Home \ hus
 

Wild Ginseng leter etter.

 

Roten til det langsomt voksende ginseng-anlegget har blitt brukt i koreansk og kinesisk medisin i tusenvis av år. I dag er de terapeutiske egenskapene til ginseng rost over hele verden. Den amerikanske ginsengen (Panax quienquefolius) er en underlagsplante innfødt til de østlige løvskogene i USA og Sør-Quebec, samt Ontario og Canada. 1 Planten og roten ble brukt av innfødte nordamerikanske stammer. 2 Den amerikanske ginseng har blitt høstet og eksportert til Asia i over 300 år. Jesuitpresten som heter Francis Lafitau, fant ginseng i 1716, som ligger i nærheten av Montreal, Canada. I dag eksporteres de vilde ginsengrøttene til Asia, hvor de beste kvalitetene blir solgt for hundrevis av dollar per kilo.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Kjenn lovbestemmelsene for produksjon og høst av ginseng i ditt land. Få de nødvendige tillatelsene eller lisensene. Ginseng har redusert betydelig siden europeerne først koloniserte, hovedsakelig på grunn av økt høsting av ville røtter og tap av habitat.  
    
  • Frykt for utryddelse av naturressurser, er amerikansk ginseng oppført i vedlegg II til konvensjonen om salg av utryddede villmarker og fauna (CITES). Dette er en internasjonal avtale for å kontrollere og regulere internasjonal handel i de listede artene. For å eksportere Ginseng-røttene fra USA, se nettsiden til "U.S. Fish and Wildlife Service 'for å lære å eksportere ginsengrøttene.  
  •  
  • I Canada er høsting av wild ginseng ulovlig, og det anses sårbart i både Ontario og Quebec. Eksporten av ville røtter er utestengt i Canada.
  •  
  • Før du tar sikte på å høste viltginseng, bør du kjenne regelverket i staten og kontakte Miljøverndepartementet eller Landbruksdepartementet i ditt land for mer informasjon om hvordan du høste ginseng lovlig og ansvarlig. Høstingen av wild ginseng er regulert i 19 stater (Alabama, Arkansas, Georgia, Illinois, Indiana, Iowa, Kentucky, Maryland, Minnesota, Missouri, New York, Nord-Carolina, Ohio, Pennsylvania, Tennessee, Vermont, Virginia, West Virginia, og Wisconsin) og er begrenset eller forbudt i alle andre stater der ginseng oppstår. Alle 19 landene har satt opp en høysesong som varer fra første september til 30. november. Gravene er pålagt å høste de røde bærplanter og så frøene i nærheten av den høstede planten.
  •  
  • Atten stater krever at wild ginseng har tre skudd (tre blader med tre til fem blader hver). Anlegget må også være 5 år gammel. I Illinois må anlegget være 10 år og ha fire skudd (fire blader, hver med tre til fem blader).
  •  
  • Enkelte stater krever også at innhøstingspersonen skal ha en statsgodkjenning og ha skriftlig tillatelse fra grunneieren som gir dem rett til å høste viltginseng. De fleste stater forbyder høst på statsland. Den amerikanske sammensetningen av urteplanter (AHPA) har oppsummert alle ginseng lover og forskrifter for de 19 landene på sin hjemmeside. Hun har utgitt en brosjyre for hver side av 19 land som heter "Good Stewardship Harvesting of Wild American Ginseng", som kan lastes ned gratis. Heftet inneholder informasjon om juridisk og ansvarlig utgravning av ginseng og relevante lover og forskrifter.
  •  
  • Nasjonale nasjonale skogsforvaltninger utsteder høstkreditter for villginseng, mens andre skogsmyndigheter forbyder høst av villginseng. Sjekk med din nasjonale skogbruksmyndighet i ditt område for å se om høsten er tillatt av ginseng eller ikke. Innhøstingen av wild ginseng i US pat. Nasjonalparker er strengt forbudt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lær å identifisere ginseng-anlegget. Ginseng er en flerårig plante som spirer tidlig på våren med en enkelt stamme som slutter i en hvirvell av 1 til 4 fingerformede blader. Hvert blad har 3 til 5 fronds. Bladene dør av ved høsttemperaturen og det svakende lyset. Etter spiring vokser en liten plante fra frøet og utvikler et tynt trunk som vokser til ca 5 cm til 12,5 cm høyt. Han trener et blad, med tre fronds.  
    
  • I det andre året dannes en ny stamme som vanligvis vokser 12,5 cm eller høyere. Planter har vanligvis to forskjellige skudd eller blader, hvert blad bestående av tre til fem fronds. I det tredje året kan plantene produsere en enkelt umbel med 6 til 20 gulgrønne blomster. Planten har vanligvis 2 til 3 blader eller skudd. De ville plantene tar mange år å blomstre og frukt. Fruktene utvikler bær som forandrer seg fra grønt til rødt når det er moden i høst.
  •  
  • I noen fortløpende år av levetiden (plantene lever 30 til 50 år) dannes ytterligere skudd, som hver utvikler tre til fem (vanligvis 5, men noen ganger noen få) skudd. En moden plante kan utvikle en stamme 50 cm i høyde og tre til fire eller mindre med fem skudd. Når plantene er modne, kan antall blad som utvikler variere, og de kan utvikle tre skudd på ett år og to skudd i neste år.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Finn stedene hvor ginseng vokser. Ginseng er innfødt i de østlige hardvedskogene i Nord-Amerika, og distribusjonen strekker seg fra sørlige Canada (Ontario og Quebec) vest til sørlige Dakota, Oklahoma og Sør-Georgia. 1 Ginseng vokser også kommersielt utenfor naturressursene i Oregon og Washington. Bare 19 stater tillater innhøsting av wild ginseng i USA.  
    
