Home \ helse
 

Gjenkjenne en knust bein.

 

En knust bein er en alvorlig kroppsskade. Koblede muskler, sener, ledbånd, blodårer og til og med nerver kan bli ødelagt eller ødelagt av ødeleggelsen av beinet. "Åpne" frakturer er ledsaget av et synlig åpent sår og kan forårsake infeksjon. En "lukket" brudd - hvor beinet brytes uten åpen hudskade og med mindre traumer enn den åpne brudd - er fortsatt en smertefull affære som tar tid å helbrede. Innenfor disse to grunnleggende bruddstykkene finnes det en rekke andre klassifikasjonsordninger.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Bruddstykkene gjenkjenner  ,

    
   
 1.            1      Se etter åpne brudd. I en åpen brudd bryter beinet klart gjennom huden. Også kjent som blandet brudd, denne typen brudd bærer risikoen for forurensning og infeksjon. Se nøye på området rundt virkningen eller den mistenkte pause. Hvis du ser bein kikkende ut av huden, har du en åpen brudd.        
 2.  
 3.             2      Finn ut om lukkede frakturer. Lukkede brudd forekommer, som navnet antyder, når beinet går i stykker, men huden går ikke gjennom. Lukkede brudd kan være stabile, tverrgående, skrå eller knust. 
    
  • En stabil brudd er en hvor den knuste benen er riktig justert og knapt forskjøvet. Dette kalles også en ikke-forskjøvet brudd.  
  •  
  • En skrå brudd er en hvor brukket opptrer skrå i forhold til orienteringen.
  •  
  • En ruskfraktur (også kjent som en multipartbrudd) er en hvor benet går i tre eller flere deler.  
  •  
  • En tverrfraksjon er en hvor brukket oppstår i en mer eller mindre rett linje vinkelrett på beinets orientering.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kjenne frakturer der bein er komprimert. Det er to typer frakturer som oppfyller dette kriteriet og kan være vanskelig å skille fra. Influksjonsbrudd (også kjent som kinkfrakturer) forekommer vanligvis ved enden av lange ben når et benfragment drives inn i et annet ben. Kompresjonsfrakturer er liknende, men finnes vanligvis i ryggvirvler når svampete ben brytes ned av seg selv. 
    
  • Kompresjonsfrakturer heler seg selv, selv om de skal overvåkes. Innflytelse frakturer krever kirurgi.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kjenne ufullstendige brudd. Ufullstendige frakturer resulterer ikke i to separate beinben, men kan fortsatt ha de typiske symptomene på brudd. Det finnes flere varianter av ufullstendige brudd:  
    
  • Greenwood-frakturer er ufullstendige tverrfrakturer som oftest forekommer hos barn, da umodne bein ikke brytes helt i to undertrykk.  
  •  Hårfraktbrudd (også kjent som fissure frakturer eller tretthetbrudd) kan være vanskelig å oppdage med røntgenstråler fordi de ser ut til å være veldig fine linjer. De kan ikke være synlige før flere uker etter deres forekomst.  
  • Depresjonsfrakturer er de som er blitt presset inn fra utsiden. Når flere sperrelinjer overlapper, kan hele boneseksjonen bli dented.
  •  
  • Ufullstendige brudd har nesten samme symptomer som komplette brudd. Hvis lemmen er hovent, blå misfarget eller vridd, kan det være ødelagt. Lemmet kan deformeres eller deformeres og henges ned i bøyd eller merkelig vinkel. Hvis smerten er så uutholdelig at lemmen ikke kan brukes komfortabelt eller støtter vekt, er det sannsynligvis ødelagt.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Forstå de ulike bruddene. Det er mange flere klassifiseringer av brudd basert på spesifikk plassering eller type skade. Å kjenne bruddstykkene kan hjelpe deg med å forstå, unngå og behandle frakturer bedre. 
    
  • Spiralfrakturer skyldes overdreven vridning eller vridning av et lem som bryter beinet.
  •  
  • Lengdefrakturer oppstår når beinet bryter langs den vertikale akse på en parallellbane gjennom beinet.
  •  
  • Frakturer er de som oppstår når et benfragment av hovedbenet bryter av ved et punkt der et leddbånd er forbundet med en ledd. Dette kan skje i trafikkulykker når du prøver å trekke offeret av armer eller ben, noe som påvirker skuldrene eller knærne.  
  •  
                   
 10.  
             

    2      Kjenne symptomene  ,

    
   
 1.             1      Se etter en sprekk. Hvis du har hørt en sprekk i lemmen din under en fall eller plutselig påvirkning, vil beinet ditt sannsynligvis bli ødelagt. Avhengig av styrke, alvorlighetsgrad og vinkel, kan beinet bryte inn i to eller mange rene deler. Lyden du hører er faktisk lyden av bein eller beingruppe som har lidd plutselig påvirkning og skade. 
    
  • Slipingen eller knitrende støy forårsaket av beinet når den går i stykker, er kjent i den tekniske litteraturen som "knitrende".
  •  
         
 2.  
 3.             2      Du føler en umiddelbar, intens smerte, etterfulgt av nummenhet og en prikkende følelse. Du kan også føle en brennende smerte (unntatt kranietbrudd) som endres i intensitet umiddelbart etter skaden. Følelse av nummenhet og kaldhet kan oppstå hvis området under brukket ikke mottar nok blod. Som musklene prøver å holde fast på beinet, kan du også ha muskelkramper.       
 4.  
 5.             3      Se for ømhet, hevelse og blåmerking med eller uten blødning. Hevelse av det omkringliggende vevet oppstår på grunn av skadede blodkar som forårsaker at blodet siver inn i det berørte området. Dette fører da til en opphopning av væsker og hevelse som forårsaker smerte når det berøres. 
    
