtrekk på badet. Denne viften kan hjelpe suge varm luft ut av rommet som det gjør etter en dampende dusj.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Plasser en isbakke foran en av viftene. Bygg et midlertidig klimaanlegg ved å fylle en grunne bolle, skuff eller isboks og plasser den foran en av fansen. Dette vil raskt sirkulere kald, litt tåket luft i rommet. Du kan også bruke kalde pakker, eller hvis du ikke har is i det hele tatt, kan du effektivt improvisere med noe sammenlignbart kaldt, som en pose med frosne grønnsaker. 
    
  • Legg bollen litt vippet, vippet oppover, når viften ikke ser ut til å blåse effektivt over isen.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Sett en eskevifte utover foran et åpent vindu. Viften suger varm luft ut av rommet og styrer den utenfor. Han vil også ta med kjøligere luft. Sett viften i vinduet som får mest skygge - dette vil gi den kuleste vinden inni. Lukk alle andre vinduer i nærheten. Åpne noen vinduer på den andre siden av huset. Dette vil skape en bris gjennom hele huset og gjøre for rask avkjøling        
 8.  
             

    3      Kontroller varmen  ,

    
   
 1.             1      Monter et vindusmontert klimaanlegg eller gjør en bærbar. En av de mest effektive måtene å kjøle et rom raskt på er å knytte klimaanlegg til vinduet. Dette vil effektivt avkjøle rommet ved å arbeide for å regulere luften bare i det rommet. Sentral luftkondisjonering må fungere for å kjøle hele huset, noe som tar mye lengre tid. Det er enkelt å montere et klimaanlegg på vinduet, spesielt hvis du har et sashvindu. 
    
  • Hvis du ikke vil takle installasjonen eller har vinduer som ikke passer godt til det, kan du kjøpe et bærbart klimaanlegg. Alt du trenger å gjøre er å sette det i kontakten - ingen installasjon er nødvendig.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Åpne vinduene om natten. Vanligvis faller temperaturen om natten, selv om sommeren. Bruk kjøligere luften ved å rive åpne noen vinduer om natten før du går i dvale. Du kan dra nytte av denne kjøligere luften ved å sette opp en eller to vifter for å lage utkast. Pass på at du lukker vinduene godt om morgenen for ikke å la opp varm luft. Lukk også persienner eller gardiner.  
    
  • Om natten skal du trekke ut de elektriske apparatene i rommet for å avkjøle området enda mer.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vurder å kjøpe en avfukter hvis du bor i et fuktig klima. Fuktighet kan gjøre varmen enda mer undertrykkende. Hvis du bor i et fuktig klima, bør du tenke på en avfukter. Disse enhetene trekker ut fuktig luft fra et rom og sirkulerer det rundt spesielle spoler før de slippes tilbake i rommet. Avfuktere finnes i maskinvarebutikken. 
    
  • Avfuktingsmidler er ikke billige, men de er vanligvis bærbare, slik at du kan bære dem fra rom til rom og øke brukbarheten.
  •  
  • For best resultat, plasser avfukteren i midten av rommet du vil avkjøle.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Håndter dine vindusdeksler på riktig måte. Hvis du bruker gardiner eller gardiner, må du lage mellomstore farger med en hvit plast tilbake for å effektivt blokkere varmen. Heng henne så nær vinduet som mulig. Shutters også effektivt holde varmen ut - pass på å henge dem nær vinduet for å lage et låst område hvor varmen er fanget. Vurder å få reversible persienner som er hvite på den ene siden og mørke på den andre. 
    
  • Om sommeren kan du få den hvite siden utsatt for å reflektere solen, og om vinteren kan den mørke siden bli slått ut, og absorberer varme.  
  •  
         
 8.  
           Les mer... (20)      
Hus populær:
Rengjør leiligheten foran utløpet.

Bli kvitt løvetann i plenen.

Vedlikehold viskose.

Installer et sprinklersystem.

Tile en vegg.

Senk jordens pH.

Orkideer avler.

Lag biologisk såpe.

Rengjør et borrelås.

Plukk ut blomstrede petunia blomster.

Sand et saks.

Plant gladioli.

Hold vekk mygg med planter.

Dampstoppede møbler.

Bestem kvaliteten på badehåndklær.

Vask joggesko i vaskemaskinen.

Rengjør skoene dine.

Maling av et hus.

Fjern blod flekker fra en madrass.

Trekk bambus.

Reviving en ikke blomstrende orkidé.