Home \ hus
 

Reparer en wobbly takvifte.

 

En rystende takvifte er høy og ubehagelig. Hvis det ikke var riktig festet, er det også farlig. Heldigvis trenger du ikke å ansette en håndverkere for å rette opp viften av viften din. Alt du trenger for en jevn drift er en skrutrekker, en bar og noen lette vekter (for eksempel et lavprissett vingeutjevningssett) eller mynter og gjennomsiktig tape.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Trekk til skruene  ,

    
   
 1.            1      Mens du arbeider med viften, må du sørge for at den ikke kan starte av seg selv. Slå på viften, og trekk den til kontrollen for test på ledningen for å være sikker på at den er slått av. Selv om noen ved et uhell trykker på bryteren, må enheten ikke slå på mens du arbeider på den. 
    
  • Hvis du vil jobbe på motoren, eller hvis du vil føle deg ekstra sikker, kan du også slå sikringsbryteren i distribusjonsboksen for å forhindre at strømmen strømmer inn i rommet du arbeider med. På denne måten er det vanskeligere å teste viften etter arbeidets slutt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Rengjør viften på viften. Toppen kan akkumulere smuss og rusk som kan balansere enheten. I tillegg kan urenheter også trenge inn i motoren eller hullene, og dermed forårsake problemet med vibrasjon. For rengjøring, fortsett som følger: 
    
  • Ta en fuktig såpeklut og tørk støv fra hver vinge. En liten mengde rengjøringsmiddel eller oppvaskmiddel er tilstrekkelig.
  •  
  • Skyll av såpevannet og tørk resten av med en ren, fuktig klut.
  •  
  • Tørk bladene med en ren klut eller papirhåndklær.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kontroller og stram alle synlige skruer på viften. Dette inkluderer skruene som fester knivene og alle tilkoblinger mellom lysarmaturen og viften. Løse sitte skruer på en hvilken som helst del av takviften kan resultere i løs bevegelige gjenstander, og hele installasjonen vil begynne å vri så snart viften begynner å snurre raskere. 
    
  • Skruene skal alle strammes for hånd, men du bør ikke strekke håndleddet for å sette det under ekstrem spenning. Så snart skruen motstår press når den strammes, bør du stoppe.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fjern skjoldet under hvilket viften er festet til taket og stram skruene. Disse skruene kobler viften til taket, og viften på viften vil være ditt minste problem hvis du løsner det. Løsne skruene og skyv skjermen ned. På de punktene hvor viften er koblet til taket, stram alle synlige skruer for å sikre at viften er ordentlig festet til taket.        
 8.  
 9.             5      Kontroller deretter hengslet på fjæringen. Denne lille ballen passer godt inn i et skall som er formet som et bein i en panne. På denne ballen er senterstangen til viften festet, som forbinder hele installasjonen med taket. Pass på at pivoten er helt sittende slik at ballen kan snappe på plass i skallet og ingenting beveger seg. Bytt skjermen etter at du har gjennomgått anmeldelsen.       
 10.  
 11.             6      Trekk til skruene på duggstangen. Disse små skruene er montert på toppen av motoren der stangen (som kommer ned fra taket) møter den faktiske viften. Normalt er det festet til viften med to eller tre skruer, men de kan dekkes med en liten metallplate som gir viften et mer behagelig utseende. Skru enkelt av dette dekselet, eller skyv det opp stangen og stram skruene du nå kan se.       
 12.  
 13.             7      Kjør viften på sitt høyeste nivå og kontroller den med full strøm på wobble. Når du har strammet skruene på knivene, midtstangen og takmonteringen, bør du prøve viften igjen og se om du har gjort noen fremskritt. Hvis ikke, er problemet sannsynligvis forårsaket av ubalanserte vinger eller bøyde blader. Imidlertid strammer skruene bare noen få minutter og kan unngå fremtidige problemer.                 
 14.  
             

    2      Fix vinkelhøydeproblemer  ,

    
   
 1.             1      Bruk en trinnladder og kontroller hvert blad for krumning. Få opp samme høyde som viften og se ned på hvert blad. Ser noen av det vridd, sprukket eller bøyd? Kontroller vingefester, metalldelene og halsen på hvert blad. Vær også oppmerksom på sprekker eller tegn på slitasje. Hvis du oppdager ødelagte eller sprukne blad, eller hvis du oppdager feil i vingebeslagene, bør du kontakte produsenten av viften din for reservedeler.        
 2.  
 3.             2      Bruk linjen og kontroller den samme vingehøyden for hver vinge. Hold stangen mot taket og vri hver vinge slik at den ytre kanten av arket er justert med personalet. Legg merke til høyden på denne vingen og kontroller deretter de andre vingene for å sikre at de er i samme høyde. Hold baren på samme sted hele tiden, og slå viften for å sørge for at alle vingene er i nivå med baren.  
    
