Home \ hus
 

Monter trillepersiner.

 

Tre persienner er allsidige som et vindustilbehør. Slottene kan åpnes et lite hull for å tillate lys å komme inn, eller du kan åpne dem hele veien for å få full visning. Tre persienner kan legge varme og personvern til et rom uten følelsen av å bli sett. De er tilgjengelige i tre forskjellige variasjoner for montering: montering på innsiden, montering på utsiden og takmontering. Alternativt kan du leie en profesjonell for å sette sammen persienner for deg. Stilen på persienner avhenger av stilen til vinduene og ønsket stil etter dyrking.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Valg av persienner  ,

    
   
 1.            1      Velg materialet til persienner. Det finnes en rekke forskjellige skoger og materialer å velge mellom. De viktigste er bambus, lind, imitertre og andre materialer. De forskjellige versjonene av trepersienner kan gi bedre isolasjon eller bedre forsegle lyset. Det kan også være forskjeller i kvaliteten på overflatene.       
 2.  
 3.             2      Husk fargen på rommet ditt. Finn persienner som passer til fargene eller overflatene i rommet. Ta med noen fargeprøver og prøver hjemme og sammenlign dem med rommet ditt. Noen persienner har stigerledninger laget av stoff (eller annet materiale) deksler. De kan tilpasses de forskjellige farger og teksturer i rommet ditt.       
 4.  
 5.             3      Bestem hvilken størrelse din persienn skal ha. Vurder type og størrelse på vinduet når du velger blinds. Noen vinduer er svært grunne og trenger derfor smalere persienner. Slatene er vanligvis tilgjengelige i bredder på 2,5 cm, 5 cm og 6,25 cm. Prisene på persienner kan variere sterkt mellom 60 € og 110 € for en gjennomsnittsblind, som er 90 cm bred og 1,50 m høy. Tilpassede persienner er dyrere, men de kan være den beste løsningen for vinduer med uvanlige dimensjoner eller uregelmessige former.       
 6.  
 7.             4      Velg en stil for persienner. Mange persienner er utstyrt med en dragkledning som du trekker for å åpne eller lukke lamellene. Det er også persienner som kan flyttes uten ledning. De har ingen dragkledning og er derfor et trygt valg hvis du har små barn som kan trekke på snoret. Du kan også velge persienner som passer til skodder på utsiden av vinduet. Noen persienner har avrundede kanter og andre har firkantede kanter.                 
 8.  
             

  Del 2      Installer blinds  ,

    
   
 1.             1      Pass på at du har alle de delene du trenger. Fjern persienner fra emballasjen og legg ut alt monteringsutstyr til holderen. Sammenlign dem med monteringsanvisningene og sørg for at du har alle delene til forsamlingen.       
 2.  
 3.             2      Fest posisjonen for montering av braketten. Blindene kan festes på innsiden av vinduet (innendørs montering), på utsiden av vinduet (utendørsinstallasjon) eller på taket over vinduet (takmontering). Den beste posisjonen avhenger av dine stilistiske preferanser og også på det tilgjengelige monteringsmaterialet, som sikrer den enkle monteringen av holderen. Hold blinden mot vinduet og pass på at den passer i ønsket posisjon. 
    
  • Innendørs installasjon: Blindene på persienner er dimensjonert slik at de passer inn i rammen av vinduet. Konsollene er festet til den øvre vindusrammen.
  •  
  • Utendørs installasjon: Persienner er dimensjonert slik at de kommer ut over vinduet. Braketten er montert på veggen over rammen.
  •  
  • Takmontering: Blindene måles for å strekke seg utover vindusrammen. Braketten er montert på taket rett over vinduet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bestem de riktige dimensjonene. Hold den øverste skinnen på persienner på plass i vinduet der du vil montere dem (inne, ute eller på taket). Bruk en blyant til å markere et punkt på veggen ca 0,3 cm til 0,6 cm over kanten av skinnen. Du vil justere holderen med disse markørene og fikse den på veggen. Bruk et åndnivå og sørg for at markeringene er jevne, slik at persienner henger horisontalt. Les instruksjonene som fulgte med persiennen din, og finn ut nøyaktige spesifikasjoner. De kan variere avhengig av produsenten. 
    
  • Hvis du vil legge til persienner som er montert på innsiden, skal toppskinnen flush innvendig av vindusrammen, eller i nærheten av baksiden av vinduet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bestem om du trenger ankre for å sikre braketten. Det beste alternativet for sikring av braketten avhenger av hvilken type vegg du har. For gips og gips kan du bruke spesielle dowels for gips for å holde skruene. For stein- og betongvegger kan du bruke steinhenger. For å montere dykkene må du først bore et hull hvor du vil montere braketten. Hullet må være riktig størrelse for dowels. Trykk dyvelen inn i hullet til den er flush med veggen.  
    
  • Med store persienner kan det hende du trenger flere beslag og veggankre som kan holde ekstra vekt.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bygg braketten. Disse er vanligvis kubeformede elementer med en åpen side og en side som kan flyttes eller har et hengsel. Hold sidekonsollen til blyantmerket du tidligere har merket. Legg braketten med forsiden mot deg og den åpne siden mot vinduet. Åpne panelet på braketten med en skrutrekker. Fest braketten med de medfølgende skruene. 
    
