Home \ hus
 

Cantaloupe dyrker meloner.

 

En nymodnet cantaloupe melon rett fra din egen hage er en av sommers største fornøyelser. Det er hundrevis av varianter å velge mellom, men den klassiske "Hale's Best", en populær melon med langtidsproducenter, er en av de beste. Uansett hva du velger, kan du lære å forberede jorda til planting, ta vare på dine spirende meloner og identifisere vanlige problemer under vekstprosessen for å få den beste muligheten for suksess. Les trinn 1 for mer informasjon.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Forbered og plant jorden  ,

    
   
 1.            1      Velg en vinterfast stamme som passer for ditt klima. Cantaloupe meloner, også kjent som søte meloner, finnes i dusinvis av dyrkede og alderen varianter, og de vokser best i varmt vær med minst to til tre måneder med konsekvent varme. Cantaloupe meloner elsker veldig sandete, leamy jord med god drenering og en pH rundt 6. 
    
  • For kaldere klima er gode varianter Hale's Best, Sarah's Choice og Eden's Gem. De varianter som er kjent for sin aroma, er hjerter av gull, Ambrosia, Athena og honningbunne.
  •  
  • Vær særlig oppmerksom på tiden til modenhet som er oppgitt på pakken med frøene. Mesteparten av tiden kjøper du ikke frøplanter av cantaloupe meloner, men du vil vokse dine egne frø. Vær nøye med plantingsanvisningene og informasjonen om hvordan du holder dem trygge på pakken med frøene, og vær nøye med deres modenhet.
  •  
  • Hvis du vil bevare frø fra en spesielt deilig cantaloupe melon, fjern dem fra kjøttet, suge dem i kaldt vann i to dager og tørk dem grundig på et papirhåndkle. Oppbevares i rent glass eller på et kjølig, mørkt sted til du er klar til å trekke melonene dine. Mens de er nyttige i ca to år, er det vanligvis best å plante frøene i løpet av året.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Velg et passende sted for cantaloupe meloner. Det viktigste når du planter og drar Cantaloupe meloner er varm jord og nok plass. Vinrankene trenger plass til å spre seg, enten du vil trekke dem til trelliser eller modne melonene på bakken, så du trenger en ganske bred seng avhengig av hvor mye du vil vokse. 
    
  • Det er en vanlig misforståelse og en hyppig frykt for at cantaloupe meloner krysser med medlemmer av samme familie, inkludert agurker, andre meloner og gresskar. Det er ikke sant. Ikke bekymre deg for å plante klatrefrukten din i samme område av hagen din. De fleste morsomme eller blid smakende cantaloupe meloner er ikke et resultat av utilsiktet kryssbruk, men av miljøfaktorer eller andre problemer.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Forbered jorden. Legg kompost eller godt rottet gjødsel jevnt på plantesengen for å skape en rik avlsmengde for cantaloupe melon. 15 til 20 cm velordnet jord er passende, pluss gjødsel. 
    
  • Begynn å dyrke jorden ved å bestille jorden minst 30 cm dyp, forsyne den med luft og grundig blande grov jord, fjerne alle steiner, kvister og andre harde ting. Bland et tykt lag av gjødsel og legg et mindre lag kompost på den og erstatt den utgravede jorden. Cantaloupe meloner er best dyrket på små bakker som ligger litt over bakken, så vær så bekymret hvis du har forårsaket et stort camber på bakken.
  •  
  • Hvis du vil, kan du dekke gulvet med plastfolie eller en gressmatte før du begynner å plante for å øke oppvarmingen av jorden. Dette gjøres ofte. Det er viktig å plassere frøplanter for cantaloupe meloner i varm jord for å fremme sunn vekst.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Overvei foretrukne cantaloupe meloner innendørs. Hvis du visste nøyaktig datoen for den siste frosten i sesongen, ville det være enkelt å plante en Cantaloupe melon. Ideelt sett blir cantaloupe meloner sådd direkte omtrent ti dager før siste frost, i varme klima tidligere. Fordi datoen blir stadig vanskeligere å avgjøre, gjør dressing av cantaloupe melonene innendørs det litt av en grovvennlig metode.  
    
