Home \ hus
 

Plantepyntene.

 

Poinsettier er innfødte i Mexico, hvor de kan vokse opp til 5 meter høye. Med oss ​​blir julestjerner ofte brukt som julepynt, selv om mange ikke vet hva de skal gjøre etter at de røde blader faller av. Hvis du bor på et sted med milde vintre, kan du sette poinsettia ut som en flerårig plante. I kaldere klimaer passer pyntegjenstander hele året rundt som et husplante. Nedenfor vil du lære mer om begge varianter.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Prinsettier som flerårige planter  ,

    
   
 1.            1      Bestem om klimaet ditt er riktig. Hvis du bor på et sted med milde vintre (klima 7-8 eller høyere), kan du plante Poinsettia direkte i jorda, hvor den vokser som en flerårig busk og vokser større hvert år. Hvis du bor på et sted der temperaturen faller under frysing om vinteren, bør du holde poinsettia i huset som en potteplante. Pommes frites kommer fra Mexico og trenger et varmt klima for å trives.        
 2.  
 3.             2      Ta vare på poinsettia til våren. Hvis du har kjøpt Poinsettia om vinteren som dekorasjon, la planten stå i gryten til våren, selv om du bor i et område med milde vintre. Det må forbli i gryten til været er varmt nok til å sette det utenfor. Gjør av og til til våren. 
    
  • I begynnelsen av våren, i mars eller april, kan du kutte julen til ca. 20 cm. Dette starter en ny vekstsyklus for anlegget og er klar til å bli plantet utenfor.
  •  
  • Hold planten fuktig og befrukt den en gang i måneden til tidlig sommer - så kan du sette den utenfor.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Forbered et sted i hagen. Leter du etter et sted hvor poinsettia får solskinn om morgenen og delvis skygge under de varme ettermiddagstidene. Grav bakken og løs den til en dybde på 30 til 40 cm. Om nødvendig, berik jorda ved å legge til økologisk kompost. Pinsettene foretrekker rik jord med god drenering.       
 6.  
 7.             4      Planter poinsettia. Grav et hull på størrelsen på plantens rotkule og bruk poinsettia. Trykk jorden rundt bunnen litt. Påfør 5-7 cm biologisk mulch rundt plantens basis. Dette holder gulvet kjølig og bidrar til å holde det hydrert.       
 8.  
 9.             5      Gjødsling av poinsettia. Du kan bruke en 12-12-12 eller en 20-20-20 blanding i begynnelsen av vekstsesongen eller gjødsle planten med kompost. Hvis jorda ikke er veldig rik, må du kanskje gjødsle planten en gang i måneden.       
 10.  
 11.             6      Hell Poinsettia i vekstsesongen. Hell planten rundt sokkelen så snart jorda føles tørr. Unngå å hælde ovenfra, ellers kan soppsykdommer utvikle seg på plantens blader.       
 12.  
 13.             7      Klipp poinsettia. Av og til squash små skudd av planten for å oppmuntre blomstring. Du kan avhende kuttskuddene eller bruke dem som stikker for nye planter. Skjær av gamle skudd i sen høst eller tidlig vinter slik at nye, sterke skudd kan kastes ut neste vår.       
 14.  
 15.             8      Julestjerner sprer seg. Du kan bruke en 20 cm lang, myk skyting av Poinsettia eller et 45 cm langt stykke av treverkstokken av planten for å trekke en ny Poinsettia. 
    
  • Dip endene av hver stiklinger i roterende pulver og legg dem i en gryte med pottejord eller en vermikulittblanding.
  •  
  • Hold jorden i potten fuktig i flere uker, men ikke våt, slik at stiklinger kan danne røtter.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Overgå julestjernen. Påfør frisk mulch rundt plantens basis for å holde jorden varm i vintermånedene. Julvinter kan overvintre på steder der temperaturen ikke faller under 7 ° C. Grav ut planten og ta den innendørs hvis du bor i en klimasone med kalde vintre når jordens temperatur faller under 7 ° C.                 
 18.  
             

