Home \ hus
 

Afrikanske violetter som potteplanter.

 

Afrikanske fioler, også kjent som Saintpaulia-planter, er flotte kremplanter på grunn av deres skjønnhet og fordi de krever liten omsorg. De kommer fra Tanzania og Kenya, og disse blomstrende flerårige plantene trives utendørs i enkelte klima. I de fleste tilfeller er de bedre enn innendørs planter, da de ikke kan stå forkjølelsen. Afrikanske violetter finnes i mange varianter og blomstrer i mange farger, for eksempel blå, rosa, rød, hvit, lilla og flerfarget. Noen arter har også blomster med frynsede og doble blomsterkroneblader. Disse grasiøse, men motstandsdyktige plantene ser flott ut i hengende kurver. Du kan også sette dem i en rekke farger i en stor planter eller individuelt i en enkelt potte. Lær det grunnleggende om hvordan du beholder afrikanske violetter som en houseplant og nyt dem i mange år.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Velg African Violets på ditt lokale barnehage, drivhus eller butikk. Som mange afrikanske violetter er veldig populære som krukplanter, er de vanligvis enkle å finne. 
    
  • Bestem hvilken farge du foretrekker eller prøv forskjellige varianter av afrikansk violett.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Velg et område i huset ditt der African Violet vil få rikelig med sollys året rundt.  
    
  • Pass på at plantene får lysfiltrert lys fra vår til fall og ikke direkte sollys. Da kan plantene ikke bli skadet eller tørket ut. Legg avrikanske violetter i direkte sollys i vintermånedene for å sikre at de får nok naturlig lys daglig.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Legg forsiktig dine afrikanske violetter. For vanning er det best å sette potten i en tallerken med vann. Som et resultat er ikke bare kontinuerlig vanning mulig, men fuktigheten som er relevant for disse plantene vil også være til stede.       
 6.  
 7.             4      Plasser dine afrikanske violetter i oppvasken med vann i ikke mer enn 30 minutter og hell deretter over overflødig vann. Anlegget har absorbert det nødvendige væsken, og du kan være sikker på at den ikke har blitt overvannet. 
    
  • Hvis du gir vann til plantene ovenfra, må bladene ikke bli våte, da dette kan skade bladets overflate.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Befest ditt afrikanske violett hver uke. Bruk 1/4 til 1/8 teskje gjødsel per 4 liter vann. Det skal være 20:20:20 all-purpose eller gjødsel med et høyere gjennomsnittlig tall. Ikke bruk "bloom activator" som gjødsel som det kan brenne plantene.       
 10.  
 11.             6      Fjern ny vekst som utvikler seg på hovedstammen til afrikanske violetter. Disse små, nye stilkene kan vokse store, noe som gjør planter ujevne og ujevnt vokst.       
 12.  
 13.             7      Hold din afrikanske violetter kjøligere og tørrere om vinteren. Plantene går gjennom en hvileperiode. De vil trives igjen om vinteren, hvis du gir dem mindre vann og varme om vinteren.       
 14.  
 15.             8      Kryss avrikanske violetter om nødvendig. Store planter skal repotted to ganger i året, små planter hver 3 til 4 måneder. Lekk alltid gulvet godt når det helles i fjerde gang i rekkefølge. (Hell vannet på bakken uten å vaske bladene til vannet er klart eller nesten klart). 
    
  • Tommelfingerregelen for pottestørrelse er at potten skal være omtrent en tredjedel av bladets rosett. Små fioler bør aldri plantes i en gryte på mer enn 6,5 cm i diameter. For små fioler skal du skli bladene ned til 3 eller 4 hovedrader for å passe inn i potten. Bryt av hele petiole. Du kan også kutte av røttene og dekke plantens nakke avhengig av lengden.
  •  
         
 16.  
 17.             9      En "jordholdig" blanding eller blanding av 1/3 Usambara fiolett jord, 1/3 perlit og 1/3 vermikulitt er veldig bra i et tørt klima. Du kan bruke flere perlitter hvis du bruker en selvpotte eller leve i et våtere miljø.                 
 18.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Hus populær:
Rengjør vindu med hjemmelaget rengjøringsmiddel.

Monter et badekar.

Vaskeskinn.

Tulipaner trekker i potter.

Grow urter.

Gjør kasse senger for grønnsaker.

Påfør polyuretan.

Vedlikehold av romgran.

Fjern de visne irisblomstene.

Voks vin.

Reparer en squeaky stol.

Plante en bøkhekk.

Bygg en skorstein.

Sikkert overleve et husbrann.

Bli kvitt fingergras.

Dyrke dahliaer.

Mal metallet.

Polering av rustfritt stål.

Bygg et underjordisk hus.

Bytt sikring.

Ananasplantasje.