Home \ hus
 

Hold blomster frisk.

 

Mange kutte blomster kan holde seg frisk i en uke eller enda lenger med riktig omhu, og til og med kortvarige blomster kan vare lenger. Å holde blomstene på et kjølig sted uten utkast kan være svært nyttig. Men for å få de beste resultatene må du legge til syre og sukker og beholde beholderen ren med blekemiddel eller annet mikrobicid og fri for sopp og bakterier.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Klipp og lag blomster  ,

    
   
 1.            1      Klipp blomstene til rett tid. Ulike blomster forblir friske i forskjellige lengder av tid og bør kuttes på forskjellige tidspunkter. For blomster med mer enn en knop per stamme, for eksempel lilla, bør minst en knop ha åpnet før den skal plukkes. Planter med en blomst per stamme, som solsikker og morgenfruer, bør allerede være fullt åpnet før de blir avskåret.       
 2.  
 3.             2      Kutte blomstene under kjøligere tider på dagen. Blomster mister mindre vann ved kjøligere temperaturer. Derfor, hvis det er mulig, bør du kutte dem tidlig om morgenen, slik at de fortsatt har rikelig med vann i dem og blir friske lenger. Selv sen kveld er et alternativ, selv om de ikke har hatt mulighet til å suge dugg på denne tiden.        
 4.  
 5.             3      Plasser blomstene i en stor, ren beholder. Bruk alltid en ren beholder for å minimere risikoen for at dine blomster blir angrepet av bakterier og andre mikroorganismer. Beholderen skal være åpen nok på toppen for å løsne alle stengene.  
    
  • Legg blomster av ulik lengde i forskjellige beholdere slik at alle blomster er tydelig synlige.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Behandle nykledde blomster med varmt vann (valgfritt). Plasser plantene i ca 43 ° C varmt vann umiddelbart etter kutting og legg beholderen på et kjølig sted i en eller to timer. Varmvannsmolekylene beveger stenglene raskere, mens blomsten mister mindre vann gjennom den kalde luften. Gjennom denne kombinasjonen kan blomsten forbruke betydelig mer vann, noe som igjen øker levetiden til planten.  
    
  • Denne prosessen kalles "herding".
  •  
         
 8.  
 9.             5      Så hold blomstene i lunkent vann. Endene av kuttblomster skal alltid være i kontakt med vann. Lunkent vann er lett for dem å absorbere, så du bør gi vann ved romtemperatur i beholderen, hvis du ikke vil bruke vanntemperaturmetoden som nettopp er beskrevet.  
    
  • Blomster som fortsatt er festet til løk, kan være bedre i kaldt vann.  
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Hold friske kutteblomster  ,

    
   
 1.             1      Fjern blader som har falt i vannet. I vannet roter de raskt og gir den perfekte bakken for bakterier, som deretter kan smitte og skade resten av plantene. Hvis du legger merke til at blader henger i vannet, kutt dem av umiddelbart.        
 2.  
 3.             2      Bytt vannet. Bytt vannet daglig for å holde blomstene friske. Pass på at alt smuss er fjernet fra beholderen før du legger til nytt vann. Dette reduserer igjen risikoen for bakterier.  
    
  • Vann er alltid nødvendig, selv om blomstene sitter fast i vått skum. Bare la skummet synke ned i vannet, men ikke skyv det med våpen, ellers kan vannbobler komme inn i blomstene.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Trim stammen regelmessig. Du bør trimme stilkene med hver vannforandring, minst hver dag. Bruk et skarpt saks eller en kniv for å kutte et lite stykke i en vinkel på 45 °. Den vinklede kuttet gir blomsten mer overflate gjennom hvilken den kan absorbere vann.  
    
  • Trim stilkene av blomster du kjøpte i butikken rett før du setter dem i vannet.
  •  
  • Roser er spesielt utsatt for å suge vannbobler inn i stilkene, noe som forringer ytterligere vannabsorpsjon. For å forhindre dette, bør du trimme stilkene under vann.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bruk et konserveringsmiddel for planter. Slike konserveringsmidler er tilgjengelige fra blomsterhandlere og andre spesialforretninger. De bør inneholde alle stoffene som planter trenger å trives, for eksempel sukker for energi, syre for å opprettholde fargene og pH-verdien til vannet, og et biocid for å drepe bakterier og sopp. Bruk i henhold til pakningsvedlegget.  
    
