Home \ hus
 

Lag selv naturlige organiske plantevernmidler.

 

Bladlus, edderkoppemider og andre skadedyr forårsaker alvorlig skade på blomster, frukt og grønnsaker. Disse skapningene svermer hagen din og bokstavelig talt suger livene til jordbruks- og gartnerkulturer, som ofte kan føre til sykdom. Mange kjemiske plantevernmidler kan være miljøfarlige eller gjøre frukt og grønnsaker usikre til konsum. Heldigvis finnes det mange bioalternativer for bruk mot skadedyr som du kan gjøre selv og bruke mot skadedyr.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Vegetabilske alternativer  ,

    
   
 1.            1      Bland 113 g pepperoni med 113 g hvitløk eller løk. Du kan også bruke begge, så løk og hvitløk. Grønnsakene skal hakkes før bruk.        
 2.  
 3.             2      Bland grønnsakene med en elektrisk mikser eller blender. En tykk, klumpet pasta skal dannes.       
 4.  
 5.             3      Da må du sette grønnsakspastaen i 500 ml varmt vann. Bland alt grundig.       
 6.  
 7.             4      Hell oppløsningen i en plast- eller glassbeholder og la den drenere i 24 timer. Hvis mulig, legg henne i solen. Hvis det ikke virker, sett blandingen i det minste på et varmt sted.       
 8.  
 9.             5      Sikt blandingen. Hell løsningen gjennom en sigte for å fjerne grønnsakene og felle vannet gjennomvåt i grønnsakene i en annen beholder. Dette vannet er ditt biocid.       
 10.  
 11.             6      Hell biocidet i en sprøyteflaske. Kontroller at sprøyteflasken først rengjøres med varmt vann og såpe for å kvitte seg med eventuelle forurensninger.       
 12.  
 13.             7      Spray plantene med biocidet. Behandle de berørte plantene hver fjerde til fem dager. Etter tre eller fire behandlinger, skal skadedyrene spre seg. Hvis området er grundig dekket av biocidet, bør du ha skadedyrene under kontroll for resten av sesongen.                 
 14.  
             

    2      Alternativer med olje  ,

    
   
 1.             1      Velg et mildt flytende vaskemiddel. Unngå antibakterielle, duftende og andre spesielle rettsmidler som kan skade plantene dine.       
 2.  
 3.             2      I en liten bolle, bland 1 msk (15 ml) av den valgte oppvaskvannet med 250 ml matolje. Bruk rapsfrøolje eller vegetabilsk olje.       
 4.  
 5.             3      Tilsett 2 1/2 teskjeer (12 ml) av denne oljeblandingen til 250 ml vann og bland godt.        
 6.  
 7.             4      Hell denne nye blandingen i en stor sprøyteflaske. Rist blandingen i flasken igjen for å blande mer grundig.       
 8.  
 9.             5      Test blandingen ved å sprøyte et lite område av planten din. Dette vil bidra til å sikre at du ikke vil gjøre mer skade enn bra til bruk av blandingen. Hvis området på anlegget du testet blandingen visner eller fargen endres, prøv et annet oppvaskmiddel eller en annen type plantevernmiddel.       
 10.  
 11.             6      Spray blandingen uansett hvor du har problemer. Når du har testet løsningen din og det ikke har gjort skade på planten din, spray det på hele planten, og også på undersiden av bladene. Fokuser på områder hvor skadedyr legger eggene sine, som en oljesprøyte retter seg mot egg og ikke-voksne skadedyr.       
 12.  
             

    3      Bruk såpe  ,

    
   
 1.             1      Bestem på et mildt flytende vaskemiddel. Mindre vaskemiddel er, jo mindre sannsynlig vil det være å ha en skadelig effekt på plantene dine. Hold deg unna antibakterielle, duftende og andre spesielle vaskemidler.       
 2.  
 3.             2      Legg til et par teskjeer (10 til 15 ml) av den valgte oppvasksåpen til 4 liter vann. Bland såpe og vann med hendene eller en stor skje.       
 4.  
 5.             3      Hell opp løsningen i en stor sprøyteflaske. Det er mulig at hele mengden av blandingen din ikke passer inn i flasken. Så bruk den største flasken du finner for å bruke så mye av løsningen som mulig.       
 6.  
 7.             4      Prøv blandingen. Sprøyt et lite område av den berørte planten med løsningen og observer den hele dagen. Hvis det ikke tåler eller skifter farge, er løsningen sannsynligvis trygg.       
 8.  
 9.             5      Sprøyt hele anlegget. Dekk toppene og bunnen av bladene, og fokus på områdene som synes å være mest berørt. Denne sprayen lammer insekter, slik at de ikke vil kunne spise maten.       
 10.  
 11.             6      Spray plantene hver to til tre dager i løpet av de neste to ukene. Fordi dette biocidet er ganske fortynnet, er det nødvendig med en annen applikasjon for å sikre at skadedyret stoppes.       
 12.  
             

