Home \ hus
 

avle mynte.

 

Det finnes mange typer mynte, som hver enkelt er lett å vedlikeholde, og varer godt i mange år. Mynten trer inn i utenlandske habitater og kjemper med andre planter for ressursene, hvis du ikke hindrer dem. Derfor blir de enten plantet i potter eller på annen måte hindret den underjordiske veksten av sine røtter. Mint er en velsmakende, allsidig urt som kan krydre fruktsalater, lam eller fiskeretter, iste og cocktailer. Hvis du vil vite hvordan du kan vokse mynte, gå til trinn ett.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Få Mint  ,

    
   
 1.            1      Kutte av en offshoot av en eksisterende plante. Mint er vanskelig å vokse fra frø. I noen arter, som peppermynte, er dette enda umulig. Kutt en scion om en centimeter over neste gren for å la planten knuse ut. Scion selv trenger ikke å ha mange blader og kan komme fra hvor som helst. Sett det i et glass vann. Innen en uke små, hvite rotskudd skal gjenkjennes. Vent noen flere dager, kanskje enda en uke, for røttene skal være lenge nok. Legg til vann om nødvendig.       
 2.  
 3.             2      Kjøp en myntspir eller en liten plante. Du finner dem i de fleste barnehager og hagebutikker. Det finnes mange typer mynte, for eksempel Søt mynte, sjokolade mynte, spearmint, sitron mynte, eple mynte og peppermynte. Spearmint brukes vanligvis til matlaging. Mint er et raskt voksende og raskt spredningsanlegg som er perfekt for avl.        
 4.  
             

  Del 2      Plante Mynten  ,

    
   
 1.             1      Velg riktig tidspunkt for planting. Du bør plante dem på vår eller høst når det ikke er frost. Selv om mynten er meget motstandsdyktig, bør den plantes under ideelle forhold.       
 2.  
 3.             2      Plante frøplanten eller avskjæret med rot i en gryte. Mynte vokser vanligvis i en pott fordi det er så lett å holde kontrollen. Du kan også holde dem nær kjøkkenet og bruke dem ofte. Mint sprer seg raskt og har vane med å drepe røttene til andre planter. Derfor bør du ikke plante dem sammen med andre planter i en pott. Ta en pott med 30-40 cm i diameter per plante. Legg til vannlagrende polymer i jorda for å holde den fuktig og tørr.        
 4.  
 5.             3      Plant avkom eller planting fem inches dyp. Hvis du vil plante flere frøplanter, la du 15 centimeter mellomrom slik at de har nok plass til å vokse.        
 6.  
 7.             4      Finn et sted med riktig mengde sollys. Hvis du plantet mynte eller holder det i en pott, trenger du et sted med morgensol og delvis skygge om ettermiddagen. Anlegget trenger lys uten å tørke det helt ut. Husk: Mint vokser best i dyp, fuktig jord. Du kan også holde dem inne i z. B. på vinduskarmen, så lenge hun får nok sollys der.       
 8.  
 9.             5      Hvis du planter dem i bakken, må du ta et fuktig område med sol eller delvis skygge. De beste vekstforholdene har en fruktbar jord med en pH mellom 6,0 og 7,0. Selv om planten trives veldig bra alene, gjør ikke en liten gjødsel skade noen få uker. Sørg for at jorda er fuktig og legg litt mulch rundt planten for å beskytte sine røtter.       
 10.  
 11.             6      Hvis du vil plante mynte i blomsterbedet, må du først plante den i en beholder. I plantemetoden bør du plante mynten i en beholder, pott eller pose som er minst 13 cm dyp. Kanten av beholderen skal være over bakken slik at røttene ikke kan komme seg ut. Hvis du ikke gjør det, vil mynten vokse hagen din og plenen som ugress.       
 12.  
             

