Home \ hus
 

Bruk salt i husholdningen.

 

Salt er et godt krydder og det brukes også som et naturlig konserveringsmiddel fordi det forhindrer dannelsen av mugg, bakterier og sopp. Men visste du at det er mer enn 14000 søknader for salt? Fordi salt ikke er giftig, kan du bruke det på utallige forskjellige måter i hjemmet.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Bruk salt til rengjøring  ,

    

De fleste ting i husstanden kan rengjøres med salt alene, men noen ganger virker det enda bedre hvis du legger til litt eddik eller sitronsaft.

 
   
 1.            1      Stryk salt over spill og det vil absorbere væsken fra kaffe, te eller vin, noe som gjør det lettere å fjerne flekkene.        
 2.  
 3.             2      Bland litt salt med eddik for å rense hendene etter matlaging med råløk. Slik fjerner du løklukten. Denne blandingen fjerner også flekker, som rødbetsaft eller matfarge, fra hendene.       
 4.  
 5.             3      Bruk salt til å rengjøre støpejernspannene. Stryk bare litt av det i pannen og gni over det med en tørr klut.       
 6.  
 7.             4      Fjern flekkene (og fjern lukten) på kuttbrettene ved å gni salt og litt sitronsaft på toppen av dem.        
 8.  
 9.             5      Lag en pasta med salt og eddik og bruk den til å polere bronse, kobber og sølv. Etter å gni klumpen på gjenstandene, skyll og tørk dem. Du vil da se skinnende og ny igjen.       
 10.  
 11.             6      Bland flere spiseskjeer salt med ca 4 liter varmt vann og rengjør vinduene i huset og i bilen. Blandingen oppløses sot og til og med forhindrer is i å dannes på vinduene når temperaturen faller under frysing.       
 12.  
 13.             7      Ryd silkeblomstene dine ved å plassere flere kopper salt og blomster i en papirpose og så riste dem i flere minutter.        
 14.  
 15.             8      Sett en spiseskje salt og en spiseskje eddik i dine flekkete te- og kaffekopper. La væsken stå i koppene i noen timer, skyll deretter. Te og kaffe flekker vil være borte.                 
 16.  
            

    2      Bruk salt som skjønnhets- og helsehjelp  ,

    

Salt kan brukes som et effektivt budsjettmiddel for å lindre helseproblemer.

 
   
 1.             1      Legg olivenolje eller annen bærerolje, som lavendel, til salt for å lage en kroppskrubbe. Gni det på hele kroppen din før du dusjer. Saltet fjerner døde dander og forynker huden din.       
 2.  
 3.             2      Legg en kopp salt til badevannet og legg i en halv time. Saltet bidrar til å fjerne giftstoffer fra porene i huden din. Epsom salt fungerer best hvis du har dem på hånden.       
 4.  
 5.             3      Oppdater håret ved å blande litt salt og varmt vann i en sprøyteflaske. Sprøyt det på håret litt for å gi det skinn og volum.       
 6.  
 7.             4      Oppløs salt i varmt vann og skyll munnen din i noen minutter. Dette er et flott munnvann. Varmt saltvann lindrer også tannpine og sår i munnen.       
 8.  
 9.             5      Gurgle med varmt saltvann for å lindre ondt i halsen. Oppløs en teskje salt i et glass varmt vann før gurgling.       
 10.  
 11.             6      Kombiner salt med litt natron og vann og bruk det som tannkrem.        
 12.  
 13.             7      Fukter insekt biter med litt vann og dryss med salt på stinget. Dette trikset fjerner ikke bare stinget, det stopper også kløe stingene.       
 14.  
 15.             8      Gjør en ansiktsløftning ved å blande en spiseskje salt med en spiseskje olivenolje og massere det på ansikt og nakke. Vask ansiktet med vann etter denne massasjen. Blandingen av salt og olje er en stor tonic.       
 16.  
 17.             9      Få flass under kontroll ved å massere en spiseskje salt i ditt tørre hår. La håret stå i 5 minutter og vask deretter håret med sjampo.       
 18.  
            

    3      Bruk salt i kjøkken og vaskerom  ,

    

Her er noen måter å bruke salt på kjøkken og vaskerom.

 
   
 1.             1      Bading fisk i saltvann i fem minutter vil gjøre fiskeskalene mye lettere å fjerne.        
 2.  
 3.             2      Legg en klype salt til kaffepulveret ditt, og kaffen vil smake bedre hvis du bruker dårlige kaffebønner. Saltet reduserer den bitre smaken.       
 4.  
 5.             3      Når du dør epler, pærer eller andre ikke-sure frukter i litt saltet vann, blir ikke frukten brun.        
 6.  
 7.             4      Lag salt og is i en kjølt beholder for raskt å kule din musserende vin eller vin.        
 8.  
 9.             5      Stifle litt fettforbrenning ved å legge en håndfull salt til den. Hvis et sprut på bunnen av ovnen begynner å røyke, kan du også sprute salt på det og det vil også stoppe røyken.       
 10.  
 11.             6      Dryss en saltlinje på kjøkkenbordet for å stoppe maur. Myrer vil ikke krysse en saltlinje.       
 12.  
 13.             7      Legg noen spiseskjeer salt til vaskevann sist du skyller vasken din. Så klærne dine vil ikke fryse på klærne i kaldt vær.       
 14.  
 15.             8      Legg en kopp grovt salt i undertøy for å myke nye jeans og forhindre fargefading.        
 16.  
 17.             9      Løs opp overflødig såpevann ved å sprute salt på den.        
 18.  
            

    4      Andre gode anvendelser for salt  ,

    

Prøv disse saltideer for typiske dagligdagsproblemer.

 
   
 1.             1      Stryk salt på isete fortau for å smelte isen.        
 2.  
 3.             2      Bland en del salt med tre deler kokende vann og hell det over ugresset i hagen din. Dette er en flott, giftfri måte å drepe ugress på. Du kan også drysses tørt salt inn i en vegggap hvorfra ikke noe gress skal vokse. Saltet vil eliminere gresset.       
 4.  
 5.             3      Stryk salt på teppene dine og la det suge over natten. Sug teppene din neste dag og teppene blir renere og salt lukten vil holde lus av. Skylling av kjæledyrets seng med saltvann vil også avlede lus.       
 6.  
 7.             4      Stryk en saltlinje rundt hagen din for å kontrollere sneglene. Saltet fjerner fuktighet fra sneglene, som dreper dem.       
 8.  
            

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                  
Hus populær:
Henge gardiner.

Klipp et ferskt tre.

Fjern farge fra ruskindsko.

Fjern stædige kanter på skjortekrage.

Fritt metall fra rust.

Mal en betongvegg.

Fjern tyggegummi fra trommelen i en tørketrommel.

Kjør hjemmet delvis med solenergi.

Fjern en vaskemaskin.

Hold vepsene unna og bli kvitt dem.

Lag et Tumblr rom.

Rengjør PVC gulv.

Bytt en stabilisatorlänk.

Legg takselen.

Rengjør en koffert.

Plant bønner.

Gjør kompostte seg selv.

Oppvar et rom.

Plant aloe vera.

Mending en lekkasje i en luftmadrass.

Reparer et toalett.