  • Fordi viftebladene normalt er bøyd, må du sørge for å måle hver vinge på samme sted - det høyeste hjørnet er vanligvis det enkleste å merke.
  •  
  • Hvis du ikke har en bar, er et stykke papp eller papir nok til dette prosjektet. Bruk en markør og merk høyden på hver ving. Hold måleren på plass mens du vri på vingene.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      For lavt hengende kniver, stram skruene som forbinder vingsens fjæring til motoren. Disse skruene kan være dekket eller vanskelig å nå, men de kan bli funnet der vingehjulet (metalldel festet til viften med trefløyen) møter motoren. Sett inn skrutrekker der og trekk disse skruene. Denne handlingen vil løfte viften.       
 6.  
 7.             4      Bøy bladholderne forsiktig opp eller ned for å justere dem. Ikke ta denne handlingen hvis en brakett er ødelagt fordi den kan bryte helt. Det kan imidlertid påføres et lite trykk for å bøye vingen til riktig høyde. Hold nakken på viften med en hånd for å holde den stasjonær. Påfør nå et forsiktig trykk opp eller ned på bladholderne ved det punktet de møter med vingen og juster høyden riktig.  
    
  • Kontroller vingenes høyde en gang og kontroller at alt er riktig justert. Husk å bruke baren din og vri bladene i stedet for å rotere peilepinnen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Test viften. Hvis risting er borte, bør denne tilstanden forbli den måten med mindre noen tilfeldigvis treffer en vinge. En vertikal avvik på bare tre millimeter kan være årsaken til wobble. Pass på at du utfører dette trinnet nøye før du fortsetter å justere viften.       
 10.  
             

    3      Balansering av vingene  ,

    
   
 1.             1      Vet at ubalanserte blader er ansvarlige for de vanligste wobble-problemene. Med en vektforskjell på bare fem gram, vil du allerede legge merke til en liten wobble ved høye hastigheter. Dette kan være et resultat av feil installasjon, slitasje eller bare dårlig formet vinger.       
 2.  
 3.             2      Skaff et sett for å balansere vingene eller samle ditt eget materiale. Disse settene inneholder enkle, små vekter som du bruker for å holde viften din jevn. De består av vektede balanseklemmer og forskjellige limvekter som du kan feste til vingene dine. De lar deg gjøre små justeringer av vektene og de samme forskjellene. 
    
  • Selv om kompensasjonssettene er relativt billige, kan du også bruke tape og noen få mindre mynter og sette sammen ditt eget sett hjemme. Imidlertid blir prosessen forsinket av behovet for å fikse mynter med tape og slippe dem igjen.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Koble balanseringsklemmene i midten av vingen ved hjelp av den høyere vinkelkanten. Disse små klemmene øker vekten på vingen og lar deg teste hvilken av dem som ødelegger balansen. Slå på viften og se om risting er mindre. Fjern klemmen og fest den til en annen vinge, du er alle testet og funnet ut hvilken av dem som forårsaker ditt problem. 
    
  • Vær oppmerksom på hvilken vinge som mest hemmer wobble når balanse klemmen er festet.
  •  
  • Test viften din uten et sett. Stikk en liten mynt, for eksempel en krone, midt i vingen og test den. Fjern mynten og test en annen vinge til du finner skyldige.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Skyv kompenserende klemme på vingen opp og ned. Test viften hver gang. Når du har funnet den ubalanserte vingen, kan du flytte klemmen om 15 cm og deretter prøve igjen. Flytt den ned til basen og test den der. Søk etter stedet der viften kjører jevnest.  
    
  • Det finnes flere apper som kan hjelpe deg med å finne det beste stedet for klemmer for å redusere wobble.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Legg en balansevekt i midten av vingen, hvor balanseklemmen var festet. Når du vet hvor du skal balansere viften, kan du fjerne beskyttelsesfolien på baksiden av vekten og lim den til vingen slik at den passer opp med balanseklemmen. Fjern klemmen og test viften igjen. 
    
  • Hvis viften begynner å vri igjen etter å ha fjernet klemmen, kan du legge på en andre, mindre vekt ved siden av den første for å balansere vekten på balansen.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Endre vingenes posisjon dersom mer enn en vinge er ute av balanse, eller hvis viften begynner å wobble umiddelbart etter installasjonen. Hvis du ikke finner en vinge som ikke er i balanse, kan installasjonen være feil. Hvis viften din er helt ny, har du kanskje vokst vingene i feil rekkefølge. Ved å bare erstatte vingene vil du kunne løse problemet. Bruk klistremerker til å merke vingene dine (1,2,3,4,5) og erstatt dem ved å skru dem ut av braketten og skru dem deretter til riktig brakett. 
    
  • For fans med fire kniver, kan du bytte et sett med tilstøtende kniver og teste viften igjen.
  •  
  • Hvis du har en vifte med fem vinger, kan du erstatte hver annen vinge (første og tredje vinger) og deretter teste. Det kan ta 2-3 prøver å finne riktig ordre.  
  •  
         
 12.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (5)      
Hus populær:
Hang romersk persienner.

Fjern permanent markør fra skoene dine.

Plantebøtter.

Rengjør plasma TV.

Frigjør kjøkkenet med fruktfluer.

Bytt lysbryter.

Pleie utendørs boblebad.

Fjern permanent markør fra skoene dine.

Installer en flyskjerm.

Stryke et par bukser.

Fjern blekkflettene fra lær.

Plante en wildflower eng.

Utfør en titrering.

Plante linser.

Grow kohlrabi.

Bruk banan peeling.

Bygg en vegg.

Spirer bakterier lett.

Lag blomsterpotter fra betong.

Fjern mugg fra taket.

Bli kvitt maur på kjøkkenet.