Home \ hus
 

Tørk klær raskt.

 

Har du våte klær som må tørke så snart som mulig? Målet ditt er å gjøre vannet så raskt som mulig og på noen måte, f.eks. For å få varme, spinn, luftstrøm eller trykk fra stoffet. Du kan prøve å sette dine våte klær i tørketrommelen sammen med et nytt tørt håndkle og påskynde tørkeprosessen. Du kan også prøve å stryke eller tørke tørke hvert eneste plagg og bruke varme for å fjerne vannet. Før du tørker klærne dine, kan du spinne dem med høy hastighet i vaskemaskinen og deretter vri dem for å fjerne så mye overskudd av vann som mulig og fullføre tørkeprosessen raskere.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Vri overflødig vann  ,

    
   
 1.            1      Sett et sterkt snurr. Hvis du bruker en vaskemaskin, kan du klargjøre klærne dine for å tørke raskere. Sett høyt spinn på vaskemaskinen og trekk så mye vann som mulig ut av stoffet før du tar klærne ut av vaskemaskinen. Fra et energibesparende synspunkt er det økte energiforbruket i forhold til bruk av en tørketrommel irrelevant.       
 2.  
 3.             2      Vri klærne dine for å tørke raskere. Hold plagget fast i begge hender. Trykk, snu og knead stoffet for å klemme ut så mye vann som mulig. Vær forsiktig slik at du ikke trekker for stramt, ellers kan stoffet strekke for mye. Når du er i huset, kan du drenere vannet i en vask eller en kar. Hvis du er ute, kan du la vannet løpe direkte på bakken. 
    
  • Vri klærne dine av før du tørker dem på en tommel eller i et bånd. Jo mer overflødig vann du kan fjerne før tørrcyklusen, desto raskere vil stoffet tørke.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Legg klærne i et håndkle for å hente overflødig vann. Spre ut et mykt, stort håndkle og legg stoffet på den. Rull håndkleet tett med plagget. Vri bunten. Start i den ene enden og flytt metodisk. Fortsett sakte til hele håndkleet er stramt. Dette vil skyve overskytende vann fra klærne inn i håndkleet. 
    
  • Hvis dette trikset ikke fjerner alt vannet første gang, kan du vurdere å gjenta prosessen med et andre, tørt håndkle.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Prøv å tørke klærne i salatspinneren. Sett dine våte klær i en salatspinner, hvis du har en. Denne enheten fungerer som et raskt og energibesparende alternativ til vaskemaskinens rotasjonssyklus. Det overskytende vannet blir kastet ut av fibrene. Du må la klærne tørke etterpå, men du kan øke hastigheten på prosessen med slynge og sørge for at klærne ikke er så mette med vann.                  
 8.  
             

    2      Tørk uten tørketrommel  ,

    
   
 1.             1      Bruk en hårføner. Hvis du har en hårføner, kan du bruke den og tørke klærne raskt og intensivt. Vri først de fuktige klærne og legg dem på en ren, tørr overflate. Vri hårføner til høyeste nivå eller til "Varm". Klær har en tendens til å tørke ved trekk i stedet for varme. Hold hårføner nær klærne dine og tørk et sted om gangen med korte strømmer av varm luft. Behandle sakte overflate av plagget på forsiden og baksiden, både innvendig og utvendig, til stoffet er tørt. 
    
  • Vri klærne ofte og tørk lommene, ermene og kragen. Tør stoffet på innsiden og utsiden og sørg for å fortsette grundig.
  •  
  • Vær forsiktig så du ikke holder hårføner nede et øyeblikk. Visse stoffer eller plagg kan få brann hvis de blir for varme.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk en tørketrommel eller et tørkehylle. Heng klærne dine i et bånd eller dra dem på tørkeholderen. Båndet er vanligvis det raskeste alternativet, men det er ikke alltid praktisk. Pass på at du legger på hver plagg en om gangen, slik at du får nok plass til ventilasjon og lar stoffet tørke raskere. Vri og skru på plagget regelmessig for å gjøre det jevnt tørt.  
    
  • Du kan prøve å installere klærlinjen eller tørkestativet nær en varmekilde. Heng klærne noen få meter fra en brann, en radiator eller en brenner. Vær forsiktig når du setter opp brannfarlige materialer i nærheten av varmekildene. Hvis klærne blir for varme eller i kontakt med varmekilden, kan det ta brann.  
  •  
  • Prøv å tørke klærne på et sted med godt utkast. Finn et sted hvor luften beveger seg. Heng klærne dine i vinduet (eller utenfor) når det er vind, eller heng en vifte for å simulere et utkast i huset.  
  •  
  • Hvis du bruker et tørkehylle, bør du velge et stativ med individuelle stenger. Jo større overflaten er i kontakt med utkastet, desto raskere kan plagget tørke.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk et strykejern og et håndkle. Legg det fuktige plagget på et strykebrett som om du ville stryke, men legg et tynt håndkle over det. Stryke håndkleet med høy varmeinnstilling og trykk godt på. Husk å skru på plagget og gjenta prosessen på den andre siden. Håndklærkombinasjonen overfører noe av varmen inn i stoffet mens håndkleet absorberer fuktigheten. 
    
