Home \ hus
 

Fjern tørket blod flekker fra stoff.

 

En tørket blodfarge på stoffet kan fortsatt fjernes. Dette er imidlertid vanskeligere hvis flekken vaskes i varmt vann eller tørkes i en tørketrommel. Det er mange måter du kan prøve å fjerne flekken på. De spenner fra bruksklare kjøkken- eller vaskeprodukter til kraftigere produkter. Vær spesielt forsiktig når du prøver å fjerne flekker fra silke, ull eller andre delikate stoffer.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Skru med såpe og vann  ,

    
   
 1.            1      Bruk denne enkle metoden, hovedsakelig for sengetøy og bomull. Denne metoden krever ikke spesialverktøy, men det består av bemerkelsesverdig lang gnidning. Den er spesielt egnet for flekker på naturlige fibre, for eksempel sengetøy eller bomull. Stoffer hvis overflate blir til små runde baller, også kjent som "lint" eller "roller", trenger lengre behandlingstid og må gnides forsiktig. Disse materialene inkluderer ull og mest syntetiske fibre.        
 2.  
 3.             2      Vri stoffet rundt slik at flekken peker nedover. I denne posisjonen kan vannet behandle flekken fra ryggen og trykke den ut av stoffet. Det er mer effektivt å skylle stoffet i denne posisjonen enn å skru stoffet rundt og løpe vannet direkte over flekken.  
    
  • Du må kanskje slå klærne dine for å oppnå dette.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Skyll flekken med kaldt vann. Selv en gammel flekk er ikke helt integrert i stoffets fibre, og du kan starte med å fjerne de løse delene på overflaten. Kjør kaldt vann over baksiden av stoffet for å trenge inn i flekken. Hold stoffet under rennende vann i flere minutter, og flekken vil i det minste bli mindre. 
    
  • Advarsel: Ikke vask blod flekker i varmt eller varmt vann, da det permanent kan trenge inn i massefibrene.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Grate såpe på flekken. Vri stoffet rundt slik at flekken er øverst. Gni en såpestang sjenerøst over flekken og produser et tykt skum. Du kan bruke såpe, men det tradisjonelle kjernepartiet kan produsere et fastere og mer effektivt skum enn en mildere håndsåpe.       
 8.  
 9.             5      Ta tak i det flekkete området med begge hender. Rull eller trykk de to stoffområdene på hver side av flekken mot hverandre. Ta en side med hver hånd, så du har et godt grep i dette området og kan gni stoffet godt mot hverandre.       
 10.  
 11.             6      Gni mot det faktiske stedet. Vri de to stoffstykkene slik at flekken halveres i midten og halvdelene er motsatt hverandre. Rist flekken voldsomt mot deg selv eller gni mykt, men raskt hvis stoffet er veldig følsomt. Friksjonen du lager vil oppløse de resterende partiklene i blodet, og de vil bli fanget i såpeskummet i stedet for å slå seg tilbake i stoffet. 
    
  • Du kan også bruke hansker for å beskytte hendene mot slitasje eller blærer. Tettsittende latex- eller nitrilhansker gir sannsynligvis den minste gripen og fingerfrekvensen.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Bytt såpevannet regelmessig og fortsett å gni. Hvis stoffet tørker eller skummet blir mindre, kan du skyll flekken med ferskvann og påfør ny såpe. Fortsett med gnidning av de enkelte flekkene til de er forsvunnet. Hvis du ikke ser noen forbedringer etter fem til ti minutter, kan du prøve å gni hårdere eller flytte til en annen metode.                 
 14.  
             

    2      Bruk av kjøttmager  ,

    
   
 1.             1      Bruk kjøttprodusenter på et hvilket som helst stoff, men vær forsiktig med silke og ull. Kjøttmørkere selges som et pulver i dagligvarebutikker og kan bryte opp proteinene i blodpunktene. Selv om dette tiltaket også anbefales av noen eksperter for silke, har kjøttprodusenter muligheten til å bryte opp silke og ullfibre. Prøv først denne metoden på et lite hjørne av disse stoffene, og kontroller for eventuelle skader.       
 2.  
 3.             2      Fukt ufargede kjøttprodusenten. Legg ca 15 ml (1 spiseskje) av produktet i en liten bolle. Tilfør gradvis vann mens du rører og danner en tykk pasta. 
    