    4      Bruk tobak  ,

    
   
 1.             1      Bland 250 ml tobakk i 4 liter vann. Tobakk er nyttig for å angripe caterpillere, bladlus og ormer, men det er ikke trygt for matavlinger som peppers, tomater, eggplanter eller noen medlem av nattehadefamilien (Solanaceae).       
 2.  
 3.             2      Sett blandingen ute i solen eller på et annet varmt sted. La henne være der i 24 timer.       
 4.  
 5.             3      Kontroller fargen på blandingen. Ideelt sett vil fargen på biocidet ligne fargen på en lyste. Hvis det er for mørkt, fortynn det med vann. Hvis det er for lett, bør du legge det i noen timer.       
 6.  
 7.             4      Legg til 3 ss (45 ml) mildt flytende vaskemiddel til oppløsningen. Bland oppløsningen grundig.       
 8.  
 9.             5      Hell blandingen i en stor sprøyteflaske. Rist løsningen i flasken igjen for å blande den enda bedre.       
 10.  
 11.             6      Spray de angripne plantene. Fokuser på områder som er mest utsatt, men også på områder som fortsatt ser ut til å være i god stand.       
 12.  
             

    5      Bruk appelsiner  ,

    
   
 1.             1      Skal en oransje. Hvis du ikke har en fersk oransje, bruk en og en halv teskjeer (7,4 ml) tørket sitrusskall eller 15 ml oransjeolje. Sitrusfrukter er spesielt nyttig mot mollusker som snegler, bladlus, sopp og blomstrende insekter. Når det sprøytes direkte på skadedyrene, er dette biocidet også effektivt mot maur og kakerlakker.       
 2.  
 3.             2      Plasser bøkene i en glassbeholder og hell 500 ml kokende vann over dem. La løsningen suge på et varmt sted i 24 timer.       
 4.  
 5.             3      Sikt løsningen. Hell inn en sigte, som vil fange bunene. Du vil være i stand til å fange vannet med sitrusfrueffekten etterlatt.       
 6.  
 7.             4      Legg til noen dråper olivenoljesåpe. Peppermynte duft olivenolje såpe kan vise seg å være spesielt effektiv. Bland løsningen grundig for å blande ingrediensene.       
 8.  
 9.             5      Hell biocidet i en stor sprøyteflaske. Spray hele planten for å avværge skadelige bløtdyr. Spray direkte på maur og kakerlakker.       
 10.  
             

    6      Bruk krysantemum  ,

    
   
 1.             1      Bland 113 g tørket krysantemum med 1 liter vann. Chrysanthemum inneholder en kjemisk komponent kalt pyrethrum som er i stand til å lamme mange insekter i hagen.       
 2.  
 3.             2      Kok blandingen i 20 minutter. Tilberedning av blandingen frigjør pyretrummet i vannet.       
 4.  
 5.             3      Hell løsningen gjennom en sil. Fjern de tørkede blomstene og ta vannet med pyretrummet som slippes ut i det.       
 6.  
 7.             4      Hell biocidet i en sprayflaske og behandl plantene med det. Fokuser først på de mest skadede områdene før du sprøyter de mindre berørte områdene. Spray hele planten, inkludert undersiden av bladene.       
 8.  
 9.             5      Hold oppløsningen i maksimalt to måneder. Etter utløpet av denne perioden kan det ikke lenger være effektivt.       
 10.  
             

    7      Bruk Niemöl  ,

    
   
 1.             1      Bland 15 ml Niem Oil med 1/2 ts (2 1/2 ml) mild såpeoppløsning. Niem olje kommer fra de bittre bladene på neem-treet, og mange tror det er en av de mest effektive naturlige biocidene i eksistensen.       
 2.  
 3.             2      Bland ingen olje og såpe i 2 liter varmt vann. Rør sakte, men grundig.       
 4.  
 5.             3      Hell biocidet i en sprøyteflaske. Bruk det umiddelbart til å sprøyte hele planten med det og fokusere på hvor du klart kan se skadedyr eller tegn på skadedyr.       
 6.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

      

              
Hus populær:
Fjern kulepennpennene.

Lag avfallsbehandlere.

Bryt inn i huset ditt.

Bygg en fontene i hagen.

Grow roser selv.

Dyr alger.

Lag et naturlig desinfeksjonsmiddel.

Fusjon av klær for en tur.

Fjern blekkflettene fra lær.

Beskytt laminatgulv.

Lag vindusrenser med sitron duft.

Isoler huset ditt.

Beskjæring av et fikentre.

Stryke en draktskjorte.

Få rommet ditt i orden (for tenåringsjenter).

Lag en ny plen.

Rengjør sofa puter.

Trekk bambus ut av frø.

Spar strøm i huset.

Rengjør et bord.

Leter du etter bed bugs.