Home \ hus
 

Gjenta et tak.

 

Hver huseiere vil at hjemmet skal være så trygt og sikkert som mulig. Alt avhenger av taket. Selv om takmaterialene normalt har en levetid på 20-30 år, vil takene før eller senere avta. Det kan koste flere tusen euro for å få taket faglig reparert. Heldigvis kan huseiere med de riktige materialene, planleggingen, forholdsregler og personlig arbeid på nytt dekke takene sine trygt og rimelig på egen hånd. Se trinn ett for mer informasjon.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Begynn å forberede  ,

    
   
 1.            1      Lær om lokale bygningskoder angående hustak. Mange byggekoder begrenser antall lag av takselen som kan monteres på tak, og de begrenser også akseptable materialer som helvetesild.  
    
  • Kystområder, der det er flere vind og store stormer, har forskjellige lagrings- og strukturelle mønsterkrav enn i de sentrale områdene. Hvis du bor på kysten og ønsker å dekke ditt eget tak, må du være oppmerksom på det for å sikre sikkerheten til prosjektet ditt. ,  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Få de nødvendige tillatelsene. Spør din lokale bygningsmyndighet hvis du trenger en spesiell tillatelse før du maler ditt tak på nytt. Tillatelser utstedes av bygningskontoret til byen din. Normalt vil du kunne godkjenne prosjektet ditt når du sender inn følgende dokumenter:  
    
  • Gjerning av din eiendom
  •  
  • Skjema for tildeling av tillatelse (vil bli gitt)
  •  
  • En forklaring på reparasjonen som forklarer at du vil fornye taket slik at bygningen oppfyller byggekodene.
  •  
  • Byggeplaner
  •  
  • Samlingsplaner
  •  
         
 4.  
 5.   3      Velg en passende type takbjelker. Helvedesild er tilgjengelig i mange variasjoner, og noen er mer egnet for bestemte klima og takstiler. Velg et utvalg som passer ditt område og ditt hjem, og som passer din egen smak i dette prosjektet.
    
  •   Asfalt helvetesild er den vanligste typen helvedesild. De er veldig holdbare og kan vare 20 til 30 år under de rette forholdene. Asfalt helvetesilden er forsterket med glassfiber og har ofte et lag med helvetesild eller tjære som følger med helvetesildene over.
  •  
  •   Skiferhengel er de tyngste og mest holdbare helvetesildene du kan kjøpe. Fordi de bryter lett, kreves det en spesiell kutte maskin for å kutte dem. De er omtrent tre ganger tyngre enn andre helvetesild. Bruken av skiferhengel anbefales kun hvis du er en erfaren roofer og ser etter en utfordring. Skifertakene er flotte hvis du ønsker å bygge et unikt og slitesterkt tak til huset ditt og er klar til å ta ekstra innsats på deg.
  •  
  •   Laminert helvetesild ligner på skifter, men de består egentlig av lagdelte asfalt helvetesild. De er veldig like, men tykkere enn asfalt helvetesild. Arbeide med dem er lik. Hvis du liker utseendet på skiferhengelen, og du vil gjøre jobben litt enklere, er disse helvedesildene helt riktige.
  •  
  •   Tre helvetesild er ofte laget av hånddelt ceder, gran eller furu. De er svært vanlige i kystområdet New England. Tre helvetesild utvide og ta et forvitret utseende som noen mennesker virkelig liker. De må være fordelt litt for å tillate dem å utvide seg, men disse helvetesildene varer vanligvis 30 år hvis de er ordentlig lagt.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Finn ut hvor mange helvetesild du trenger for å jobbe. Overflaten som shingles dekselet vil bli uttrykt i kvadratmeter. Helvedesildene blir vanligvis solgt i bunter, med tre bunter som vanligvis gir en kvadratmeter.  
    
  • For å beregne antall bunter du trenger, må du bestemme lengden og bredden på hver del av taket ditt. Multipliser disse resultatene sammen for å finne området. Sum områdene av hver seksjon sammen og divider deretter med 100 for å finne kvadratfotene for taket. Multipliser dette tallet med tre for å få antall bunter du trenger å kjøpe.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bestem lengden på helvedesild når du legger på taket. Dette vil hjelpe deg med å bestemme hvordan helvetesildene ligger i bredden på taket. De fleste asfalt helvetesild er 91,4 cm lange. Hvis taket ditt ikke har en bredde som kan deles med fullt antall helvetesild, vil du ha en del i den ene enden av hver rad.  
    