  • Hvis du ikke vil kjøpe et kommersielt produkt eller har hatt en dårlig opplevelse med det, vær smart på internett om hvordan du blander det med deg selv.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Hold planter unna miljørisiko. Unngå å plassere dem i direkte sollys eller i nærheten av varmeovner, TVer eller andre varmekilder. Ikke plasser deg i et rom med frukt som utviser gassetylen, da dette akselererer prosessen med å visne. Utkast (inkludert kaldt) øker også anleggets vanntap og reduserer dermed levetiden.        
 10.  
 11.             6      Fjern vanningsplanter. Hvis du merker at en av blomstene begynner å vilje, fjern den da de etylenene de avgir, kan forårsake kjedereaksjon. Kompost de tåleplanter, tørk dem for dekorasjon eller kaste dem bort i et annet rom.        
 12.  
             

  Del 3      Gjør konserveringsmidler til blomster innendørs  ,

    
   
 1.             1      Legg til sitron brus og blekemiddel til vannet. Sprite, 7Up eller annen sitron brus kan legge til sukker og surhet til vannet som trengs for å holde blomsten frisk. Blandingen bør bestå av en tredje limonade og tre deler vann. Legg en dråpe blekemiddel til dette for å drepe skadelige mikroorganismer. Denne blandingen kan til og med være mer effektiv enn kommersielle midler.  
    
  • Ikke bruk sukkerfri limonade fordi anlegget ikke kan trekke energi fra det.
  •  
  • Ikke bruk cola eller annen limonade, da det kan være for surt.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Alternativt kan du også bruke sukker, sitronsaft og blekemiddel. Prøv å legge litt sitronsaft i stedet, ca 2 ss til 1 liter vann. Legg til en spiseskje sukker for å mate blomsten. Som forrige oppskrift kan noen dråper blekemiddel bidra til å holde bakterier og sopp under kontroll.  
    
  • For mindre beholdere legger du til noen dråper sitronsaft og noen få sukkerflommer.  
  •  
  • Hvis du bruker hardere vann med et mye høyere mineralinnhold, kan du bruke litt mer sitronsaft for å gjøre opp for det. Du bør imidlertid være forsiktig, da for mye syre kan skade anlegget.
  •  
  • Daisies, solsikker og andre blomster fra Asteraceae-familien kan utskille klissete væsker. Syr er spesielt viktig hvis du har andre blomster med planter av denne familien i en beholder som det beskytter dem.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Forstå effekten av vodka. Noen få dråper vodka kan hemme produksjonen av etylen, en gass som akselererer modning og vanning av planter. Dette kan være praktisk, men det er ikke en erstatning for blekemiddel eller lignende stoffer som dreper mikroorganismer.        
 6.  
 7.             4      Ikke bruk for mye blekemiddel. Blek brukes noen ganger som konserveringsmiddel, i høyere doser enn noen få dråper per beholder. Dette er risikabelt fordi det ikke alltid fungerer, og kan til og med føre til at plantene mister sin farge.        
 8.  
 9.             5      Vær forsiktig med aspirin og eddik. Oppløst Aspirin eller klar eddik er alternative kilder til syre, men er generelt mindre effektive enn sitronsaft eller limonade. Bruk av for mye acetylsalisylsyre kan til og med føre til at planten vil bli raskere og flekke stammen grå.        
 10.  
 11.             6      Forstå hvorfor kobbermynter ikke hjelper. Kobber kan drepe sopp, men kobber i mynter er ikke vannløselig. Derfor hjelper det ikke hvis du legger en mynt i vannet på plantene dine.        
 12.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

               Les mer... (28)      
Hus populær:
Rengjør ovnen.

Bli kvitt kakerlakker i leiligheten.

Plantelavender.

Grow kalebasser.

Design en stue.

Rengjør cubic zirconia.

Plantebøtter.

Kutt en kork vingestrue.

Fjern de visne irisblomstene.

Brett en plastpose.

Få lukten av brent popcorn fra mikrobølgeovn.

Fjern mugg og grønne alger fra treverket.

Fjern akrylmaling fra teppe.

Ble hvit hvit.

Mal et betonggulv.

Bygg en treseng.

Hold ekorn bort.

Harvest rosmarin.

Lag et naturlig desinfeksjonsmiddel.

Estimere takmaterialer.

Legg kalium til en organisk hage.