  • Dette blodet i vevet er synlig som en blå farge. Blå farger begynner lilla / blå og så blir grønn og gul når blodet blir absorbert igjen. Du kan finne dem litt avstand fra selve bruddpunktet, da blodet fra de ødelagte blodkarene vandrer gjennom kroppen din.  
  •  
  • Blødning oppstår bare når brukket er åpen og den knuste bein rager ut av huden.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Se etter en deformitet av lemmen. Skaden kan forårsake deformasjon avhengig av bruddens sværhet. For eksempel kan håndleddet være bøyd i en merkelig vinkel. Kanskje har armen eller benet en unaturlig utseende bøyning der det ikke er felles. Ved en lukket brudd har beinstrukturen i lemmen endret seg. Ved en åpen brudd stikker benet ut på det skadede stedet.       
 8.  
 9.             5      Vær oppmerksom på tegn på sjokk. I tilfelle av massivt blodtap (inkludert internblødning), kan blodtrykket falle ut og forårsake sjokk. Personer som lider av et støt kan bli blek og varm eller rødme, men senere kan overdreven ekspansjon av blodkar føre til kald, sår hud. Personen kan bli stille, forvirret, oppkast og / eller svimmel. Pusten din kan være rask i begynnelsen, men deretter slippe til et farlig nivå hvis blodtapet ditt er alvorlig.  
    
  • Det er normalt at en person blir sjokkert når skaden tar sin bompenge. Imidlertid opplever noen individer mindre sjokksymptomer, og innser ikke at de har hatt et knust bein. Hvis du opplever en kraft og opplever bare et sjokksymptom, bør du umiddelbart kontakte en lege.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Se etter redusert eller unormal mobilitet. Hvis brukket er i nærheten av en ledd, kan det hende du har problemer med å bevege lemmen som vanlig. Det er et tegn på at beinet er ødelagt. Det kan ikke være mulig å bevege lemmen uten å føle smerte, eller du kan ikke være i stand til å presse på den berørte delen av kroppen.       
 12.  
             

    3      Få en diagnose  ,

    
   
 1.             1      Se legen din umiddelbart. Under eksamenen vil legen din spørre deg hvordan skadene skjedde. Denne informasjonen hjelper ham med å identifisere potensielle skadepunkter. 
    
  • Fortell legen din dersom du noen gang har hatt ødelagte bein.
  •  
  • Legen din bør sjekke for ytterligere tegn på brudd, som for eksempel puls, misfarging av huden, temperatur, blåmerker, hevelse eller sår. Alt hjelper ham til å vurdere tilstanden din og den beste behandlingen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Har røntgenstråler tatt. Dette er det første trinnet i tilfelle at en beinbrudd mistenkes eller oppdages. En røntgenrør kan oppdage brudd og hjelpe legen med å analysere omfanget av din skade. 
    
  • Før du begynner, vil du bli bedt om å fjerne smykker eller metalldeler fra kroppen din i henhold til området som undersøkes. Du kan stå, sitte eller ligge ned og bli bedt om å holde seg stille eller til og med holde pusten under prosessen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gjør en benskanning ferdig. Hvis en røntgen ikke kan oppdage en brudd, kan en benskanning brukes som et alternativ. Bonesøk er bildebehandlingstester som ikke er forskjellig fra CT eller MR. Et par timer før beinskanningen er laget, injiseres du med en liten mengde radioaktivt materiale. Leger kan spore veien for radioaktivt materiale gjennom kroppen din for å avgjøre hvor beinmaterialet repareres.        
 6.  
 7.             4      Be om en CT (Computed Tomography). CT er perfekt for å undersøke interne skader eller andre fysiske traumer. Leger gjør dette hvis de vet at du har å gjøre med komplekse brudd med flere fragmenter. Ved å kombinere flere røntgenbilder på datamaskinen til et enkelt bilde, kan leger bruke en CT for å få en tredimensjonal visning av brukket.        
 8.  
 9.             5      Vurder å ha en MR (Magnetic Resonance Imaging) gjort. En MR er en test som bruker radiobølger, et magnetfelt og en datamaskin for å få detaljerte bilder av kroppen. Ved brudd kan MR gi mer informasjon om omfanget av skaden. Det er nyttig å skille mellom beinskader og skade på brusk og ledbånd.        
 10.  
             

Tips .

                Les mer... (20)      
Helse populær:
Gurgle med saltvann.

Definer ADHD.

Forhindre soppinfeksjoner forårsaket av antibiotika.

Forhindre hjernehinnebetennelse.

Hold deg motivert, gå ned i vekt.

Behandle pusdannende granulomer.

Fjern arr på ben.

Avlaste oppblåsthet naturlig.

Dekker væskekravene dine.

Behandle seborrheisk dermatitt på ansiktet.

Spred livmorhalsen raskere.

Behandle solbrenthet i ansiktet.

Undersøk deg selv for hudkreft.

Utfør en gjenoppliving på en baby.

Stopp Internetavhengighet.

Overlev en migrene.

Gjør seg skyldig.

Bruk Maca Powder.

Eliminer et sår i munnen.

Stopp blødning av tungen.

Lag proteinpulver fra erter.