Home \ hus
 

Bruk et ohmmeter.

 

En ohmmeter er en enhet som måler motstanden i en elektrisk komponent eller en krets. Den består av en oppdelt skala med en nål eller digital display, en rekkeviddebryter og to sonder. Denne artikkelen forklarer dens grunnleggende funksjonalitet.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.                    1      Koble fra og / eller slå av strømmen til strømmen til kretsen du tester. Du må ha en helt død linje eller krets for både din egen sikkerhet og for nøyaktige målinger. Din ohmmeter vil gi spenning og spenning for kretsen din, så ingen strøm er nødvendig. Som beskrevet i instruksjonene til vår Blaupunkt Volt / Ohmmeter, kan "testing av en levekrets forårsake skade på apparatet og skade deg".       
 2.  
 3.                  2      Velg et ohmmeter som passer for ditt prosjekt. Analog Ohmmetre er veldig enkle og billige. De har vanligvis et måleområde mellom 0-10 til 0-10.000 ohm. Digitale enheter kan ha like områder eller har "auto-områder", leser motstanden fra enheten eller kretsen og velger automatisk det riktige området.        
 4.  
 5.                  3      Kontroller ohmmeteren for å se om den har et batteri. Hvis du nettopp har kjøpt et ohmmeter, kan batteriet allerede være forhåndsinstallert eller pakket separat med bruksanvisningen.        
 6.  
 7.                  4      Sett inn testledninger i kontaktene på ohmmeteren. For multifunksjonelle ohm-måler har du en "normal" eller negativ kontakt og en positiv kontakt. Disse kan også merkes med rødt (+) og svart (-).        
 8.  
 9.                  5      Sett enheten til null hvis den er utstyrt med et innstillingsalternativ. Merk at skalaen leser i motsatt retning av de fleste konvensjonelle målere. Dette betyr at en lavere motstand vises på høyre side og en høyere motstand på venstre side. Null motstand bør observeres når probene er direkte tilkoblet. Du kan justere dem ved å holde probene sammen og dreie bryteren til nålen på skalen når null ohm.        
 10.  
 11.                  6      Velg krets eller elektrisk enhet du vil teste. For å øve, kan du bruke omtrent alt som driver strøm, fra et stykke aluminiumsfolie til en linje på et ark papir. For å få en ide om nøyaktigheten av målingene dine, kjøp noen elektriske motstander i en elektronikkbutikk, eller bruk en annen enhet med en kjent motstandsverdi.        
 12.  
 13.                  7      Berør den ene enden av kretsen med en probe og den andre enden med den andre. Merk skjermen på instrumentet. Hvis du har kjøpt en 1000 ohm motstand, kan du plassere en sonde ved hver leder av motstanden og velge enten 1000 eller 10 000 ohm-området. Les deretter ohmmeteret for å se om det faktisk leser 1000 ohm.        
 14.  
 15.                  8      Isoler komponentene i en elektrisk elektrisk krets for å teste dem en om gangen. Hvis du kan lese ohmene på en motstand på en trykt rund display, må du koble av eller deaktivere motstanden for å sikre at du ikke får feil lesing fra en annen strøm i kretsen.        
 16.  
 17.                  9      Les motstanden fra en kontinuerlig ledning eller gren av kretsen for å se om det er kortslutning eller åpen pause i kretsen. Hvis du leser "uendelig ohm", er det ingen vei for elektrisk strømstrøm, noe som ganske enkelt betyr at du har å gjøre med en blåst komponent eller en ødelagt leder et sted i kretsen. Fordi mange kretser inneholder "bytteelementer" (transistorer eller halvledere), dioder eller kondensatorer, kan du sannsynligvis ikke lese med en viss kontinuitet, selv om kretsen er intakt. Dette gjør det vanskelig å teste komplette kretser med bare en ohmmeter.        
 18.  
 19.                  10      Slå av ohmmeteren hvis du ikke bruker den. Det kan hende at ledere er kortslutt når enheten er lagret, noe som resulterer i at batteriet blir utladet.                  
 20.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Hus populær:
Sett opp små soverom.

Grow kalebasser.

Reparer en squeaky stol.

Bruk en mikrobølgeovn.

Bli kvitt tannkrem flekker igjen.

Plante kjøkken urter.

Fjern rust fra en støpejernspanne.

Løs for lavt vanntrykk.

Plante pepperkorn inni.

Fjern gammel fugemasse.

Trekk mynte i en krukke.

Hold ekorn bort.

Farge en nylonjakke.

Lag biologisk såpe.

Granittplater.

Bygg en lampe.

Planting ørkenroser.

Fjern permanent markør fra skoene dine.

Rengjør fotballhansker.

Vask en ullfrakk.

Øk stiklinger av sukkulenter.