Home \ hus
 

Vok vårløkene.

 

Vårløk er milde løk som ofte brukes rå i salater eller som erstatning for vanlige løk når en fin krydret men ikke så intens smak er ønsket. De er nært relatert til grønn løk og sjalott, men har i kontrast til disse andre varianter særegne knoller. Det er ofte enklest å dyrke grønn løk fra løk, men du kan også starte med frø.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Klargjør bakken  ,

    
   
 1.            1      Velg et åpent område i hagen din som får mye sollys. Vårløk har ingen spesielle krav til nettstedet, men minst trenger de en halv sol for å trives.       
 2.  
 3.             2      Slapp av jorden i hagen din. Vårløk trives best i løs, godt drenert jord. Leire eller andre tunge, ugjennomtrengelige gulv kan være problematiske. Du kan bruke en trowel til å ødelegge jorda på dagen for å så dine løk, eller du kan gjøre det på forhånd ved å rake daglig i flere uker på forhånd.        
 4.  
 5.             3      Legg gjødsel til jorda. En generell gjødsel kan virke, men hvis du er bekymret for effekten av kjemikalier i grønnsakshagen, anbefales organisk gjødsel. Grav den i bakken mens du løsner den opp.        
 6.  
 7.             4      Test pH på jorda. Bruk litmuspapir eller et annet testsett for å bestemme jordens surhet. Løk krever en pH på 6 til 7,5 for å trives.  
    
  • Grav gjødsel eller kompost under for å senke pH.
  •  
  • Legg jordkalk til jord for å øke pH.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Fjern fra frø  ,

    
   
 1.             1      Så dine frø når som helst mellom mars og juli. Frøene av vårløk spirer best i moderat vær. Vent til frost er over, men ikke forsink såing til de varme sommerdagen kommer.        
 2.  
 3.             2      Grav korte rader som ikke er dype. Rundene skal ikke være mer enn 1,5 cm dype og 10 til 15 cm fra hverandre.        
 4.  
 5.             3      Så frøene i radene. Så frøene ca 2,5 cm fra hverandre slik at løkene har nok plass til å vokse og modne.        
 6.  
 7.             4      Dekk frøene løst med jord. Bruk bare nok jord til å fylle radene, så frøene er beskyttet mot elementene og naturlige fiender som fugler.        
 8.  
 9.             5      Alternativt, sprø frøene på ønsket sted uten å grave rader. Stryk det tynt og hakk det i bakken. Dekk disse frøene 1,5 cm tykk med jord.        
 10.  
 11.             6      Så nye frø etter hver høsting i vekstsesongen. Du kan så frøene langs de samme radene eller bare spre dem uten å bruke rader.        
 12.  
 13.             7      Sow en hardy variasjon i sensommeren eller tidlig høst, en gang i august eller tidlig september. Disse løkløkene vil vokse sakte og kan høstes på våren fra mars til mai.        
 14.  
             

    3      Trekk ut av løk  ,

    
   
 1.             1      Plante din løk på våren og tidlig på sommeren. Vent til frosten er over, men ikke før de varme sommerdagen kommer.        
 2.  
 3.             2      Grav en rad med små hull minst 2,5 cm fra hverandre. Hvert hull burde være akkurat stort nok til en løkløk.        
 4.  
 5.             3      Forbered så mange rader som du ønsker. Rundene skal være 10-15 cm fra hverandre.        
 6.  
 7.             4      Sett løk i hvert hull. Toppen av løket må stokke ut da den spiselige grønne vil spire derfra.        
 8.  
 9.             5      Trykk jorden rundt løkene for å styrke dem. Toppene på pærene skal imidlertid stikke ut lenger fordi de trenger direkte sollys for å vokse.        
 10.  
             

    4      Daglig pleie og høst  ,

    
   
 1.             1      Pass på at løkløkene får rikelig med vann. I en tørr sesong må du vanne løkene dine, spesielt hvis jorden er synlig tørr og sprukket. Gi løkene med en vannkanne med vann. Du kan også bruke en hageslange med sprøytedyse for en lett dusj.  
    
  • Hvis været er relativt fuktig eller det regner godt, er det ikke nødvendig med ekstra vanning.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hold sengen fri for ugress. Jo mer ugresset hagen din har, jo større blir konkurransen om næringsstoffer og fuktighet for løkene dine. De sterkeste vårløkene vil trives i en seng uten ugress.  
    
  • Manuell luke grisen i stedet for å bruke en kjemisk lukebriller. Ugressmord kan påvirke røttene til løkene dine, og mange kjemiske gryteledere er ikke egnet for planter som er beregnet til konsum.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk mulch. Mulch vil beskytte jordens fuktighet og forhindre at jorda tørker ut for fort. Det hemmer også mange ugress, så de vil ikke konkurrere om ressurser. Spred mulchen rundt løkene dine, men dekk dem ikke med dem.        
 6.  
 7.             4      Bruk om nødvendig vannoppløselig flytende gjødsel. Vårløk vokser vanligvis raskt av seg selv, slik at befruktning kan unngås. Men hvis været er spesielt tørt og ikke spiller sammen, må du bruke en gjødsel for å gi løkene et løft av næringsstoffer.        
 8.  
 9.             5      Se på plantene dine for skadedyr. Vårløk modnes raskt, slik at de ikke lider av skadedyrsangrep i motsetning til andre løk. Men hvis du merker skadedyr, kan du bruke organiske plantevernmidler på de angripne plantene for å drepe eller dempe dem.        
 10.  
 11.             6      Se opp for sykdommer. Sykdommer er relativt sjeldne på purreløk, men løkstigma og hvitrot kan av og til utvikle seg på løk.  
    
  • Når disse sykdommene oppstår, fjern de smittede løkene slik at sykdommen ikke kan spre seg.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Velg dine løkløk når du trenger dem. Vårløk er vanligvis egnet til konsum når de er 15 cm høye og ca. 1,5 cm tykke.  
    
  • Du kan fortsette å vokse vårløk, men du bør trekke dem ut så snart de når 2,5 cm i diameter. Ellers kan smaken forandre seg, og løkene kan være mer sannsynlig å bli angrepet av skadedyr eller sykdommer.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Trekk ut hele løk. Hvis du plantet vårløkene i rader som løkløk, vil løkene ha krympet på den tiden, ettersom all energi har blitt satt inn i de grønne skuddene.        
 16.  
 17.             9      Fjern rotte løk. Mange løkløk som er plantet som løkløk, utvikler forfall på løkene nedenfor. I så fall kutte bort spoilt delen med en skarp kniv eller saks mens du trekker ut løkene.        
 18.  
            

Tips .

                  

Advarsler .

      

            

Hva du trenger .

                  
Hus populær:
Plante Strelitzia.

Lag frøbomber.

Vask banan flekker ut av klær.

Ta med polyester.

Få lukten av brent mat ut av huset.

Rengjør en tavle.

Kompostering.

Avle gress.

Lag et hemmelig skjulested i et skap.

Plante frukttrær.

Drep en muldvarp.

Tegn gresskar fra frø.

Bygg et hjortgjerde.

Plante linser.

Bytt ut en kran utenom bygningen.

Fjern akrylmaling fra klær.

Selg huset sitt selv.

Fjern fargestifter fra klær.

Bruk sandpapir.

Plante blomster.

Rengjør et bad.