Home \ hus
 

Bruk regelen 3 4 5 til å konstruere vinklede hjørner.

 

En av utfordringene i å designe hjørner er å få dem rett vinkler. Mens rommet ditt ikke trenger å være "perfekt" vinkelrett, er det best å ta vinklene så nær 90 grader som mulig. Hvis du ikke gjør det, blir hver flis og hver designteppe merkbart forskjøvet hvis du sammenligner en romside med den andre. 3-4-5-metoden er også nyttig for mindre snekkerarbeid for å sikre at alle gjenstander passer sammen som planlagt.

              

Fremgangsmåte .

    

     Bruk 3-4-5-regelen  ,

    
   
 1.            1      Forstå 3-4-5-regelen. Hvis sidene av en trekant er 3, 4 og 5 meter lange (eller en annen måleenhet), er den en riktig trekant, med riktig vinkel mellom de to korte sidene. Hvis du "finner" den trekanten i hjørnet, vet du at hjørnet er rettvinklet. Dette er basert på geometriens pythagoriske teorem: A + B = C for en rettvinklet trekant. C er den lange siden (hypotenuse), A og B er de to kortere bena.  
    
  • 3-4-5 er et veldig praktisk testmål på grunn av de små, heltallstallene. Beregningen virker: 3 + 4 = 9 + 16 = 25 = 5 .
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gå glipp av tre enheter på den ene siden fra hjørnet. Du kan ta det til meter, decimeter, fot eller annen måleenhet. Merk stedet der du kommer til slutt ved målingen din. 
    
  • Du kan også multiplisere hvert tall i formelen med samme faktor uten å forvride beregningen. Prøv det for eksempel med 30-40-50 centimeter. For et stort rom kan du også ta 6-8-10 eller 9-12-15 meter.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Fra hjørnet savner du 4 enheter på den andre siden. Bruk samme måleenhet som din første måling og merk igjen hvor du kommer.       
 6.  
 7.             4      Gå glipp av avstanden mellom dine to karakterer. Hvis avstanden er 5 enheter, er hjørnet ditt rettvinklet.  
    
  • Hvis avstanden er mindre enn 5 enheter, har hjørnet en vinkel som er mindre enn 90 grader. Fjern sidene fra hverandre.
  •  
  • Hvis avstanden er mer enn 5 enheter, vil hjørnet ditt ha en vinkel som er større enn 90 grader. Lukk sidene til hverandre. Du kan som hjelp hjelpe en låsesmedvinkling.
  •  
  • Når du har konstruert et vinklet hjørne, kan du sjekke de andre hjørnene på rommet og sørge for at de også er vinklede.
  •  
                   
 8.  
             

Tips .

                  

Hva du trenger .

                     
Hus populær:
Voks roser i beholdere.

Maling av en fasade.

Rengjør en mikrobølgeovn med en sitron.

Lage glass.

Klipp bjørnebær.

Legg glassfliser.

Fjern permanent markør.

Hold rosenbladene friske.

Kjemp loppene med peppermynte.

Mal en takvifte.

Fest en krok til taket.

Forbered deg på tørke.

Fjern mugg fra tremøbler.

Vask klær uten vaskemaskin.

Koble til en vaskemaskin og tørketrommel.

Fjern tetningsmasse.

Ta med en fargerik stav av farge inn i hagen med våren urter.

Bygg et podium for et boblebad.

Fjern mugg fra gips.

Bli kvitt mus naturlig.

Fang en groundhog.