  • Den nederste raden må være over kanten av taket. For et tak med tre helvetesild, må du kutse helvedesildet til kanten slik at de danner en rett linje og låses ordentlig.
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Klargjør taket  ,

    
   
 1.             1      Ta vare på riktig sikkerhet. Mange tak er svært høye og takanker er nødvendig for trygt arbeid. Stillasplater og gulvplanker er egnet for å gjøre området på og rundt taket sikrere. De forhindrer at verktøyet eller materialet glir av taket og fotgjengere fra å bli skadet.  
    
  • Plasser 2 x 10 forankringer ca 90 cm fra takets kant. Pass på at du bruker sko med en gummisål, slik at du har god jordkontakt når du arbeider på taket. Arbeidsglass og hansker er også svært nyttige når du arbeider på taket.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lei en beholder til ruiner. Det er nyttig å leie en stor container for å avhende de gamle helvetesildene i den. Normalt koster containerne ca 150 euro. Hvis du plasserer den så nært som mulig i huset og beskytter kraftledninger, baldakiner og andre ting du ikke vil skade, kan du halvere oppryddetiden du må investere senere.        
 4.  
 5.   3      Start med å fjerne helvetesilden i området lengst fra beholderen. Bruk en pitchfork eller en spesialformet takspade for å nå under helvedesilden og trekk dem opp raskere. Du kan også løse dem for hånd og bruke en hammer. Ta ut neglene og fjern først panelene på kantene og deretter helvedesildene. Flytt den til side mot takankrene. Ta hyppige pauser for å skyve helvetesildene i dumpsteren. Ikke bekymre deg hvis du ikke kan trekke ut alle neglene først. Noen negler vil løsne seg med helvedesild og andre vil ikke.  
    
  • Dette er faktisk det mest fysisk utmattende og skitne arbeidet i prosjektet. Derfor tillat nok tid og energi til det. Helvedesildene er ofte skitne og tunge. Stakk dem derfor ikke for høyt før de transporteres fra takankrene i beholderen.
  •  
  • Vær spesielt oppmerksom på en god stand og jobbe sammen. Tenk på å kjøpe sikkerhets seler når du arbeider på et høyt tak.
  •  
         
 6.  
 7.   4      Fjern alle metallpaneler rundt skorsteinene, vinduene og utsparingene på taket. Noen taktakere gjenbruk de gamle metallpanelene når de er i god stand. I dette tilfellet bør du forsiktig trekke ut eller slå ut neglene. Panene i gropene er stort sett slitt, så du må vurdere tilstanden bra. Tenk på å bytte paneler når du arbeider på taket. Hvis de ser mistenkelig ut, kast dem bort og bygg nye skjermbilder.     
 8.  
 9.   5      Rengjør taket. Ta taket så rent som mulig og ta deg tid til å fjerne de resterende neglene som ikke er fjernet når du fjerner helvetesildene. Fest de løse brettene fra ombordstigningen. Undersøk ombordstigningen for skadede og rottede brett. Bytt ut de skadede områdene tilsvarende.     
 10.  
 11.   6      Monter en is- og vannbarriere samt takfiltet. Denne puten tjener som en midlertidig værbarriere. Hvis du har takrenner, trenger du is- og vannbarrieren for å dekke takruten på taket festet til taket. Fest toppen med klipp hvert par centimeter. Når du har klemmet hele delen langs kalklinjen, løft den nedre delen og ta av ryggen. La blenderåpningen falle tilbake. Is- og vannbarrieren holder seg straks til taket.  
    
  • Rull ut filten på taket og klamre fast på den. Bruk mange klemmer (ca. 0,8 mm) for å få det til å føles tryggere å gå på det, og det vil ikke bli blåst bort. En stifter med hammerfunksjon (ca 25 euro) lønner seg her.  
  •  
         
 12.  
 13.   7      Fullfør værbeskyttelsen på taket ditt med asfalt takfilt. Bruk lokkene på hermetisk mat ca 5 cm i diameter, som er plassert under taktekkene som runde metallskiver, slik at dekslet ikke kan bli revet av vinden og fly bort før du legger helvetesildet på taket.  
    
  • Hold asfalt takplaten rett ved å markere en kalklinje på taket du har målt fra bakken. Ikke ta takkanten som en rett linje. Det er svært sannsynlig at papiret ditt vil krølles og du får rynker i materialet. Filtet skal strekke 6,5 mm til 1 cm til takkanten.
  •  
         
 14.  
             

