Home \ hus
 

Bytt kabler i husholdningsapparater.

 

Spesielt med hekkeklippere og elektriske gressklippere, skjer det ganske ofte at du ved et uhell slår av kabelen. Denne artikkelen beskriver hvordan du endrer den ødelagte kabelen. Selvfølgelig gjelder dette for mange elektriske apparater i husholdningen, ikke bare for kutting av hageverktøy.

                

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Oppmerksomhet: Elektrisk arbeid kan kun være tillatt i ditt land av kvalifiserte elektrikere. Få informasjon før, eller til og med bære risikoen selv. Spesielt med enheter som har en relativt høy ytelse og forblir påslått i svært lang tid (for eksempel kaffemaskiner), må du jobbe med spesiell forsiktighet.        
 2.  
 3.             2      Velg riktig kontakt og kabel: Det er generelt tre forskjellige kontakter for elektriske apparater. To av dem har bare forbindelser for to kabler. Dette inkluderer Euroflach-pluggen. Denne kontakten er hovedsakelig funnet på enheter som er veldig flyttet på kabelen, for eksempel Hårføner, drill, etc..        
 4.  
 5.   3      Forskjellen med Schuko-pluggen er at det ikke er kontakt i de røde sirkler. Disse kontaktene kan byttes under visse forhold.     
 6.  
 7.             4      Det er ikke noe problem å feste en rund plugg til en enhet der en Euroflach-plugg ble montert tidligere. Omvendt kan dette forårsake problemer fordi Euro-pluggen er lettere å koble fra. I tillegg kan den ha maksimalt 2,5 ampere, slik at strømforbruket til den tilkoblede enheten må observeres. Hvis du ikke er sikker, er det bedre å ikke erstatte en rundplugg med en Euroflachstecker. Disse to pluggene er alltid montert på sikkerhetsisolerte enheter. Disse kan gjenkjennes av dette skiltet på boligen:Disse enhetene er isolert med plast, gummi eller lignende, slik at du ikke får elektrisk støt fra saken. Kun på enheter med dette symbolet kan det benyttes en Euro flatplugg eller en av disse sirkulære pluggene!        
 8.  
 9.             5      Den tredje varianten er Schuko pluggen. I motsetning til andre rundeplugg er de to kontaktene i de røde sirkler. Eldre Schuko-plugger har ikke dette hullet i den grønne sirkelen, men du kan fortsatt montere dem på enheter, der tidligere en ny Schuko-plug var festet med dette hullet. Dette hullet er bare der hvor du kan bruke støpselet på franske uttak. Schuko-kontakten er for enheter med ikke-isolert hus. Disse er z. Så ofte mikrobølger, kaffemaskiner, vannkoker, etc. Enheter med en Schuko-plugg installert må også ha en Schuko-plugg igjen! Omvendt er det ikke et problem å passe en Schukostecker til en enhet som tidligere hadde en Euroflachstecker eller rundeplugg.     
 10.  
 11.             6      Kabelen må ha nøyaktig samme eller et større tverrsnitt (tykkelsen på kobbertråd) som den kabelen som tidligere ble bygd! Det må være en kabel med flere fine ledninger, såkalte tråder som ser slik ut.Under ingen omstendigheter kan du bruke en unipolar kabel! Disse kablene er designet for å bli dirigert i veggen og pause når de er flyttet mye. De er heller ikke veldig fleksible, så ikke veldig egnet for enheter som du beveger deg fra tid til annen.     
 12.  
 13.   7     Koble støpselet fra stikkontakten!     
 14.  
 15.             8      Åpne enheten: For å endre kabelen må du først åpne enheten. Her er kabelutvekslingen vist ved hjelp av en bore.       
 16.  
 17.             9      Produsenter vil ofte ikke at utstyret skal åpnes, så mange utstyr er utstyrt med spesielle, uvanlige skruer, som for eksempel skruer. B. dette: 
    
