Home \ helse
 

Finn ut om du har en obsessiv-tvangssykdom.

 En obsessiv-tvangssykdom er en lidelse som holder folk fanget i en endeløs syklus av tilbakevendende tanker og oppførsel. En obsessiv-kompulsiv lidelse kjennetegnes av obsessioner (ukontrollabel, påtrengende angst og faste ideer som er forankret i sinnet) og tvangsoppgaver (gjentatte ritualer, regler og vaner som manifesterer besettelse og forstyrrer det daglige livet). Du trenger ikke nødvendigvis å ha en obsessiv-kompulsiv lidelse fordi du liker å holde ting ryddig og ryddig, men du kan ha en obsessiv-tvangssykdom hvis dine mentale ankre dominerer livet ditt, og du må sjekke igjen og igjen for å se om døren er låst før du sov om natten eller du tror at andre vil bli skadet hvis du ikke følger visse ritualer.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Forstå symptomene  ,

    
   
 1.            1      Kjenn de vanligste obsessene som karakteriserer obsessiv-kompulsiv lidelse. Personer med obsessiv-kompulsiv lidelse blir fanget i lammende, selvreflekterende sykluser av angst og obsessive tanker. Disse tankene kan være i form av tvil, frykt, fikseringer eller forstyrrende bilder, og vanskelig å kontrollere. Du kan lider av obsessiv-tvangssykdom når disse tankene kommer opp på uhensiktsmessige tider, dominere tankene dine og forlamme deg med den dype følelsen av at noe er galt. De vanligste obsessions inkluderer: 
    
  •   Et sterkt psykologisk ønske om orden, symmetri eller nøyaktighet. Du kan føle en ubehagelig følelse av ubehag i hjernen når bestikket på bordet ikke er perfekt ordnet, eller små detaljer passer ikke til dine behov, eller når en av skjorte ermene er litt lengre enn den andre.
  •  
  •   Frykt for smuss og infeksjon av bakterier. Din hud kan i tilfelle av sterk aversjon gripe inn i søppelposen, bruk en skitten fortau eller begynn å riste en persons hånd. Dette kan manifestere seg i en usunn besettelse, med hendene stadig vasket for å holde dem rene. Det kan også manifestere seg i hypokondrier hvis du fortsetter å bekymre deg for at mindre symptomer har en dypere alvorlig årsak.
  •  
  •   Overdreven tvil og det konstante ønske om selvbevisning; Frykt for å gjøre en feil, være sint eller oppfører seg på en sosialt uakseptabel måte. Du kan føle deg lammet av inaktivitet, bekymringer og frykt som flyter i hodet ditt. Du hindrer deg i å gjøre det du trenger å gjøre fordi du er bekymret for at noe går galt.
  •  
  •   frykt for syndige eller onde tanker; aggressive eller forferdelige tanker, såre deg selv eller andre. Du kan være i stand til å sitte unna forferdelige, obsessive tanker som dukker opp i fantasien som en mørk skygge. Du kan føle at du ikke kan slutte å tenke, skade deg selv eller andre, selv om du vet at du ikke burde det. Du kan tenke på stygge hverdagslige situasjoner og forestille deg for eksempel at din beste venn rammes av en buss når du går over gaten.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kjenn de begrensningene som ofte følger med en besettelse. Obligasjoner er ritualer, regler og vaner som tvinger deg til å gjenta dem igjen og igjen. Vanligvis er de en måte å kvitte seg med besettelsen din, men de fleste av de obsessive tankene kommer mer intenst tilbake. Compulsive behaviors selv forårsaker følelser av angst fordi de blir mer overbevisende og tidkrevende over tid. De vanligste begrensningene er: 
    
