Home \ hus
 

Fjern lukt av oppkast fra teppe.

 

Om vennene dine har godkjent noen få tequila-skudd, eller din pjokk først så sin middag to ganger, er det på tide å få det som luktes ut av teppet. Her er noen metoder som ikke hjelper deg å glemme det du så, men hva du luktet.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Bruk vaskemiddel  ,

    
   
 1.            1      Sug de berørte områdene med vann for å myke gjenstander av oppkast. Prøv å ikke bruke for mye vann slik at det ikke sprer seg til andre områder av teppet, da det kan øke flekken og gjøre det vanskeligere å fjerne vannet fra teppet etterpå.  
    
  • Selvfølgelig bør du også, om, fjerne noen faste biter. Hvis du trenger flere tips om å fjerne oppkast, finner du matchende artikler på wikihow. Vi vil fokusere på å kvitte seg med lukten.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk en hardbørstebørste til å gni noe vaskemiddel på det våte teppet. Hvis du er bekymret for teppet, fortynn vaskemiddelet med litt vann. Noen blekemidler er også et godt alternativ, men bare hvis teppet ditt er hvitt - ellers ville det bare gjøre flekken verre.  
    
  • Du kan føle at lukten blir sterkere enn svakere. Dette skyldes at lukten stiger på grunn av fuktighet og forflyttes. Det er ingen grunn til bekymring!
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sopp såpevannet med et vått vakuum eller en støvsuger som er egnet for både tørr og væske. Hvis du ikke har en egnet støvsuger, oppsug væsken med et tørt håndkle. En våt sucker vil være mer effektiv, men et håndkle vil også virke - det vil bare ta en til to timer for å absorbere all væske.        
 6.  
 7.             4      Våt det berørte området igjen for å rengjøre teppet av resterende såpeskrap. Tørk forsiktig opp såpen hvis den har sugd inn i fibrene. Dette trinnet må kanskje gjentas et par ganger for å fjerne såpen helt.  
    
  • Skulle såpe faktisk forbli i teppet, kan det føre til svake fargeendringer. Selv om dette trinnet synes ubetydelig, kan det føre til at teppet ditt ikke ser ut som nytt igjen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Sukk teppet igjen for å fjerne alt gjenværende vann og la det tørke. Ikke hopp til konklusjoner - du vet ikke hva teppet ditt vil se ut før det er helt tørt. Så hvis flekken eller lukten fortsatt er der, vent litt, og prøv om nødvendig alternative metoder. Kanskje du bare trenger tålmodighet.        
 10.  
 11.             6      Bruk noen Febreze, om nødvendig. Hvorfor skal du godta luktfrihet hvis du kan ha gode dufter i stedet? Spray noen Febreze på det berørte området hvis du vil fullføre prosessen.                  
 12.  
             

    2      Bruk Enzyme Cleaner  ,

    
   
 1.             1      Skrub området med en fortynnet vaskemiddelløsning. Ufortynnet rengjøringsmiddel er ikke egnet for alle tepper, så lag en oppvaskmiddel og to deler vann. Bruk en børstet børste og rør forsiktig løsningen i flekken. Pass på å gni kantene like godt som innsiden.        
 2.  
 3.             2      Sug opp væsken med et tørt håndkle. Eller bruk et vått vakuum for det du foretrekker. Men hvis du bare har et håndkle, legg det på flekken og bruk jevnt trykk. Fortsett å gjøre det til flekken er veldig tørr, og håndkleet har absorbert alt.        
 4.  
 5.             3      Våt området med et enzymrensemiddel og la det virke. Denne typen rengjøringsmidler finnes i nesten alle vaskemidler, eller i kjæledyr forsyninger - ofte med slagord som "forkaste dårlig lukt!"; To kjente merkevarer er Kids 'n Pets and Nature's Miracle. De nedbryter proteiner som forårsaker dårlig lukt og kan også fjerne flekker.  
    
  • La det fungere i noen timer på det berørte området. Dette bør være vått, gjennomvåt riktig. Ikke tro at du kan lagre noe av innholdet for neste gang. Hele området skal i det minste være ordentlig gjennomvåt.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Sug opp væsken med et vått vakuum eller et håndkle. Etter at disse få viktige timene er over, tørk det berørte området med et håndkle eller vått vakuum. Igjen, hvis du bruker et håndkle, vær tålmodig. Det kan ta en time med konstant press for å helt tørke ut stedet.        
 8.  
 9.             5      La det lufttørke. Hvis lukten fortsatt er der, er det normalt. Han vil sannsynligvis ikke forlate før området er 100% tørt. La teppet stå over tørt og se frem neste morgen til en ren, luktfri teppe!        
 10.  
             

