Home \ helse
 

Senk kaliumnivået.

 

Kronisk kaliumhøyde (også kjent som hyperkalemi) er vanligvis et tegn på nedsatt nyrefunksjon. Imidlertid kan de også skyldes visse medisiner, akutte skader eller en alvorlig diabetisk krise (kalt "diabetisk ketoacidose"). Et forhøyet kaliumnivå kan være et alvorlig og potensielt livstruende problem (hvis det er veldig høyt). Derfor er det et problem som krever oppmerksomhet fra en lege.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Behandle høye kaliumnivåer  ,

    
   
 1.            1      Du må forstå at problemer med økt kalium generelt er et resultat av nyresykdom eller narkotikabruk. Det er andre årsaker, men disse to er langt den vanligste. Behandling for høyt kalium har til hensikt å indusere kaliumtap ved urinutskillelse.  
    
  • Begynn å ta en blodprøve fra legen din for å bekrefte at du har høye nivåer av kalium eller ikke. Det er en diagnose som er vanskelig å diagnostisere bare ved symptomer, så det er viktig å ta en blodprøve før du starter behandling.  
  •  
  • Andre mindre vanlige, men like viktige årsaker til høyt kaliumnivå er visse "høye nivåer av sukker" (kalt "diabetisk ketoacidose") i alvorlig diabetes, samt alvorlig skade på kroppen fra enhver ulykke.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gjør et elektrokardiogram gjort. Fordi høye kaliumnivåer er farlige for hjertet, bør legen din gjøre et elektrokardiogram så snart som mulig dersom nivåene dine er betydelig forhøyet. Diagnostisering av hjertesymptomer er en av de viktigste måtene å diagnostisere forhøyede kaliumnivåer. Elektrokardiogrammet er en test som evaluerer hjertefrekvensen og rytmen. 
    
  • Men hvis kaliumnivået bare er litt forhøyet, kan legen din prøve en mer konservativ tilnærming og be deg om å komme tilbake til en gjentakelse av testen.
  •  
  • Mønsteret på elektrokardiogrammet gir legen din mye verdifull informasjon om hjertens nåværende tilstand. Dette er ikke bare viktig for å hjelpe til med diagnostisering av høyt kaliumnivå, men også for å fastslå hvor viktig behandling er. Hjertets tilstand (og muligheten for at hjertet ditt blir kompromittert av for mye kalium) dikterer strategien din lege bruker for å senke kaliumnivået.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta legen din liste over dine eksisterende medisiner. Du kan ta reseptbelagte legemidler som forårsaker hyperkalemi eller høyt kaliumnivå. Legen din kan foreslå at du bytter til en ny medisin eller reduserer dosen din. Han vil også råde deg til å avbryte kaliumtilskudd eller multivitamintabletter som inneholder kalium.  
    
  • Hvis du har et svært høyt nivå av kalium, vil legen din raskt koble ned alle slags medisiner som vil øke kaliumnivået ditt, for å bidra til raskere utvinning.  
  •  Men å avbryte et medikament alene er ikke nok til å behandle alvorlige tilfeller av høye nivåer av kalium som krever mer aggressive behandlinger.  
         
 6.  
 7.             4      Få en infusjon. Forutsatt at kaliumnivået ditt er høyt nok til å kreve mer aggressiv medisinering, vil legen din ha infundert deg. Dette kan gi deg riktig medisinering mer effektivt og effektivt. 
    
  • Legen din foreslår sannsynligvis intravenøst ​​kalsium, vanligvis 500 til 3000 mg (10 til 20 ml) på en gang ved 0,2 til 2 ml per minutt.
  •  
  • Legen din kan foreslå at du tar kolofonium som hjelper kroppen din til å eliminere kalium gjennom avføringen. Den normale dosen er 50 gram tatt oralt eller i 30 ml sorbitol.
  •  
  • Hvis legen din mener det er nødvendig, må du kanskje ta insulin og / eller glukose for å få kalium inn i cellene der det tilhører. Den vanlige dosen av insulin er ti enheter per infusjon. Den vanlige dosen av glukose er 50% (D50W) 50 ml (25 g). Disse er vanligvis gitt som ett hetteglass per infusjon over fem minutter, hver 15. til 30 minutter, i to til seks timer.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Spør om diuretika. Diuretika, eller vanntabletter, tas noen ganger for å eliminere overflødig kalium gjennom urinen. Diuretika tas oralt en eller to ganger daglig i en dose på 0,5 til 2 mg eller gis intravenøst ​​i en dose på 0,5 til 1 mg. Om nødvendig kan legen gjenta dette om to til tre timer ved opptil to doser. 
    