  • Ikke bruk krydder med kjøttpålegg fordi krydder kan forårsake nye flekker i stoffet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gni forsiktig pastaen i kjøttet. Spred pastaen på den tørkede blodflekken og gni forsiktig med fingrene. La det fungere i omtrent en time.       
 6.  
 7.             4      Skyll pastaen før vasking. Etter at timen er over, kan du skille pastaen med kaldt vann. Vask stoffet som vanlig, men tørk det bedre i luften i stedet for i tørketrommelen, fordi ellers kan rester av flekken permanent settes i stoffet.       
 8.  
             

    3      Bruk av en enzymatisk rengjøringsmiddel  ,

    
   
 1.             1      Ikke bruk denne metoden på ull eller silke. Enzymatiske rengjøringsmidler kan dele proteinene som utgjør flekken. Fordi blodflettene holder seg til stoffet ved hjelp av proteiner, kan enzymatiske rengjøringsmidler være svært effektive når de fjernes. Ull og silke er laget av proteiner, og disse stoffene kan falle fra hverandre når de behandles med et enzymprodukt.        
 2.  
 3.             2      Finn en enzymatisk rengjøringsmiddel. Hvis du har problemer med å finne et rengjøringsmiddel som er merket som "enzymatisk" eller "enzymatisk rengjøringsmiddel", kan du bruke et naturlig eller "miljøvennlig" vaskemiddel som inneholder bionedbrytbare enzymer.  
    
  • HAKA og sonnet faller begge inn i denne kategorien.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Skyll kluten din med kaldt, rennende vann for å fjerne noe av det tørkede blodet. Flytt stoffet med fingrene for å fjerne det skjulte materialet eller skrape det av med en stump kniv.       
 6.  
 7.             4      Sug stoffet i kaldt vann med en enzymatisk rengjøringsmiddel. Oppløs ca. 120 ml (½ kopp) renere i en bolle med kaldt vann og fordyp ditt farget stoff. Søketiden avhenger av alderen på tørket blodflekk og styrken på vaskemiddelet. Soak dine ting i minst en time og maksimalt åtte timer. 
    
  • Du kan også inkludere vaskemiddelet med en tannbørste før du bløter.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Vask stoffet og la det tørke. Vask stoffet som normalt, men legg det ikke i tørketrommelen, fordi ellers kan blodfargingen bli permanent festet. La stoffet tørke i luften og kontroller om flekken fortsatt er der.       
 10.  
             

    4      Bruk av sitronsaft og sol  ,

    
   
 1.             1      Bruk denne metoden i solfylt vær. Denne metoden er basert på vanlige ingredienser, men det krever sollys for å fullføre prosessen. Du må også vente på at stoffet tørker i luften før du bestemmer om flekken har blitt fjernet. Denne metoden er langsommere enn andre metoder. 
    
  • Advarsel: Sitronsaft og sol kan både skade delikat stoff og spesielt silke.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Soak den farget klut i kaldt vann. Damp stoffet i kaldt vann i noen minutter. Som stoffet mykner, kan du sette sammen de andre materialene du trenger. Disse er sitronsaft, salt og en zip-forseglet plastpose som er stor nok til plagget.        
 4.  
 5.             3      Vri klærne og legg dem i posen. Vri på plagget og bruk den til å klemme ut overflødig vann. Løsne plagget og sett det i en stor, resealable plastpose.       
 6.  
 7.             4      Legg til sitronsaft og salt. Fyll ca. 500 ml (2 kopper) sitronsaft og 120 ml (½ kopp) salt i plastpose og lås.       
 8.  
 9.             5      Masser stoffet. Trykk innholdet sammen i en forseglet plastpose og arbeid citronsaften inn i stoffet. Konsentrere deg om de ujevnlige områdene. En del av saltet vil løse opp og hjelpe deg å gni sitronsaften inn i stoffet eller sand flekken.       
 10.  
 11.             6      Fjern stoffet etter ti minutter. Ta stoffet ut av posen og klem ut den resterende sitronsaften.       
 12.  
 13.             7      Tør stoffet i solen. Legg stoffet på klær eller klærhest eller spre det på en flat overflate og la den tørke. Velg et solfylt sted og tørk ikke stoffet foran en varmekilde. Når stoffet er tørt, kan det føles litt stivt, men etter en vanlig vask vil stivheten forsvinne.       
 14.  
 15.             8      Vask stoffet med vann. Hvis blodflekken har forsvunnet, kan du vaske stoffet med vann og bruke det til å skylle ut resterende sitronsaltoppløsning. Hvis blodfargen fortsatt er tilstede, kan du fukte stoffet og la det tørke igjen i solen.       
 16.  
             