  • Ginseng er ikke varmebestandig, og er derfor bare funnet i fjellrike områder i sørøstlige stater. Det vokser vanligvis i skyggefulle områder (spesielt nord- eller østvendte bakker) av fuktige hardvedskog med poppel, lønn, bøk og valnøtttrær. Den vokser til og med under eiketrær, spesielt i Appalachia og Ozark-regionene. Jo mer moden skogen er (med store hardvedtrær som har en full krone og skygge de fleste busker og busker etc.), jo bedre er det for ginseng. Den tette underveksten av de mindre plantene vil skygge eller dekke ginsengplanter.
  •  
  • Anlegget er i stor etterspørsel, og innskuddene holdes hemmelige. Så du må gå dypt inn i skogen hvis du vil ha en sjanse til å finne dem.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Søk etter planter som vokser i nærheten av ginseng. En indikator er at du er i et område hvor ginseng vokser i nærheten av tilhørende planter som foretrekker de samme forholdene til habitatet og vokser mellom ginseng.  
    
  • Disse inkluderer skogsliljen (Trillium spp.), Den kanadiske blodroot (Sanguinaria canadensis), the ladybird (Caulophyllum thalictroides-blå, Actaea racemosa-svart), trefoilfuglen (Arisaema triphyllum), den wild yam (Dioscorea villosa ), gullgrensen (Hydrastis canadensis) og den fireblomstrede hvite roten (Polygonatum biflorum). Selvfølgelig finner disse plantene ingen garanti for at du vil finne ginseng også.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bare høst de modne plantene med modne bær. Hvis en stat har lov til å høste viltginseng (igjen, er det bare tillatt i 19 stater), høste kun de modne plantene med tre eller flere skudd (blader). Hvis de modne plantene er i en gruppe, la noen planter ligge over, slik at de kan fortsette å formere seg. La de unge plantene stå også. Du kan beskytte disse plantene fra andre mennesker som kan bli fristet til å grave opp plantene ved å fjerne bladene. 
    
  • La alle planter være grønne bær, slik at de kan modnes. De voksne plantene er vanligvis 5 til 7 år eller eldre. Selv om du lykkes og finner ginseng planter som har tre skudd, trenger de ikke å være 5 år gamle. Mange ville planter har aldri mer enn tre skudd.
  •  
  • Den eneste måten å bestemme rotens alder er å undersøke rotstammen (den tekniske termen er "rhizome".) Hvis rotstammen er 2,5 cm eller lengre og har minst 5 til 7 hakk, er dette normalt en plante som er 5 år gammel, vil ha fire hakk på rotstammen, og hvis den har færre enn 4 hakk, dekke forsiktig stammen og roten med jord for å holde planten vokser kan.
  •  
  • Vækstforholdene i våre skoger er i stadig endring, og noen planter som produserer bare to skudd i et gitt år, har faktisk en levetid på 50 år eller mer. Innhøstingen av planter med mindre enn tre skudd er ulovlig i de 19 landene som tillater høst av villginseng.
  •  
  • Pass på at du høster røttene dine på en miljømessig forsvarlig måte.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Grav forsiktig. Hvis du finner en voksen plante med tre skudd (eller i Illinois fire skudd), må du forsiktig grave ut roten for å unngå å skade rot- eller rotstammen. Bruk en pitchfork eller en skarp spade å grave under planten. Legg mye plass (minst 15 cm) mellom anlegget og stedet der du rammer din pitchfork eller spade inn i bakken.  
    
  • Du bør være respektfull, og prøv å ikke ødelegge nabostaten. Hvis planten er nær andre unge planter, bør du bruke et mindre verktøy, for eksempel en stabil, flat skrutrekker med en lengde på 20 cm til 25 cm og arbeid med stor forsiktighet. Hvis det er fare for å skade røttene til de nærliggende unge ginsengplanter, vil planten ikke høste.
  •  
  • Etter å ha gravd opp roten, klem de røde frøene inn i håndflaten din og plant frøene en halv tomme dypt inn i jorden nær den høstede planten. Ta aldri ginsengfrøene eller unge planter ut av skogen.
  •  
         
 12.  
 13.   7      Vask og tørr røttene. Når du kommer hjem, bløt forsiktig røttene i en bøtte med kaldt vann for å vaske av overflødig jord. Ikke vask roten i et basseng eller under vannslangen. Ikke gni roten kraftig fordi noen gjenværende jord er ønsket av kjøpere og anlegget kan lett bli skadet. Legg deretter røttene i ett lag på en skuff for å tørke dem. Pass på at røttene ikke berører og la dem tørke på en treskjold i et godt ventilert rom ved 21 ° C til 37 ° C.               
 14.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (9)      
Hus populær:
Monter plastvinduet.

Forplante sukkulenter fra blader.

Reorganiser kjøkkenskap.

Voks spiselige sopp.

Spider blomsteravl.

Rengjør plast.

Plante pepperkorn inni.

Avkalk en kjele.

Rengjør treet.

Lag et montert ark.

Bygg et underjordisk hus.

Trekk bambus.

Kultiverende Cymbidium Orchids.

Grow planter fra frø.

Trekk bønnespirer i huset.

Kutt en kork vingestrue.

Sveip svømmebassenget.

Tulipaner trekker i potter.

Fjern blokkert kjøkkenvask.

Vask klær i dorm.

Plasser plenen.