  Del 3      Legg på taket på nytt  ,

    
   
 1.             1      Fest takrørene langs hele lengden av huset. Bruk takspiker som er innsatt i en avstand på ca. 30 cm, slik at filten når 6,5 mm til 1 cm over takets kant og asfaltbeleggfiltet.        
 2.  
 3.             2      Monter panelene i brønnene der to takseksjoner. Spiker så stramt som du spikret på renden. Panelene er tilgjengelige enten prefabrikerte bøyd eller flatt til kutting på stedet.  
    
  • Noen taktakere foretrekker å gjenbruke de gamle panelene som kan gjenbrukes. Åpningene i fordypningene er alltid slitt, men stole på din egen vurdering for å se at alt er i god stand. Normalt må du erstatte dem.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Merk en serie krittlinjer 15 cm fra hverandre på taket. Bruk markørene til å holde en rett linje mellom helvetesildene.        
 6.  
 7.   4      Legg de første helvetesildene. Hold deg til kalklinjene og spik din helvedesild 15 cm fra hverandre. Hold hver negle i en avstand på 7 cm fra toppen av singelen. Avhengig av hvilken type helvedesild du har kjøpt, har noen varianter en spesiell startrute eller et bånd som du kan kutte til lengden på taket ditt.  
    
  • Ved bruk av triple-lag asfalt helvetesild, slo neglene 1,8 cm over hakk hvor tappen møter den nedre delen av singelen. Lag en negl på begge ender av singelen 5 cm fra hverandre og i samme høyde som de andre neglene i singelen. Alt i alt trenger du fire negler for hver trelags singel for å sikre den.       
  •  
         
 8.  
 9.   5      Legg den første raden. Merk en horisontal linje over startraden som du tar som referanse og fjern plaststrimmene på baksiden av helvedesilden i pakken. Klipp 15 cm fra lengden på den første singelen du har spikret og bruk de gjenværende helvetesildene i full størrelse. Ved å plassere helvedesildet på denne måten, vil kantene på den første raden av normale helvetesild slå på helvetesilden som er festet over startraden.  
    
  • Alternativt kan du bruke helvetesildene på startraden i full størrelse ved å feste dem med fanene vendt oppover.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Sett det andre settet av helvetesild. Returner den første singelen av den andre raden 17 cm fra kanten av singelen fra første rad, slik at den nedre delen av tappen bare treffer toppen av de forsenkede sporene i singelen under. Denne halvutsparingen må kuttes ut når den henger fra taket på venstre side. u.  
    
  • Fortsett å legge din helvedesild på samme grunnleggende system og kut helvetesildene for å passe hakkene du går på slutten av hver rad. La plassen rundt vinduene, skorsteinene og skjermene være fri. Ta ekstra tid til å jobbe i disse områdene.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Legg helvedesildene rundt vinduene og skorsteinene. Klipp ut et firkantet panel som stikker 15 c fra røret og har et hull i midten gjennom hvilket røret passer. Fest helvedesildene over panelene og fest med lim. Klipp en spesiell singel som passer over røret og fullfør arbeidet.  
    
  • Du kan kjøpe "bonnets" for ventilasjonsrørene (egentlig bare blinds) og skyv dem bare over ventilasjonsrørene. De gir ekstra beskyttelse. En gummitetning sikrer en sikker tetning og forhindrer at forbindelsen lekker.  
  •  
  • For å feste helvedesilden rundt skorsteinen, kutt flere striper fra metallpanelet og bøy dem for å danne en forbindelse mellom skorsteinens og takets yttervegg. Installer som vanlig og dekk kanten på panelet med helvedesild. Bruk spesielt lim for takarbeid og fest helvetesildene som vanlig over panelet.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Monter de prefabrikerte helvetesildene for kantene. Bruk limsement til tak og negler i henhold til produsentens anvisninger. Helvedesildene for takkanter eller -hettene brukes til å bli med i rader fra den ene siden til den andre. Gradisjonene får et jevnt utseende.  
    
  • Selv om de ferdiglagde kappene er sterkt anbefalt for kantene, er det også mulig å kutte dem ut og danne dine egne helvetesild fra vanlige tre-lags helvetesild. Klipp dem til riktig størrelse og bøy dem over kantene og fest dem som vanlig.  
  •  
         
 16.  
 17.   9      Fullfør arbeidet. Takking forårsaker mye rot. Derfor er det viktig at du har nok tid til å rydde opp etter arbeidet. Neglene, løse deler av helvetesild og andre rester vil trolig forurense hagen din og området rundt hjemmet ditt. Det kan være farlig hvis materialet bare ligger rundt.  
    