    2      Pommes frites som kremplanter  ,

    
   
 1.             1      Ta vare på poinsettia til våren. Hvis du kjøpte Poinsettia om vinteren, hell det hele vinteren til våren.       
 2.  
 3.             2      Plante poinsettia tidlig på sommeren. Velg en krukke som bare er litt større enn den originale krukken, og plasser poinsettia i rik pottejord som inneholder mye organisk materiale. Dermed begynner din julestjerner godt i vekstsesongen.       
 4.  
 5.             3      Sett anlegget i solen. Plasser poinsettia i potten i nærheten av et vindu som blir sterk, men indirekte, morgensol. Velg vinduer som ikke er trekkete for å unngå at anlegget blir utsatt for kald luft. Poinsettias trenger en temperatur på rundt 18 grader og tolererer ikke ekstreme temperaturforskjeller godt. 
    
  • Hvis sommertemperaturen er varm nok og aldri faller under 18 grader om natten, kan du sette poinsettia ut i vekstsesongen. Plasser anlegget i delvis skygge.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hell pølsehullet godt. Hell pyntene i huset, om våren og i høysesongen når jorden føles tørr. Vann jorden sakte og vent til alt vannet har blitt absorbert før du fortsetter å hælde. Stopp vannet når vannet absorberes sakte og før vannet stopper på overflaten.       
 8.  
 9.             5      Gjødsel månedlig. Poinsettier i potter må ofte befruktes med en godt avrundet flytende gjødsel. En 12-12-12 eller 20-20-20 blanding fungerer best. Gjødsel hver måned. Stopp gjødsling i høst slik at plantene blomstrer.       
 10.  
 11.             6      Klipp poinsettia. Klem noen ganger små skudd av planten i vekstsesongen for å holde dem kompakt og busket. Du kan avhende kuttskuddene eller bruke dem som stikker for nye planter. Skjær av gamle skudd i sen høst eller tidlig vinter slik at nye, sterke skudd kan kastes ut neste vår.       
 12.  
 13.             7      Hibernate julestjernen. Ta med Poinsettia hjem om høsten, så det ikke fryser. På høsten og vinteren bør du lage en syklus med lange, uforstyrrede netter og korte, solfylte dager, slik at bladene skifter farge fra grønt til rødt. Gjenta denne syklusen i 9 til 10 uker til blomster dannes på anlegget. 
    
  • Plasser poinsettia i slutten av september eller begynnelsen av oktober på et sted der det er fullstendig mørke i 14 til 16 timer om dagen. Et kjølig skap er det beste stedet, men hvis ingen er tilgjengelig, kan du sette plantene i en stor boks slik at de står uforstyrret i mørket. Hvis de kommer i kontakt med lyset i løpet av denne tiden, reduseres fargeendringen.
  •  
  • Planter bør være i fullstendig mørke mens temperaturen er kaldeste. Den beste tiden er derfor fra 17.00 til 8.00. Julvinter blomstrer når nattetemperaturen er mellom 12 og 16 grader Celsius.
  •  
  • Få plantene ut av skapet / boksen hver morgen og legg dem nær et solfylt vindu hvor temperaturen er 21 ° C.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Presentere poinsettia etter at bladene blir røde. I desember kan poinsettia brukes igjen som en julepynt. Plasser anlegget på et solfylt vindu i blomstringsperioden (om vinteren) under normale lysforhold.       
 16.  
 17.             9      Oppmuntre dvalemodus etter at blomstene visner seg. Når de små gule blomstene visner i midten av de røde bladene (vanligvis i februar eller mars), er det tid for en hvileperiode 
    
  • Klipp planterne sterkt (til 20 til 25 cm). Dette er en god tid å velge stiklinger og multiplisere anlegget.
  •  
  • Reduser vannforsyningen i flere måneder til anlegget utvises igjen på våren. La de øvre centimeter av jord tørke ut før du potterer planten igjen.
  •  
         
 18.  
        
Hus populær:
Fjern oljeflett fra stoff.

Drep mugg med eddik.

Vask håndklær.

Rengjør glasset til vedovnen din.

Plantehibiskus.

Plante sukkerrør.

Bruk en luftfukter.

Vok saken.

Kjøp en avfukter.

Rengjør utsiden av et hus.

Aldri treet ved hjelp av natron.

Sand et saks.

Lag blomsterpotter fra betong.

Hold caterpillere ut av hagen.

Bygg kolonner av murstein.

Fjern sjokoladeflettene.

Bruk as som gjødsel.

Hold gnagere vekk fra huset ditt.

Fjern farge fra glassvinduer.

Plant et ferskt tre.

Bli kvitt diggerhveps eller morderveter på din eiendom.