  • Hvis du ikke har en skrutrekker eller litt praktisk, må du bli kreativ. For eksempel kan disse skruene vanligvis dreies med en skrutrekker hvis de ikke strammes for tett.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Koble fra gammel kabel: Så du slår på enheten og ser etter hvor kabelen er tilkoblet. Der løser vi kabelen. Du bør huske hvor, hvilken kabel (hvilken farge) der det er aktuelt. Eller du tar et bilde. Det er spesielt viktig for enheter som har en Schukostecker å koble den grønn-gule kabelen nøyaktig hvor den var før! Med noen enheter er det fortsatt en belastningsavlastning, dette sikrer at man ikke sliter kabelen ut av kontaktene, hvis man trekker på kabelen. Du må også løse belastningsavlastningen.  Deretter kan du trekke kabelen ut av enheten.     
 20.  
 21.             11      Strip den nye kabelen: For dette må du først kappe kabelen på kabelen. Det er det som elektrikere gjør med en spesiell kniv, men det er også mulig med en vanlig verktøykniv. Du må nøye kutte rundt kabelen. Etter det kan du kanskje allerede trekke av avkuttet delen, spesielt hvis den bare er kort. Hvis det ikke virker, må du kutte fra hvor du har kuttet igjen til enden av kabelen:  Det er viktig å være veldig forsiktig. Den fargede indre isolasjonen til de enkelte kablene må ikke bli skadet! Hvis det skjer, kutt det av og prøv igjen.        
 22.  
 23.             12      Nå er de enkelte årene gratis, og du kan klippe dem til riktig lengde. Det er viktig at den grønn-gule ledningen forblir ca 2 cm lenger enn de gjenværende ledningene. Dette er viktig fordi denne ledningen er der for å beskytte mot elektrisk støt, og det skal rive av forrige gang du sliter kabelen ut av enheten. Nå må du også strippe endene på ledningene. Hvor mye du må stripe, kan du se på den gamle kabelen. Du kan strippe de enkelte ledningene med trådstrimmeren, hvis du har noe ikke til stede, det gjør også en sidekutter:  For dette må du starte sideskjæreren med lite trykk, og vri den en gang rundt linjen. Det er viktig at du ikke presser for mye, de tynne kobberledene innsiden må ikke kuttes av. Hvis du sabotere noen av dem, må du kutte den av igjen og prøve igjen.     
 24.  
 25.             13      Fest ledningsendemuffene til den nye kabelen. Som du sikkert har lagt merke til, har den gamle kabelen små endestykker på ledningene. Disse holder de små ledningene sammen slik at de ikke blir presset til side ved hjelp av skruen i klemmen. Så du må feste til den nye kabelen såkalte ferrules, eller noe lignende, som holder ledningene sammen. Så du har fjernet den nye kabelen og fjernet de enkelte ledningene i riktig lengde. Der setter du en hylse på det nå, kobbertrådene må se ut av hylsen litt:       
 26.  
 27.             14      For en kabel med et tverrsnitt på 1,5 kvadrat millimeter, må du også ta den riktige trådendelen, de isolerte du ser i dag har vanligvis et svart isolasjonsstykke for 1,5 mm2. Nå må du trykke på hylsen med et krympeverktøy, og venen er klar:Selvfølgelig må du gjøre det for alle vener som pleide å ha en trådendemuffe.        
 28.  
 29.             15      Monter enheten: Nå må du bare klemme kabelen tilbake i belastningsavlastningenog koble deretter ledningene til sine tidligere kontakter og monter enheten.     
 30.  
 31.             16      Funksjonstest: Selvfølgelig må du fortsatt sjekke om enheten fungerer bra. Så inn med støpselet i stikkontakten, og la oss gå:                 
 32.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Hus populær:
Mal en vegg.

Fjern flislagt gulv.

Flytt til Hawaii.

Rengjør utsiden av et hus.

Klipp glass.

Rengjør LEGO.

Å skikkelig vare på en kinesisk bonsai corkling.

Vask en trompet.

Legg på bukser.

Kontroller startkondensatoren.

Design kjøkkenet klart.

Planter og vedlikehold av rhododendroner.

Harvest boller.

Bli kvitt stjernene.

Skjær plenkanter.

Fjern blekkflettene fra stoffet.

Sett planter under trær.

Plante rosmarin.

Fjern flekker i badekaret.

Hold tulipanlampe.

Plante og dyrke lilla.