Home \ hus
 

Fjern riper fra tregulv.

 

Hvis du har et tregulv, er riper uunngåelig, selv om du er forsiktig. Riper er for det meste forårsaket av å flytte møbler, kjæledyr og små steiner innført fra utsiden. Å gjenopprette det vakre utseendet på et ripet tregulv kan være ganske enkelt, avhengig av størrelsen på ripe. Med noen få enkle trinn kan du reparere og dekke score og riper i tregulv for å holde gulvet så lenge som mulig.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Dekkeoverflater med trekorrigeringspenner  ,

    
   
 1.                    1      Tørk av det ripete området. Fukt en myk klut med vann og rengjør overflaten av tregulvet mot smuss og annet avfall.       
 2.  
 3.                  2      Våt laken med trekorrigeringsvæsken. Finn en trekorrigeringspenn som passer til fargene på tregulvet. Brett en ren klut eller et papirhåndkle inn i en firkant slik at flere lag av materiale overlapper. Rist korrigeringspenna før du åpner og dapp deretter pennen på pennen inn i et hjørne av det foldede vevet. Dekk kluten om ti til femten ganger, slik at nok av trekorrigeringsvæsken er på den.  
    
  • Trinnkorrigeringspenner er tilgjengelige i mange farger og er tilgjengelige i hjemmet forbedringsbutikker, maskinvareforretninger og malerier.  
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Rist mediet på ripe. Trykk lett på kluten på treet. Konsentrere deg om det ripete området. Påfør væsken i retning av trekorns rubbing på ripe.  
    
  • Denne metoden for påføring av væsken fungerer mye bedre enn å male rett over ripe med korrektionspennen som malingen blir gradvis påført og jevnt fordelt.
  •  
  • Hvis du bruker pennen til å male over og fylle opp røret direkte, kan du legge så mye korreksjonsfluid på ripe at det er mørkere enn det omkringliggende treet på slutten. Maling over riper direkte med pennen kan gjøre det enda mer synlig enn før.
  •  
                   
 6.  
             

    2      Fjern overfladiske riper  ,

    
   
 1.             1      Rengjør det ripete området. Hvis det beskyttende laget på tregulvet har blitt riper, bruk en myk klut (som en mikrofiberduk) og noen parkettrenser for å fjerne eventuell rusk fra det riperte området.  
    
  • Eventuelle støvpartikler må fjernes fra det ripete området, slik at de ikke blir fanget i gulvet ved påføring av forseglingen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fjern rengjøringsmiddelet. Etter rengjøring av det ripete området, fukt en annen fille med vann og tørk området med det for å fjerne rengjøringen.  
    
  • La det riper området tørke før du fortsetter.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Påfør en topplakk. Når det riper området er helt tørt, ta en tynt tippeløs børste og legg et tynt lag beskyttelseslakk på området. Dette beskyttende belegget kan være et tetningsmiddel, en shellak-polish eller en hvilken som helst polyuretanlakse. Det ville være best hvis du bruker det samme beskyttelsesdekselet som allerede er på tregulvet. 
    
  • Spør en lokal bygningsarbeider som betyr at du skal bruke til gulvet.
  •  
  • Hvis du er ny i treverk eller ditt tregulv har en spesiell finish (som en glatt polyuretanlakkert finish), bør du vurdere om du skal ansette en spesialist for å reparere og male gulvet.  
  •  
  • Siden å engasjere en profesjonell er mye dyrere, ville det nok være mest lønnsomt å vente på flere riper for å samle seg i stedet for å engasjere selskapet bare for å reparere en liten ripe.  
  •  
         
 6.  
             

    3      Slip av overflate riper  ,

    
   
 1.             1      Rengjør det ripete området. Ta en myk klut og litt skrubber for å rense det riperte området. Dette fjerner små partikler av smuss og støv og sørg for at du jobber med en ren overflate.       
 2.  
 3.             2      Skyll av det ripete området. Tørk av det ripete området med en klut fuktet med vann. Dette fjerner rengjøringen, slik at arbeidsflaten er enda renere. 
    
  • La det fuktige området tørke helt før du fortsetter.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Avbryt rydden. Gni forsiktig skrubbe med fin stålull. Pass på å gni i retningen av trekornet. Skrap langsomt riper til det smelter inn i det omkringliggende treet. Når riper har stort sett forsvunnet, må du fokusere på forsiktig å skrape kantene på bunnen. Dette sikrer at alt ser enda en gang ut. 
    
  • Ta en ren klut for å tørke gulvet og fjern støv som har dannet seg under sliping.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fyll ut røret. Gni en spesiell voksblyant over det riper og nå slipt område for å fylle opp røret. Vedvoks kan være fargeløs, men det kommer også i vanlige trefarger som honninggult og forskjellige nyanser av brun. La treet tørke og herde i minst ti minutter.  
    