  • Merk at denne behandlingen ikke er tilstrekkelig i akutte tilfeller, men kan være svært nyttig i milde tilfeller av forhøyede kaliumnivåer.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Har hemodialyse gjort. Hvis nyrene dine feiler eller du har betydelige nivåer av kalium, er hemodialyse det beste alternativet. En maskin fjerner avfall, inkludert overflødig kalium, fra blodet ditt fordi nyrene ikke klarer å gjøre det.        
 12.  
 13.             7      Fortsett å bli fulgt av legen for oppfølgingsbehandling. Når du har mottatt en behandling for dine høye kaliumnivåer, er det ekstremt viktig å holde øye med kaliumnivået. Dette sikrer at de holder seg i et trygt og normalt miljø. Vanligvis forblir pasienter på sykehus i kort tid etter at de blir behandlet for høyt kaliumnivå. Der kan de kobles til en "hjerteovervåker" (som overvåker hjertefunksjonen) og ellers overvåkes til legen bestemmer at det er trygt å gå hjem.  
    
  • Høyt kalium er en potensielt livstruende tilstand, spesielt på grunn av effektene det kan ha på hjertet ditt. Derfor er riktig oppfølging av legen din etter behandling avgjørende. Det kan hende at denne ekstra overvåkingen gjør forskjellen mellom liv og død fordi legen din kan ta et potensielt "tilbakefall" av økte kaliumnivåer.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Endre kostholdet ditt. Vi anbefaler en diett som inneholder mindre enn 2 gram kalium per dag for å forhindre tilbakefall av økte kaliumnivåer. Det er imidlertid viktig å merke seg at spise mat som er rik på kalium, sjelden forårsaker høye nivåer av kalium. Som tidligere nevnt, er de vanligvis forårsaket av nyresykdom eller medisinering.                  
 16.  
             

    2      Symptomene på høye kaliumnivåer oppdager  ,

    
   
 1.             1      Se etter hjertesymptomer. Overdreven kalium kan påvirke hvordan hjertet ditt virker ved å forårsake symptomer som arytmi (en unormal rytme), hjertebanken, eller "dropouts" og til slutt hjerteinfarkt. Hvis du har noen grunn til å tro at du har hjertesymptomer, bør du umiddelbart gå til legen.        
 2.  
 3.             2      Se etter kvalme og oppkast. Høye nivåer av kalium kan forårsake opprørt mage, kvalme og oppkast. Disse symptomene kan føre til dehydrering.       
 4.  
 5.             3      Se etter tretthet og svakhet. Kalium hjelper musklene til å fungere. Så hvis du har for mye eller for lite, kan musklene dine bli svakere, noe som gjør at du føler deg svak, sliten og sløv. Disse følelsene kan bli forsterket av andre symptomer, spesielt oppkast.       
 6.  
 7.             4      Vær oppmerksom på enhver følelsesløshet eller prikkende følelse. Nummenhet eller prikking er også relatert til muskelaktivitet. Du kan merke disse følelsene først i dine ekstremiteter (hender og føtter) og deretter rundt munnen din. Dette kan følges av muskeltrekk. Få hjelp fra en lege hvis du har disse symptomene.       
 8.  
 9.             5      Du må forstå at du kanskje ikke har noen symptomer i det hele tatt. Mange mennesker har ingen symptomer og oppdager kun høye nivåer av kalium når legen utfører en blodprøve.        
 10.  
        
Helse populær:
Behandling av hjertearytmi.

Fjern popcorn fra tennene dine.

Tenner blir sunne når de blir eldre.

Unngå tretthet på jobben.

Finn den rette legen.

Behandle en skrape nakke.

Få en jevn hud på ansiktet.

Skriv tegnet.

Å være fysisk mentalt og sosialt sunn.

Få barna dine til å spise nesten alt.

Stopp øyeblikkelig sur tannpine.

Vær aktiv om natten.

Behandle humørsvingninger.

Reagerer riktig i en voksenes temperamentstrømpe.

Få testet for matallergi.

Vær slankere.

Undersøk fødselsmerket.

Spis mer jod gjennom kostholdet ditt.

Bli kjent med de store sykdommene i nervesystemet.

Stopp å være emosjonell.

Vis noen at du ikke er en løgner.