  •   Hvis du bor i et kjøligere klima , vokse plantene innom en måned før du setter dem inn, ved å plante dem i bionedbrytbare potter fylt med rik pottemasse. Du kan ikke forstyrre det røde rotsystemet som produseres ved spiring, så det er viktig å bruke en bionedbrytbar pott i stedet for en terrakottabruk. Fukt jorden sjenerøst, men uten stillestående vann. Planterne skal ha et par store blader før de flyttes.  
  •  
  •   Hvis du bor i et varmere klima , kan du så frøene direkte hvis jordens temperatur har oppvarmet til minst 18 ° C for å forhindre at det sprer seg.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Lag planting åser i planting området. Cantaloupe meloner bør plantes i rader på åser, med hver høyde ca 30 cm fra nærmeste. Rynene skal være minst 1,2 m fra hverandre. 
    
  • Noen bønder foretrekker å pleie cantaloupe melonene og vokse vinrankene på en trellis eller wire for å holde melonene vekk fra bakken. Dette fungerer vanligvis bare med mindre meloner. Hvis du vil øke belastningen, må du sørge for at du får nok plass til trellisene, som vist ovenfor.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Plante din cantaloupe meloner. Vent til bakken blir varm til minst 21 ° C etter siste frost for sesongen. Avhengig av hvor du bor, kan dette være før eller senere i plantesesongen. 
    
  • Når du har din cantaloupe der inne, plant den bionedbrytbare gryten i midten av bakken. Fuktet jorda sjenerøst under planting.
  •  
  • Hvis du frøer frøene direkte, legg fem frø ca 2,5 cm dypt og 45 cm fra hverandre inn i åsene (avstanden til åsene ca 1 meter).
  •  
                   
 12.  
             

    2      Vedlikehold av Cantaloupe Melon  ,

    
   
 1.             1      Hell cantaloupe melon dypt og forsiktig. Hold jorda rundt cantaloupeplanter fuktig, men ikke stå i vann. Du bør få ca 2,5 til 5 tommer vann i uken. Cantaloupe meloner er svært følsomme under tørre staver og kan kreve ekstra vanning, så døm selv og hold øye med plantene for å sikre at de ser og vokser sunt. 
    
  • Meloner tar en stund å bosette seg på vintreet, men det meste av den søte aromaen av melon kan bestemmes gjennom bladene. Bare fordi du fortsatt ikke ser noen meloner betyr det ikke at du ikke vet hvordan de vil smake. Vær oppmerksom på bladets kvalitet og styrke: De skal være mørkegrønne, ha en stiv tekstur og en sunn farge. Gullige eller flekkete blader kan være et tegn på tørrhet eller sykdom.
  •  
  • Det er vanlig at bladene av meloner vil visne betydelig om midt på dagen under ekstremt varmt vær og å falme til kvelden. Dette er ikke nødvendigvis et tegn på at du må vanne cantaloupe melonene, så se på bladets kvalitet, ikke deres slakkhet.  
  •  
  • Såkalt dråpebånd kan være ganske effektivt ved å støpe melonene dine, men du kan også hælde eller gjøre det for hånd, uansett størrelse på sengen din og andre planteprosjekter. Hell rundt tilnærmingen til vinrankene og prøv å ikke la fruktene bli våte.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Beskytt fruktene når de begynner å vokse. Enten du planter nye planter eller transplanterer plantene dine, er det en god ide å dekke dine rader med en egnet folie for å holde dem varme og beskyttet mot insekter. Du kan lage en tunnel med kyllingstråd og draper nettverket ditt over rekkene. 
    
