Home \ hus
 

Tetningslister.

 

Fugentkitt er et vanntett tetningsmiddel som tetter ledd og ledd for å beskytte dem mot skade og slitasje. Ofte med kolonner på dører, vinduer etc. men du kan også forsegle gapet mellom veggen og skjørtbrettet. Så stuen ser ikke bare profesjonelt forberedt, det sikrer også beskyttelse mot vannskader og slitasje. Med de rette verktøyene, god forberedelse og rent arbeid, kan baseboards være profesjonelt forseglet. Se trinn 1.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Velg Joint Kit og Joint Gun  ,

    
   
 1.            1      Bruk latex for interiør. For nybegynnere er det forvirrende at det er så mange forskjellige fugemasse for tilsynelatende samme jobb. Men materialene har forskjellige styrker og svakheter, og derfor brukes de til forskjellige jobber. Latex f.eks. er et godt skjøtemateriale for interiører, fordi det har liten lukt (som er viktig ved lav ventilasjon), det utvides godt, er lett å fjerne med vann og det er forskjellige nyanser. I tillegg kan latexforseglingsmiddel males så snart det er tørt og er derfor nesten usynlig. 
    
  • Latex er ikke like holdbart som andre materialer. Dette kan være et problem ved sterke temperaturvariasjoner, dårlige værforhold eller tung slitasje.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta akryl latex til langsiktige prosjekter. Som navnet antyder, er akryl latex et tetningsmateriale som består av latex og akrylharpiks. Denne massen har gg. Grader av latex, men er mer fleksibel og mer motstandsdyktig enn vanlig latex på grunn av andelen akrylharpiks. Derfor er dette fellesmaterialet et godt valg for interiør som er utsatt for kraftig slitasje.       
 4.  
 5.             3      Bruk silikon for tungt arbeid og ekstreme temperaturer. Den mest stabile silikonbaserte tetningsmassen er vanskelig å påføre, men tåler også ekstreme forhold. Silikonforseglinger er svært stabile, noe som gjør dem spesielt egnet for høye temperaturvariasjoner, ekstreme værforhold og stor slitasje. Silikon er uunnværlig for varig beskyttelse i alle vær. 
    
  • Imidlertid har silikon også ulemper. Det kan ikke slettes, jeg. Du kan ikke endre den opprinnelige fargen. Det er også vanskelig å fjerne med vann. Sprut og dråper kan gjøre søknaden enda vanskeligere. Det har også en sterk lukt før den er tørr, så god ventilasjon når du jobber med silikon er viktig.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ikke bland forskjellige tetningsmaterialer. Selv om det ved første øyekast ser ut som en god ide, f.eks. Blander akryl latex og latex for å få det beste ut av begge - det virker ikke. Hver pakning er satt sammen slik at den fungerer på sin egen måte. Hvis du blander forskjellige materialer, kan de ikke holde seg til overflaten eller tetningen ordentlig. Ved festing av grunnplanker er beskyttelse mot vann viktig. Derfor er det hensiktsmessig å bruke bare ett tetningsmateriale om gangen.       
 8.  
 9.             5      Bruk en tennpistol til store prosjekter og et rør for små. Hvis du bare har en mindre jobb å gjøre, for eksempel For å forsegle et skjørtbrett på enden av badekaret, trenger du sannsynligvis bare et lite rør av tetningsmasse, som du bruker på samme måte som et tannkremrør. For større jobber, kan du bruke en lokkpistol med en tilsvarende patron for å jobbe raskere. Selv om det tar litt øvelse å jobbe med en pistol, kan du jobbe mye mer effektivt med det. 
    
  • Det er mange billige caulking pistoler mellom 6 og 20 euro.
  •  
                   
 10.  
             