  •   Gjentatt bade, dusjing eller håndvask. Avslag på å riste hender eller berøre dørhåndtak. Gjentatte ganger sjekker ting, som låste dører eller lukke ovner. Du må kanskje vaske hendene fem, ti eller tjue ganger før du føler deg veldig rent. Du må kanskje lukke døren igjen og igjen, låse den opp og låse den igjen før du er i stand til å slå deg ned i sengen for å sove.
  •  
  •   Konstant teller, i tanke eller høyt, i utførelsen av rutinemessige oppgaver; forbruket av mat i en bestemt rekkefølge, den konstante ordningen av ting på en bestemt måte. Kanskje du må ordne alt på skrivebordet ditt helt før du kan tenke. Kanskje du ikke kan spise et måltid når maten berører tallerkenen din.
  •  
  •   Stikker til ord, bilder eller - vanligvis forstyrrende - Tanker som ikke kan ristes av, kan forstyrre søvnen. Kanskje du er bekymret for at du kanskje dør med makt. Kanskje du bare kan forestille deg bilder i de verste scenariene, og ikke stoppe tankene dine og tenke på alle måter en situasjon kan gå galt på.
  •  
  •   gjentakelse av bestemte ord, setninger eller bønner. Ønsket om å gjenta en oppgave med en viss frekvens. Du kan bli fikset på ordet "beklager" og beklager igjen og igjen hvis du føler deg dårlig om noe. Du kan føle at du må slam din bil dør ti ganger før du kan kjøre av.
  •  
  •   Samler eller henger ting uten åpenbar verdi. Du kan definitivt hakke ting du ikke trenger eller bruker, til det punktet hvor bilen din, garasjen, hagen eller soverommet går over med søppel. Du kan føle et sterkt irrasjonelt vedlegg til visse ting, selv om den praktiske delen av hjernen din vet at de bare er støvsamlere.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Forstå de generelle "kategoriene" av obsessiv-tvangssykdom. Obsessions og begrensninger handler mest om bestemte emner og situasjoner. Du kan identifisere mer enn en av disse kategoriene, eller du kan ikke gjenkjenne noen av dem. Det er bare en måte å forstå utløserne av besettelsen din. De vanligste typene folk som lider av obsessiv-tvangssykdom er: skrubber, undersøkere, tvilere, tellere, mapper, syndere og hamstere.  
    
  •   Skrubber er ofte redd for smitte. Du kan ha håndvasking eller annen form for rengjøring. Du må kanskje vaske hendene fem ganger med såpe og vann etter at du har tatt søppelet utenfor. Kanskje du suger gulvet ditt i samme rom igjen og igjen, fordi du tror det ikke er rent nok.
  •  
  •   Undersøkere kontrollerer gjentatte ganger ting som knytter dem til skade eller fare. Du kan sjekke ti ganger hvis døren er låst før du sovner. Du kan føle at under middagen må du sjekke om ovnen er av, selv om du husker å slå den av. Du må kanskje også konstant kontrollere at boken fra biblioteket er akkurat den kopien du ville ha. Du kan føle seg tvunget til å teste en ting ti, tjue eller tretti ganger, bare for å være sikker.
  •  
  •   Tvilere og syndere er redd for at noe forferdelig vil skje, eller de vil bli straffet hvis de ikke gjør alt helt eller helt riktig. Dette kan manifestere seg i en besettelse, for eksempel renslighet eller overdrevet nøyaktighet, eller en lammende vegg av tvil som hindrer deg i å handle. Du kan hele tiden sjekke dine tanker og handlinger for feil.
  •  
  •   Teller og mapper er besatt av ordre og symmetri. Du kan ha overtroiske tanker om bestemte tall, farger eller arrangementer, og du kan utvikle en sterk følelse av feil når ting ikke er perfekt justert.
  •  
  •   hamsters føler en sterk aversjon for å kaste ting unna. Du kan kompulsivt samle ting du ikke trenger eller bruker, og du kan føle en sterk, irrasjonell mager mot bestemte ting, selv om den praktiske delen i hjernen vet at de bare er støvsamlere.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vurder alvorlighetsgraden av dine symptomer. Symptomene på obsessiv-kompulsiv lidelse begynner vanligvis gradvis og kan variere i styrke i løpet av livet ditt. Sykdommene opptrer vanligvis først i barndommen, ungdommen eller som ung voksen. Symptomene forverres vanligvis når du har mer stress, og i noen tilfeller kan lidelsen bli så dårlig at det fører til funksjonshemning. Hvis du kan identifisere med flere vanlige obsessions, tvang og kategorier, og du føler at du bruker en betydelig del av livet ditt på disse tingene, vil du kanskje vurdere å konsultere en lege som kan gjøre en riktig diagnose.                  
 8.  
             

