Home \ hus
 

Koble en lyskontakt til et stikkontakt.

 

Sett inn en ny bryter for å kontrollere et eksisterende uttak. En bordlampe, som er koblet til den svitsjbare kontakten til en dobbel stikkontakt, gir deg en ukomplisert rombelysning fra en veggbryter. Dette er et godt alternativ hvis du må vandre gjennom et mørkt rom som våger armene dine mens du prøver å finne lanjen på lampen din.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Forbered kabling  ,

    
   
 1.            1      Se diagrammet, bildene og trinnvis fremgangsmåten før du starter. Ikke start dette prosjektet før du forstår trinnene fullt ut.       
 2.  
 3.   2     Slå av strømmen til strømkretsen.     
 4.  
 5.   3     Test kretsen med en tester eller lampe før du starter arbeidet for å sikre at ingen strøm strømmer.     
 6.  
 7.   4     Fjern veggplaten fra stikkontakten og hold skruene for gjenbruk.     
 8.  
 9.   5     Skru ut stikkontakten og lagre skruene for gjenvinning.     
 10.  
 11.   6     Trekk forsiktig, men trekk støpselet ut av stikkontakten.     
 12.  
 13.             7      Identifiser hver terminalskrue med et nummer du skriver på tape og fest til boksen. Et lysbilde med nummererte selvklebende etiketter (som på bildet) er flott for denne typen arbeid.        
 14.  
 15.                       8      Merk sølv eller hvite klemmer med jevne tall som 2 og 4. Den grønne terminalen for jording skal merkes 5. De gullfargede kontaktene på den andre siden skal merkes med utallige tall som 1 og 3. Pass på at du merker "alle" porter, selv om du ikke koble dem til kabler.       
 16.  
 17.   9      Merk hver "kabel" med tilhørende portnummer. Skriv nummeret på tilkoblingen på et stykke maskebånd og vind det rundt kabelenes isolasjon. En kabel som er koblet til # 1 gullbolten, skal ha en etikett med en 1. Kabelen som kobles til den andre skruen, skal ha en etikett med en 2. De bare eller grønne jordleddene som er koblet til portnummer 5, må ha en etikett nummerert 5 som vist på bildene ovenfor.     
 18.  
 19.   10      Kontroller siden av kontakten med gullskruene og finn metallskiven som forbinder de to firkantede gullfargene. De er gjenget for de gullfarvede skruene. De er vanligvis på siden, men i nærheten av forsiden av stikkontakten. Hvis de allerede er fjernet, bør du "stoppe" og reassemble dem. Installasjonen av komponentene er ikke beskrevet her i denne wikien.     
 20.  
 21.   11      Koble alle kabler fra stikkontakten ved å løsne tilkoblingsskruene. Det er ikke nødvendig å fjerne skruene. Skruene kan ikke fjernes, med mindre du bruker kraft.     
 22.  
 23.   12      Monter en gammel bryterboks. Sett inn "to kabler" (to ledninger og jordledning) av Romex ® -merket eller lignende med samme kabelstørrelse som strømledningen til kontakten mellom konvensjonell bryter og stikkontakt (mest sannsynlige størrelser 12 eller 14 ). Ikke koble kabelen til du er helt sikker på at den har tilstrekkelig lengde, og la den passere 60 cm ekstra kabel før du kutter den av.     
 24.  
 25.   13     Fjern 20 cm fra skjeden i begge ender og før kablene gjennom åpningene på begge sider i bokser til de er synlige på innsiden opp til 1,25 cm til 2,5 cm.     
 26.  
 27.   14     Fjern 1,25 cm til 2 cm hvit og svart isolasjon.     
 28.  
 29.   15      Identifiser den nye hvite kabelen merket 13.        
 30.  
 31.   16     Identifiser den "nye" svarte kabelen merket 7.               
 32.  
             

    2      Koble kontakten  ,

    
   
