Home \ hus
 

Culturing Anthurium Plants.

 

Hundrevis av tropiske plantearter er gruppert under generisk betegnelse anthurium. De blir ofte beundret som innendørs planter for sine lyse og nesten runde blomster. Anthuriumplanter kommer fra de tropiske regnskogene i Sentral-og Sør-Amerika. Bortsett fra deres følsomhet overfor temperatur og fuktighet, er Anthurium-plantene relativt sparsomme og enkle å vedlikeholde når de holdes som innendørs planter. De tilbys vanligvis som stiklinger eller voksne planter, men det er også mulig å dyrke dem fra frø.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Dyr en Anthurium Plant  ,

    
   
 1.            1      Forbered pottemassen. Anthurium foretrekker en grov, godt drenert jord. Prøv en blanding av like deler perlitt, torvmos og furubark. Alternativt kan du blande tre deler av pottejord med et grovt materiale som orkidébark eller lavastene. Hvis anthuriumanlegget er minst ett år gammelt, vil det føles behagelig selv i grovt materiale. Du kan inkludere en håndfull akvarietkull, grov flodsand eller små stykker murstein inn i pottejordet. 
    
  • Anthuriumplanter trives utendørs bare i hardhetssonene 11 og 12. Dette tilsvarer en minimum årlig temperatur på 4,4 ° C eller mer. I et annet klima bør du plante Anthurium i en gryte og holde den i rommet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Plasser Anthurium i en gryte som er fylt opp til 1/3 med denne potten. Anthuriet skal plantes i en gryte som bare er litt større enn seg selv, fordi røttene derimot kan rote og ødelegge. Fyll potten 1/3 med den forberedte planteblandingen. Vanligvis vil røttene fortsette å vokse over pottemassen. Derfor bør du starte på dette lave nivået for å forsinke behovet for å plante planten i en større krukke.  
    
  • Hvis du bruker en planteblanding med et mindre grovt materiale eller dårligere permeabilitet, kan du sprute ett eller to lag med småstein på bunnen av beholderen slik at vannet tømmes raskere.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hold anlegget på et varmt eller varmt sted der det blir indirekte sollys. Anthrum planter trives på dagtemperaturer mellom 27 ° C og 32 ° C. Hvis dette ikke er mulig, kan planten overleve ved romtemperatur på 15,5 ° C. Varmere temperaturer er bedre. Unngå direkte sol fordi det kan brenne anlegget. Hold planten på et lyst sted for å oppmuntre det til å blomstre. En vindusstolpe som vender mot sør eller øst er et godt alternativ (nord eller øst hvis du bor på den sørlige halvkule).  
    
  • Når natten faller under 4,4 ° C, kan bladene bli gule og planten vil trolig bli langsommere. Anlegget vil sannsynligvis ikke overleve lenge hvis temperaturen faller under frysing (0 ° C).  
  •  
  • Plasser ikke anlegget rett foran en varmeapparat eller varmeovner. Det kan brenne gjennom den varme luftstrømmen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hold planten fuktig. Imitere luftfuktigheten og det tropiske miljøet til anthuriumplanter ved å skape 80% eller mer av fuktigheten i rommet. Akvarier eller grunne skall med grus vil hjelpe deg med å oppnå disse verdiene når de plasseres i nærheten av anlegget. Fukt anlegget ukentlig med en spray. Du kan til og med oppdatere dem daglig hvis du bor i et tørt klima. Pass på at du også sprayer delene av stammen som har vokst over kanten av potten.        
 8.  
 9.             5      Hold jorden fuktig, men ikke våt. Vann i små mengder om nødvendig, slik at jorden ikke tørker ut. Selv i varmt vær trenger ikke jorda oftere enn hver annen eller tre dager. Anlegget absorberer ikke store mengder vann med røttene. 
    
  • Når bladene blir gule (men ikke brune og visne), kan dette være et tegn på at planten er overhydrering. I så fall la jorden tørke ut før du vanner den igjen.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Støtt planten med en pinne hvis den er for svak. De fleste anthuriumplanter i naturen, men sannsynligvis de minste varianter som potteplanter, er "epifytiske". Dette betyr at de vokser på andre planter i stedet for fra jorden. Hvis planten din vokser som en vin og ikke kan holde seg, kan du i stedet bruke en plugg eller et annet objekt for å klatre opp planten. Du trenger ikke å fjerne epifytisk anthurium fra pottejordet. Det er ikke skadelig for anlegget.        
 12.  
 13.             7      Gjør forsiktig din anthurium. Nye anthuriumplanter trenger ikke gjødsel de første månedene. Hvis du bestemmer deg for å gjødsle for å oppmuntre til vekst og utvikling av levende farger, bør du bruke en sakteverkende gjødsel i forholdet 3: 1: 2 og fortynn den til ¼ av anbefalt tykkelse før du bruker den i henhold til instruksjonene.        
 14.  
 15.             8      Plasser planten om nødvendig. Anthuriumplanter bygger ofte et fjell med røtter over jordens overflate. Omtrent en gang i året, eller hvis jorda tørker raskt under vanningspause, bør du dekke ett lag med torvmos eller mos over den nedre halvdelen (eller 2/3) av de eksponerte røttene. Hold dette laget fuktig og vent på at røttene vokser ut av den overbygde delen. Når du har gjennomboret dette laget, kan du kutte stengelen med en skarp kniv på høyden av jordblandingen. Plasser den overbygde delen av stammen i en ny pott, og la den dekkede stammen ligge under bakken.  
    