    5      Sterkere behandlingsmetoder  ,

    
   
 1.             1      Kjenn risikoen. Stoffene som brukes i denne delen er kraftige flekkfjernere. På grunn av deres styrke kan de blegne stoffet eller skade fibrene permanent. Denne metoden brukes best for hvite, ufølsomme materialer eller som en siste utvei når alle andre metoder har mislyktes.       
 2.  
 3.             2      Først må du prøve på et hjørne av materialet. Når du har klargjort en av følgende løsninger, bruk en bomullskule eller et papirhåndkle for å dab i en liten mengde på et hjørne eller skjult område av stoffet. La løsningen virke i ti minutter for å teste om det smuss stoffet ditt.       
 4.  
 5.             3      Vurder bruk av hvit eddik. Eddik er vanligvis ikke så sterk som alternativene som er oppført nedenfor, men det har fortsatt nok potensial til å skade stoffet ditt. Soak den farget klut i hvit eddik i ca 30 minutter og gni deretter flekken med fingrene samtidig som du skyller eddik med kaldt vann. Gjenta prosedyren hvis stedet er merkbart bedre, men ikke helt langt unna.       
 6.  
 7.             4      Prøv hydrogenperoksid. Hydrogenperoksid selges vanligvis ved 3% styrke. Du kan bruke legemidlet direkte på flekken eller bruke med en bomullsboll. Husk at hydrogenperoksid kan blegge dine fargede stoffer. Legg stoffet på et mørkt sted i fem til ti minutter, fordi kjemikaliet kan splittes av lys. Dekk deretter ditt materiale med en svamp eller en rag.        
 8.  
 9.             5      Test en løsning med ammoniakk. Start med vanlig ammoniakk eller ammoniakkhydroksyd, solgt som rengjøringsmiddel. Fortynn den i like deler med vann og la produktet virke på flekken i femten minutter før dabbing og skylling. Hvis "test hjørnet" viser tegn på skade, kan du suge stoffet i en mye svakere løsning av 15 ml (1 ss) ammoniakk, en liter vann og en dråpe flytende håndvask.  
    
  • Advarsel: Ammoniak kan ødelegge proteinfibrene av ull og silke.
  •  
  • Husholdningenes ammoniakk består av ca. 5% til 10% ammoniakk og 90% til 95% vann. Sterkere ammoniakkløsninger er sterkt etsende og bør fortynnes enda mer.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

    

Ett eller flere av følgende:

              Les mer... (8)      
Hus populær:
Fjern tar kanter med bakepulver.

Lag plastrenser.

Kutte en rosa rugosa.

Kutt persienner.

Sikkert overleve et husbrann.

Fest bøfene.

Få gisp lukt ut av klær.

Vanntetting en kjeller.

Tørk klær raskt.

Beskjære krøllete myrter.

Hold kutte blomster friske.

Tegn gresskar fra frø.

Møbler vokser.

Rengjør vinylflater.

Fjern kropps lukt fra klær.

Rengjør sko.

Mal et betonggulv.

Kultiver elefantørplanter.

Reparer en fastkjørt lås.

Bygg en hektet planter for grønnsaker.

Rengjør kjøkkenvask av rustfritt stål.