Home \ helse
 

Se om vennene dine bruker deg.

 

Det kan være smertefullt hvis det brukes av en venn; Når de som er nær oss utnytter oss, kan vi føle oss fortapt, sårbare og forvirrede. Vi kan miste tilliten til andre når vi slår ut av det blå. Noen ganger er venner blinde for sine egne handlinger, men i andre tilfeller kan de være oppmerksomme på deg. Det finnes måter å finne ut om du blir vant til å bestemme om det er på tide å forlate din venn.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Vurder vennens oppførselsmønster  ,

    
   
 1.            1      Pass på at vennen din bare kontakter deg når han trenger noe. Hvis din venn bare vil snakke med deg, eller bare vil bruke tid med deg, eller hvis han trenger råd eller hjelp, eller om det alltid handler om vennens behov, er det mulig at du blir brukt.  
    
  • Kaller vennen din deg eller sender deg en tekstmelding for å spørre hvordan dagen din var? Eller løper han bare til deg når han trenger noe? Det kan være en kjøretur til butikken, sigaretter, litt hash eller et sted å bo - du er hans enkle bytte når han trenger noe fort.
  •  
  • Pass på at dette er et vedvarende oppførselsmønster. Tross alt er det en del av et vennskap for å hjelpe venner; Noen ganger forlater folk lykke og de trenger hjelp. Men hvis dette skjer hele tiden eller den eneste konteksten du samhandler med, er det mulig at du blir brukt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gjett om du kan stole på din venn. En ekte venn avslører ikke dine hemmeligheter, spesielt ikke på en måte som kan skade deg. For å vurdere om du kan stole på din venn, tenk tilbake om han har avslørt fortrolig informasjon om deg, spesielt når det gjelder hans personlige trivsel. I så fall er det mulig at du blir brukt.  
    
  • Tenk på forholdet hans med andre venner. Misbruker vennen din venners tillit eller bruker dem på andre måter? I så fall er dette et tegn på at vennen din også kunne bruke deg.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gjett om din venn utelukker deg. Utelukker din venn deg ofte fra sosiale arrangementer? En venn som ikke bruker deg, vil låse deg inn og invitere deg, spesielt i en vennegruppe du allerede kjenner.  
    
  • Husk at venner ikke trenger å invitere seg til noe sosialt arrangement de deltar på; men hvis vennen din aldri inviterer deg til noe og bare kontakter deg når han trenger noe, så kan vennen din bruke deg.
  •  
  • Hvis vennen din nevner planer med en vennegruppe du vet, men ikke ble invitert til, spør om du kan komme også. Se reaksjonen. Hvis det ikke er logistiske grunner til at du ikke kunne delta, og vennen din fortsatt ikke inviterer deg eller gjør en spinkel unnskyldning, hvorfor du ikke kan være der, er det mulig at du blir brukt og den vennen ikke er ekte.
  •  
  • Et eksempel på et legitimt logistisk problem vil være hvis vennene dine går på camping, men det er ikke plass i bilen for dem.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Se vennens handlinger. Handler sier mer enn ord; Hvis din venn alltid sier at han gjengjelder, men aldri gjør det, er det mulig at du blir brukt.  
    
  • Her er et eksempel hvor vennen din kanskje bruker deg: Du går et par ganger med vennen din fordi han var forvirret om noe. Din venn lover å returnere favør, men gjør aldri og klager over det problemet du hjalp ham med. Hvis dette fortsetter, kan vennen din bruke deg.
  •  
  • Lurer på om vennen din er takknemlig. Er din venn virkelig verdsatt deg for å hjelpe ham? Hvis det er tilfelle, kan han ikke bruke deg, men kan trenge veldig vennlig hjelp. Hvis det ikke virker viktig for vennen din hvis du hjelper ham, kan dette være et tegn på at du blir overordnet.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Se etter skyld. Hvis vennen din ofte prøver å manipulere deg med taktikk, for eksempel ved å ringe deg Derfor gjør du noe du ikke vil gjøre, det er mulig at du blir brukt.  
    
  • Lurer på om du ville ha hjulpet din venn hvis han ikke hadde forsøkt å få deg til å føle deg skyldig eller dårlig om situasjonen. Hvis svaret er ja, kan du ikke bli brukt, men er nyttig i stedet.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Gjett om vennen din kontrollerer. Hvis vennen din alltid prøver å bestille deg rundt og fortelle deg hva du skal gjøre, spesielt hvis det er til hans fordel eller det som er av hans venner, så kan det være at han bruker deg.  
    
  • For å vurdere om vennen din kontrollerer, må du vurdere følgende: Kontrollerende mennesker har ofte stemninger og bruker dem til å hevde seg. Du kan også bruke andre følelser, for eksempel skyld eller tristhet, for å få deg til å danse til deres melodi. Pass på å se etter tegn på emosjonell manipulasjon, da dette er en klar indikasjon på at noen kontrollerer.  
  •  
  • Din venn kan forsøke å isolere deg slik at du har mindre sosial støtte fra utsiden og sannsynligheten for at du gir inn og gjør det han vil at du skal gjøre. Din venn kan prøve å oppnå dette ved å kritisere dine andre venner og familie i et forsøk på å få deg tilbringe mindre tid med dem.  
  •  
         
 12.  
 13.             7      Stol på dine instinkter. Hvis du føler at vennen din ikke er oppriktig, spesielt hvis det er et repeterende mønster, er du sannsynligvis riktig. For å være sikker, konfronter din venn. Spør om han virkelig betyr hva han sier.  
    
