Home \ hus
 

Få en sminke fra klær uten vask.

 

Alle som bruker sminke vil etter hvert få litt av det på hans favorittbluse eller jeans. Før du angriper flekken med vev og kast deretter klærne inn i vaskemaskinen, se på noen måter å få klærne av sminkeflekken uten å sette dem i hammeren. Lær hvordan du fjerner flekker av leppestift, mascara, eyeliner, øyenskygge, fundament og rødme for alltid.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Fjern flekkene med vaskeklut  ,

    
   
 1.            1      Test kluten i et lite område av stoffet for å fjerne eventuelle sminkeavfall. På grunn av kjemikaliene i slike rengjøringsservietter, se hvordan tøyet samhandler med stoffet og om det skader klærne. 
    
  • Du finner rengjøringsservietter i supermarkedet eller på internett. Du kan også ta en flekkfjernerpenn.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Masser flekken med kluten. Gni forsiktig inn en sirkulær bevegelse med vaskekluten over flekken. Start på kanten av flekken og arbeid deg til sentrum. Gjør dette i noen få minutter, eller til du skjønner at det meste av flekken har blitt overført til kluten din.       
 4.  
 5.             3      Skyll flekken med kaldt vann. Hold det flekkete stoffet flatt under kranen. Kjør vannet med lite trykk om mulig, slik at du kan lede strålen direkte til det flekkete området. 
    
  • Kaldt vann bidrar til å få flekken ut.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tørk med et papirhåndkle. Trykk vannet ut av det flekkede området. Konsentrere deg om å gjenta flekk gjentatte ganger for å sikre at all sminke er fjernet.                  
 8.  
             

    2      Fjern flekker med vaskemiddel  ,

    
   
 1.             1      Dekk flekken med et rent vev for å få leppestift, eyeliner eller mascara av klærne dine. Denne metoden fungerer bra med disse produktene fordi de vanligvis er oljebaserte. Vaskemiddel skader ikke de fleste stoffer. Legg forsiktig på flekken med et vev, litt toalettpapir eller et håndkle for å fjerne overflødig sminke. Ikke gni flekken, da dette kan distribuere det.       
 2.  
 3.             2      Splatter med kaldt vann. Du kan holde fingrene i litt vann og dør lett på flekken. Du kan også legge en halv teskje full på det flekkete stedet. Ikke bruk varmt vann, da stoffet kan absorbere flekken.        
 4.  
 5.             3      Legg en dråpe oppvaskmiddel på flekken. Hvis du er bekymret for effekten av oppvaskmiddel på ull eller silke, prøv det først på et lite sted før du fjerner flekken. Spred vaskemiddelet med pekefingeren lett på hele stedet. Du trenger bare et tynt lag. Hvis du velger en oppvasksåpe, velg en med en høyt fettløsende formel.       
 6.  
 7.             4      Gni oppvasksåpen i flekken. Masser lett med en klut. Start på utsiden og arbeid deg innvendig. Gni vaskemiddelet i sirkulær bevegelse i flekken. En liten terry håndkle er best for dette. Sløyfene i stoffet bidrar til å trekke sminken ut av stoffet. Hvis du ikke har en, kan du ta et vanlig håndkle. 
    
  • Skyll oppvaskvannet med stædige flekker i flekken med en gammel tannbørste.
  •  
         
 8.  
 9.             5      La oppvasken såpe i 10 til 15 minutter. Så det kan bekjempe flekken uten behov for vask. Ikke vent til vaskemiddelet er helt tørt.       
 10.  
 11.             6      Rengjør med et tørt håndkle. Ikke gni over flekken, dob området i stedet, slik at håndkleet absorberer skyll og sminke. Rubbing skaper friksjon og etterlater mer sminke eller fibre av håndkleet.       
 12.  
 13.             7      Gjenta om nødvendig. Avhengig av hvor gammel flekken er, må du kanskje gjenta disse trinnene til du ser en klar forskjell. Jo større flekken, desto lengre det kan ta.        
 14.  
             

    3      Fjern flekker med hårspray  ,

    
   
 1.             1      Spray hårspray på et lite område av klærne dine for å fjerne flytende fundament, selvsyner og flytende leppestift. Se om det er misfarging eller skade. Hvis alt er i orden, spray hårsprayet direkte på flekken. Hårspray uten ekstra grep er ideell da kjemikaliene effektivt kan gripe sminke. 
    