  Del 3      Vedlikehold minten  ,

    
   
 1.             1      Vann din mynte regelmessig i det første året. Kontroller jordfuktigheten med fingrene. Hold det fuktig, men ikke drikk det for mye. Hvis mynten er direkte i solen, hell den oftere. Sjekk igjen og igjen hvis jorden er våt nok, men ikke vann den for mye.        
 2.  
 3.             2      Beskjæring av de øvre spissene. Dette forhindrer deg i å bli for stor og fører til flere blader på sidene. Så du kan høste mer. Når du kontrollerer fuktigheten, må du også sørge for at planten er for stor.        
 4.  
 5.             3      Beskjær knoppene for å få planten til å vokse i bredde. Mynten blomstrer vanligvis fra juni til september. Du bør kutte av knoppene før de åpner og planten vokser ut av kontroll. Hvis du kutter av blomstene umiddelbart når de kommer opp, vil du sikre en lengre høsttid.       
 6.  
 7.             4      Del minten hver annen eller tre år. Etter noen år fyller mynten beholderen. Dette fører til at deres røtter blir innskrenket. Plukk forsiktig planten ut og del den i flere planter. Replenishing og etterplantning hver 2. til 4. eller 3. til 4. år sikrer at lukten og smaken av mynte forblir intense.        
 8.  
 9.             5      Behandle mynten din med spray mot soppinfeksjon hvis den blir rusten. Rust er en sopp som forårsaker oransjebrune flekker på undersiden av bladene. Det er en av de få sykdommene som minten er utsatt for.        
 10.  
 11.             6      Se opp for skadedyr og sykdommer. Anlegget kan være offer for sykdommer som å forvirre sykdom eller anthracnose, eller bli angrepet av skadedyr som jordflekker, kjedelige biller, edderkoppmider eller kramper. Sørg for god luftcirkulasjon og drenering for å holde plantene dine sunne. Hvis du oppdager insekter, spray dem med hageslangen.  
    
  • Du kan også vaske bladene med insektsmiddel såpe.
  •  
  • Pass på at det ikke er skadedyr på undersiden av bladene heller. De liker å gjemme seg der.
  •  
         
 12.  
             

  Del 4      Høst mynten  ,

    
   
 1.             1      Frisk spearmint kan høstes fra sen vår til tidlig høst. Ikke høste mer enn en tredjedel av planten og la den vokse igjen før neste høst. Alltid høste så mye du trenger.  
    
  • For å tørke mynten, legg den opp med stenglene opp i små bunter eller spred dem på en liten skuff. Når stenglene og bladene smuldrer, fjern bladene og legg dem i en lufttett beholder.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Høst så mye mynt som mulig før frosten kommer. Røttene overlever og vokser igjen neste vår. Delene av planter over jorden vil dø av. Beskytt røttene ved å dekke dem med litt mulch før vinteren. Høst bladene ved å klemme stengene. Hvis du vil høste mye, vent til tiden før blomstringen, og kutt deretter av hele planten over den første eller andre bladen.  
    
  • Vanligvis kan du høste tre ganger større mengder per sesong.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk mint. Det finnes uendelige bruksområder for mynte, og du kan gjøre hva du vil med det. Men det er noen typiske bruksområder du burde vite. Her er noen av dem: 
    
  • Server sammen fisk, kylling, lam eller andre høyproteinholdige matvarer.
  •  
  • Bruk dem til å forberede grønnsaker som Som gulrøtter, erter eller poteter for å avgrense.
  •  
  • Avgrens salater som fruktsalat med fiken og reddik eller valnøtt og geitostsalat.
  •  
  • Bruk dem til drikke som iste, punch eller limonade.
  •  
  • Bruk dem til cocktailer, for eksempel en mojito eller en julep.
  •  
         
 6.  
            

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Det er det du trenger .

             
Hus populær:
Beskjær en hibiskus.

Rengjør rustfritt stålvaske.

Installere underjordiske svømmebassenger.

Hold dammen ren.

Farge lærmøbler.

Dekorer et speil.

Lag en ny plen.

Klipp clematis.

Bli kvitt fluer i avløp.

Planteblomstløk.

Lag og bruk en solarovn.

Tynn lakken.

Bli kvitt ekte posebærere.

Rengjør sofa puter.

Hold tulipanlampe.

Vask en T skjorte i vaskemaskinen.

Bygg en carport selv.

Rengjør uklar plast.

Dyrk blomster.

Monter lys med bevegelsessensor utendørs.

Rengjør bassenget med syreblanding.