  • Noen taktakere bruker en rullende magnet (en type analog metalldetektor) for å oppdage spredte negler. Du kan leie disse enhetene i noen timer på en forhandlerbutikk eller låne dem for å forsikre deg om at det ikke er mer farlige negler igjen.  
  •  
         
 18.  
             

  Del 4      Ta taket  ,

    
   
 1.   1      Kontroller ditt tak grundig minst en gang i året. Hvis du har gjort alt arbeidet med å installere et nytt tak på huset ditt, bør du sjekke det regelmessig for å holde det i god stand. Vent på varmt vær for å gjøre inspeksjonen og inspekter taket etter en regntid, slik at du kan oppdage lekkasjer eller andre feil. Spesielt i områder med mye vind og dårlig vær er det svært viktig for alle villaeiere å ta ut stigen og grundig inspisere taket.     
 2.  
 3.   2      Undersøk taket for sprukket tetningsmasse eller rust på panelene dine. Metallet er spesielt utsatt for elementene. Inspiser de eksponerte panelene for tegn på slitasje og fyll de berørte områdene med tetningsmasse.     
 4.  
 5.   3      Søk etter bøyde helvedesild. De pent lagt helvetesildene bør være relativt rette i løpet av deres levetid, men de kan rive på kantene og rulle opp når de slites ut. Det burde ikke være et problem i de første årene med mindre de var dårlig installert. Det er en god ide å revidere det og re-feste helvetesilden som har kommet ut.  
    
  • Hammer eller fjern de løse neglene og bruk nye negler for å sikre helvedesildene. Hold limet ditt klart for takarbeid og bruk en liten mengde her og der hvor det virker nødvendig. Tetning panelene som har kommet ut med tetningsmasse.
  •  
         
 6.  
 7.   4      Fjern mossen fra taket ditt. Mossene og lavene er bane for holdbarheten til taket ditt. De lagrer fuktighet og kan redusere levetiden til dine helvedesild. Pensel den døde mosen med en kost og tenk på å bruke en kommersiell moskiller (vanligvis rundt 25 euro) til taket ditt.
    
  • For et naturlig alternativ, dryss ditt tak med natron. Noen mosmordere er basert på kobberoksid eller sink. Dette er skadelig for grunnvannet, for ikke å nevne kjæledyr og andre dyr. Ved å spre litt natron på de områdene som er spesielt utsatt for mosen, kan du holde mosen vekk i lang tid.  
  •  
         
 8.  
 9.   5      Kontroller renden for asfaltkorn. Når helvedesildene dine er slitt ut, ser du de små beskyttende perlene som kommer av helvetesildene i regnet. Dette er et tegn på at helvedesildene nesten har nådd slutten av levetiden, og de må snart byttes ut fordi de ikke lenger kan motstå UV-lyset. Begynn å planlegge å dekke taket på nytt.     
 10.  
 11.   6      Se etter tidlig tegn på lekkasjer. Undersøk innsiden av huset ditt for tegn på at du kan ha en lekkasje. Det er best å identifisere dette så snart som mulig før du får et stort strukturelt problem med hjemmet ditt. Hvis du har en lekkasje, bør du vurdere å konsultere en roofer for å se hvilke reparasjoner som må gjøres. Se opp for:  
    
  • Farge som oppløses under overhengene.
  •  
  • Fugtige eller mørke områder på taket eller rundt peisene.
  •  
  • Vannpunkter i nærheten av ventilasjonen
  •  
         
 12.  
            

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (7)      
Hus populær:
Lag et bad til badstuen.

Passer plater uten boring.

Spire granatäpplefrø.

Kjøkkenskap alder.

Legg på bukser.

Fest papirpapir til veggen.

Gjør linsespirer.

Fargegardiner.

Fjern superlim fra hender.

Bygg en trapp.

Lag plastrenser.

Lagre våt suede sko.

Fjern blekkflettene fra stoffet.

Hold rosenbladene friske.

Olje teak møbler.

Vann roser riktig.

Tilfør din aloe vera plante.

Rengjør bambusgulv.

Hold pærene av påskeliljer etter blomstring.

Hvordan plante hvitløk.

Lag vindusrenser med sitron duft.