  • Jo raskere du behandler sminkefargen, desto mer sannsynlig er du å få det helt ut.
  •  
  • Pass på om du bruker hårspray på delikate stoffer som blonder eller silke. Det kan være at du ikke trenger å bruke flere lag for å gjøre hårsprayet vanskelig.
  •  
         
 2.  
 3.             2      La hårsprayen bli vanskelig. Etter et par minutter bør hårsprayet ha herdet flekken og stoffet. Hvis ikke, spray på området igjen og vent noen minutter.       
 4.  
 5.             3      Våt et papirhåndkle. Få et rent papirhåndkle og hold det under kaldt vann. Jo kaldere vannet, desto bedre kan du fjerne flekken. Vri ut overflødig vann slik at du ikke helt tetter stoffet. Papirhåndkleen skal være kult, men ikke dryppende våt.       
 6.  
 7.             4      Tørk flekken bort. Bruk det fuktige papirhåndkleet til å tørke hårsprayet ut av klærne dine. Sminken skal fjernes sammen med hårsprayet.  
    
  • Trykk lett ned med papirhåndkleet på flekken og løft det for å se hvor mye sminke er fjernet. Gjenta til ingen sminke er synlig på klærne.
  •  
  • For å redusere sannsynligheten for at papiret legger lint på klærne, bruk et sterkt tolagspapirhåndkle.
  •  
         
 8.  
             

    4      Fjern flekker med isbiter  ,

    
   
 1.             1      Skrap av overflødig væskefundament, selvstopper eller concealer med plastbestikk. Før sminken tørker i stoffet, skrape av topplaget med en plastskje eller plastkniv. Disse sminktypene tørker ikke umiddelbart på klærne, noe som sikrer bedre fjerning. Fleksibiliteten til bestikk gjør det lettere å skrape av overflødig sminke. Kast det bort når du er ferdig.        
 2.  
 3.             2      Gni isterningen på flekken. Trykk iskuben i flekken og gni den i en sirkelbevegelse. Isen løser sminken som er innebygd i stoffet. Fortsett å massere flekken med isbiten til du skjønner at sminken er ut av stoffet. 
    
  • Du vil kanskje holde isterningen med et papirhåndkle. Dette beskytter fingrene mot forkjølingen og forsinker smeltingen av isterningen.
  •  
  • Du kan bruke isterninger på alle stoffer. Det er vann!
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tørk med et papirhåndkle. Bruk et papirhåndkle, dytt lett flekken til det meste av sminken er ute. Klem deretter overflødig vann fra stoffet med papirhåndkleet. Hvis du fortsatt ser rester av sminke på det opprinnelige stedet, ta en annen isbit. Gjenta dette til flekken er borte.        
 6.  
             

    5      Fjern flekker med nylon strømpebukser  ,

    
   
 1.             1      Finn gamle strømpebukser for å fjerne pulver som fundament, rødme og øyenskygge. Ta en nylon strømpebukse som du ikke bryr deg om det blir skittent. De fleste strømpebukser er laget av nylon og mikrofiber, etterfulgt av bomull og mikrofiber. Sjekk etiketten på strømpebuksene. Du har sikkert mye nylon. 
    
  • Nylon strømpebukse vil ikke skade klærne dine. Du kan vaske strømpebuksene og hun er så god som ny igjen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fjern overflødig sminke fra klær. Blås over flekken for å fjerne pulverformige rester som er på stoffet. Du kan enten puste pusten eller bruke en hårføner.  
    
  • Pass på at du bruker hårføner på det kuleste nivået. Varme hjelper bare med å fikse flekken i stoffet, og du vil definitivt ikke ha det.
  •  
  • Hold klærne stramme og horisontale foran deg. Blå sminken helt bort fra deg, slik at det ikke kommer noe pulver på klærne dine.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Spred strømpebuksen over flekken. Hold et stykke strømpebukser i den ene hånden, og rør forsiktig med flekken. Denne strekkbevegelsen absorberer alle pulverrester. Fortsett å skrape til alle sminke er borte.        
 6.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (9)      
Hus populær:
Få lim ut av teppet.

Legg takselen.

Rengjør tørketrommelen.

Forhindre at en saltkrystalllampe smelter.

Hvit fjern kløver fra plenen.

Kjøp en madrass.

Klare dreneringsblokkeringer.

Hage riktig.

Fjern tjære og asfalt fra klær.

Test et potensiometer.

Bygg en hektet planter for grønnsaker.

Hold et rom rent.

Repotplanter.

Ble hvit hvit.

Plante rosmarin.

Rengjør en kunstig skinnjakke.

Håndklær bretter seg.

Polere et glass med salt.

Unngå loppebiter.

Bestem alder av et tre.

Senk jordens pH.