  • Det er viktig å fjerne mattene når det ikke er fare for frost og blomster har dannet, slik at insekter kan pollinere blomstene.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gruv området nøye i området før vinrankene begynner å vokse. Det er utfordrende å gå rundt den tykke vevvinen, for ikke å ta bort ugresset. For å gi vinstokken de beste vekstmulighetene, prøv å luke ekstremt i de første ukene av vekst, så la dem vokse stort nok til å gi dem en start over ugresset og beseire dem når de vokser. 
    
  • En av de vanskelige tingene om å trekke rett cantaloupe meloner fra frø er at den spirende cantaloupeplanten ser ut som forbannet som kløver, en luke som du vil plukke ut. Siden det ville være en tragedie for å trekke ut den spirende planten, må du prøve å merke plantingen med et plantekort, eller vente på at den løfter seg ut av kløveren til du begynner å trekke ugress ut.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Overvei voksende cantaloupe meloner. Avhengig av hvordan du setter opp plantingsstedet, kan det være hensiktsmessig å knytte melonene dine slik at de kan vokse vekk fra bakken. Et gjerdelignende trellis lavt på bakken er mest effektivt for å dyrke cantaloupe meloner. 
    
  •   For å lage vinrankene , begynn med å sette 1,2 til 1,8 m høye barer i hver høyde av melonraden. Du kan bruke metalltråd, trebjelker, tykk tråd eller noe annet som er tilgjengelig for å bli med i stolpene sammen og gi melonene noe å kle seg til. Fest opp vinrankene langs rad.
  •  
  •   For å støtte frukten , gi dem noe å sette på eller legge seg ned for å redusere byrden på vinrankene. Legg frukten på hevede senge av mulch eller stå som på baksiden bøtter eller potter. Du kan dekke fruktene når de spises av dyr som Hedgehogs blir angrepet.
  •  
  •   Når vinrankene dine begynner å bære frukt , er meloner som sitter rett på bakken, rått og spist av reptiler. Hvis været blir litt fuktig, er det en fin måte å holde melonene trygge mot skade, spesielt i senere stadier av vekstsesongen, men det er ikke obligatorisk. Men vurder å løfte melonene fra bakken for å beskytte dem.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gjød plantene regelmessig. Under vekst er det relativt vanlig å bruke en nitrogengjødsel for planter som ikke har blomstret eller som ser ut til å vokse langsommere enn andre planter. Å gi kaffegrunder rundt rotsystemet kan være en effektiv måte å våkne opp planten på. 
    
  • Det er også vanlig at cantaloupe melon befruktes med en gjødsel med høyere innhold av kalium og fosfor etter at blomstene har åpnet, med langvarig administrasjon av fosforgjødsel som er potensielt miljøfarlig. Prøv å unngå gresskiller og andre kjemiske tilsetningsstoffer og lag organisk materiale som kompost eller gjødsel rundt rotsystemet etter hvert som det ligger bak.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ta litt vann tilbake før cantaloupe melon når full modenhet. For mye vanning kan fortynne sukkerinnholdet i melon under modning og påvirke smaken av frukten. Det er vanlig for folk å avstå fra vanning i den siste uken før høsting av melonene. 
    
  • Når en cantaloupe er klar til å bli plukket, bryter stilken lett på det punktet hvor den er festet til vintreet. Det er overripet når det helt faller av. Det er også vanlig at du lukter den distinkte, muskiske duften av en moden melon når du er i nærheten av sengen. Hvis du kan lukte cantaloupe melonene, er de klare til å høste.
  •  
  • De fleste cantaloupe varianter modner på vintreet innen fire uker etter fremveksten, men vær nøye med ledetråden til den cultivar du dyrker.
  •  
         
 12.  
             

    3      Feilsøking  ,

    
   
 1.             1      Lær å få øye på vanlige skadedyr. Fordi de ligger på bakken, er melon vinstokker spesielt utsatt for insekter, kvaler og bladmindere. Så du trenger ikke å bekymre deg, du kan lære å få øye på vanlige problemer og finne ut om du har et alvorlig problem eller ikke. 
    