  • Trekk vennens karakter. Vær helt ærlig med deg selv og lurer på om vennen din er en god person dypt inne i hvem du bryr deg om, eller hvis det ser ut til at han er motivert av egoistiske mål.
  •  
  • Karaktertrekkene inkluderer ting som vennens grad av ærlighet, integritet, oppriktighet og troverdighet. Tenk tilbake til alt du vet om din venn og hans samspill med deg og andre. Tenk på hvordan vennen din oppfører seg når det gjelder kvaliteter som nettopp nevnt, men også når det gjelder hva slags ting han sier som er relatert til disse egenskapene.  
  •  
  • Hvis vennen din er Snakker om hvordan du sier noe til folk, men gjør det annerledes, er mer sannsynlig å gjøre det samme i forhold til deg, og det er mulig at du blir brukt.
  •  
                   
 14.  
             

    2      Spør din venn direkte  ,

    
   
 1.             1      Forbered deg selv. Hvis din venn betyr noe for deg, bør du være sikker på at han bruker deg før du bestemmer deg for å ta av kontakt. Du kan konfrontere din venn på en rolig, rasjonell måte.  
    
  • Husk at hvis han er en god venn dypt inne, brukte han deg ikke, men var bare ikke klar over det og er sannsynligvis klar til å forandre seg. Hvis vennen din bruker deg, og han er sint som følge av konfrontasjonen, og du mister ham som en venn, er dette sannsynligvis det beste uansett.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Finn et stille sted. Når du adresserer din venn, sørg for å gjøre det på et rolig sted, slik at han ikke blir forstyrret. Sørg for at du er på et sted hvor du begge kan snakke fritt, hva som går gjennom ditt sinn uten å være for høyt forankret. Unngå steder som overfylte restauranter hvor bordene er tett sammen. 
    
  • Hvis mulig, ta samtalen til emnet under en tur i en vakker park.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vær alene med din venn. Ikke involvere andre venner, selv om de har samme klage. Å ha andre venner med deg kan overvelde din venn, skremme ham eller gjøre ham spesielt sint. 
    
  • Hvis en person kritiserer deg for noe, kan du være villig til å godta rådene og forandre deg selv. Hvis flere mennesker kritiserer deg samtidig, kan du føle deg truet og angrepet. Tross alt betyr det at alle disse menneskene har satt sammen og snakket dårlig om deg, noe som kan være frustrerende.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Si rolig men definitivt. Forklar hvorfor du mistenker at vennen din bruker deg og se hva han sier. Navn detaljer, slik at vennen din ikke kan avvise det med et rygg eller beskylder deg eller gjør deg til en løgner.  
    
  • Ikke vær masete i dine eksempler; din venn kan slå bordene og ringe deg smålig.
  •  
  • Snakk om vennens handlinger, ikke om hans karakter. Når det gjelder bestemte handlinger, er vennen din mindre sannsynlig å være sint. Hvis du ringer din venn til en bruker, kan det bli irriterende og samtalen vil raskt oppløse.
  •  
  • Du kan for eksempel si noe som "Jeg kjørte deg når bilen ble reparert i forrige måned, men da bilen min brøt i denne uken, og jeg ba deg om å kjøre meg til jobb, ignorert du min forespørsel Jeg har innsett at du pleier å ignorere meg når jeg ber deg om hjelp. ""
  •  
         
 8.  
 9.             5      Finn en unnskyldning. Hvis din venn beklager og er villig til å endre sin oppførsel, og du faktisk ser en endring til det bedre, er sjansen din venn ikke brukte deg, men bare ikke klar over hva som var egoistisk Handlingen har avslørt. Noen ganger er folk fanget i sitt eget liv og sine egne verdener og er ikke klar over at deres handlinger har kommet over som egoistisk.        
 10.  
 11.             6      Vurder en pause hvis du føler at det handler om å bli brukt, ikke ekte vennskap. Forklar hvorfor du ikke lenger kan være venner med denne personen og slutte å snakke med henne. Ikke la din tidligere venn overbevise deg om at han endrer seg, spesielt hvis du allerede har gitt ham flere sjanser. Denne personen vil fortsette å bruke deg til deres fordel hvis du tillater det.       
 12.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (14)      
Helse populær:
Fjern en nese ring.

Oppdag en aneurisme.

Finn ut om vennen din er sur på deg.

Behandle hypothyroidisme.

Bli kvitt rød akne flekker.

Cure en snapper finger.

Unngå mistanke og paranoia.

Utfør bekkenbunnsøvelser på riktig måte.

Behandling av hyperurikemi.

Beskriv en depresjon.

Ta tak i Yoga Stress.

Hva er en god hjertefrekvens.

Behandle en infeksjon med nagelbed.

Finn vann i nød.

Gå over det for ikke å se i speilet.

Bruk te treolje.

Bruk et prevensjonsplaster.

Stram benene mens du sitter.

Vet når du skal gå til legen for å hoste.

Behandle leddgikt.

Behandle seborrheisk dermatitt på ansiktet.