Home \ hus
 

Reparer en vanningslinje.

 

Trykkfall, geysirer, tørre flekker og altfor mettede områder er bare noen av problemene knyttet til defekte vanningskanaler. Så gå uten overpriced landscaper, ta motet ditt og skovle, og fikse det selv. Slik gjør du:

                

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Isoler lekkasjen. Du må grave litt for å komme til der vannet kommer fra. Når du har funnet lekkasjen, slår du av vannet for den linjen eller overflaten. Hent reparasjonsrør og koblinger med riktig diameter. PVC-rør har ofte informasjon om størrelse og teststyrke som skrives ut på sidene.       
 2.  
 3.             2      Grav et pent arbeidsrom rundt lekkasjen, siden du trenger litt av leeway. Fjern så mye vann, gjørme og smuss som mulig. Ca 10-20 cm på hver side av lekkasjen, klipp røret med en PVC-kutter og sørg for at begge ender er rene fra noe slam (ute og inne). Et papirhåndkle kan fylles inn i enden av røret for å hindre at smuss / gjørme kommer inn. Hvis røret går i stykker når du prøver å kutte, må du bruke en PVC-primer der bladet rører på røret og vente noen sekunder før du trykker på igjen. Dette myker røret og gjør det lettere å kutte uten å rive. Fjern den lekkede delen, men hold den for følgende trinn.        
 4.  
 5.             3      Bruk den lilla primeren og børsten som følger med, før de resterende to rørendene føres ved å påføre en 1-2 cm bred stripe på utsiden av hver rørende ende, starter ved leppe / kant. Prime det indre av 2 rette koblinger. Fest en kontakt til hver ende av røret ved å påføre et klebende lag på utsiden av rørenden og også på innsiden av kontakten. Arbeid raskt, skyv koblingen fast på enden av røret med en roterende bevegelse, skyve til røret treffer hardt på leppen midt på kontakten. Hold kontakten med trykk i 15-20 sekunder. Den klare limen tørker på ca 10 sekunder og den blå limen på ca 20 sekunder, så du må være rask. Gjenta for den andre enden av røret.        
 6.  
 7.             4      Kutt et stykke utskiftingsrør til lengden på røret du kutter ut, minus ca. 1 cm eller mer, som du trenger for hver langsgående kontakt (kontakten legger ca. 1 cm til ferdig rør) , For å finne lengden på reparasjonsrøret måler man fra midten av en rett kontakt til den andre med et målebånd. Hvis du ikke har et målebånd, plasser et rør i grøften og måle den med øyet og merk det med en blyant eller penn for kuttet.        
 8.  
 9.             5      Sett kuttstykket inn i den tørre kontakten og sørg for at passformen er riktig og at røret ikke vil bøye hvis utskiftningsstykket er for langt.        
 10.  
 11.             6      Demonter den igjen og foreta nødvendige justeringer til den er perfekt.        
 12.  
 13.             7      Legg begge endene på kuttstykket, vent 5 sekunder, legg deretter et tynt lag lim i den ene enden av utskiftningsstykket og inn i en av de rette koblingene. Vri røret hardt i pluggen til det stopper merkbart. Vent minst ett minutt for å tørke, og lim deretter den andre rørenden. Med den endelige monteringen kan det hende du må trekke hardt på røret, hver side eller toppen, for å lime utbytterøret. Ikke bekymre deg, PVC er sterk. La alle beslag og armaturer tørke helt (3-5 minutter) før du tillater at vann strømmer gjennom røret igjen.        
 14.  
 15.             8      Alternativt kan du bruke en "reparasjon" -kontakt som ikke har den indre kragen, i utgangspunktet en overdimensjonert del av en rørledning. Du kan skyve en reparasjonskobling over det nye røret, prøve det andre røret og lim og skyv reparasjonskontakten på det gamle røret.        
 16.  
 17.             9      Alternativt kan du kutte en kopling i lengderetningen i halvparten. Sand ut den indre, sentrale kanten hvis den er en standardkontakt. Så lim og lim en eller begge halvdeler, avhengig av lengden på sprekken, og lim og lim det gamle røret på sprekken og skyv halvparten (e) over springen. Det forsegler sprekk og det er raskere enn å kutte ut den sprukne delen av røret, spesielt hvis det sprukne røret ligger ved siden av et annet rør eller hvis det bare er vanskelig å grave opp.        
 18.  
 19.             10      Se på reparasjonsområdet ditt i noen minutter før du dekker hullet igjen.                  
 20.  
             

Tips .

                  

Hva du trenger .

             
Hus populær:
Legg takselen.

Rengjør blomsterpotter og unngå plantesykdommer.

Maling av veggpaneler.

Legg laminat.

Få myke håndklær.

Fritt metall fra rust.

Drep en muldvarp.

Bygg en solcelle hjemme.

Tre eggplantene i potter.

Rengjør et jet badekar.

Lev uavhengig av verktøyet.

Plant rødbeter.

En dør er innstilt.

Å ta vare på en midnatt blå rosebush.

Bruk bakgrunnsbilde til trepanel.

Legg pepperrot.

Slå sammen et skjerf.

Rengjør malingsruller.

Bland quikrete.

Fjern spraymaling fra klær.

Seal dusj.