  • Hvis du bruker dowels, bør du merke hullene til skruene med en blyant og deretter bore dem. Først må du installere dykkene før du skruer braketten på veggen.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Plasser støttebrakettene. Hvis blindsene dine er brede nok, kan monteringssettet omfatte støttebraketter. De er montert midt på vinduet på samme linje som sidekonsollene. Miss mellom de to sidekonsollene og finn midten. Merk dette stedet med en blyant. Ta et åndsnivå og kontroller at brakettene er nivå. Du kan flytte støttestangen mellom 5 cm og 7,5 cm til begge sider av midten, hvis midtposisjonen forstyrrer blindsens mekanisme. Plasser midten av støttebraketten på dette punktet. Hvis du vil bruke skruer for å sikre skruene i veggen, bør du nå bore hullene for installasjonen. Skru støttebraketten tett.       
 12.  
 13.             7      Sett inn den øvre skinnen i braketten. Det vil snappe lett. På enkelte modeller kan det være nødvendig å koble toppskinnen i beslagene. Kontroller at persienner er i lukket stilling, fordi montering er lettere. Klapp ned de hengslede tappene nedover. Følg instruksjonene som fulgte med persienner, og sørg for at du utfører dette trinnet på riktig måte, fordi det kan variere litt avhengig av hvordan du gjør persienner.       
 14.  
 15.             8      Fest sadelputen. Dette elementet er festet langs fronten av persienner for å dekke braketten. Noen modeller kan ha et beskyttende panel over sadelputen. Det kan fjernes etter ønske. Mange valanser er magnetiske og holder seg til toppskinnen. Andre må skyves inn i persiennens topp og knuses på sidene. Følg instruksjonene til persiennene dine og sørg for at du gjør dette trinnet riktig.       
 16.  
 17.             9      Fest stangen. Blindene dine kan være utstyrt med en stolpe som lar deg åpne og lukke persienner når du setter dem på. For å feste denne stangen må du finne mansjetten og hengemekanismen som stikker ut under veggbraketten. Skyv mansjetten opp for å låse opp kroken og heng stangen inn i vuggen. Trekk mansjetten ned igjen og dekk helt på kroken.       
 18.  
 19.             10      Fest trekkstrengen. For å redusere risikoen for at barn henger på trekkstrengen, kan du feste en snor som blinder på ledningen. Fest klemmen ved siden av eller over vinduet på samme side som ledningen. Bruk de medfølgende monteringsskruene og skru klemmen til veggen. Vri ledningen rundt klemmen, så den er sikker og utilgjengelig for barn.        
 20.  
 21.             11      Fest braketten som holder persienner i forlenget stilling nederst. Denne låsen holder blinden på plass når den er helt utstrakt og dekker hele vinduet. Bygg denne sikringen på høyre side av veggen eller vinduet. Fest låsestiften inn i spalten nederst på blinden, hvor det er et hull for det.        
 22.  
             

  Del 3      Vedlikehold av persienner  ,

    
   
 1.             1      Åpne og lukk persiennene forsiktig. Ikke dra på trekstrengen for å trekke persienner opp eller ned. Pass på at barn ikke trekker ledningen eller vri bladene. Med forsiktig behandling, vil persienner fungere ordentlig og kan vare lenge.       
 2.  
 3.             2      Støv med en mikrofiberduk eller en plume. Blindene på persienner blir støvete over tid. Du bør støv bladene individuelt og forsiktig hvert par uker med en nedadgående bevegelse. Du kan også bruke en myk topp for polstrede møbler og skyv den over hver slat for å trekke ut støvet. Alternativt kan du glide på et par gamle hansker eller sokker og tørke hver lamell med hendene. Vri lamellene på den andre siden og rengjør dem grundig fra begge sider. 
    
  • Hvis du har flekker på finnene dine, kan du bruke en trevirke til å rengjøre dem. Bruk en fuktig klut og bruk en liten mengde rengjøringsmiddel. Først må du teste effekten på et ubetydelig sted for å sikre at rengjøringen ikke misfarmer eller fader overflaten på persienner. Gni forsiktig med smussen, men gni alltid i kornets retning. Tørk med en fuktig klut.  
  •  
  • Vær forsiktig og hindre persienner fra å bli våte. Det er godt å bruke en fuktig klut, men for mye fuktighet kan føre til at finnene svulmer og misfarger treet.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bytt ødelagte finner. Når en slat ødelegger eller går i stykker, trenger du ikke å erstatte hele blinden. Fjern pluggen på den nederste sipen for å avsløre knuten i trekkstrengen. Unravel knuten og trekk trekkstrengen ut av spissen. Trekk trekkstrengen ut av hver lamell til du kommer til den skadede latten du vil bytte ut. Bytt latten. Du kan bestille det fra produsenten av persienner. Led snoren tilbake gjennom lamellene og veid dem i samme mønster som før gjennom lamellene. Trekk tråden gjennom den nedre slaten og bind den på plass. Sett pluggen tilbake på nedre sipe for å dekke knutene. Bruk en gummibåt og trykk det forsiktig.        
 6.  
             

Tips .

                Les mer... (6)      
Hus populær:
Lys opp en laminatgulv.

Plante en gardenia.

Lag en festbue av strandballer.

Bli kvitt gressmider.

Bytt kabler i husholdningsapparater.

Plant Gardenias.

Vask klærne riktig.

Vask hampfibertekstiler.

Til asfalt en oppkjørselen.

Oppvar et rom.

Fjern neglelakk på lær.

Rengjør peis.

Bruk solenergi til å varme opp svømmebassenget.

Fjern blekkflettene fra foringen av en veske.

Legg teppe på trapp.

Fjern tapet fra en gipsvegg.

Bytt en brønnpumpe.

Sitroneddik Lag isbiter som deodorant for søppelkassen.

Rengjør bakelitt.

Kryss bønner på fuktig kjøkkenpapir.

Luke ugress.