  • Voksbaserte trekorrigeringspenner er tilgjengelige fra hjemmebrukere, malingsbutikker og maskinvareforretninger.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Poler det ripete området. Ta en ren, myk klut og gni på det aktuelle området for å polere voksen. Polering av voks glatter det ripete området, fjerner overflødig voks og bringer gulvet tilbake til å skinne.        
 10.  
             

    4      Reparer dype riper og furer  ,

    
   
 1.             1      Rengjør det ripete området. Fukt en myk klut med en liten parkettrenser og rengjør det ripete området av tregulvet med det.        
 2.  
 3.             2      Tørk av parkettrenseren grundig. Våt en annen fille med vann og tørk det ripete gulvområdet. Dette sikrer at arbeidsflaten din er helt ren og fri for smuss, støv og annet avfall. 
    
  • La det ripete området tørke helt før du fortsetter.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gni av ripe med hvit ånd. Hvis det er et lag av polyuretanlakse på tregulvet ditt, må du først fjerne dette laget for å reparere riper. Selvfølgelig, hvis gulvet ditt ikke har et slikt belegg, trenger du ikke å fjerne det øverste laget. Ellers fuktes bare en skurepute med hvit ån og forsiktig gni det ripete området av gulvet med det. Tørk deretter området med en ren fille og la den tørke helt. 
    
  • Hvis du ikke har erfaring med trebearbeiding og tetting, ville det være lurt å ansette en spesialist for å reparere gulvet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fyll ut røret. Legg litt trevirke for å matche ditt tregulv på pekefingeren. Bruk trevirkefylleren med fingeren i riper eller furgen. Fordel grundig i alle retninger for å fjerne luftbobler. Du kan være sjenerøs med trefylleren, siden du vil fjerne overflødig materiale senere. 
    
  • Pass på at du bruker vannbasert trefyller og ikke oljebasert tre sement. Disse to stoffene er forskjellige fra hverandre: Hvis du bruker oljebasert tømmer for å fylle ut riper, kan det hende at det er vanskelig å matche fyllingen til gulvets farge, og selv med riktig fargestoff, vil dette ikke fungere.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Tørk av overflødig fyllmateriale. Bruk en kittkniv over trefylleren for å glatte overflaten og skyv fyllstoffet dypere inn i riper. Flytt skraperen over riper i alle retninger for å sikre at kantene på riper og fyller er flate og jevne.  
    
  • La trefylleren være helt tørr. Dette kan ta noen timer eller enda en hel dag. Les instruksjonene for bruk av produktet, slik at du vet hvor lenge massen må tørke.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Loop overflødig fylling av. Ta et lite stykke finkornet sandpapir (for eksempel 180 grit) og skrap forsiktig området rundt ruten hvor du har spredt trefylleren.  
    
  • Du kan sande i retningen av trekornet eller flytte sandpapiret i små sirkler over hele området. Uansett hva du vil male, må du bare gni på sandpapir bare lett.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Tørk av overflødig fyllmateriale. Våt en fille med vann og vri det ut. Gratten skal fuktes, men føles nesten tørr. Bruk fingeren til å tørke bort overflødig fyllstoff rundt ripe. 
    
  • Pass på at du tørker områdene der det er overflødig fyllstoff. Hvis det ikke er mulig, må du ikke tørke direkte over den fylte riper.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Tetning det reparerte området. Påfør et tynt lag av samme tetningsmasse til det reparerte området som ligger på resten av gulvet. Bruk enten en liten børste med naturlige børster eller en velourmalingrulle for å påføre et lag av polyuretan, tre lakk eller sealer. La selfangeren tørke i 24 timer før du kommer inn i området igjen. 
    
  • Ved bruk av skumruller er det fare for at luftbobler dannes i forseglingen.  
  •  
         
 16.  
             

Tips .

                  

Advarsel .

                Les mer... (26)      
Hus populær:
Slik holder du friske blomster lenger.

Vann plenen effektivt.

Sjampo et teppe.

Gjenoppbygg jord.

Måle et rom.

Myk opp vannet.

Bli kvitt skadedyr i hagen ved hjelp av pepper spray.

Dyr Astilbe i hagen.

Plante en klatringrosa.

Mal et gjerde.

Forbered deg på en flom.

Hortensiaplanter.

Bli kvitt maur.

Plasser dowels.

Forbered bakken for en grønnsakshage.

Lag jorda surt.

Identifiser sengebugger.

Fjern spraymaling.

Fjern superlim.

Rengjør møbler.

Fjern limet fra vinduet.