Home \ hus
 

forandrer et epletre.

 

For å avgrense et tre må du koble den nederste rotkulen av ett tre med en spire eller en spirende gren av et annet tre for å oppnå et vellykket frukttrær. Apple trær er noen av de beste trærne for å begynne å lære å forfine trær. Apple frø som er plantet produserer ikke frukt som er identiske med epleet de kom fra, slik at du kan reprodusere eplene etter eget valg i en raffinement. Start med avgrensningsmetoden og utfør kuttene dine til du kan avslutte med hell.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Velg rotkulen  ,

    
   
 1.            1      Plante epletrær som er kjent for å vokse godt i ditt område. Roten ballen må være hardy i ditt område. Du kan plante epletreet som en frøplante å bruke som en rotkule, men da må du vente flere år for å vokse en kraftig plante. 
    
  • Roten ballen må være egnet for klima og lokale insekter.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Beslut å kjøpe en rotkule i stedet for en frøplante. Spør på ditt lokale hagesenter for rotballer. På denne måten sørger du for at roten er også egnet for raffinering. 
    
  • Diskuter de forskjellige varianter av spirer som passer godt med rotboltene når du kjøper dem i hagesenteret.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Plante rotboltene i potter til du bruker dem. La dem stå på et fuktig, kjølig sted om vinteren. Selv om rotkulen er solgt når den er flere år gammel, kan du kjøpe den før raffinering.       
 6.  
 7.             4      Pass på at rotkulen og spiren er kompatible. Hvis rotkulen din er en dvergfarge, så skal spiret også være en dverg variasjon.       
 8.  
 9.             5      Kjøp flere rotboller samtidig. Raffineringsprosessen forbedrer når du trener, så du vil sannsynligvis trenge å kutte flere spirer og rotbolter før du kan lykkes.                 
 10.  
             

    2      Kutte spirer  ,

    
   
 1.             1      Klipp avgreningsgrenene om høsten eller vinteren. Du kan beholde dem til neste vår når de er klare til å pudse og plante. Du vil kutte av grenavdelingene før den fryser, men bare når epletreet allerede er i dvalemodus.       
 2.  
 3.             2      Klipp tre grener som er over ett år gammel. Bruk skarpe beskjæringssaks. Rengjør saksene med alkohol før du skjærer av de forskjellige spirene.       
 4.  
 5.             3      Finn spireforgreninger som har tre eller flere knopper og er omtrent 0,6 cm tykke.        
 6.  
 7.             4      Beslut å kjøpe spirer i stedet for å høste dem selv. Hagesentre eller rederier kan sende deg spireavdelinger for lagring til du kan forfine dem.       
 8.  
 9.             5      Våt sagblomst eller torvmose. Plasser dette i en stor frysepose. Sett spirene i plastposen for å holde dem i kjøleskapet til du er klar til raffinering.        
 10.  
 11.             6      Åpne posen og drykk den av og til med vann for å sikre at spirene ikke tørker ut.        
 12.  
             

    3      Forgrening av et epletre  ,

    
   
 1.             1      Forbedre epletrærene i begynnelsen av våren like før knopprotknoppene er klare til å åpne. Dette skjer ofte mellom april og mai, men avhenger stort sett av klimaet ditt.        
 2.  
 3.             2      Velg en rotkule som er 0,5 cm tykk. Han burde være så høy som ditt avkom.       
 4.  
 5.             3      Planlegg å kutte enden av rotkulen i en vinkel oppover. Kutt deretter enden av spireen i en vinkel som peker ned, slik at de resterende knoppene ligger over det podede stedet.       
 6.  
 7.             4      Kutt av sproutens nedre ende, over hvor grenen er død. Bruk ren, skarp saks. Du må utsette friske, grønne celler eller kambium på spire samt på roten for å utføre en vellykket raffinering.       
 8.  
 9.             5      Skarp din ferdigkniv eller peeling kniv. En skarp kniv øker sjansen for å bli ferdig.       
 10.  
 11.             6      Kutt nedre delen av skyten ned i skarp vinkel. Kuttet skal være ca 2,5 cm lang. Pass på at du har tre gode knopper over kuttet.       
 12.  
 13.             7      Lag en tilsvarende kutt på toppen av rotkulen. Kutt oppover i skarp vinkel. Når du bringer de to grenene sammen, passer de nå sammen som om det var en enkelt gren.       
 14.  
 15.             8      Kutt tunger i hver ende. Dette gjør at cambiumcellene kan røre minst to steder. De glir inn i hverandre for å danne en stabil forbindelse. 
    
  • Klipp hakk av rotkule tungen minst 1 cm ned til forrige snitt. Du må kutte ned, i motsatt retning av forrige kutt, for å lage en serrated hakk.
  •  
  • Kut spiret 1 cm ned i en vinkel oppover.
  •  
  • Flytt sakte kniven ned i hakket slik at den ikke glir av og du skjærer deg selv.  
  •  
         
 16.  
 17.             9      Lås tungen mellom rotkulen og spiren. Du må sakte skyve kambiumet, eller det grønne vekstvevet av en gren, inn i kambiumet til en annen gren. Det raffinerte området skal være ganske stabilt.       
 18.  
 19.             10      Vik ut det samlede stedet med blomstertape eller maskebånd. La slutten henge ut slik at du ikke trenger å kutte gjennom graftet område for å frigjøre det når podningen begynner å vokse.       
 20.  
 21.             11      Dekke båndet med klamfilm eller trevoks.        
 22.  
 23.             12      Kutte sappen i den øvre tredjedel av knoppen i en 45 ° vinkel. Se også denne åpningen med voks.       
 24.  
 25.             13      Marker klonen øyeblikkelig så du vet hva du har raffinert.        
 26.  
             

    4      Planting Ferdige Trær  ,

    
   
 1.             1      Plante rotkulen i en krukke. La dem stå på et fuktig og kaldt sted. Du kan også pakke dem i torvmose i en plastpose og holde dem fuktige til de plantes.       
 2.  
 3.             2      Oppbevares ved en temperatur på 2,2 til 5,5 grader Celsius. Du må være i dette klimaet i to til fire uker.       
 4.  
 5.             3      Plante rotboltene dine på et trygt sted hvor du kan nøye inspisere trærne for tegn på insektsangrep, stag eller annen skade. Dette bør være i full sollys.       
 6.  
 7.             4      Ta av eventuelle frøplanter som er utvist fra rotkulen. Du vil at avkomene skal trives, men du vil ikke at den blir for sterk.       
 8.  
             

Tips .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (2)      
Hus populær:
Riktig bruk av toalettskål.

Rengjør vindu med hjemmelaget rengjøringsmiddel.

Lag selv naturlige organiske plantevernmidler.

Planting ørkenroser.

Bruk en sugekopp til servant.

Forsyningsanlegg med næringsstoffer.

Så plenen.

Beskytt mat mot forringelse i tilfelle strømbrudd.

Instruksjoner for gjødsel av gress.

Fjern oljeflett fra et teppe.

Hold baby klær.

En benkestoff.

Fjern vannflett fra tre.

Plantehibiskus.

Afrikanske violetter som kremplanter.

Hold et hus.

Koble til en vaskemaskin og tørketrommel.

Rengjør en koffert.

Rengjør et musematte.

Voks nyrebønner.

Lag en didgeridoo av PVC rør.