  •   Noder ved røttene og hevelse betyr nematoder . Dette er et viktig problem som du ikke bryr deg om denne sesongen. Trekk ut plantene dine og så røye i jorda for å rense den.
  •  
  •   Stickiness and mating means bladlus , som kan løses med Theodan eller et annet biologisk insektmiddel som essensielle olje / olivenolje blandinger.
  •  
  •   Tunneler og spor i bladene betyr Minier Moths , så du trenger ikke å bekymre deg. De burde ikke påvirke fruktene vesentlig.
  •  
  •   Gule vevde blader betyr edderkoppmider , som betyr at plantene må fjernes dersom de små røde middene er klare nok.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kjenne symptomene på mugg. Trekkes og helles ordentligt, din cantaloupe melon bør være best det meste av tiden. Noen ganger kan frukt som vokser på bakken, være utsatt for mugg og sykdommer som kan ødelegge avlingen hvis den ikke behandles raskt. Du kan lære å gjenkjenne de vanligste typene av skadelige påvirkninger, slik at du kan trekke ut plantene og spare resten av høsten eller, avhengig av alvorlighetsgraden, bruke et soppdrepende middel. 
    
  •   Gult flekker med fluffy undergrowth viser dunkel mugg på . Dette blir noen ganger behandlet med klortalonis eller et annet biologisk bredspektret soppdrepende middel, selv om det ikke behøves i de fleste hager. Riktig binding av vinrankene bør forbedre luftsirkulasjonen og eliminere muligheten for mugg.  
  •  
  •   Brutte stengler som avgir en gulfarget væske er en form av pulverformig mugg . Problemet er i jorda, noe som betyr at avlingen sannsynligvis vil dø av denne sesongen, men du kan behandle den med roterende varianter i sengen din og muligens med et selektivt fungicid.
  •  
  •   Fruktrot etter regn betyr en annen form for mugg. I områder av tungere jord er dette et vanlig problem. Unngå for mye vanning og mulching mellom planter og jord for å unngå råtn.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lær hvorfor vintreet noen ganger ikke bærer frukt. Når du har gjort alt for å forberede bakken og ta ut cantaloupe melonene, er det ikke noe mer frustrerende enn et rot av vinstokker som aldri bærer noen meloner. Imidlertid kan læring fra denne erfaringen bidra til at du har fruktbærende vinstokker i fremtiden. De fleste problemer av denne typen er resultatet av to ting: 
    
  • Mangel på insektbestøvende insekter kan føre til sunne utseende vinstokker som aldri får frukt. Cantaloupe vinstokker produserer mannlige og kvinnelige blomster og pollinasjonen mellom dem er nødvendig for produksjon av frukt. Hvis du trekker cantaloupe meloner i et drivhus eller bor et sted hvor bier er sjeldne, må du kanskje pollinere blomstene for hånd.
  •  
  • En uriktig jordtemperatur tvinger planten til å produsere bare mannlige blomster, noe som gjør det vanskelig å høste, selv om det er insekter å pollinere. Pass på at du venter på å transplantere plantene til jorda er ca. 18 ° C.
  •  
  • Hvis melonplanter har problemer med å produsere frukt, men du gjør alt ved bok, prøv å dyrke markene med rug om en måned før plantene plantes i jorden, hvor du vil vokse rug neste sesong uansett ønsker.            
  •  
         
 6.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (6)      
Hus populær:
Fjern permanent markør fra skoene dine.

Sug opp nye, stive sengetøy.

Fjern lint fra klær.

Bruk sandpapir.

Bli kvitt boxwood beetle utendørs.

Fjern de visne irisblomstene.

Grow kohlrabi.

Rengjør tremøbler med eddik.

Demonter et toalett.

Kjemp loppene naturlig.

Rengjør vinduet.

Bruk lavendel.

Bruk en liten innebygd garderobe for å spare plass.

Bygg en fontene i hagen.

Voks kaprifol.

Bli kvitt kløvermider.

Lys opp en laminatgulv.

Voks brusselspirer.

Flisegulv.

Mål strømmen med et ammeter.

Bor i et lite hus.