 1.             1      Ta av glidebryteren som holder de to gullfarvede padsene (gjenget for de gullfarvede skruene) ved å gripe den med en buet pendeltang og skyve den frem og tilbake til den beveger seg fritt. Ikke fjern glideren på siden av stikkontakten med sølv eller hvite klemmer.        
 2.  
 3.   2     Koble alle jordledninger og en ledig ledning (eller ledning fjernet fra isolasjonen) under en kabel med passende størrelse og kutt i en lengde på 20 cm.     
 4.  
 5.   3      Lag en krok på de løse endene på de nakne ledningene og fest dem til kontakten 5. Skyv grundig ledningene og kabelklemmen forsiktig så langt inn i kryssboksen som mulig.     
 6.  
 7.   4      Ta alle kablene med tallene 2 og 4 sammen (sannsynligvis hvite kabler) sammen. Hvis du har mer enn én kabel, må du montere dem med en tilsvarende kabelklemme. Legg til en 20 cm lang isolert hvit ekstra kabel (blank 1,25 cm til 2 cm i begge ender). Hvis du bare har en kabel med nummer 2 eller 4, kan det antas at den er hvit. Du kan gå videre til neste trinn.     
 8.  
 9.             5      Gjør en krok på de løse ender av den hvite kabelen og fest den under port 2 eller 4. Det spiller ingen rolle hvilken port du bruker. Skyv den gjenværende kabelen og kabelklemmen forsiktig inn i kryssboksen forsiktig.        
 10.  
 11.   6      Ta alle kablene med etikettene 1 og 3 sammen (sannsynligvis svart og / eller rød / svart kabler) sammen. Pass på at du kobler ny hvit -kabelen med etikett 13 (nummer 13 er valgt for å koble til en annen # 1 eller # 3-kabel). Ta tak i kablene OG fri lengde på en svart isolert kabel, med en lengde på 20 cm og 1,25 cm til 2 cm uisolerte ender i en kabelklemme sammen.     
 12.  
 13.   7      Lag en sløyfe på de løse ender av den svarte kabelen du la til ovenfor, og koble til kontakt 1 eller 3. Merk kabelen med samme nummer som den tilkoblede kabelen (1 eller 3). Den tilkoblede kabelen er nå "ikke-slått" kontakten på kontakten og vil alltid "slås på". Skyv de resterende kablene og kabelklemmen forsiktig inn i kontakten forsiktig.     
 14.  
 15.   8     Dekk eller skift ut ubrukt gullforbindelsesboltglass med et nytt No.7-lysbilde     
 16.  
 17.             9      Lag en sløyfe på slutten av en ny svart 7-polet kabel og koble den til 7-polet stikkontakt på stikkontakten. Skyv forsiktig kabelen forsiktig inn i kryssboksen. Dette er nå "koblet" tilkoblingen av kontakten og vil kun være i drift når bryteren er slått på "på". Når terminalen 7 er den nedre, er den svitsjede kontakten den nedre kontakten. Hvis porten er toppen, er det øverste uttaket det utkoblede uttaket.        
 18.  
 19.   10     Fest stikkontakten i kryssboksen     
 20.  
 21.   11     Fest veggpanelet på kontakten     
 22.  
 23.   12     Koble støpselet til en lampe til kontakten på kontakten.     
 24.  
             

    3      Koble bryteren  ,

    
   
 1.   1     Strip begge leddene av din Romx-kabel 1,25 cm til 2 cm i enden.     
 2.  
 3.   2     Lag en loop på enden av alle tre ledningene.     
 4.  
 5.   3      Koble den ledige kabelen til Romex-kabelen til den grønne skruen (hvis noe) av bryteren som beskrevet nedenfor. Hvis andre jordledninger er i esken, skal den nye ledningen kobles til dem via en kabelklemme. Korte kabler bør føre til hver bryter og andre tilkoblinger i kryssboksen. Skyv de resterende kablene forsiktig inn i baksiden av kryssboksen.     
 6.  
 7.   4      Koble den svarte kabelen til en av de gullfargede skruene på bryteren med Romex-kabelen koblet til stikkontakten. Skyv de resterende kablene forsiktig inn i baksiden av kryssboksen.     
 8.  
 9.   5     Koble den hvite strømledningen til Romex-kabelen til "ubrukte" gullskruen på bryteren.     
 10.  
 11.   6      Juster bryteren. Hvis bryteren har en "ON" og "OFF" -stilling merket på bryteren, må du sørge for at bryteren er plassert slik at skriften kan leses, ikke omvendt.     
 12.  
 13.   7     Skyv de resterende kablene tilbake i kryssboksen.     
 14.  
 15.   8     Fest bryteren i kryssboksen.     
 16.  
 17.   9     Fest veggpanelet til bryteren.     
 18.  
 19.   10     Slå på strømmen til denne kretsen igjen.     
 20.  
 21.   11      Test installasjonen ved å trykke på bryteren. Kontroller at lampebryteren er satt til "På" hvis lampen ikke skal fungere først.     
 22.  
             

Tips .

                  

Hva du trenger .

             
Hus populær:
Fjern fettflekker.

Sett opp en gammel kommode.

Vask klærne med oppvaskmiddel.

Fest fliser rundt et stikkontakt.

Bruk kommersiell gjødsel.

Betonggulv.

Plant hortensiaer.

Bygg et basseng.

Forbedre fordelene med badstuen.

Hold pærer av liljer om vinteren.

Lag jorda surt.

Bygg et hjortgjerde.

Bekjempe ugress.

Rengjør en støvete vannflaske.

Bli kvitt insekter naturlig.

Motta din poinsettia til neste jul.

Lag en hengende lampe.

Bruk as som gjødsel.

Lag gamle plastflasker til hagen din.

Bytt dørlåser.

Oppbevar duedekker uten rynker.