Home \ hus
 

lavendel trim.

 

Lavendel er en urt som tilhører mintfamilien, bærer små, lilla blomster og tette, duftende blader. Lavendel vokser best i solrike områder med steinete jord og danner busker som regrow hvert år. De vokser tettere hvert år og kan også være woody med stalky, tykke grener. Når lavendel er trimmet riktig, svarer lavendelbuskene ved å produsere mange duftende blomster flere ganger per sesong. Se trinn 1 for å lære hvordan lavendelblomstrende planter og bushen trimmes ordentlig som forberedelse til vinteren.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Under vekstperioden trim  ,

    
   
 1.            1      Vent til det andre året for å trimme en lavendelbuske. Lavendel tar noen år å bevise seg selv. Året du planter ham, kan han produsere bare noen få blomsterstammer. I de følgende årene vil han produsere en stadig voksende busk full av blomster. Hvis du trimmer lavendelbusken i løpet av andre vekstsesongen, kan du bare få en håndfull stengler. Ved det tredje eller fjerde året skal du motta 5-8 bunker lavendel, som du enten kan tørke eller plassere et sted.       
 2.  
 3.             2      Støtt lavendel når blomstene åpnes. Lavendel lukter mest når blomsterknopper åpnes. Det skal skje på slutten av våren eller sensommeren. Kut lavendel om ettermiddagen når essensielle oljer er mest intense.  
    
  • Du kan vente et par uker etter at blomsterknopper er åpne for å nyte dem i hagen din, men når du beskjærer dem, vil oljene ikke være så intense lenger. Hvis du bruker lavendel for å trekke ut essensielle oljer fra det, er det bedre å kutte det tidlig.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk en veldig ren beskytter. Bruk beskjæringssaks eller sekatører som er rengjort av smuss og desinfisert i en blekemiddelløsning. Denne forholdsregelen bidrar til å sikre at planten ikke fanger en bakteriesykdom. Du bør også sørge for at saksene er veldig skarpe, slik at kuttet er rent og kan helbrede raskt.  
    
  • Unngå å bruke vanlig saks for å kutte lavendel. Kuttet ditt er ikke rent nok.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hold stengene sammen og støtte bushen med en tredjedel. Bruk en hånd til å pakke en knyttneve med stammer, og bruk saxen til å støtte stengene. Støtt dem slik at 2/3 av lengden på stilkene blir bevart.  
    
  • Hvis bushen din er litt eldre, vil du sannsynligvis kutte mer enn ett bunt.
  •  
  • Ikke kutt inn i skogens treparti. Pass på at du forlater alt ved, ellers vil anlegget bli skadet.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Støtte enda en gang når den andre bølgen av blomster åpnes. Senere om sommeren vil bushen produsere flere blomster. Du kan trimme dem på samme måte som du trimmet de første blomstene ved å kutte stengene en etter en.                  
 10.  
             

    2      Som forberedelse til vintertrimmen  ,

    
   
 1.             1      Støtte ca 2,5 tommer over skogen. På høsten, etter at den andre bølgen av blødning er over, hold stengene opp til ca. 2,5 tommer over treet. Å la det ut vil skape et sted hvor snø kan samle og bryte grener, eller bli blåst av vinden. Trimming busken i forberedelse til vinteren vil øke sin evne til å overleve det harde været.  
    
  • Tar deg tid til å forhindre at en stor del av busken blir woody. Delene av planten, som blir tre, produserer ikke nye lavendelstammer, stenglene vokser fra nye spirer som vokser på busken hvert år. En stor, treaktig stamme har en tendens til å bryte eller rive, så det er en god ide å holde det fra å bli for treaktig.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ikke kut av selve treet. Selv om du ikke vil at basen skal bli for woody, bør du ikke kutte av gammelt tre på lavendelbuske. Noen busker regenerere når du kutter i skogen, men lavendel gjør det ikke. Det du kutter av, vil ikke komme igjen. Pass på at du aldri trimmer noen deler av bushen som allerede har blitt tre.        
 4.  
 5.             3      Fjern døde eller skadede deler om våren. Hvis du bor på et sted hvor mye snø faller og været er grovt, vil lavendelbushen trolig miste noen kvister om vinteren. Undersøk busken tidlig på våren før du begynner å produsere nye spirer. Fjern eventuelle kinky eller rotting grener for å gjøre rom for ny vekst.        
 6.  
             

    3      Tørk og bruk lavendel  ,

    
   
 1.             1      Tør lavendel. Etter å ha kuttet av lavendel, kan du sette den i en vaske eller tørke den til videre bruk. For å tørke lavendel har du to alternativer. Du kan enten knytte det opp i bunter og henge det opp, eller sette det i solen og la det tørke i noen dager.  
    
  • For å henge lavendel for tørking, bruk et gummibånd for å holde stengene sammen. Heng bunken opp ned på et kjølig, tørt sted. La det tørke i en uke eller to. Tørr lavendel på denne måten bevarer sin farge og duft.
  •  
  • For å tørke lavendel i solen, legg den på en flat overflate på et solfylt sted. Lavendel blir tørket innen ca 5 dager. Lavendel som har blitt tørket i solen har en tendens til å ta på seg en lysere farge.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk lavendel til håndverkprosjekter. Lavendelens beroligende, men stimulerende duft gjør den til en populær ingrediens i lotioner, såper og deodoranter av alle slags. Fjern de tørkede blomstene fra lavendelstengene og bruk dem til å få essensielle oljer, til å innlemme dem i hjemmelaget såpe, eller bland dem med rosenblader og andre tørkede blomster for å lage potpourri.        
 4.  
 5.             3      Kok og bake med lavendel. Lavendel er en spiselig urt som smaker deilig i søte og salte retter. Ses lett kake med en teskje lavendel, eller legg lavendelblomster når du lager grillbiff. Lavendel er også flott som en urte te.        
 6.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                 Les mer... (3)      
Hus populær:
Gjør smykker renere selv.

Rengjør White Converse.

Putting frukt i potter.

Rengjør ravsmykker.

Aldri treet ved hjelp av natron.

Fjern permanent markør fra skoene dine.

Olje en symaskin.

Lag mykner selv.

Plantekål.

Vær en god husmor eller en god husmor.

Plasser dowels.

Plantentrær.

Rengjør en sølvkjede.

Bli kvitt løvetann i plenen.

Organiser en garderobe.

Rengjør dusjer.

Fjern maling fra vinyl.

Ta vare på en potted freesia etter blomstring.

Slik installerer du en badvifte.

Isolere vegger.

Rengjør et rustfritt stål ur.