    3      Bruk en pasta med bakepulver  ,

    
   
 1.             1      Bland opp natron og vann til en pasta. Dette bør være om konsistensen av tannkrem. Hvis du vil, kan du også legge til en til to dråper oppvaskmiddel eller blekemiddel. Blekemiddel kan imidlertid forårsake flekker på teppet ditt, så vær forsiktig.  
    
  • Gjør nok av denne massen til å påføre et tynt lag på hele flekken. Se på alt som en kakeisur. Det skal ikke være for tykt og klumpet, men tynt og jevnt påført.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Påfør et lag lim inn i det berørte området. Når den har tørket, børst den av med en hårbørstebørste (eller om nødvendig med en gammel tannbørste). Behandle både kanten av flekken og senteret - noen ganger er kanten av flekken det vanskeligste å fjerne.        
 4.  
 5.             3      Borst den av etter 24 timer. Det er tørket, gjort jobben, herdet og må nå skrapes av. Plukk opp en brødkniv og skrap av så mange av de faste klumpene som mulig - forhåpentligvis lukten blir også fjernet!        
 6.  
 7.             4      Sug opp resten med støvsugeren. Hva du ikke kan fjerne for hånd, må du fjerne med støvsugeren. Hvis alt går bra og lukten er borte, gratulerer! Hvis ikke, fukt området med en fuktig klut og sug igjen. Dette burde fungere!  
    
  • For sikkerhets skyld spray noen også Febreze. Hvis lukten ikke går bort, vent på at teppet tørker helt før du trekker for tidlige konklusjoner. Våte tepper kan lukte veldig dårlig, men lukten kan (og sannsynligvis vil) fordampe så snart teppet er tørt.
  •  
         
 8.  
             

    4      Bruk eddik eller vindusrenser  ,

    
   
 1.             1      Bland vann med eddik eller vindusvask for å danne en løsning. Hvis du ikke har andre rengjøringsmidler hjemme, kan eddik og vindusrenser også brukes til å rense tepper. Bruk 2 deler vann og 1 del av vindusvaskeren eller eddik, og legg til en dråpe oppvaskmiddel eller vaskemiddel til blandingen for bedre å kontrollere lukten.        
 2.  
 3.             2      Våt det berørte området og puss det av. Bruk en børste eller svamp og gni området med løsningen. Hvis du bruker eddik, vil lukten i utgangspunktet være ganske intens, men det vil fordampe over tid.        
 4.  
 5.             3      La væsken virke. Når du har grundig gnidd i det berørte området, la det fungere. Du har gjort alt mulig! La det hvile i en time eller to og jobbe aktivt mot lukter og rester.        
 6.  
 7.             4      Sukk den opp. Når det begynner å tørke, suge det opp med det våte vakuumet. Hvis dette ikke er mulig, suge opp væsken med et tørt håndkle. Påfør konstant trykk slik at væsken blir absorbert av håndkleet.  
    
  • Hvis rester av såp rester, fyll det med en fuktig klut. Gjenta prosessen med en tørr klut og fortsett som før.
  •  
  • Lukten kan stoppe mens den fortsatt er våt; Men han er garantert å fly bort når den tørker opp!
  •  
         
 8.  
 9.   5      Ferdig.        
 10.  
            

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

      

            

Kilder & amp; Sitater .

      

        
Hus populær:
Veggene beveger seg inn.

Kjøp en seng.

Bestil ferdigblandet betong.

Grow poppy.

Plant Lucky Bamboo.

Bestem ampere vurdering av en sikring i USA.

Lag stepping stones.

Bygg et salongbord.

Plantkanner.

Trekk rungs.

Gjenkjenne et birdseye lønnetre.

Bordtennisbord til maling.

Rengjør en uteplass.

Støvhusstøv.

Forhindre kondens på vinduer.

Fjern ketchup, pasta saus eller grill saus fra teppet.

Vintering av et ledig hus.

Fjern farge fra jeans.

Test et potensiometer.

Kast brennt brensel og ask sikkert bort.

Lag et Tumblr rom.