Home \ hus
 

Plante Strelitzia.

 

Strelitzia produserer tykke, skinnende blader og fargerike blomster som ligner et fuglhodet. Anlegget er hjemmehørende i Sør-Afrika og trenger en temperatur mellom 10 og 21 ° C for å trives. Strelitzia kan blomstre godt innendørs i en pott og er lett å vedlikeholde. Forutsetningen er imidlertid at de får tilstrekkelig sollys og at du alltid holder jorden fuktig. Strelitzia er imponerende og vakre planter som ikke trenger mye forsiktighet.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Plante Strelitzia  ,

    
   
 1.            1      Kjøp Strelitziensamen eller en moden plante. Strelitzia frø tar nesten et år å spire og unge planter kan ikke blomstre i de første syv årene. Det er mye lettere å kjøpe en strelitzia eller en stiklinger i stedet for å dyrke planten fra frø. Men hvis du har tålmodighet, kan du være vellykket. Søk etter Strelitzia frø eller Strelitzia planter på ditt lokale hagesenter. 
    
  • Hvis du bor i et område der klimaet lar deg plante Strelitzia utenfor, kan du kanskje finne frø og stiklinger av flere varianter.
  •  
  • Hvis du bor på et sted med kalde vintre, hvor Strelitzia ikke vil overleve ute, vil du sannsynligvis finne mer av en moden Strelitzia-plante som allerede er pottet som et husplante.
  •  
  • Hvis du foretrekker frø, få friske frø, suge dem i vann i tre dager, og endre vannet daglig. Så frøene mens de fortsatt er friske.
  •  
         
 2.  
 3.   2      Bestem om du vil vokse Strelitzia inne eller ute.  
    
  • Strelitzia krever en jevn temperatur mellom 10 og 21 ° C. Hvis temperaturen faller under 0 ° C eller ditt hjem er veldig varmt, vil Strelitzia dø hvis du planter dem i hagen. Heldigvis trives de godt i en gryte i huset. Derfor kan du nyte Strelitzia uansett hvor du bor.            
  •  
         
 4.  
 5.             3      Forbered blomsterbedet eller en stor krukke. Strelitzia trives best i næringsrik, fuktig jord med mye kompost for å holde det godt drenert. God drenering er nøkkelfaktoren når det gjelder helsen til Strelitzia. Planter vil dø når røttene blir utsatt for vannlogging. 
    
  • Når du planter Strelitzia utenfor, kutt jorda i blomsterbedet til en dybde på 30 cm. Bland et 10 cm tykt lag med næringsrik kompost under eller andre organiske materialer for å berike jorda og fremme drenering.
  •  
  • Når du planter Strelitzia i en pott, fyll en stor leiregryte med næringsrik, lammende pottejord. Du kan blande i en spiseskje benmel for å gjøre jorden enda mer næringsrik.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Pass på at det er nok sollys. Strelitzia trenger et sted i full sol. Så, se etter en jobb som får minst fem timers sol hver dag. De kan overleve i delvis nyanse, men trives bedre i solen. 
    
  • Hvis du holder Strelitzia inni, er det viktig å sette det i det lyseste rommet i huset. Hvis utetemperaturen er riktig, kan du også plassere plantene ute på et solfylt sted; Pass på at det ikke blir for varmt eller for kaldt.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gi Strelitzia nok plass til å vokse. Strelitzia kan være 4,5 m bred og opptil 6 m høy, avhengig av variasjon og pleie mottatt. Disse store plantene trenger mye plass. Så husk, hvis du velger det beste stedet i hagen din for dem. Potted Strelitzia er ikke så stor.                 
 10.  
             

  Del 2      Strelitzia grooming  ,

    
   
 1.             1      Hold jorda jevnt fuktig. Utilstrekkelig vanning er den viktigste dødsårsaken til Strelitzia. Det er veldig viktig å holde jorden jevnt fuktig, men ikke å våt den. Gi planten vann en eller to ganger i uken for å la jorden tørke ut litt i mellomtiden. 2,5 cm vann per uke er ideelle for denne anlegget. 
    