    2      Forbered arbeidsområdet  ,

    
   
 1.             1      Rengjorte gulv og grunnplater. Tetningsmiddel er et veldig klebrig materiale som holder seg til noe løs. Derfor er det svært viktig at både gulv og skinnplater er rene før de tettes. Smuss, støv, fett og sot kan forurense grouten din og gjøre det stygt. Viktigere er imidlertid at tetningsmassen ikke kan binde tilstrekkelig hvor den vil. En stor funksjon av forseglingen er å beskytte mot vann, og derfor er en absolutt stram ledd viktig. 
    
  • Rengjør gulv, vegg og skjørt med grundig rengjøringsmiddel. Ikke bare bruk såpe og vann, da denne kombinasjonen kan gi en tynn film på overflaten, skade tetningsmidlets vedheft.
  •  
  • Meget støvete gulv skal støvsuges på forhånd for ekstra og effektiv rengjøring. Hvis det er mulig, bruk ekstra rør for å rengjøre områder som er spesielt vanskelige å rengjøre, for eksempel hjørnene på rommet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fjern hindringer. Selv om det ikke er farlig å forsegle seg selv, kan det være veldig frustrerende når du må gjøre det hele igjen. For å unngå feil, er det viktig å holde arbeidsplassen fri for møbler, tepper, løpere og andre mulige hindringer. Hvis du har barn eller kjæledyr, er det best å låse opp arbeidsområdet eller be noen om å ta vare på dem. Ingenting er mer frustrerende enn å måtte slutte å jobbe for å fjerne kitt fra et skrikende barns hår.       
 4.  
 5.             3      Gi vann eller husholdningsrenser samt forskjellige filler. Ved forsegling av baseboards er små feil uunngåelig - spesielt første gang. Heldigvis kan du ikke gjøre noen dårlige feil. De fleste kan repareres med vann og en fille. Imidlertid fungerer vanlige husholdningsrensere vanligvis også like godt. 
    
  • Siden du vil tilbringe mesteparten av tiden på hendene og knærne, kan loppene også være svært nyttige som kneputer.
  •  
  • Merk at vann ikke er egnet for å fjerne silikonbasert tetningsmasse. Se notatene under.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fest arbeidsområdet. Det viktigste å forsegle raskt og effektivt, maskerer arbeidsområdet med maskebånd. På den måten sikrer du at du kan jobbe raskt, rent og jevnt, og at mindre utslipp eller dråper ikke skader. Du trenger ikke et spesielt band for det. Et normalt maskeringsbånd, f.eks. Tapetbånd - et tynt papirbånd, vanligvis farget - er nok. 
    
  • Fest to striper hver til de stedene du vil forsegle. Fest en stripe på gulvet langs lengden på baseboard, så nært som mulig. Den andre stikker til veggen ca 4 mm parallelt over bordplaten.
  •  
  • En enkelt lang stripe av maskebånd er best over hele lengden, men du kan også bruke kortere striper. Men alle må løpe parallelt med baseboard og være koblet til hverandre.
  •  
         
 8.  
             

    3      Tetningslister  ,

    
   
 1.             1      Kast hull i patronen. Felles våpen arbeider med spesielle patroner som uttrykker felles sement. De er langstrakte sylindriske beholdere med en smal spiss eller nese i den ene enden. Før du bruker patronen, må du kutte toppen av spissen med en kniv eller sakse i en vinkel på rundt 45 grader for å få et lite skrå hull. Dette hullet skal ha en diameter på minst 3 mm, i. en kamp bør bare passe inn i hullet. 
    
  • Klipp av spissen veldig nøye. Det er lett å lage et lite hull større, men umulig, et stort hull mindre igjen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Pass inn patronens indre membran. Ta nå et punkt (vanligvis en ved pistolen) og gjør et par hull i membranen til patronen gjennom hullet du bare har stikket på toppen. Dermed blir tetningsmassen lettere fra patronen. Jo flere hull du setter inn, desto bedre strømmer kittet ut. Vanligvis er 4 til 5 hull nok. 
    
