Home \ hus
 

Fjern veggfliser riktig.

 

Fjern veggfliser er ikke det samme som å fjerne gulvfliser, og det er også vanskeligere fordi veggfliser er strammere og har smalere ledd. Dette betyr at du må være forsiktig når du fjerner veggfliser for å unngå å skade tilstøtende fliser.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Forberedelse  ,

    
   
 1.                    1      Bruk verneutstyr og dekk på rommet. For å fjerne flisene, bruk vernebriller og arbeidshansker for å beskytte deg mot skarpe fliser, selv om du ikke brister fliser. Tøm området og legg ut håndklær eller presenninger. Dette beskytter delikate og skjøre overflater og gjør det enklere å rengjøre.  
    
  • Keramisk dusj og badekar kan dekkes med papp for å beskytte mot fallende fliser.  
  •  
         
 2.  
 3.   2      Bestem hvor du vil starte. Resten av dette avsnittet omhandler hvordan du fjerner leddene, da det reduserer risikoen for å ødelegge flisene og gjør bytte av dem lettere. Å fjerne så mye felles materiale som mulig er i utgangspunktet en fordel, men mange mennesker vil spare tid og bare fjerne fellesmaterialet på de viktigste stedene:  
    
  • Hvis det bare er en enkelt flis, fjern deretter fugemassen på alle fire sider for ikke å skade naboblader.           
  •  
  • Hvis du vil avdekke en hel vegg, må du sørge for at leddene i tak og gulv er utsatt.           
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Varm leddene (valgfritt). Veggleder er vanligvis lett å eksponere, men en varmluftspistol eller en hårføner kan fungere godt med hard fugemasse ved å myke det. Hvis materialet er vanskelig å fjerne, varme fugemassen i tretti sekunder og prøv igjen.        
 6.  
 7.                  4      Skrap ut fellesmaterialet med en verktøykniv. Denne metoden tar litt lengre tid, men reduserer risikoen for å skade tilstøtende fliser. Din teppe kniv bør være i et solid tilfelle. Forsiktig håndter kanten av flisen eller fliser du vil fjerne med kniven flere ganger.  
    
  • En enkel sag fungerer ikke med alle veggfliser fordi det er mellomrom under leddene som er koblet til tilstøtende fliser.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Prøv det med en grinder i stedet. En liten slipekegle eller en liten fresemaskin vil fjerne fugemasse raskere enn en kniv, men flisene kan bryte lettere, spesielt hvis du slipper av med hånden. Sett enheten til laveste innstilling og kjør sakte over skjøteledningen. Hvis du kan håndtere enheten trygt og ikke bryte fliser og det ikke er noen nicks, kan du øke rotasjonshastigheten.  
    
  • Du må kanskje kjøpe et mindre vedlegg for enheten din som passer mellom flisene.
  •  
         
 10.  
 11.                  6      Fjern fellesmaterialet til avstandsstykkene blir synlige. Du trenger ikke å fjerne hvert korn, men du bør fjerne så mye som mulig for å gjøre det lettere å fjerne flisene. Fjern i det minste nok til å gjøre metallavstandene synlige.                  
 12.  
             

  Del 2      Fjern flisene  ,

    
   
 1.                  1      Leter du etter en løs flis. Hvis du vil avdekke hele veggen, bruk håndtaket av en meisel for å trykke på hjørnene på flisene for å finne løse flekker. Den første flisen er alltid den vanskeligste å fjerne. Det er derfor verdt å investere tid til å gjøre det hele lettere. Kanskje du er heldig. Hvis du finner en løs flis, følg fremgangsmåten nedenfor for å fjerne den.  
    
  • Du vil være mest heldig på steder der fugemasse er fjernet og i områder som er skadet av vann.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Du kan bruke meiselen til å fjerne flisene fra veggen. På denne måten forblir de fleste fliser intakt og kan gjenbrukes, forutsatt at de ikke holder fast på veggen for mye eller nylig er installert. Prøv å skyve meiselen, spatelet eller flatbladet verktøyet parallelt mellom flisen og veggen. Pek på håndtaket av verktøyet med en hammer til flisen kommer av veggen. Du må sannsynligvis kaste verktøyet ditt i to eller tre steder, spesielt hvis flisen sitter fast på veggen.  
    
  • Hvis flisene går i stykker i stedet for å peeling, prøv en blåser.  
  •  
  • Spør en hjelper til å bruke skinnhansker og fange de fallende fliser når de kommer av.
  •  
  • Den første flisen er vanskeligere å fjerne. Ta deg tid mens du slår ut den første flisen, og sett deg på den frie siden av neste flis.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Brett flisene om nødvendig. Hvis en flis plasseres direkte i mørtel, kan du sannsynligvis ikke lagre den og bryte den fra hverandre. Bruk en hammer og meisel til å slå et hull i midten av flisen og bruk meiselen for å fjerne de ødelagte fliser. Vær forsiktig så du ikke skader nabobilder.  
    
  • Øyevern er spesielt viktig med denne metoden.
  •  
  • Porselenfliser bryter inn i ekstremt skarpe glasslignende skjær. For slike fliser, bruk hammeren og meiselen best på siden for å redusere antall ødelagte deler.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Fjern alt fyllmaterialet fra veggen. Bruk en spatel, skrap eventuell gjenværende fyllstoff av veggen til den er rimelig jevn. Hvis veggen ikke kan ryddes av alt lim og fugemasse, så sørg for at de nye flisene er ferdige etter at de er festet til veggen.        
 8.  
 9.                  5      Fjern alle mellomrom før du bruker de nye fliser. Dette er metall gjenstander som kan etterlates under flis fjerning. Slike avstandsstykker kan fjernes fra veggen med et tang, tanger eller en verktøykniv, eller slipes bort med sandpapir.        
 10.  
             

Tips .

                Les mer... (10)      
Hus populær:
Rengjør en skinnjakke.

Rengjør granittvasker.

Erkjenn at du bør bruke oljebasert maling i stedet for latexbasert maling.

Gi et designutseende til en enkel barneseng.

Reduser støv i hjemmet ditt.

Fjern fett og oljeflett fra klær.

Vok en kappe på en skorstein.

Unngå ulykker i hjemmet.

Putting frukt i potter.

Fange kakerlakker.

Rengjør whiteboard ildsluker.

Bli kvitt sølvfisk.

Vær en husholdningsfe.

Bli kvitt en mageinfestasjon.

Lag et blomsterfelt med lilla blomster.

Rengjør et klokke.

Koble til en vaskemaskin og tørketrommel.

Bli kvitt den stikkende lukten av en skunk i huset.

Klesvask.

Les en elmåler.

Ta opp teppet.