  • Ikke trykk det varme jernet direkte på et fuktig plagg. Du kan strekke stoffet og skade det slik at du ikke lenger kan bruke den. Hvis du bruker et strykejern på våte klær, bør du alltid bruke et håndkle for beskyttelse.
  •  
         
 6.  
             

    3      Tørk med håndklær i tørketrommelen  ,

    
   
 1.             1      Tørk et fuktig plagg sammen med noen håndklær. Håndklær vil utvike fuktighet ut av de våte klærne, og hele lasten kan derfor tørke raskere. Du kan bare bruke et håndkle eller fem håndklær. Jo flere håndklær du bruker, desto raskere vil klærne tørke. Husk alltid at dette trikset fungerer best hvis du bare trenger å tørke ett eller to klær. Jo flere klær du tørker i denne tørkesyklusen, desto mindre effektive vil håndklær være, og det vil ta lengre tid for klærne å tørke.       
 2.  
 3.             2      Legg klærne og håndklær i tørketrommelen. Ikke legg til klær. Ikke legg mer enn to eller tre våte plagg i tørketrommelen og sørg for at de ikke er for store. Vær oppmerksom på at håndklær kan luse tungt og lime på klærne dine. 
    
  • Hvis lint er et problem, kan du også bruke bomullst-skjorter i stedet for håndklær, men t-skjorter vil ikke være så absorberende som håndklær. Legg tørkeservietter i trommelen og unngå at lintet holder seg fast i klærne.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Rengjør lintfilteret. Når lint bygger opp, kan tørketrommelen ikke flytte luften effektivt og må jobbe hardere for å tørke klærne. Avhengig av utformingen av tørketrommelen, kan lintfilteret installeres enten på toppen av tørketrommel eller direkte i døren. Hvis den er dekket med et lag av lint, er den allerede delvis blokkert. Plukk lintet fra colander eller gni det med neglene dine.  
    
  • Vurder bruk av støvsuger for å fjerne lint raskt og effektivt. Du kan bruke støvsugeren etter at du har fjernet det meste av lommen. Ikke bry deg for mye for å få silen helt ren. Når lintfilteret er stort sett gratis, vil tørketrommelen operere med nesten full kapasitet.  
  •  
  • Når du har rengjort lintfilteret til din tilfredsstillelse, kan du bare skyve det tilbake i holderen. Pass på at den passer ordentlig. Tørketrommelen er nå klar til å tørke klærne dine.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tørk klærne dine. Sett de våte plaggene inn i maskinen sammen med de tørre håndklærne, sørg for at den ikke er for full. Sett tørketrommelen til det høyeste nivået av varme som er trygt for klærne du vil tørke. Dette varierer fra maskin til maskin, men du bør generelt sette lavere varmeinnstilling for delikat klær og andre tynne stoffer. Kjør tørketrommelen og i mellomtiden ta vare på andre ting som fortsatt må gjøres.       
 8.  
 9.             5      Vent 15 minutter eller så lenge du kan. Åpne tørketrommelen og se etter klærne dine mellom håndklær. Klærne dine skal være nesten tørre nå. Hvis ikke, kan du sette den tilbake i tørketrommelen og tørke den i noen minutter. Vær tålmodig. Avhengig av tørketrommel kan dette ta mer eller mindre fem minutter. 
    
  • Husk å ta tørkehåndklær (det skal ikke være tørr lenger) ut av tørketrommelen når tørkesyklusen varer 20 minutter eller mer. Etter denne perioden kan det nå fuktige håndkleet senke tørkeprosessen.
  •  
         
 10.  
             

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (6)      
Hus populær:
Vann plenen effektivt.

Plant wasabi.

Vokse freesia.

Reorganiser kjøkkenskap.

Bygg et lydisolert rom.

Fjern muggen lukt.

Fjern permanente markører fra plast.

Reparer en brusende dusj.

Organiser verktøykassen din.

Høsting av solsikkefrø.

Plante kirsebær groper riktig.

Forhindre at en saltkrystalllampe smelter.

Hvordan grønne tomater blir røde.

Bytt et dusjhode.

Kjør hjemmet delvis med solenergi.

Bruk et ohmmeter.

Dekorer et lite bad.

Vannsugulenter.

Grow porrer.

Grow spirulina hjemme.

Fjern blekkpunkter fra ruskind.