  • Merk at noen plastpatroner ikke har en indre membran. Du legger merke til det når du stikker med spissen og ikke føler motstand.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Legg kassetten i pistolen din. De fleste caulking pistoler brukes som følger: 
    
  • Trykk ned pistolen på pistolen.
  •  
  • Trykk stangen helt tilbake på enden av pistolen, hold spaken trykket.
  •  
  • Sett inn kassettenden først, og skyv deretter spissen av patronen fremover i pistolens åpning.
  •  
  • Pass på at kuttoverflaten på spissen peker ned. Hvis det er nødvendig, du må snu kartongen til den.
  •  
  • Vri nå spaken på enden til hakene peker nedover. Trykk avtrekkeren et par ganger til du føler motstand. Ferdig, la oss gå!
  •  
         
 6.  
 7.             4      Øv om du ikke har erfaring med en pistol. Du kan spre en gammel avis på gulvet og holde spissen på pistolen på den. Trykk forsiktig på avtrekkeren til en liten bit av fugemasse kommer ut. Når den flyter, beveger du pistolen sakte frem og tilbake. Påfør et jevnt trykk på avtrekkeren. Prøv å lage en lang, tynn, jevn linje uten hull eller tykkelse. Når du er ferdig, løft nesen igjen, vri på trykknappen til hakkene peker opp og slipp spaken. Så det kommer ikke mer masse ut, for så presset slippes ut. 
    
  • Ikke trykk for hardt. Ellers kan kassetten sprekke eller rive og forårsake en stor skryt, så du må starte om igjen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Tetning de øverste kantene på grunnplankene. Hvis du virkelig ønsker å komme i gang, sett spissen av pistolen hvor veggen og skjørtet møtes. Hold hullet øverst flatt mot veggen, jeg. du må holde pistolen diagonalt. Vri hakkene på trykknappen ned, trykk avtrekkeren jevnt. Flytt pistolen langs kanten og la massen strømme ut. Arbeid langsomt og jevnt. Fortsett over hele lengden på baseboard. Fjern sprut med en fuktig klut. 
    
  • Husk at o.g. Trinn å ta hvis du vil avbryte og forhindre rømning av ytterligere tetningsmasse.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Glatt kittet med fingrene. Når du fyller en kant av skjørtbrettet med tetningsmasse, smolter det med fingrene. På denne måten sørger du for at skjøten er så lukket som mulig og at massen ser jevnt og ryddig ut. Kjør over det et par ganger med en fingertupp. Hvis for mye kitt samles på fingertuppet, tørk det av med en ren, fuktig klut. Fjern flekker med en annen fuktig klut. 
    
  • Glatt uten for mye press. Arbeid med forsiktig trykk på fingeren. Hvis du presser for hardt, kan du skyve putten helt ut.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Tett undersiden av grunnplankene. Neste fortsett med tetningen i lengderetningen nederst på grunnplankene. Opprettholde lik press på avtrekkeren og trykk tetningsmidlet inn i skjøten. Ved å lage bunnene etter at du har jevnet toppen, må du ikke sørge for at overflødig masse dråper ned fra topp til bunn. 
    
  • Når du er ferdig, glir fuggen med fingeren som beskrevet ovenfor.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Fjern maskeringsbåndet før kittet har tørket. Når du er ferdig med å forsegle begge ender og glatte leddene, fjern tapen. Gjør det så lenge kittet fortsatt er mykt. Hvis den har tørket, kan det ellers skje at du fjerner massen fra grunnplankene med tape og du må starte om igjen. Ta den ene enden av båndet og trekk det forsiktig av overflaten i en vinkel på rundt 45 grader. Gjør dette sakte og judiciously langs hele lengden og fortsett med den andre stripen. 
    
