Home \ hus
 

Klipp tilbake Schefflera.

 

Schefflera eller paraplyplanter er populære innendørsanlegg som er enkle å holde. De kan trives med kunstig lys eller under moderat lyse lysforhold og er utsatt for bare noen få skadedyr. Scheffleraen må kanskje kuttes hvis de blir for store eller stygge. Så du må kutte Schefflera. Prinsippet er lett å forstå.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Undersøk planten din  ,

    
   
 1.            1      Undersøk din Schefflera og se om hun har en eller flere stammer. Dette har stor innvirkning på hvordan du skal kutte planten din. Schefflera med flere trunks kan klippes på forskjellige måter. De kan vokse fullere og bushier fordi de har mer plass til bladvekst. Schefflera med bare en stamme er mer utsatt for å utvikle seg til en høy, tynn plante. 
    
  • Legg merke til den naturlige formen på planten din når du skjærer. Hvis du bekjemper den naturlige veksten av planten din mens du skjærer, vil det være vanskeligere enn enkelt å få planten til å forme etter hvert som den vokser.
  •  
  • Du bør være spesielt oppmerksom på dette aspektet når du kjøper en ny plante. Hvis du vil ha en full, buskaktig plante, bør du sørge for at du velger en schefflera som har mange stengler slik at den vokser full og utvides til sidene og oppover. Hvis du vil ha en plante som vokser høyere og relativt tynn, kan du velge en schefflera med bare en koffert (du kan bare kutte av de andre koffertene som sprer seg fra bakken).
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bestem hva din plante skal se ut nå og i fremtiden. Noen mennesker vil ha en magert og høy plante, mens andre foretrekker en kort og busket form. Formen avhenger også av hvor anlegget skal stå og hvor mye omsorg du vil investere. Når du skjærer, bestemmer du delvis hvordan planten skal vokse og hjelpe den underveis. 
    
  • På Schefflera finnes vekstknutene på det punktet der bladknoppene er plassert. Fordi Schefflera vanligvis har rikelig vekst og mange vekstnoder hvor den kan klippes, kan du finne ut hvordan du kan vokse i fremtiden. Ved å kutte kan du fremme vekst i visse retninger.  
  •  
  • Gjør din beslutning før du kutter bladene. Ha en plan før du begynner, slik at du kan unngå feil og ikke kutte for mange blader.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sjekk de generelle forholdene til anlegget ditt. Før du kutter planten, må du sørge for at den er riktig potted og sunn. Pass på at anlegget har en god og fuktig jord. Før du kutter anlegget, kan du benytte anledningen og transplantere den hvis du mistenker at røttene er for tette og du vil fremme vekst. 
    
  • Du bør også sørge for at bladene er sunne. Hvis bladene ser fargeløse eller har brune flekker, kan du behandle slike problemer. Enten planten var overgrodd eller det hadde ikke nok næringsstoffer i jorden. Schefflera bør ikke holdes i våt jord. La jorda tørke ut mellom hellesintervall. Hvis tilstanden til planten din ikke forbedrer, kan du erstatte pottemassen.
  •  
                   
 6.  
             

  Del 2      Klipp planten din  ,

    
   
 1.             1      Kort høyden på Schefflera ved å kutte opp oppreist kofferten rett over knuten. Med andre ord bør du trimme bagasjerommet rett over en bladknopp. Ved å kutte spissen ut av kofferten, kan du forhindre planten i å hente høyde for fort. Det blir fyldigere i det forkortede området. 
    
  • Bruk en beskjæringssaks som skjærer som en vanlig saks med to kniver. Andre typer saks har en tendens til å klemme stammen i stedet for å kutte det jevnt.  
  •  
  • Noen ganger er mangel på lys grunnen til Scheffleras uønskede vekst. Planten vokser høyere for å finne lys. Tenk på dette, hvis du er på utkikk etter et passende habitat for Schefflera.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Reduser bredden på Schefflera ved å kutte de horisontale grenene like over en bladknopp. Husk at du utvikler ny vekst på grensesnittene. Du kan kutte planten ytterligere enn du opprinnelig planla, slik at den blir fullere i fremtiden. Schefflera kan bli kraftig kuttet. Så vær ikke redd for å kutte dem tilbake. 
    
  • Du bør alltid bruke saks med to kniver for å unngå å klemme på kofferten.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kutt alle koffertene 15 cm tilbake til basen for å forynge en ren, stygge plante. Noen ganger blir disse plantene forsømt og ser forferdelig furred. Hvis du ikke finner en måte å forme planten gjennom en normal kutt, kan du klippe den helt tilbake. Dette gir anlegget en ny start og gir deg muligheten til å bedre kontrollere veksten i fremtiden. Ikke bekymre deg for at planten kommer inn. Det vil forsvinne med fornyet kraft hvis det får nok lys, fuktighet og næringsstoffer. 
    
  • Når du kutter tilbake planten, må du sørge for at du har to eller tre knopper igjen på hver stamme. Dette gir anlegget god mulighet til å drive ut ny vekst.
  •  
  • De større stykkene du har kuttet av fra planten din, er flotte stikker som du kan dyrke nye planter på. Plante en klon med minst to blader i fuktig jord i noen uker. Steggene har nok vekstnoder for å fortsette å vokse. Røttene skal vokse ut av nakken nederst på stikkene. Planten kan da bli repotted.  
  •  
         
 6.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                 Les mer... (6)      
Hus populær:
Plant bønner.

Grow poppy.

Åpne en låst dør.

Bygg en treterrasse.

Fjern en gips.

Få gratis byggematerialer.

Lag en fransk hage.

Forbedre fordelene med badstuen.

Beskytt vasketøy fra misfarging.

Vask viskos riktig.

Rengjør et borrelås.

Lagre farget vasketøy.

Smør dørhengslene.

Trekk en firkantet vannmelon.

Behandle hestens pusteproblemer.

Bli kvitt kakerlakker og maur uten pesticider.

Grow avocados.

Rengjør benkeplater av granitt.

Heng et speil.

Beskjæring av en hornbjelke.

Bytt pære av mikrobølgeovn.