  • Fra november til februar bør du bare gi henne vann en gang i uken. Jorden bør holdes litt tørrere i høst og i vintermånedene.
  •  
  • Når du spiser Strelitzia i en beholder, må du fjerne alt overflødig vann som samles i skallet for drenering. Dette vil forhindre vannlogging på bunnen av anlegget.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gjød plantene hver annen uke i vekstsesongen. Dette hjelper Strelitzia til å holde seg frisk om våren og sommeren. Fra mars til september bruker du en 10: 10: 10 gjødsel hver annen uke og sprer den rundt plantens basis.        
 4.  
 5.             3      Se etter bladlus og andre skadedyr. Hvis du har plantet Strelitzia utenfor, må du sørge for at bladlus og andre skadedyr ikke skader dem. Hvis du ser bladlus på stengene eller bladene, fjern dem for hånd og kast dem i en bøtte med såpevann. Pesticider kan skade Strelitzia. Derfor er det bedre å fjerne skadedyrene for hånd.       
 6.  
 7.             4      Ta Strelitzia i potter om vinteren. Hvis du bor på et sted der temperaturen faller under 10 ° C om vinteren, må du ta med potteplanter innendørs. Gjør dette før første frost, eller din Strelitzia kan bli skadet.       
 8.  
             

  Del 3      Strelitzia divide  ,

    
   
 1.             1      Fjern anlegget fra potten. En fullblåst Strelitzia kan deles inn i to eller til og med tre nye planter. Så du vil ha noen ekstra planter for deg eller dine venner. Fjern forsiktig planten fra potten og ikke skade røttene. Du kan bruke en pinne eller et annet verktøy for å fjerne rotkulen.       
 2.  
 3.             2      Forsiktig forsiktig planten der den naturlig deler seg. Du vil se mindre skudd som kommer ut av hovedskudd eller koffert. Følg dette på røttene og forsiktig unravel røttene for å skille planten i to eller tre deler. Det vil være uunngåelig å skade røttene litt, men prøv å gjøre så lite skade som mulig. 
    
  • Du må kanskje bruke en kniv for å skille plantene.
  •  
  • Klipp bøyd eller skadet røtter så snart plantene er skilt. En ren kutt er bedre enn å rive den ned.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Dust røttene med et rødpudder. Dette trinnet kan ikke være nødvendig, men røtterpulveret vil hjelpe avkomene til å overleve og forvandle seg til sunne planter. Du finner rooting pulver i alle hagesenter. Følg instruksjonene på emballasjen og støv støvene på røttene med rooting pulveret.        
 6.  
 7.             4      Tørk av offshoots med næringsrik pottejord. Ikke glem å bruke en næringsrik, godt drenert pottejord og fyll hver potte nesten til randen. Planter hver offshoot i midten i sin egen krukke.       
 8.  
 9.             5      Vent to til tre dager for vanning. Dette gir grensesnittene på røttene for å skape en lett beskyttende film som vil beskytte dem mot vannlogging. Etter to eller tre dager kan du ta vare på plantene som beskrevet ovenfor.       
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Hus populær:
Øk pH i et basseng.

Kutt en kork vingestrue.

Harvest mais.

Fjern blekkflett fra bilbelegg.

Mal et badekar.

Fjern tett avløp.

Bygg et lydisolert rom.

Fjern treflett.

Vellykket planlegging av en innvendig hage.

Trekk druer fra frø.

Landskapsarkitektur en stor hage.

Gjør et mørkt rom ser lysere ut.

Tre pæretrær fra frø.

Rengjør ringene ordentlig.

Spirer bakterier lett.

Bygg en hage dam.

Rengjør murstein.

Design ditt eget hus.

Grav innleggshull.

Fjern tjære og asfalt fra klær.

Knockout roser kuttes.