Home \ hus
 

Lakk veggpanel.

 

Mange huseiere velger å male over gammelt trepanel som er blitt stygt. Når de gjøres forsiktig, vil slike vegger ha liten eller ingen likhet med den gammeldags paneler av svunne tider, noe som gjør det lettere å gi et rom en mer moderne følelse. Denne oppgaven kan enkelt gjøres på en helg med liten innsats.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Forberedelse av trepanel  ,

    
   
 1.            1      Start med å fjerne møbler og dekke gulvet med presenning. I boligforbedringsbutikkens maleravdeling er det relativt billige plastfilmer til dette formålet; I tillegg kan du legge ut gulvet med gammel avis, men dette skal holde seg fast med tape på skjørtet, slik at det ikke kan glide og slippe ut bakken.  
    
  • Bruk øyevern og ansiktsmaske. Maskinen vil filtrere malingsdampene mens beskyttelsesbrillene beskytter øynene mot støv og annet smuss ved sliping av treet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fyll alle hull og sprekker. Bruk en spatel. Når putten krymper under tørking, må du kanskje bruke to lag. Så sett på mer enn for lite og slør den tørkede massen senere.        
 4.  
 5.             3      Loop veggene før du maler dem. Bruk fint sandpapir til å fungere hele overflaten på veggen. Det beste verktøyet du kan bruke til dette er en orbital sander. Selvfølgelig kan du gjøre det med sandpapir og litt muskelkraft. For vanskelig å nå steder trenger du en stige.  
    
  • Ikke hopp over under sliping. Vanlig sliping hjelper med flere ting:
     
   • Det hjelper å fjerne eventuelle beskyttende lag fra panelen, noe som ellers ville kunne påvirke adhesjonen til den nye maling.
   •  
   • Fargen vil holde bedre.
   •  
   • Den ferdige overflaten vil ha en mykere, jevnere struktur.
   •  
    
  •  
         
 6.  
 7.             4      Rengjør veggen for å fjerne alt støv og smuss. Begge er fiender av primermaling og maling; Eventuelle rester vil ødelegge sluttresultatet av maleriet ditt og gjøre overflaten roligere.  
    
  • Rengjør wainscoting med trinatriumfosfat (et etsemiddel) eller en erstatning. Tørk med en ren klut og la wainscoten tørke i noen timer.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Fyll sammen ledd og spor med fugemasse. Dette gjør det lettere å oppnå en jevn børsteoverflate. Smør inn fugten med en spatel og la den tørke. Hvis det er nødvendig, bruk en slipemaskin for utjevning. Tørk av alt støv fra sliping med en ren klut.                  
 10.  
             

    2      Priming og børsting  ,

    
   
 1.             1      Førstegjøringen. Tape ytterkantene langs vinduet og dørkarmer og taket. Damp deretter hele overflaten med en primerfrakk. Dette forbereder området som skal males for maling, slik at det er lettere å påføre det jevnt i bare en eller to strøk. For et bedre resultat, bør du la primeren tørke i minst et par timer eller til og med over natten.  
    
  • Bland og legg grunnlaget grundig før påføring.
  •  
  • Bruk en spesiell primer for tre. Mange treprimere er vannbaserte, noe som betyr at de tørker relativt raskt (2-4 timer). Dette forkorter arbeidstiden din.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Etter tørking av primeren, sand igjen med fint sandpapir. Du kan også bruke en grinder, men vær forsiktig så du ikke overdriver den og fjern hele primeren. Det er sannsynligvis bedre å male med hånden. Gjør dette forsiktig og jevnt slik at det siste frakket varer bedre.  
    
  • Ikke glem å fjerne støv etter sliping. Støv og smuss er fiender av et profesjonelt utseende.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Start maleri. Bruk først en børste til å slå kantene (vinduer, dører, tak). Deretter kan du redigere hele overflaten ved hjelp av en pensel, malingsrulle eller malingspistol. Påfør et jevnt lag med maling og la det tørke i en dag før du undersøker resultatene dine.        
 6.  
 7.             4      Påfør om nødvendig et andre eller tredje lag med maling. Avhengig av fargens fargetone og primerens effektivitet, vil to eller tre lag maling normalt være tilstrekkelig til å oppnå det utseendet du ønsker. Inspiser ditt maleriarbeid og sørg for at malingen er helt tørr før du setter inn møbler igjen.  
    
  • Hvis du virkelig vil ha et jevnt, jevnt utseende, bruk fint sandpapir og en frottéklut til å påføre et nytt lakklag før du søker.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ferdig. Gjennomgå arbeidet ditt og gratulere deg med det du opprettet.        
 10.  
             

Tips .

                  

Ting du trenger .

             
Hus populær:
Forhindre brann i hjemmet.

Rengjør komfyr.

Reparer et tregt toalett.

Steam et teppe.

Velg riktig madrass.

Få nøklene ut av heisakselen.

Bli kvitt deodoranter.

Plant og dyrk azalea.

Bruk kaffir lime blader.

Rengjør hvitt skinn.

Tørr lavendel.

Tillat betong å herdes.

Rengjør krom og fjern rust uten dyre rengjøringsmidler.

Plant iris.

Spirer bakterier lett.

Rengjør kjøkkenvask av rustfritt stål.

Plante en hagtorn.

Døralarmsystem for å bygge deg selv.

Reparer en ødelagt nøkkel i låsen.

Kjøp et teppe.

Bestem pH verdien av jorda.