Home \ hus
 

Klipp glass.

 

Om du vil bruke vinduet selv, lage farget glass eller jobbe med et annet prosjekt, er skjærglass en nyttig ferdighet som ikke er vanskelig å lære. Med de riktige verktøyene og en stabil hånd, kan alle som er hjemme, kutte standard glass selv.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Forberedelse  ,

    
   
 1.                    1      Sett opp arbeidsplassen. Du trenger en stor, flatt overflate for å kutte, helst en som er litt myk slik at glasset ikke skal klø. Arbeid i et område som er lett å rengjøre. Unngå å jobbe på teppe fordi det er fare for brukket glass på det hvis noe bryter. Oppbevar kjæledyr og barn unna arbeidsområdet og materialene.       
 2.  
 3.                  2      Rengjør overflaten langs planlagt kutt. Eventuelle rester av smuss eller silika (som er stoffet som tillater to skiver glass for å glide på hverandre uten å skrape), forhindrer en ren kutt. Tørk dem bort ved å kjøre med en trag eller finger langs ruten du vil kutte.        
 4.  
 5.                  3      Få en glasskutter og litt lysolje. Glassskjærere er omtrent på størrelse med en blyant og har et diamant eller herdet hjul som kan brukes til å skille et hakk i glasset der det deretter kan knuses rent. Du kan kjøpe kutteolje i en glassbutikk eller bruke litt petroleum til det.        
 6.  
 7.                  4      Masse og merk stedet hvor du vil gjøre poengsummen. Det må gå fra en kant til den andre kanten av glasset. Du kan bruke en markør for å beskrive glasset direkte (helst ved hjelp av en linjal når du kutter en rett linje) eller ta opp merket på et Batt-papir og plasser det under glasset.  
    
  • Kuttet bør ikke vare veldig lenge. Hakk på mer enn 60cm bryter ofte ikke som planlagt.
  •  
  • Sørg for at du har ca. 15 cm margin på begge sider av glasset slik at du kan holde glasset og bryte det. Hvis du vil kutte mindre stykker, trenger du sannsynligvis spesialverktøy, som tanger eller en lett hammer, for å bryte glass som du ikke kan holde.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Klipp glasset  ,

    
   
 1.                  1      Dip glassklipperen inn i oljen og ta den som en blyant. En oljedrikker gir en jevnere kutt. Se opp for skreddersyrpiken og fokuset på glasset.        
 2.  
 3.                  2      Lag en rett kant. Bruk en sammenleggingsregel eller en vanlig desk linjal. Bruk noe høyt nok til ikke å hindre glassskærerens hjul.        
 4.  
 5.                  3      Påfør trykket på glasset og trekk deretter glassskæren over overflaten. Lyden skal høres så myk som rive silke. En knasende lyd betyr at du trykker for hardt, eller du har ikke oljet glassskæreren. Jo mindre støy du lager, desto bedre er kuttet.  
    
  • Hvis du trykker for hardt (en vanlig feil) vil kuttet bli feil.
  •  
  • Hvis du gir for mye trykk på et punkt og for lite til et annet, vil glasset ikke bryte som det skal. Mikroskopiske ufullkommenheter i poengsummen din vil gjøre kuttet ikke rett.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Forsiktig flytt fra kant til kant med glassskærer. Ikke kjør frem og tilbake når du har gått glipp av en jobb.        
 8.  
 9.                  5      Se på poengsummen. Det bør ikke briste og være knapt synlig når du tørker av oljen. Det skal se ut som en liten skrape, ikke lenger. Pass på at den løper kontinuerlig fra en kant til den andre.        
 10.  
             

    3      Bryt og slip glasset  ,

    
   
 1.                  1      Ta forsiktig glasset på begge sider av kuttet. Hold det som om du ville bryte en potetchips med begge hender i midten.        
 2.  
 3.                  2      Påfør litt press fra håndleddene dine for å bryte glasset langs hakk. Dine albuer trenger ikke å bevege seg. Bare vri håndleddene dine. Poengsummen går gjennom halvparten av glasset, og du bruker nå denne sårbarheten til å "bryte opp" glasset. Hvis du holder to glassstykker i hendene, er du ferdig.  
    
  • Det kan hende at glasset begynner å bryte som en løp. Hvis det bare bryter noen få inches først, bruk litt mer press og før eller senere vil det bryte helt.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Bruk fint sandpapir eller en whetstone for å glatte den skarpe kanten. Dette forhindrer deg i å kutte og kantene som smuldrer fordi glasset styrker seg.        
 6.  
             

    4      Klippe en kurve  ,

    
   
 1.                  1      Følg et mønster som er koblet til kanten. Når du kutter fra frihånden, må du passe på at du går langs en linje som går fra kant til kant. Merk linjene med en markør eller legg glasset over mønsteret.        
 2.  
 3.                  2      Klipp en kurve med flere rette linjer. Med en stabil hånd kan du vanligvis score flere svinger uten vanskeligheter. For smalere kurver, bør tangenter trekkes for å gjøre kuttet lettere.        
 4.  
 5.                  3      Vri glasset og trykk forsiktig midt på hakket fra baksiden. Så du kan starte pause. Følg det med mildt trykk og observer hvor glasset går i stykker. Hvis du har kuttet den for nær en kant, kan den bryte i kantens retning i stedet for hakk fordi dette er den enkleste måten å bryte.        
 6.  
 7.                  4      Ta flere befrielseskutt for å fjerne små stykker i stedet for å kutte alt på en gang. Jo mindre befrielsen er, jo mer nøyaktig de er. Bryt av mindre biter med tanger.        
 8.  
 9.                  5      Glatte runde kanter med glassmølle. I denne maskinen arbeider et roterende råd med fine diamantsplinter som en mølle. Slå på kvernen og trykk den hardt mot kurven for å glatte den. Slip den av med sandpapir.        
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Hus populær:
Bestem om du skal ta en blender eller matprosessor.

Lag et Tumblr rom.

Polske tregulv.

Slik kan du kvitte seg med mus.

Bestem kvaliteten på badehåndklær.

Philodendron rase.

Mal et betonggulv.

Oppbevar batteriene riktig.

Skjul røyk lukt i huset.

Lag mykner selv.

Gjør flytende oppvaskmiddel selv.

Hvordan fikse et lekkertak.

Vask bleier.

Reparer en knirkende takvifte.

Hold rosenbladene friske.

Kryd tomater.

Lag et rom lysere.

Dra sitron trær inni.

Bruk en mikrobølgeovn.

Blomstrer nelliker igjen.

Koble til en vaskemaskin og tørketrommel.