  • Hvis maskebåndet ikke stikker i ett stykke til overflaten, trekker du av båndet i samme retning som du sitter fast på den. Hvis du for eksempel limte inn tre overlappende deler fra venstre til høyre, og trekk dem også fra venstre til høyre.
  •  
  • Pass på båndet slik at kittet ikke stikker eller skitne klærne dine.
  •  
         
 16.  
             

    4      Forsegl sikkert  ,

    
   
 1.             1      Sørg for god ventilasjon. Vanligvis er tetningen trygg - både for deg og for andre. Når det er sagt, er det allerede noen få ting du kan gjøre. Med disse tipsene kan du enda bedre sørge for at du overlever alt trygt. For det første kan du sørge for god ventilasjon på arbeidsplassen. Ved å sette opp en vifte og / eller åpne vinduene, kan du ventilere arbeidsplassen godt. Dette tillater lukt eller damp som rømmer gjennom tetningsmaterialene for å unnslippe. Dette gjelder spesielt for silikonbasert tetningsmasse, da det har en særlig alvorlig lukt. 
    
  • Hvis du jobber utendørs, trenger du ikke å bekymre deg for det.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk hansker om nødvendig. Lute er ikke så farlig eller etsende som andre stoffer som brukes til hjemmereparasjoner. Som regel er han så nøytral som mulig. Men massen er, spesielt tørr, veldig klebrig - selv på hud og klær. For å unngå at limet stikker til hendene og ermene, kan du bruke hansker. I tillegg er rengjøringen veldig rask og enkel. 
    
  • Du kan også bruke beskyttelsesbriller, fordi det kan være veldig smertefullt å få tetningsmasse i øyet - men det skjer sjelden.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Håndter forsiktig kniver. Ironisk nok er den største risikoen for skade ved forsegling før den gjøres. Hvis du kutter av toppen av patronen, vær forsiktig så du ikke skader deg selv. Hvis du bruker en kniv, må du sørge for at du holder kassetten vekk fra spissen med den andre hånden. Klipp alltid bort fra deg, aldri mot deg. Hvis kniv eller sakse ikke er i bruk, legg dem bort på en sikker avstand.       
 6.  
 7.             4      Ikke spis eller inhalerer tetningsmasse. Til slutt skal det bemerkes at kitt er ganske ufarlig, men selvfølgelig kan det fortsatt ikke bli konsumert eller innåndet. Hvis det skjer ved en tilfeldighet, spør du om en nødsituasjon eller nødsituasjon. 
    
  • Vask hendene etter arbeidet, slik at du ikke ved et uhell spiser kitt mens du spiser, drikker eller hoster.
  •  
         
 8.  
             

    5      Fullfør arbeidet  ,

    
   
 1.             1      Beskytt putten mens han setter seg ned. Når du har forseglet skjørtene og fjernet båndet, må alt bare tørke. Ulike tetningsmaterialer tar forskjellige lengder for dette. Les pakken i denne forbindelse. Uansett hvor lenge tørking tar, bør du beskytte leddet mot smuss og støv. Barn og kjæledyr bør også holdes vekk fra stolpene under fasen.       
 2.  
 3.             2      Fix mindre bugs for hånd. Mindre feil kan skje. Du bør vanligvis rette for hånden før kittet har avgjort. Dette er lettere enn å gjøre det når tetningsmassen allerede er solid. Den beste måten å gjøre det på er å fortsette å jobbe med dine ekstra kittfinger. Rist massen inn i sprekker eller sprekker til den passerer jevnt og jevnt inn i resten. Når dette stedet har tørket, vil det neppe være synlig. 
    
