Home \ helse
 

Hold deg følelsesmessig uberørt.

 

Det er situasjoner, spesielt når disse er negative, som utløser intense, uønskede følelsesmessige reaksjoner. Det er folk som ønsker å eliminere slik reaksjon og er interessert i å lære teknikker som fører til emosjonell avstand. Total følelsesmessig likegyldighet er usunn som følelser navigerer oss gjennom livet. Det er imidlertid svært nyttig å ha dine følelser under kontroll i visse situasjoner. Øvelser som mindfulness og distraksjon er verktøy som kan brukes til å håndtere ens følelser og redusere angst på en sunn måte.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Øvelse av Mindfulness  ,

    
   
 1.            1      Se på deg selv i vanskelige situasjoner. I stedet for å reagere på dine følelser i negative situasjoner, ta et øyeblikk og ta hensyn til dine fysiske reaksjoner. Når du ser på deg selv, legg merke til hvordan du føler. Hva er de fysiske reaksjonene i denne situasjonen?  
    
  • For eksempel, hvis noen ringer navnet ditt, kan du merke at kinnene dine blir varme og hjertefrekvensen din stiger.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Godta dine følelser. Etter å ha tatt oppmerksom på din fysiske reaksjon i en bestemt situasjon, ta det et øyeblikk og utforsk ditt følelsesmessige svar. Hvilke følelser kommer til deg som en reaksjon på denne situasjonen?  
    
  • For eksempel, hvis noen ringer navnet ditt, kan det hende du oppdager at sinne og forlegenhet kommer opp i deg.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Legg til side dine følelser for et øyeblikk. Hvis du har lagt merke til dine følelser, la dem passere uten å svare. Det er greit å sette følelser til side for et øyeblikk for å håndtere en situasjon og deretter behandle dem etterpå.  
    
  • Hvis du lar dine følelser passere, vil du kunne reagere med mer besluttsomhet og mindre følelser. I begynnelsen kan det være vanskelig å legge avkomende følelser, men det forbedrer seg med tid og praksis.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Reager med besluttsomhet eller beklager. Når du er borte fra situasjonen, bestem deg hvordan du reagerer på en bestemt og unemotional måte. Eller reagerer ikke i det hele tatt!  
    
  • Hvis du ikke klarer å reagere unemotionally, ber om unnskyldning og ta en pause. For eksempel kan du si, "Ett øyeblikk, vær så snill. Jeg trenger å gå på toalettet. "Så gå på toalettet i noen minutter og bruk tiden til å roe deg ned.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Distract  ,

    
   
 1.             1      Ta en isbit i hånden din. Følelsen av å holde fast i noe veldig kaldt, kan distrahere deg fra de negative følelsene som oppstår i deg og lar deg reagere på en unemotional måte. Sett en isterning i en plastpose og legg den i lommen før du har en ubehagelig samtale.  
    
  • For eksempel, hvis du vil fortelle en venn at du er veldig opprørt over noe han har sagt til deg, ta deg inn i lommen og ta tak i isbiten for å distrahere deg og unngå en følelsesutbrudd.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sukk en peppermynte søt. Smaker kan også distrahere oss fra våre følelser. Suck, hver gang en situasjon får deg opp, en sterk peppermynte søt.  
    
  • Ta noen minter i munnen din før et møte med sjefen din. Hvis du begynner å bli nervøs, legg en peppermynte candy i munnen og fokus på smaken for å distrahere deg selv fra situasjonen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lytt til musikk. Lytte til musikk er en annen flott måte å distrahere deg fra dine negative følelser. Spill av de lykkeligste og mest energiske favorittsangene dine og se hvordan det endrer humøret ditt.  
    
  • For eksempel, hvis du føler deg trist i treningsstudioet og vil endre den følelsen, kan du spille noen glade sanger på mp3-spilleren.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Noe luktende. Luktene distraherer oss også fra våre følelser. Vær oppmerksom på lukten i luften når du er i en negativ situasjon og vil bryte vekk fra den.  
    
  • For eksempel fokus på lukten av ferskt tilberedt kaffe når du har et argument med foreldrene dine eller bedre halvdel.
  •  
         
 8.  
             

    3      Få hjelp  ,

    
   
 1.             1      Finn ut mer om emosjonell avstand. Emosjonell avstand er forbundet med mange forskjellige sykdommer der emosjonell avstand utilsiktet hersker. Slike sykdommer inkluderer hjerneskade, barndomstrauma og vedleggs funksjonshemning, psykopati, PTSD og personlighetsforstyrrelser som narcissistisk personlighetsforstyrrelse (mangel på empati).  
    
  • Emosjonell avstand kan være en lært beskyttelsesmekanisme i noen traumerelaterte lidelser, men har ingenting å gjøre med en bevisst indusert emosjonell avstand.  
  •  
  • I noen typer depresjon er apati likestilt med emosjonell avstand og er ofte et tegn på følelsesmessig løsrivelse. Angst kan også være en slags mental avstand, som derealisering eller depersonalisering.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Med alt dette må du også vurdere at emosjonell avstand kan påvirke livet ditt. Å være i stand til å avstå selv, kan noen ganger være nyttig i vanskelige situasjoner, men det er usunt å fundamentalt ignorere dine følelser. Hvis du føler oftere at du vil avstand deg følelsesmessig, kan det være et problem.  
    
  • Husk at emosjonell avstand er usunn. Ønsket om å føle seg uten følelser påvirker relasjoner og kan forårsake problemer i skolen eller på jobb.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Snakk med familie eller venner om dine følelser. Hvis du har problemer med å utvikle følelser eller følelser som du ikke vil, bør du snakke med en venn eller et familiemedlem i din tillit. Å dele følelsene dine med noen fjerner de negative følelsene som gjør at du føler deg følelsesmessig fjern.        
 6.  
 7.             4      Lær om måter å få hjelp på. Om tilsiktet eller utilsiktet, følelsesmessig avstand er usunn. Hvis du har problemer med å håndtere dine følelser i visse situasjoner, så søk hjelp. Du kan snakke med en rådgiver, en anerkjent helsepersonell, eller til og med legen din.  
    
  • Hvis du nylig har vært utsatt for traumatiske omstendigheter som skilsmisse eller smertefull abort, bør du vurdere muligheten for behandling med en spesialist.  
  •  
         
 8.  
             

Advarsler .

                Les mer... (17)      
Helse populær:
Bli kvitt ryggsmerter.

Avslører blod i urinen.

Finn ut om du har båndorm.

Behandle en brent tunge.

Gjør deg klar raskere om morgenen.

Helg et kutt på tungen.

Få omskåret.

Bland en oral rehydreringsløsning.

Behandle en skrape nakke.

Behandle pusdannende granulomer.

Den rette maten for mitt hjerte.

Rengjør tennene etter å ha fjernet visdomstennene.

Behandle en soppinfeksjon i øret.

Håndtering av søvnapné syndrom.

Symptomer, årsaker og behandling av gikt.

Drift av en bil.

Ta magefett bort.

Sov i dvale.

Kjenne om vennene dine bruker deg.

Midler for å behandle feberblåsere.

Nyt livet.