Home \ hus
 

Vask hampfibertekstiler.

 

Hampefibre gjør allsidige, slitesterke tekstiler som kan brukes på både klær og husholdnings tekstiler. Ved å vaske ordentlig blir hamp mykere og mykere, slik at stoffets kvalitet øker over tid. Hampefibre absorberer fuktighet raskt og gir kjølige, komfortable klær. Hampefibre tekstiler kan vaskes i prinsippet både for hånd og i vaskemaskinen. Slik gjør du det og hvordan du unngår de vanligste feilene.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Håndvask hampfiber  ,

    
   
 1.            1      Håndvask hampfiber. Selv om hampefibre er et slitesterkt og slitesterkt materiale, er håndvask best egnet for den. Vaskemaskinen, og spesielt tørketrommelen, har en tendens til å redusere grepet og styrken til hampfibertekstiler - egenskaper som mange mennesker setter pris på om dette materialet. 
    
  • Hvis du bestemmer deg for å vaske hånden, bruk et mildt organisk vaskemiddel og sørg for å skylle det grundig etterpå. For dette eksempelet anbefales det flytende vaskemiddelet av Faliten.
  •  
  • Rengjøringsrester kan oksidere cellulosen som gir brune flekker på hampefibrene. Derfor anbefales det å skylle stoffet grundig med rent vann etter vask.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vask hampefibre tekstilene flere ganger på rad for å gjøre dem mer smakefulle. Hampefibre mykes over bruk og gjentatte vasker. Du kan også bruke et kommersielt tilgjengelig mykner for å komme til ønsket resultat raskere. Eller du gir bare hampefibrene den tiden de trenger. 
    
  • Turbo-varianten er å sette tekstilet i vaskemaskin og tørketrommel. Vask hampefibrene ved høyere temperaturer for å gjøre dem mer smakefulle. Etter tørketrommelen er stoffet nesten like fluffy som vanlige bomullstøy.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Klær med lufttørkt hampfiber. For å øke holdbarheten til hamptekstiler, er det best å la dem lufttørke så ofte som mulig. Tørken er, som forklart, en effektiv måte å raskt lage hampete tekstiler på, men det gjør seg borte med raskere stoffslitasje. Hampefibre tekstiler - forsynt med riktig, skånsom vask og tørking - er preget av deres levetid og holdbarhet.        
 6.  
 7.             4      Du kan enkelt rynke med strykejernet. Stryke tekstilet mens det fortsatt er litt fuktig. Sett strykejernet på et høyt nivå. 
    
  • Strek og lag klærne i henhold til originalformen, og stryk det som vanlig. Fargerike hampfibertekstiler skal kun strykes på venstre side.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Vask hampfiber i maskinen  ,

    
   
 1.             1      Bruk den milde syklusen. Du kan enkelt kombinere hampfibertekstiler med andre tekstilvarer. Bruk igjen et mildt organisk vaskemiddel. For ekstra beskyttelse, kan du sette finere hampfibervaskeelementer i vaskerøret før du legger dem i vaskemaskinen.       
 2.  
 3.             2      La vaskemaskinen kjøre til enhver temperatur. Med mindre hampefibre tekstiler er tungt farget eller aldri blitt vasket før. Deretter bør du heller kjøre vaskemaskinen med kaldt vann for å hindre at fargene går ut. 
    
  • Legg en kopp hvit eddik under skyllet for å fjerne eventuelle rester av vaskemiddel. Eddiken bidrar også til å myke hampfibrene, og det fjerner selv de siste luktene fra tekstil!
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lufttørking er varmt. Selv etter vask i maskinen, er det tilrådelig å henge tekstilene i bånd. Men hvis tørketrommelen er ditt eneste alternativ, må du ikke stille den til høyeste temperatur og fjerne den før den blir støvtørr. 
    
  • Hvis du henger hampfibertekstiler for å tørke i solen, må du forvente en svak fading. Noen ganger kan dette være en ønsket effekt. Ellers bør du helst henge ting i vaskerommet, for eksempel.
  •  
         
 6.  
             

    3      Unngå typiske feil  ,

    
   
 1.             1      Ikke bruk klorblekemiddel for hampefibre! Det inneholdte kloret legger umiddelbart flekker på hampefibrene. For flekkfjerning har du imidlertid bare den lokale forbehandling med mildt vaskemiddel og om nødvendig målrettet bleking under sollyset. 
    
  • Bleking i solen kan være nyttig for stædige flekker og misfarging. Vask de berørte tøytrådene grundig og legg dem i lang tid å tørke og blek deretter i sterkt sollys.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Unngå veldig høye temperaturer generelt. Bruker du hamptekstiler, f.eks. i tørketrommel av høyeste temperaturnivå, så krympes de veldig raskt. Som forklart ovenfor kan hampfibertekstiler også tørkes i tørketrommel i stedet for i luften - men da bør du stille mer milde temperaturer. 
    
  • Generelt tørker hampfiber tekstiler seg veldig raskt i forhold til andre stoffer uansett. Dette bør gjøre det lettere for deg å unngå å bruke tørketrommelen - i hvert fall på høyeste temperaturnivå.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ikke legg hampfibre i renserier! Gardiner, polstring og andre hampfiberdeksler vil krympe og bli foreldet. Dette er til tross for det faktum at tørr rengjøring av møbeltrekk etc. anbefales av denne grunn for å unngå krymping! Med hampfibre gjelder imidlertid det motsatte motsatt. I stedet vasker plaggene på samme måte som du ville vaske vanlige hampfiber plagg - se ovenfor.        
 6.  
            

Tips .

                  

Advarsler .

                     
Hus populær:
Vask en trompet.

Vent en oljevarmer.

Frigjør kjøkkenet med fruktfluer.

Rengjør falsk pels.

Beregn en betongoverflate.

Pump opp en luftmadrass.

Hold tomatfrø for neste år.

Pass på at huset ditt ikke lukter som kjæledyrene dine.

Rengjør rustfritt stål smykker.

Fjern tyggegummi fra teppet.

Bytt en lyspære.

Beskjære vinranker.

Bakgrunn selv.

Plant et avokado tre.

Stryk en jakkesett.

Plant påskeliljer.

Lag stepping stones.

Trekk et gummitre.

Forbered deg på et jordskjelv.

Transplantat påskeliljer.

Monter en vinylbekledning.