    2      Diagnostisering og behandling av obsessiv-kompulsive lidelser  ,

    
   
 1.             1      Snakk med en lege eller terapeut. Ikke stole på selvdiagnose. Du kan noen ganger være engstelig eller obsessiv, og du kan også være en hamster, eller du kan føle en aversjon mot bakterier, men OCD er et spesielt spekter, og tilstedeværelsen av noen symptomer betyr ikke nødvendigvis at du trenger behandling. Du vil ikke vite om du lider av obsessiv-tvangssykdom før tilstanden har blitt diagnostisert av en lege. 
    
  • Det er ingen laboratorietest for diagnosen OCD. Legen vil gjøre diagnosen basert på symptomene dine, idet du tar hensyn til tiden du trenger for din rituelle oppførsel.
  •  
  • Hvis diagnosen er OCD, trenger du ikke å bekymre deg. Det kan ikke være en kur for lidelsen, men det finnes medisiner og atferdsbehandlinger som kan bidra til å redusere og kontrollere symptomene dine. Du kan lære å leve med dine besettelser, men du må ikke la dem ta kontroll over livet ditt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Spør legen din om kognitiv atferdsterapi. Målet med kognitiv atferdsterapi - også kalt "treningsbehandling" eller "stress- og responspreparasjonsbehandling" - er å lære mennesker med obsessiv-tvangssykdom å møte deres frykt og redusere angst uten rituell oppførsel. Terapien fokuserer på å redusere den agitated eller katastrofale tenkning som ofte forekommer hos personer med obsessiv-tvangssykdom.  
    
  • Du må kanskje se en klinisk psykolog for å starte din kognitive atferdsterapi. En vanlig pleier eller terapeut kan anbefale deg de riktige adressene. Det blir ikke lett, men hvis du jobber hardt for å kontrollere vedleggene dine, kan du også se etter programmer for kognitiv atferdsterapi i ditt område.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Spør legen din om legemiddelbehandling. Antidepressiva og spesielt selektive serotoninreopptakshemmere (SSRI) som Paxil, Prozac og Zuloft kan være nyttige ved behandling av OCD. Eldre medisiner som trisykliske antidepressiva (som anafarnil) kan også være nyttige. Noen atypiske antipsykotiske legemidler som Risperdal eller Abilify har også blitt brukt til å lindre symptomene på obsessiv-tvangssykdom. Enten ble de brukt alene eller i kombinasjon med serotonin reuptake inhibitors (SSRIs). 
    
  • Vær forsiktig når du blander medisiner. Undersøk bivirkningene av alle medisiner før du tar dem og spør legen din om det er trygt å blande en ny medisin med et legemiddel du allerede bruker.
  •  
  • Antidepressiva kan bidra til å lindre din obsessive tvangssykdom, men de er ikke en kur og de er absolutt ikke en feilsikker behandling. En større studie av National Institute of Mental Health i USA har vist at mindre enn 50% av mennesker forblir fri for symptomer når de tar antidepressiva. Dette gjelder også dersom to stoffer ble forsøkt.  
  •  
         
 6.  
             

Advarsler .

    
   
 • Hvis du ikke har tvangssyndrom, bør du ikke prøve å trivialisere uorden ved å si: "Jeg er så tvunget forstyrret," eller "Beklager, jeg er litt tvunget om bokhyllen min." OCD er en alvorlig og svekkende tilstand. Du kan fornærme folk hvis du ikke respekterer deres psykiske lidelser.
 •  
           Les mer... (2)      
Helse populær:
Som en kvinne, hold boblen.

Få en tett nese naturlig.

Fjerne.

Finn ut om håndleddet ditt er forstuet.

Ta tak i allergier med lokal honning.

Finn deg selv.

Sunt liv.

Fjern på innsiden av lårene.

Lyse tennene dine uten å bruke mye penger.

Slett smertefulle minner.

Gi slipp på tanker og følelser.

Behandle en tåre i menisken.

Ta Clomid.

Bli kvitt kramper.

Rygg ryggen i det nedre området.

Avtale med en Vicodin® avhengighet.

Gå til stranden i løpet av perioden.

Bli kvitt nyrestein.

Få barnets datamaskinavhengighet under kontroll.

Hjelp med en blokkert nese.

Aloe Vera for halsbrann.