  • Husk å plante Anthurium i en gryte som bare fylles opp til 1/3 med jord for å holde stammen under potens kant.
  •  
                   
 16.  
             

  Del 2      Trekk ut Anthurium fra frø  ,

    
   
 1.             1      En ekstra utfordring er å starte med frø. Kommersielt oppdrettede Anthuriumplanter blir vanligvis dyrket av stiklinger og transplantater. Det er mulig å dyrke anthuriumplanter fra frø, men den resulterende planten kan ha uforutsigbare egenskaper når den vokser fra en hybridmoderplante. Det kan også være vanskeligere å avle. Utenfor tropiske områder kan det være vanskelig å finne friske anthuriumfrø. 
    
  • Hvis du trekker en klone fra en anthruium plante eller en forelder plante, kan du hoppe over denne delen til neste avsnitt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Høst de modne Anthurium fruktene. Anthuriumfrø skal være friske og fuktige når de plantes. Hvis du ikke har en anthurium plante, kan du spørre en annen gartner eller hagesenter hvis du kan høste noe av plantens frukter. De er knapt brukt til andre formål. Hvis du bor i en tropisk region i den nye verden, kan du muligens høste viltanthuriumplanter. Det er hundrevis, om ikke tusenvis av anthuriumplanter som du best kan finne i en naturveiledning for din region. 
    
  •   Advarsel: Fruktene og alle andre deler av Anthurium-anlegget er giftige og bør ikke konsumeres.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Fjern pulpen. Frukten av frukten omgir frøet og forhindrer det i å vokse eller bli moldy. Gni så mye papir som mulig med fingrene og kast så frøene i en kopp vann. La dem være der for en dag eller to mens massen slipper ut og flyter på overflaten.  
    
  •   Advarsel : Noen typer kan irritere huden. Det anbefales å bruke hansker.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Forbered en planteblanding for frøene. Klipp løvfoss som du kommer inn i hagesentre i mindre fibre for å få et fint og luftig materiale. Bland tre deler av denne kuttmossen med en del av elvesand eller perlitt og legg til en knust klype akvarietkull.        
 8.  
 9.             5      Plasser frøene i planteblandingen i blomsterkrukken eller på et brett med et gjennomsiktig deksel. Anthuriumplanter er opprinnelig fra tropiske områder og trenger et varmt og fuktig miljø. Det er noen forskjellige måter du kan opprette dette miljøet på:       
 10.  
 11.   6      Fyll planteblandingen i 10 cm høye blomsterpotter. Legg et frø på jordens overflate. Sett ett frø i hver pott. Plasser en invertert krukke over hver pott.
    
  •   Eller dekke bunnen av et flatt, jordskall med din forberedte planteblanding. Spred frøene jevnt og dekk med en flat glassplate over peeling. La en louver mellom platen og jorden.  
  •  
         
 12.  
 13.             7      Fukt din planteblanding lett. Fuk plantemengden litt og deretter dekk den med den gjennomsiktige platen som beskrevet ovenfor for å holde miljøet fuktig. Fuktighetsgivende hindrer også at frøene synker under overflaten og fra spiring. 
    
  • Hvis vannet ditt er veldig vanskelig, bør du bruke flaskevann i stedet.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Oppbevar frøene på et varmt sted og beskytt dem mot direkte sollys. Plasser planteblandingen ved en temperatur på ca 27 ° C i et område med indirekte sollys eller delvis skygge. Frøene vil spire innen 20 til 30 dager og danne sine første blader og røtter. Deretter kan de plantes i større, separate potter og leveres som beskrevet.  
    
  • Fordi de friske røttene er sannsynligvis svært følsomme, bør du bruke de unge plantene svært nøye. En skje er ideell for å løfte mosen rundt planten og plassere den forsiktig i den nye, forberedte potten.
  •  
         
 16.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (20)      
Hus populær:
Rengjør kunstige blomster.

Etter grillingen rengjør du grillen.

Hage riktig.

Hold Hvit Adidas Superstar Sko Rengjør.

Monter en kabinettbelysning.

Hold et hus.

Hold vann i lang tid.

Hold brokkoli frisk.

Hell en betongterrasse.

Bli kvitt kakerlakker i leiligheten.

Reparer en wobbly takvifte.

Bygg en samlingskasse.

Fjern oljeflett fra betong og garasje.

Bestem størrelsen på sengen din.

Rengjør hvitt gull.

Ryd opp en kommode.

Plante et epletre.

Plante et kirsebærblomstrende tre.

Seal dusj.

Coleus rase.

Lag en plen med gressfrø.