  • Hvis du bruker en patronpistol til hoveddelen, men fortsatt har et rør på hånden, vil du bruke røret bedre for reparasjon. Det er lettere å sette pistolen sammen igjen. Så du kan bruke riktig mengde kitt og reparere sprekker. Bare vær sikker på at det er samme type pakningsmateriale som du hadde i pistolen.
  •  
  • Husk å fjerne båndet før kittet blir vanskelig.
  •  
         
 4.  
 5.             3      rom åpent. Gratulerer! Ferdig! Nå er alt du trenger å gjøre, sørg for at arbeidsområdet ser ut som det var før. Frigjør trykket på pistolen og fjern kassetten. De fleste har en beskyttelsesdeksel for å beskytte gjenværende innhold. Hvis ikke, pakke med folie eller tape. Vask hendene og verktøyet med såpe og vann. Rom igjen rester og søppel og sette møbler, tepper, etc. tilbake på stedet. 
    
  • Hvis du vil bruke gjenværende kitt igjen senere, må du huske å tippe det med en spiker, om nødvendig. å frigjøre fra harde rester.
  •  
         
 6.  
             

    6      Bestem om det er riktig jobb for deg  ,

    
   
 1.             1      Tenk på hvor tetningen passer. Generelt er forsegling et ganske billig og enkelt hjemmearbeid. Men det er grenser. Med kitt kan du forsegle små, smale ledd til veggen eller gulvet. Men han er ikke der for å beskytte baseboards. De må males ekstra for å beskytte dem mot vannskader og slitasje. I tillegg er metoden velegnet til å forsegle hjørner av et rom, men det er ikke ment å beholde store mengder vann (i tilfelle rørbrudd eller annen vannskade). Forsegling av grunnplater bør bare være en liten del når det gjelder å beskytte et rom fra vann - f.eks. å male det, å flette det, etc. Work. 
    
  • Det skal også bemerkes at ubehandlede trevegger eller ledges ikke skal forsegles. I dette tilfellet kan tetningsmidlet knapt beskytte mot vann og danner ikke en sterk tetning med den respektive overflaten.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Merk tidsfaktoren. Hvor lenge du trenger å jobbe, avhenger selvfølgelig av hvor stor jobben er og hvor godt du allerede har mestret det. Et enkeltrom kan vanligvis gjøres om en til to timer. Selvfølgelig kan annet arbeid ta lengre tid. Uansett innsats, bør du ta deg tid - det er best å planlegge mer enn du opprinnelig trodde. Hvis du vil forsegle ordentlig, kan det ta en stund. Men hvis du gjør feil fordi du slaver, kan det koste deg enda mer tid i det lange løp.       
 4.  
 5.             3      Merk kostnadene. Typisk er denne typen tetningsmiddel ikke dyrt. Caulking pistoler du får fra 5 til 10 euro, veldig bra for ca 20 euro. Patroner koster vanligvis rundt 5 euro. I tillegg, om nødvendig, maskeringsbånd, en kniv eller sakse og hansker. Alt sammen koster rundt 20 til 50 euro. Selvfølgelig, hvis du allerede har noen ting, blir det billigere. 
    
  • Kostnaden avhenger også av hvor mange kassetter du trenger. For et 3,5 x 3,5 meter bad trenger du om en eller to blekkpatroner. Av sikkerhetshensyn bør du heller kjøpe litt mer tetningsmasse enn du tror. Hvis det er noe igjen, kan du beholde det for en annen gang.
  •  
         
 6.  
            

Tips .

                  

Hva du trenger .

             
Hus populær:
Selg huset sitt selv.

Rengjør muddy løpesko.

Plante en krukkepotten.

Bli kvitt en tett avløpsrør.

Bor gjennom granitt.

Rengjør en uteplass.

Fjern tyggegummi fra teppet.

Bli kvitt mattebille.

Lag din egen hage billig.

Rengjør en grillpanne.

Bytt ut taklampe.

Gjør rommet ditt større.

Bygg en bokhylle for en skjult dør.

Fjern farge fra glassvinduer.

Bygg en japansk hage.

Planting Jonquillen.

Hold en gassovn ren.

Bytt badekar.

Voks et sandeltre.

Trekk et gummitre.

Fjern svarte alger fra bassenget.