Home \ hus
 

Hold rosenbladene friske.

 

Rose petals kan være en fin dekorasjon for bryllup, fester og bord. Prøv å bruke rosenbladene dine så snart som mulig etter plukkingen. Men hvis du ikke kan bruke dem med en gang, kan du holde dem friske i kjøleskapet en stund.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Hold blomsterkjærene friske med høstingsteknikker  ,

    
   
 1.            1      Plukk blomster av friske roser. Det er viktig at du høster blomster fra veldig friske roser. Hvis du høster dem fra dine egne roser, må du sørge for at de er tilstrekkelig hydrogenert. Dette betyr at du bør vaske rosene rikelig natten før.       
 2.  
 3.             2      Pass på at du kutter unge blomster tidlig om morgenen, før dagens varme kommer opp. Bruk en skarp kniv for å kutte stengelen. Et rent kutt betyr at stengelen kan absorbere vann bedre enn hvis du skader det videre med et urent kutt.  
    
  • Prøv å sette en diagonal kutt i stedet for en rett. Dette vil øke overflaten av cellevevet, som er utsatt for vannet, slik at planten kan absorbere mer vann.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Unngå å høste roseblader kort tid etter regnet, da kronbladene fortsatt vil være fuktige. Det er viktig å holde dem tørre hvis du vil beholde dem en stund. Hvis uunngåelig, legg fuktige kronblad på et rent, tørt håndkle etter at du har høstet dem og tørk dem forsiktig.        
 6.  
 7.             4      Hold plantene kule til du høster blomstene. Legg kutte roser i en beholder med kaldt vann, som en vase, til du er klar til å kutte blomstene. Det er også tilrådelig å holde vasen på et kjølig sted. En kul kjeller eller en garasje er vanligvis gode steder; men i det minste bør du sette det på et skyggefullt sted.  
    
  • Unngå å plassere vasen i nærheten av elektriske apparater, for eksempel en TV, da disse utstråler varme. Bytt vannet hver dag.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Hvis du bare vil bruke kronbladene, plukk dem fra lukkede blomster. Plukk dem fra unge, litt lukkede blomster i stedet for fra fullt oppblåste planter som allerede kan slippe sine kronblade av seg selv. Men ikke plukke dem fra planter som er for unge eller de som er for tett lukket. Hun burde være nær endelig å åpne opp.                  
 10.  
             

    2      Hold rosenbladene friske i kjøleskapet  ,

    
   
 1.             1      Fjern blader fra blomsten. Skyll forsiktig av eventuelle insekter og kast bort skadede blomster og kronblad. Å fjerne bladene fra blomsten:  
    
  • Ta tak i den lukkede blomst, like under bladene.
  •  
  • Trykk noe på stammen under bladene og skru det forsiktig for å løsne kronbladene. Hold blomsten forsiktig så du ikke skader den.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fukt et papirhåndkle. Ta et papirhåndkle, brett det et par ganger og fukt det lett. Det bør absorbere vannet som en svamp og ikke dryppe. Legg deretter det fuktige papirhåndkleet i en klar plastpose eller en frysepose.  
    
  • Alternativt kan du bruke en Tupperware-boks eller lignende plastkanne, for eksempel en gammel margarin eller iskrememballasje. Bare vær sikker på at den er tørr og ren.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Legg det fuktige papirhåndkleet ned i posen eller beholderen. Legg roseblomstene på kluten. Ikke kast dem bare, ellers kan de lett bli skadet. Bruk om nødvendig flere beholdere eller poser.  
    
  • Luften skal kunne sirkulere rundt kronbladene; som holder deg fra å bli lat.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lukk posen eller beholderen. Legg forsiktig i kjøleskapet. Sett henne i et eget rom, slik at ingenting kan falle på henne. Du kan stable posene oppå hverandre, men sørg for at ingenting er tungt på dem.  
    Vær også forsiktig så du ikke berører noe som kan fryse deg. Så ikke la den ligge på kjøleskapets bakvegg, da det kan fryse litt og derfor føre til at bladene fryser. Dette vil gjøre dem grøtaktig.  
         
 8.  
 9.             5      Ta posene ut en gang om dagen til du bruker dem. Det er viktig at du tar dem ut av kjøleskapet en gang om dagen. Rist posene forsiktig en gang og skru dem om. Som et resultat, blader bladene ikke sammen og luften kan sirkulere i posen.        
 10.  
 11.   6      Oppbevar kronbladene i tre til syv dager. I kjøleskapet er det mulig å holde bladene friske i opptil en uke, men for å være sikker på at de er veldig friske, bør du bruke dem før. Det er best å bruke kronbladene umiddelbart etter høst.  
    
  • Prøv å bruke kronbladene innen tre dager etter plukkingen.       
  •  
         
 12.  
 13.             7      Etter bruk, tenk på å tørke bladene. Etter bruk av bladene for anledningen din, kan du tørke dem til bruk i en potpourri. Legg dem side om side på et mørkt, tørt sted og la dem være der i omtrent to uker. Når du har tørket, legg rosenbladene i et rent, tørt glass. Legg til noen dråper roseolje.  
    
  • Rist glasset noen få dager i omtrent en måned før bladene legges i en potpourri.
  •  
         
 14.  
             

Tips .

             
Hus populær:
Rengjør uklar plast.

Grow kalebasser.

Dekke et tak med presenning.

Reparer et parkeringslys.

Heng et speil.

Plant iris.

Bygg en festemasse.

Skarpe kniver fra gressklipper.

Voks roser i beholdere.

Fjern kalk fra vinduer.

Velge en brønn.

Lag avfallsbehandlere.

Demonter en søppelklipper.

Hold en gassovn ren.

Knockout roser kuttes.

Fjern maling fra tredører og arbeid det opp igjen.

Reviving en ikke blomstrende orkidé.

Utfør en rensing ritual.

Grav innleggshull.

Aerate (aerate) plener.

Ta et dykk inn i bassenget.